N6630 problem ili ne!?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

N6630 problem ili ne!?

Post od ixtis »

Imam sledeci problem: Kad prislonim telefon uhu cuje se neko zujanje, pucketanje, suskanje, cvrcanje, neznam kako drugacije da ga opisem, nesto nalik na zauzetu telefonsku liniju! Dakle, kad upalim ekran (to znaci kad svetli) zujanje je jace, dok kad je ekran ugasen (ne svetli) ono je slabije. Ovaj problem sam imao svojevremeno i sa 7610, a evo sada i sa 6630. Na 7610 sam to resavao smanjenjem osvetlenja ekrana, ali na 6630 to ne pomaze. Telefon je skoro flesovan, verzijom softwera V4.03.38 (25.04.05), koliko sam video po forumima ova verzija vazi za jednu od najstabilnijih, pa tako da ne verujem da je do toga (...eeeh kad bih samo znao dali se zujanje culo sa starijom verzijom!). Dali je jos neko primetio ovo, jer sa mojom prethodnom 6630-kom ovoga nije bilo (koja sa ja budala ispao-menjao sam je za K750 razocarao se u kvalitet plastike- pa ono nesmes ni da uzmes u ruku, krcka na sve strane da to nije normalno, pa ponovo uzeo 6630). Svaki savet ili pomoc su dobro dosli. Zoran

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Imenjace i kod mene se to cuje na 6680,negde sam procitao da je to zbog led diodica za osvetljenje a posto se i kod mene to desava samo kad radi svetlo (max osvetljenje) prihvatio sam to kao normalno i izgleda da nije nikakav kvar!
Pozdrav 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

ixtis, kod mene se to ne dešava...zvuk je čist, nisam imala takvih problema čak ni u prevozu... :unsure: :roll:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ne razumes Zoko,nije zujanje u razgovoru nego kad prisloni telefon uz uho samo onako onda cuje zujanje ako radi svetlo,isto kao kod mene i jos dosta drugih na raznim modelima i markama telefona!
Pozdrav 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

E sorry, ja sam mislila da je za vreme razgovora.... :unsure: Pa rekoh... :oops:
Ali zato dodjoh na ideju da vidim da li se to i kod mene čuje...I čuje se, onako blago kao da pišti... :disgust: Pa izgleda da je to normalno, mada eto, ja to ne bih ni primetila da mi niste skrenuli pažnju :roll:

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Kod mene nista... raja da vas pitam,da umjesto sebe ne kupate mozda telefone? :lol: shala mala Iskreno,da odete u servis neki dobar i da pogledate,jer da kucnem u drvo kod mene se to ne chuje :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

zavodnick, ma meni to ni ne smeta... :roll:
Ako neko otkrije ovu misteriju zujanja, molim da je podeli sa nama :wink: :roll:

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

i meni se cuje. mislim da smo u delu sajta kafic utvrdili da su to lampice od tastature. a meni se cuje i kada je tastatura ugasena, a ekran upaljen :? :unsure: :?

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

:P Ha, ipak nisam jedini! A bas sam hteo malo da tripujem :smutny: Hvala svima za odgovore, dugo pratim ovaj forum ali nikako i ja da se ukljucim. Sve u svemu ovde covek zaista moze da ocekuje pomoc u vezi bilo kakvog problema, i zato BRAVOO..., za sve clanove i moderatore 8) Pozdrav i cujemo se!

Pedjos
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 11. Nov 2005. 18:02

Post od Pedjos »

Taj "problem" sam imao nekada na 3650 i raspitao sam se u servisu malo o tome i rekli su mi da to proizvodi cev koja osvetljava ekran (mada iskreno nikada nisam video da ima takva cev, "neonska cev" :D da je tako nazovem, posto jedino zujanje proizvode neonske cevi, one velike koje se montiraju na plafon)...tako da to nije nikakav problem... :uhuh: :wink: :)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Pedjos, ima cev (mada ja bih to pre nazvala cevčicom), ali nije baš da liči na neonku onu na zidovima, hehehehe... :roll: Imala sam prilike da vidim kad je moj drug rastavljao svoju nokiju 7650...Mada, stvarno ako ne remeti normalan rad telefona, ne znam zašto se opterećujemo sa tim? :unsure: :roll:

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Zoka, da li si sigurna da si kupila mobilni telefon a ne baterijsku lampu ili lampu neku za ucenje kad nestane struje? :lol: Shala mala,ajd da opet kucnem u drvio da se to meni ne desi :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

zavodnick, jako si duhovit... :lol: :lol:
Kao što rekoh, ne remeti mi rad telefona, i da mi vi niste skrenuli pažnju na to ja ne bih ni primetila... :roll: Meni ne smeta :roll:

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

na motoroli v3 se to zujanje cuje kao traktor!!! :D :lol:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

pa nije bash kao traktor ali se chuje,ako zelish da primetish!ako ne obracash paznju nema shanse da ga provalish!i definitivno je u pitanju vrsta dioda koje se koriste za osvetljenje,barem u sluchaju motorole jer su mi tako rekli u customer service ovde u izraelskom predstavnishtvu motorole.predpostavljam da je i kod 6630 ista stvar u pitanju.

Odgovori