HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Ninolina, ponavljao se, kontam ja da treba cekati, i cekao bi da je samo stajao na boot ekran, ali se stlano resetovao i jos me pritom nervirao taj glupi zvuk :D Najcrnje je sto sam i pratio bas te korake pri instlaciji i particionisao karticu bas sa programom koji su preporucili, al eto.. Mozda je na kraju stvarno bio problem sto mi nije bila baterija puna...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ne mora bas puna baterija da bude.Meni je cesto tel bio do pola napunjen kada sam instaoirao rom-ove i nije bilo problema sa restartom.Desavalo se da se zakuca pri podizanju systema,ali se to lako resi
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ne mora baterija uopste da bude puna, cak i mnogo manje od polovine bi trebalo biti i vise nego dovoljno. Iz iskustva znam, jer mi se svaki isprobani rom instalirao za 2-3 minuta, gde je potrosnja baterije bila minimalna...

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Hocu sad opet da pokusam da ovo namestim, i skontam da moj hboot je 0.92.0001 a oni traze neki 0.93.x e sad da li ja mogu i sa mojim 0.92 ili moram da menjam na 93 jer pise da je taj 93 kao stock hboot a ja imam taj stock, tj nisam ga menjao...

Svakako sam pokusao instalaciju opet, opet dobio bootloop samo ovog puta se javio novi problem. Sada kada pokusam da obrisem dalvik cash izbacuje mi sledecu poruku E: Can't mount /dev/block/mmblk0p2 (File exists). Kada pokusam da mount-ujem sd-ext iz recovery-ja izbacuje mi to isto, i malo cackajuci i citajuci po forumima skontam da mi ne valjda ext3 particija i da nece da je procita. Vratio sam nandroid backup, sve je ok loadovao mi je rom al nema programa, tj. vecine jer pretpostavljam da ne moze da udje na ext3 particiju. Izvadim karticu, formatiram je skroz i napravim novu ext3 particiju ovoga puta kakva je i bila tj. od 512 mb. Opet vratim nandroid i opet isto. Ljudi koji imaju slican problem, vecina ne moze da bootuje rom uopste i zakoceni su u recovery-ju sto kod mene nije slucaj, pa se nadam da nije nesto ozbiljno. Da li neko zna sta to moze biti? Nesto sam naletao da su uzrok poremecene particije na kartici i da telefon ne moze da ih ocita. Nasao sam neko resenje za to, al mi deluje dosta komplikovano, pa ako neko ima jednostavnije resenje ili bi bio voljan da mi pomogne da izvedem ovo :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Da li neko moze da mi potvrdi da li ovaj leedroid rom, poslednja verzija je 2.5.0. za Froyo, a 2.4.1. ima verziju NoA2SD, procitah opis na ovom sajtu: http://leedroid.com/bravo-roms/, se instalira memoriju telefona skroz, bez ext particija, tj da mi ne treba ext da bi instalirao taj rom?

Hvala u napred :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

vanjuska, na koji nacin si ti pravio particiju ?
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

toda81, preko minitool pertition managera a karticu sam formatirao preko nekog panasonicovog programa. Kad sam pravio preko rom managera sve je bilo ok,kad,sam preko ovog tel mi je upao u bootloop. Ne znam da li je to povezano...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

vanjuska, znas li da ima onaj recovery koji se instalira kao rom i dobijas opciju za pravljenje particija,ako vec nemas u tom tvim recovery-u opcijh za pravljenje particija.Uvek kada sam pravio particiju na taj nacin sve je odlicno funkcionisalo
Note IV N9100 dual

borko75
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Jul 2007. 10:53

Post od borko75 »

poštovani ponosni korisnici DESIRE-a 8) ima jedan malecki problem imam bluetoth slusalicu JABRA i nikako ne mogu da je povezem sa telefonom ustvari nevidi ukljucim da uradjaj bude vidljiv svima ali nista da li je neko imao slicna iskustva i da li je resivo POZZZZ

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

borko75, imas u opcijama kad udjes u settings>wireless & networks>bluetooth settings, pa kad ukljucis bluetooth moras i da stikliras opciju ispod make device discoverable. Tek onda ti je telefon vidljiv. Probaj tako, ako ne, onda drugo resenje ne znam :) Probaj da nadjes na netu da li je neko imao slicna iskustva sa bas tom slusalicom.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

vanjuska, Make device discoverable otkriva da telefon bude vidljiv, a borko75-u treba da vidi slusalicu...
borko75, Pogledaj u uputstvima za JABRA-u, kako se ukljucuje u 'Pair Mode' ili kako se zove tacno... Znaci kad udjes u mod za uparivanje onda uparis sa telefonom, to radis samo prvi put, posle samo upalis normalno... To je praksa za sve BT slusalice, koliko ja znam, nisam imao JABRA, ali sam imao Plantronics... I da, pogledaj isto sifru za uparivanje, uglavnom bude 0000, ali ne mora da bude, to ukucavas na telefonu..... :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

borko75
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Jul 2007. 10:53

Post od borko75 »

:shock: problem resen u toku paljenja slusalice dugme zadrzati jos par sekundi onda se ukljucuje PAIR MODE upario sa telefonom i savrseno radi...u svakom slucaju hvala na pomoci :wink:

pedjasmek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:03
:: Galaxy S3

Post od pedjasmek »

Imam root-ovani HTC Desire.Koristim : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1143456 rom.Zanima me da li je moguce posebno instalirati weather aplikaciju koja postoji kod modela sa verzijom 3.0 Sense interface-a i moze li da se podesiti da default lock screen bude isto iz Sense 3.0?

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Koliko sam ja upoznat, ne može. Ali možeš da umeš ovaj rom
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1016940

on je mešavina sense 2.1 i 3.0, ja sam ga koristio dok sam imao desire i odličan je.

Pozdrav!

pedjasmek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od pedjasmek »

dakiza, jel bi mogao bez vecih problema da predjem na ovaj rom sa ovog koji koristim?Moj rom ide sa Data2SD a ne App2SD i koliko je neophodno da se pravi ext particija bas odredjene velicine i sl?

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Bitno je da ext bude 1 GB, a kod ovog roma ne radi podrška za App2SD, kao ni za Data2SD. Pozdrav!

pedjasmek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od pedjasmek »

dakiza, znaci kad se instalira ovaj rom,dobija se memorija telefona veca za 1GB i ne mora da se instalira App2SD ili sl da bi se to dobilo?

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

ljudi imam ponudu da mjenjam svoj galaxy s za htc desire...moze pomoc savjet ili nesto trece...hvala
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Imam ponovo problem sa gmail aplikacijom jer nece da mi radi update emaila i ne obavestava me u status baru.To mi se desilo jos jednom,ali se ne secam kako sam resio taj problem.koliko sam primetio u podesavanjima je sve ok.Radio sam kompletan wipe i ponovo instalirao rom koji sam prethodno koristio i posle toga je poceo da mi se javlja taj problem.Da li je neko imao slican problem i da li imate neko resenje?
Note IV N9100 dual

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

hirurg, ma nemoj ni da razmisljas o desire... SGS je po meni mnogo, mnogo bolji telefon... :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

Odgovori