Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Aha dobila sam u mobu Ovi store aplikaciju u meniju.Kada sam se par puta kacila na Ovi,instalirala sam kao noviju verziju Ovia.
Na memorijskoj mi je u zauzeto 3385MB (obrisala sam sve pesme,samo 3 ostavila.Slike koje sam gore navela da imam,nisam brisala).Na slike je otislo 12MB,na Sound files 11MB,na dokumenta 901MB,na SIS applications 7721MB (sta je to?? :ohmy: ) i na Other files (ne znam sta je to drugo) 3353MB.
Memorija telefona je 45MB zauzeto,214MB slobodno.

Znaci mislis da obrisem Ovi store iz menija?

Hmmm moram da priznam da to oko Garmina mi nije bas najjasnije.Sutra cu da pogledam detaljnije to sto si mi rekao,pa javljam.
Ali ako sam dobro razumela,i ako izadjem iz Garmina,on radi u pozadini zbog tog fajla?

darkonda, I ja sam uz mob dobila onu standardnu fotrolu,medjutim izgubila sam je,pa sam kupila neku univerzalnu u Alpha copy,za 500din,ali ona se vremenom prosirila,pa telefon iz nje izlece,pa mi je na zalost par puta zveknuo o beton,srce me zabolelo :) :shock:
Nikako da dobiju ni te fotrole za E72,koje idu uz pakovanje,kada kupis mob,tako da mogu misliti kada ce dobiti neke drugacije,bolje. :?
U svakom slucaju fotrola mi je preko potrebna,pogotovu kada je u tasni...znate nas devojke stave u tasnu,a tasni nema cega nema,pa se da lako ogrebati :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

annaBG, ovi mozes slobodno obrisati i koristiti njegov pretrazivac za posetu nokia-store i odatle i preuzimati sta ti treba.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

annaBG pogledaj na kartici direktorijum maps tj city maps koje zauzimaju preko 3gb.već sam pisao gore.ovi ne zauzima mnogo.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

To mi ni za sta ne sluzi? Bojim se da ne zeznem navigaciju,jedva sam je namestila :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, koju navigaciju garmin ili ??? Slika

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

annaBG ako imaš garmin briši to odmah.a ako nemaš garmin briši to odmah.mape za srbiju detaljne nemaaaa kod ovi
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

annaBG, evo ja cu ti to malo "poblize" objasniti...
Ovi Mape ---> Za Srbiju ne postoje takve mape i preko OVI-ja, odnosno preko NOKIA-inog programa za navigaciju, ne mozes gledati kuda ides, odnosno navigacija ne radi, pa onda na memorijskoj karti imas folder City Maps ili Maps u folderu OVI i slobodno mozes da ga izbrises jer to nema nikakve veze s Garminom!
Garmin ---> te slicice sto imas u galeriji i koje su od Garmina ( strelica lijevo, desno, pa onda onaj trougao koji oznacava auto, itd ) nemoj da brieses jer one su potrebne za rad Garmina.
Ono sto si pomenula Sis aplikacije, sto ti zauzima jako puno memorije su programi koji su ti instalirani, samo ne mogu da shvatim da imas toliko programa. Samo navedi nesto osnovno sto imas u tim .sis aplikacijama pa da ti opet mozemo reci sta da obrises!
Ako nemas puno programa, ja bih ti preporucio jedan lijepi hard reset :D i onda da budes mirna ;) :P
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Evo usla sam u memorijsku,pa sve iz foldera Cities obrisala.Bilo mi je slobodno samo 370MB,a sada 3401MB,vau :blinky: .Other files mi je sada 322MB,umesto 3353MB.Super :D
Sta jos da brisem :D :D

Sto se tice programa,u memorijskoj kartici imam sledece:
Activenotes-prazno (ne znam to ni da koristim :D )
Cities-Sadad prazno,jeeeij :D
Data-prazno
Download-Engleski recnik
Garmin-instaliran
Images-12 fotografija slikanih mobilnim
My Videos-prazno
Nokia-Ovi Suite install files-To bese brisem?
Other-prazno
Autorun-tu nesto ima,ne znam sta je :D
GarminMobileXT.sis
Install Nokia Ovi Store.exe
gf ne znam sta je,ali ima nesto.

Heheheh eto,izvinite na smor dosadnom odgovoru,lai rekoh kada vas vec mucim za pomoc,onda da vam sto bolje objasnim :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

annaBG sada lepo instaliraj xplore i nadji negde file cardreader.* ili već kako(mislim da je u garmin temi već neko pisao a ja sam taj fajl napisao nekoliko puta ali zaboravih ja to...).njegova uloga je da drži garmina na standby tj u prevodu jede bateriju.prebaciš taj fajl u extenziju bak bld jpg ili šta već...

