Samsung Galaxy Ace S5830
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Pa ono,ja sam nov, i ne vidim mu bagove za sada,jbg imao sam spicu tako da je ovo za mene avion,vazno mi je da memorije ima i da ne secka,kao kod spice,sasvim dovoljno 180(kad ga ukljucis),nego probaj sta da ti kazem,inace ovde u testu su napisali da je kamera jako losa,nebih se slozio sa tim,licno sam testirao i veoma je dobra,sto i na gsm areni pise,a ovde u ovom testu pise ocaj
kome verovati,eto jedino sam to testirao i memoriju,za sada ne vidim neke greske,nego aplikiacije se same automatski stavljaju na karticu lii moze preko nekog programa?

- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
Imaš u podešavanjima da odrediš da li će same ili ručno. A ima tu još trista čuda i podešavanja.... Kod mene se dešavalol da kad me neko pozove tel se zamrzne i ništa ne reaguje 10-ak sekundi iako normalno zvoni i melodija svira ja nikako ne mogu da se javim! 
ps: Ja sam zaadovoljan kamerom, ne preterano, ali po dosadašnjim iskustvima sa android telefonima ova je odlična kamera

ps: Ja sam zaadovoljan kamerom, ne preterano, ali po dosadašnjim iskustvima sa android telefonima ova je odlična kamera

Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
Ace ima zaista odličnu kamericu, čak sam prijatno iznenađen koliko su dobre fotke (imam i Canon 40D sa par objektiva, tako da umem da procenim kvalitet
). Ne zaostaju nimalo za nekim klasičnim kompakt fotoaparatom srednje klase. Samo je potrebno neko iole normalno svetlo i fotke će biti zaista super... S druge strane, snimanje videa bi kod ovakvog telefona trebalo da je ipak u malo većoj rezoluciji jer je ovih 320x240 piksela baš smejurija...

Telenorov 2.2.1 Froyo, nisam ništa dirao po tom pitanju jer sam potpuno nov što se tiče Android telefona pa sam prezadovoljan i ovim što sada imam, odnosno sprava i ovako radi fino i brzo. No, i kamerica se da rešiti - instalirao sam aplikaciju IgCamera i sada imam snimanje u 640x480. Ova aplikacija je bolja od originalne, recimo izoštrava (fokusira) u tački u kojoj dodirnem ekran, što ona stara ne može već snima stalno bez fokusiranja, pa je snimak pomalo mutan... I foto deo aplikacije to isto radi, dok se kod originalne fokusiranje vrši tek prilikom okidanja..
- bachika
- Mobil stručnjak
Kakvo je vama stanje sa barerijom? Ja kad napunim i skinem sa punjaca uvek mi posle pola sata skine na 85% nikad mi ne skida ravnomerno. Tek kasnije pocne da skida po 1 procenat... Da li je i kod vas tako, ili moja baterija ne valja?!

- bachika
- Mobil stručnjak
Pa imam fancy widget, i na njemu imam podešeno da pokazuje stanje baterije. Prvo sam mislio da je do aplikacije problem, da ona ne pokazuje kako treba!!!
Ali od skoro sam instalirao onaj circle batery mod i on jednako pokazuje kao i gorepomenuti widget.... Dakle problem leži negde drugde. A na svakom romu mi je isto pokazivalo tako da nije do kernela ili roma, nego je verovatno neki hardverski problem!
Probao sam par različitih punjača, ali jedino bateriju nisam menjao...

