Pozdrav,
Posle dugo vremena hteo bih kupiti novi telefon. Izbor je pao baš na ova dva.
Koristio bi se pretežno za pozive i sms/mms. U interesu mi je da ima dobar ekran, (prebacivao bih photo i video na njega), kamera i muzičke sposobnosti mi nisu od interesa jer fotoaparat uvek nosim sa sobom. Poželjno bi bilo da poseduje radio, solidnu bateriju koja se ne mora puniti svakodnevno, da se jasno čuje prilikom razgovora - uglavnom neke standardne stvari... Takođe bi bilo poželjno da ima ugrađeno svetlo za video koje može poslužiti kao baterijska lampa u uslovima loše vidljivosti.
Ovaj "standardan" oblik telefona mi je najbolji, barem za sada. Klizni, touch screen i sl. telefoni me ne interesuju, kao ni neke napredne platforme.
Sony Ericsson Cedar ili Elm
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Rasiel, sto se tice lepote lepa su obadva ali po karakteristikama gledajuci poredjenje klik ELM daleko vodi.
Bolja kamera i to mnogo, wifi, Accelerometer.
Jedina prednost ovog drugog je u prikljucku za slusalice od 3.5 mm.
Bolja kamera i to mnogo, wifi, Accelerometer.
Jedina prednost ovog drugog je u prikljucku za slusalice od 3.5 mm.
Od ta dva uzmi Elm. Ja ga imam i sto se tice zvuka to ti najpre zavisi od operatera.. Meni na mts nekad krci i secka ali to nije do moba.. Elm poseduje opciju ''Noise shield'' i ''Clear voice'' koji doprinose kvalitetu zvuka koji moze biti vrlo glasan kad se pojaca do kraja... Ekran ima dobre boje i video lepo radi ali ugao gledljivosti mu je 'cudan' u smislu da je (bar na mom primerku) najbolja slika kad ga malo iskosis.. Cudno ali istinito (bar moj primerak) LED se moze koristiti kao bateriska lampa, mozes postaviti i precicu za to.. 

- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Elm je malo stariji model, pa zbog toga nema 3.5mm ulaz, ali ako ti to posebno ne smeta, savetovao bih ti da ga zbog toga ne eliminises. Cedar jeste noviji ali je low end u ponudi SE-a, dok je Elm ipak malo vise ka srednjoj klasi. Ne znam kakve se slusalice isporucuju uz Elm, ali ima slusalica za SE, koje imaju, na sebi 3.5mm ulaz, pa mozes da stavis svoje slusalice.
Ovako nesto

Ovako nesto
Slusalice su krs! One prave buvljacke..(a uzeo sam tel u Comtrade-u) Obavezno uzmi taj adapter za 3.5mm Ali i naveo si da ti muzika nije presudna. Inace basovi su za nijansu losiji nego na k750.. Za ono sto si naveo, pozivi/SMS i video (prebacen), Elm ce ti dobro sluziti. Ne znam koji drugi tel bi mogao da uzmes do 12-13000, a da nije slajd ili TS...
mezzano,
Imam ja već neke slušalice tako da neće biti problem... Pogledaću još oko tog ulaza.
gaston,
Od Slide telefona jedino Hazel bi mogao da stavim u razmatranje, ali ipak mi je Elm u prednosti. Jedino ako je Hazel baš bolji, a nisam primetio neke posebne dodatke...
Inače i Cedar i Elm su izašli prošle god prvi u septembru drugi u martu. Ima li neka informacija da neče skoro zamene ili neki noviji modeli? Kažem oba su mi lepa, ali sada je odnos 60-40 u korist Elm-a.
Imam ja već neke slušalice tako da neće biti problem... Pogledaću još oko tog ulaza.
gaston,
Od Slide telefona jedino Hazel bi mogao da stavim u razmatranje, ali ipak mi je Elm u prednosti. Jedino ako je Hazel baš bolji, a nisam primetio neke posebne dodatke...
Inače i Cedar i Elm su izašli prošle god prvi u septembru drugi u martu. Ima li neka informacija da neče skoro zamene ili neki noviji modeli? Kažem oba su mi lepa, ali sada je odnos 60-40 u korist Elm-a.

Pa da, sve je u osnovi isto samo sto je ekran veci kod Hazel-a.. Ali ima i flet koji moze (a i ne mora) brze da crkne.. Ne verujem da ce SE izbaciti neki novi monoblok u skorije vreme (mada nikad se ne zna), jer je u danasnje vreme akcenat na TS i Android.. Mislim, ni X8 ni xperie mini, nisu losi telefoni, ali i meni je nesto odbojan TS... Heh, mada, kako je krenulo moj sledeci telefon ce morati da bude sa TS, hteo ja to ili ne...