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

annaBG, Nokia OVI Suite install files, ne treba da brises, jer to je samo folder i neki programi koji su ti "dosli" uz OS! Ja mislim se taj notepad dokument ne zove GF nego QF, ali nema veze... Ne treba da ga brises, jer je jako malen i to ostalo nema potrebu da brises. Jedino GarminMobileXT.sis mozes da obrises a ovo ti i ne smeta! Ne smaras, slobodno pitaj.
Sad imas vise prostora i sledeci put pokusaj da pratis koliko imas slobodnog prostora.
Kao sto ti kolega VeNoM rece, ja bih ga poslusao pa bih to i uradio. Ako ti treba nekakav pretrazivac, preporucujem Y-Browser i mozes da ga skines na bilo kom piratskom site-u. Ne bih ovdje da pisem o tome, ali ako ti treba, na PP cu da ti ostavim link gdje da ga preuzmes... :P

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Ok,onda necu brisati nista od ovoga sto sam navela,osim GarminMobileXT.sis.To sam makla :)
Aha jeste qf :D

Imam 3406MB slobodne memorije,sto je super :) Sto kaze VeNoM, "kako sam lepo izbrisao taj folder" (ovi maps).
Ne znam sta je u sis applications 2663kb i u othet files 322MB,ali nema veze.

Hvala vam mnogo na pomoci,dugujem vam pice :)
Nisam mnogo vicna kada je rec o mobu i njegovim aplikacijama,ali se trudim da od vas naucim :)

Poslusacu vas i ovo za Garmin,samo da provalim gde je to :D

Da li mogu slike od Garmina da prebacim u Garmin,vidim da ima folder Images,da mi ne stoji u Gallery,a da ne poremetim nesto? :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, gde god slike od garmina da prebacis one ce ti se prikazivati u galeriji, to su slike koje su sastavni deo tog softwera i on bez njih nemze da radi a mislim da njih nemozes ni obrisati.

"Ne znam sta je u sis applications 2663kb i u othet files 322MB,ali nema veze.
"

To je tako kod svake symbian nokie, nesto i mora da ostane instalirano da bi sistem mogao da radi.
A sta se tu nalazi to nepise u detalje, zato je soni eicsson stari telefoni bio car svaki kilobajt se je znao gde je potrosen.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, upravo tako :)
annaBG, na PP imas Y-Browser i kad nesto instaliras na njemu pogledaj koliko ti je to zauzelo memorije i pazi da sve instaliras da memorijsku karticu, da ne ide na telefon!

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 22:32

Post od Felix55 »

darkonda napisao:pozdrav ljudi. zanima me kakve sve futrole postoje za E72? kad sam kupio telefon uzeo sam onu koznu za E seriju, ali nakon mesec dana, posto je ta futrola bas stegnuta, poceo je da se izlizuje telefon sa po coskovima :chytry: odmah sam uzeo silikonsku, al i ona je pocela da me nervira posto je telefon glomazan i bez nje :D
kakve futrole vi koristite?

Morao sam da citiram celu poruku, živo me zanima da li je ovo istina? ? ? :ohmy:

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Felix55, i mene zanim,ona koju sam dobio uz njega sva se raspala. :dry:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

futrola za dati mobile je odvratna.juče sam prodao svoj e72 drugaru i prva stvar koju sam mu rekao je da ne stavlja mob u ono čudo.i na licu mesta sam mu pokazao i zašto.prov je imao problema da ga ugura a posle sam mu rekao ok ja sada tebe zovem javi mi se.mob je izvadio posle minut i to na silu.znači ta futrola služi da bi nazvao nekog kasnije.inače ne bi me čudilo da nanosi neka pštećenja.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

VeNoM, vidio sam jako puno telefona sa E serijom, tipa 71 i 72 sa koznom futrolom koja ima onaj jezicak i jako su prakticne, ali da bi futrola bila Ok, moj brat je mazao kremom za ruke onu kozu da bi omekanila i da bi je malo rasirio, stavio je plastiku te velicine u futrolu... Tako je plastiku drzao u futroli par dana i stalno je mazao... Sad je odlicno! Eto probajte tako!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ja za n79 koristim onu mekanu plisanu nesto ovako
Slika
telefon lako ulazi i izlazi iz nje e sad dali ima sirih proverite i jeftina je 350 din.
Posle tri godina cuvanja u njoj telefon je ko nov.

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 22:32

Post od Felix55 »

Ali živo me zanim da li može telefon da počne da se izlizuje od nje, mislim na onu fabričnu, to mi je skroz diskutabilno. :?

Mislim jeste ona tvrda, ali opet nije toliko strašno za korišćenje, ako imate veću šaku i ako ovladate vađenjem.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Felix55, fora je da ako hoces brzo da je izvadis ,da ce onaj sloj unutra da ti se pokida,a ako ces je cuvati nikad se neces javiti na telefon na vreme. :dry:

Odgovori