Ali od skoro sam instalirao onaj circle batery mod i on jednako pokazuje kao i gorepomenuti widget.... Dakle problem leži negde drugde. A na svakom romu mi je isto pokazivalo tako da nije do kernela ili roma, nego je verovatno neki hardverski problem!
Probao sam par različitih punjača, ali jedino bateriju nisam menjao...
Pa sta radis za pola sata pa ti toliko padne?koliko dugo imas telefon?bachika napisao:Kakvo je vama stanje sa barerijom? Ja kad napunim i skinem sa punjaca uvek mi posle pola sata skine na 85% nikad mi ne skida ravnomerno. Tek kasnije pocne da skida po 1 procenat... Da li je i kod vas tako, ili moja baterija ne valja?!![]()
Sale slobodno flesuj na 2.3 android,greota je da imas mogucnost a ne koristis
- bachika
- Mobil stručnjak
majkon80 telefon imam oko 3 meseca (telenor). Najgore u celoj priči je što to nije ništa ekstremno, uključen mi je 3g i sinhronizacija, možda obavim neki poziv ili prelistam mail (obično je to ujutro kad ga skinem sa punjača)... Na standby on normalno pokazuje bateriju do bilo koje od gore navedenih aktivnosti i tada nastupa to naglo opadanje...
Mada sam neki dan zapucao oko 2.5 sata da igram pes 2011, toliko je baterija izdržala...

Mada sam neki dan zapucao oko 2.5 sata da igram pes 2011, toliko je baterija izdržala...

Promenio sam konačno Win XP SP1 u kompu na Win7, instalirao Kies i sad mi javlja da je postoji firmware PDA: KPY / PHONE:KP8 / CSC:KP5 (MSR). Jel to - to? Da mu dozvolim da uradi upgrade? Da li će posle toga sve i dalje bii na srpskom? Ako nešto zeznem, mogu li se vratiti na stari firmware? Bekapovao sam kontakte, ništa više... Mahom je sve na kartici...
- bachika
- Mobil stručnjak
Ako imaš extra jaku konfiguraciju računara slobodno radi
Mada je to normalan tok update-a ipak je malo lakši i sigurniji update preko odina... Čini mi se da je na prethodnoj strani pisano u vezi fus downloadera i flešovanja odinom, ja sam tako radio!!!
Jer dešavali su se problemi sa kiesom, a on baš i nije najbolje rešenje samsunga
Pa kako god rešiš radi, samo bre prelazi na ginger, a i možda pokoji custom rom

Mada je to normalan tok update-a ipak je malo lakši i sigurniji update preko odina... Čini mi se da je na prethodnoj strani pisano u vezi fus downloadera i flešovanja odinom, ja sam tako radio!!!
Jer dešavali su se problemi sa kiesom, a on baš i nije najbolje rešenje samsunga

Pa kako god rešiš radi, samo bre prelazi na ginger, a i možda pokoji custom rom

Odradio update preko Kiesa, uspelo iz prve. Sada je unutra 2.3.3 Gingerbread. U suštini, sve je kao i ranije, sve aplikacije su ostale, kontakti... Ništa nije izgubljeno. Samo sam morao ponovo da unesem passworde za mailove, forume i ostalo. Sem vrlo male grafičke razlike i poneke opcije više - i ne primećujem neka drastična poboljšanja. Default kamerica sada snima takođe u 640x480. Videćemo dalje...
- bachika
- Mobil stručnjak
Evo i dva screenshot-a sa mojim problemom. Ponavljam baterija je bila napunjena kad je telefon skinut sa punjača!!!

Na prvoj slici sam malo surfovao, ali koristio sam edge (koji ne troši baš puno bateriju), a na drugoj nisam toliko ali je uključen hsdpa... Pa zar je to stvarno tako velika potrošnja?!?!

ps: slikano je u dva različita dana...

Na prvoj slici sam malo surfovao, ali koristio sam edge (koji ne troši baš puno bateriju), a na drugoj nisam toliko ali je uključen hsdpa... Pa zar je to stvarno tako velika potrošnja?!?!

ps: slikano je u dva različita dana...
Posle nekoliko dana iskustva sa 2.3.3 Gingerbread-om: baterija traje nešto kraće nego sa prvobitnim 2.2.1. Froyo softverom. To sam primetio odmah prvi dan, ali rekoh - verovatno umišljam. No sada sam definitivno siguran, a to mi je potvrdio i kolega sa posla koji ima isti telefon. I on je to primetio... Još nešto negativno u odnosu na stari softver: telefon se mnogo sporije "budi" odnosno pali displej, treba mu jedno 2-3 sekunde po pritisku centralnog tastera. Pre se budio maltene momentalno...