Sony Ericsson XPERIA Arc / Arc S
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
iKe, ne bih baš rekla da sam izolovan slučaj...
Ako malo potražiš po netu videćeš da se dosta njih žalilo i to čak uglavnom na običan ARC...
Ima dosta veze i koliko je nov telefon jer je definitivno trajanje baterije duže nakon nekoliko ciklusa punjenja...
Tako se i kod mene malo sredilo trajanje baterije, jer izdrži bez problema, sa svim mojim akcijama na njemu, od ujutru u 6h do ponoći...
Baraba, Kuvanih ROM-ova ima nekoliko i ja sam za sada isprobala samo jedan jer nemam baš vremena sada za eksperimentisanje, a i trenutno mi treba stabilan i pouzdan telefon sa svim važnim podacima na njemu...
Sve u svemu, pokazalo se da je trajanje baterije i najbolje na Stock ROM-u i Kernelu pa verovatno nećeš morati da mu ubacuješ ništa kuvano...
Verujem da će ti devojka biti veoma zadovoljna ARC-om, i mislim da ne treba da brineš...

Baraba, Kuvanih ROM-ova ima nekoliko i ja sam za sada isprobala samo jedan jer nemam baš vremena sada za eksperimentisanje, a i trenutno mi treba stabilan i pouzdan telefon sa svim važnim podacima na njemu...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ninolina
- Moderator
pelleruma, otvorena ti je tema sa tvojom dilemom, a imaš već i neki odgovor tamo...
Srećno sa izborom telefona...
Evo linka ka toj temi... viewtopic.php?t=24406

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ninolina
- Moderator
stefgi, ja nisam dobila HDMI kabl, a moj ARC S je iz Telenora...
Valjda ima veze i kod kog operatera se uzme...
Futrolu ni ja nisam dobila, ali sudeći po Unboxing klipovima sa neta, to se dobija u vrlo malo verzija pakovanja, kao i HDMI kabl...

- Ninolina
- Moderator
stefgi, trebalo bi da se malo bolje upoznaš sa načinom funkcionisanja Android OS-a pa ćeš znati da se svi ti procesi i aplikacije u pozadini ne mogu potpuno ubiti, jer će se uvek ponovo pokretati, i to je način na koji Android funkcioniše...
I taj Advance Task Killer ti više šteti nego što koristi jer će se sve što ubiješ ponovo pokretati i na taj način, što više puta ubijaš procese i aplikacije, i baterija više trošiti na ponovno pokretanje istih...
Jedino što bi mogao da promeniš jeste da ukloniš neke od nepotrebnih aplikacija koje dolaze po default-u u telefonu, ali za to ti treba Root a s obzirom da si nov u Android svetu ne bih ti preporučila da se sa tim igraš, bar za sada...
Ako ti je telefon brz i dobro reaguje onda je sve u redu i nemoj preterano da brineš o RAM-u jer se sistem sam o tome najbolje brine...
Imaš nekoliko tema o samom Androidu u istoimenom Odeljku pa ih malo pročitaj i neke stvari će ti biti mnogo jasnije...
Što se tiče pakovanja, uvek je takva situacija i ono ume da se razlikuje od regiona ili operatera kod kog se telefon uzima i to ne važi samo za ovaj model već za sve...

Što se tiče pakovanja, uvek je takva situacija i ono ume da se razlikuje od regiona ili operatera kod kog se telefon uzima i to ne važi samo za ovaj model već za sve...

- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Ninolina, kakva je sada situacija sa baterijom? Znam za problem sa kratkim trajanjem, ali čini mi se da se to javljalo uglavnom dok je još bio 2.3.2 software. Kada sam rekao ono ranije, mislio sam da ti ipak nisi prosečan korisnik, te da će nekom ko umerenije koristi telefon sigurno izdržati dan i po do dva.
stefgi, poslušaj samo Ninolinu, ne treba ti nikakav task killer, jer to više šteti nego što koristi telefonu. Takođe većina aplikacija ide na memorijsku karticu ili možeš ručno da ih prebaciš, tako da ne bi trebalo da imaš problema sa memorijom.
Inače i ja nisam dobio HDMI kabl, već sam ga posebno kupio.
stefgi, poslušaj samo Ninolinu, ne treba ti nikakav task killer, jer to više šteti nego što koristi telefonu. Takođe većina aplikacija ide na memorijsku karticu ili možeš ručno da ih prebaciš, tako da ne bi trebalo da imaš problema sa memorijom.
Inače i ja nisam dobio HDMI kabl, već sam ga posebno kupio.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Ovo sto sam doziveo sa baterijom Xperia-e nisam nikada sa drugim telefonima. Baterija mi je trajala od 8 ujutru do 14h...sto znaci nekih 6 sati srednjeg koriscenja. Ako je tako ja menjam telefon odmah!
Mnogo toga ne znam o androidu a najvise me muci to ne gasenje aplikacija jer npr kad gledam mobilni svet sajt preko moba, kroz par sati kad ukljucim ponovo browser on mi izbaci mobilnisvet a ne pocetnu stranu.
Mnogo toga ne znam o androidu a najvise me muci to ne gasenje aplikacija jer npr kad gledam mobilni svet sajt preko moba, kroz par sati kad ukljucim ponovo browser on mi izbaci mobilnisvet a ne pocetnu stranu.
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
stefgi, moram da ti kažem da imam skroz drugačije iskustvo. Meni je u početku, uz intenzivno korišćenje, uvek držala od ujutru do uveče, a sada kada manje koristim izdrži i po dva dana.
A za browser, to je normalno, ostaje ti zadnji sajt gde si bio, tako funkcioniše android, to rade i ostale aplikacije.
A za browser, to je normalno, ostaje ti zadnji sajt gde si bio, tako funkcioniše android, to rade i ostale aplikacije.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Pa jel postoji mogucnost da pogasim aplikacije u pozadini? To znaci da on svsku aplikaciju koju sam ja ikad pokrenuo drzi u ramu i naravno da crpi bateriju ko lud. Hocu najoosnovnije. Da mi stoji widget za sat sa vremenskom prognozom. Da mi proverava mail na svskih sat vremena kao i fb. I kad mi treba browser da ga tad ukkjuci ispocetka kao i svaku drugu aplikaciju a ne ovako. Malopre pogledam a njemu stoji igrica koju sam juce probao. Gde uopste mogu da gledam te stvari? Pomagajte il ja prodajem ovo odmah
EDIT:
Evo petnaestak minuta sam bio na netu i dok sam kucao gornji tekst i ostalo i skinuo je 8% baterije?!
EDIT:
Evo petnaestak minuta sam bio na netu i dok sam kucao gornji tekst i ostalo i skinuo je 8% baterije?!
stefgi, osnovne stvari - wifi, bluetooth, gps, mobile data se uključuju samo po potrebi, znači stalno isklj ako ih ne koristiš, osvetljenje ekrana na što manje, ako je moguće na minimum mada znam da na SE ekranima to ne može jer bude pretamno, ali probaj da staviš na što manje. Background data i auto-synch u settings>accounts&sync settings isključi. Takođe synching apps kao što je vrem prognoza ja nikad ne bih koristio, jednostavno jede bateriju. Broj widgeta koji ti stoje uključeni na displayu bih takođe sveo na minimum. To je nešto osnovno za android da bi produžio trajanje baterije
Znam iKe, running services al dzaba kad ne mogu nista da pogasim.
kenzoki, pogasio sam sada sve zivo....cini mi se da sam i telefon ugasio u opcijama
Jedino sto sam ostavio je jedan live wallpaper, vidzet sat klot bez icega, omiljeni kontakti. Brightness na 30ak posto. Pa da vidimo mada KOJI CE MI klinac android ako mu pogasim sve zivo? Najvise sam i uzeo tel da imam push sync sa gmail-om i te neke opcije al ne da mi traje baterija bar 24h
kenzoki, pogasio sam sada sve zivo....cini mi se da sam i telefon ugasio u opcijama

- Ninolina
- Moderator
stefgi, pa taj Live Wallpaper ti je verovatno glavni krivac tako brzog trošenja baterije... Da li ti je on baš neophodan? Za ostale sinhroizacije i korišćenje si u pravu - šta će mi ovakav telefon ako ne mogu da ga koristim u potpunosti?...
Važno je da shvatiš i to da to što on ima te funkcije ne znači da treba sve njih i to odjednom da koristiš i da budu uključene...
Za Led ti je rešenje aplikacija, recimo, Missed Call Reminder (ikonica je velika crvena zakrivljena strelica) i imaš je na Marketu, i ja je koristim... U njoj podešavaš Led i za SMS i za pozive, a možeš da podesiš čak i boju koju hoćeš i da se razlikuje za pozive i za SMS...

Za Led ti je rešenje aplikacija, recimo, Missed Call Reminder (ikonica je velika crvena zakrivljena strelica) i imaš je na Marketu, i ja je koristim... U njoj podešavaš Led i za SMS i za pozive, a možeš da podesiš čak i boju koju hoćeš i da se razlikuje za pozive i za SMS...

Bez tebe Ninolina nista
Namestio sam za led i sad radi lepo.
Znas li da li postoji widget ili neki nacin da mogu da pogasim sve zvukove i bude vibracija? Znaci jedan taster i ne cuje se ama bas nijedan zvuk! Da nemam neprijatne situacije da iz cista mira fb zakuka a ukljucena vibracija
Poboljsala se malo baterija. Jutros oko 2 sam je skinuo i do sada u 5 je skinula 60% a koristio sam fino tel. Ubacio sam onaj juice mada ne znam kako da ga podesim. Stavio sam na balanced jer mi ostalo ne dozvoljava besplatna verzija. Ne znam da li pomaze uopste.

Znas li da li postoji widget ili neki nacin da mogu da pogasim sve zvukove i bude vibracija? Znaci jedan taster i ne cuje se ama bas nijedan zvuk! Da nemam neprijatne situacije da iz cista mira fb zakuka a ukljucena vibracija

Poboljsala se malo baterija. Jutros oko 2 sam je skinuo i do sada u 5 je skinula 60% a koristio sam fino tel. Ubacio sam onaj juice mada ne znam kako da ga podesim. Stavio sam na balanced jer mi ostalo ne dozvoljava besplatna verzija. Ne znam da li pomaze uopste.