Dekodiranje Alcatel ot 990

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
pet.david
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 04. Dec 2011. 12:20

Dekodiranje Alcatel ot 990

Post od pet.david »

Koliko kosta dekodiranje ovog telefona? Da li je moguce besplatno ga otkljucati putem unlock koda? Trazio sam silne programe i svi naplacuju za dekodiranje...i to papreno.. Ako ima neka free varijanta bilo bi extra :).

Koliko inace kosta u servisima dekodiranje ovog fona?

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

NE bi trebalo da je vise od 1000 dinara.Probaj da mu ubacis drugi kernel koji je dekodiran i trebalo bi da radi,to jest da uspe.To sam ja radio na mom samsungu...

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Molio bih prisutne na forumu da ne dovode u zabludu korisnike telefona. Dekodiranje promenom, tamo nekog "kernel"-a jednostavno nije moguce ,cak ni u teoriji (mislim da KERNEL bi trebalo da znaci FLASH, ako sam dobro shvatio) !

Cena dekodiranja Alcatel OT 990 ni u SNU nije 1000 dinara. To je telefon koji se radi na dosta specifican nacin, a i kod koji se kupuje (kupuju ga i serviseri, ali po mnogo povoljnijoj ceni od krajnjeg korisnika).

@pet.david

Prvo potrazi proveren servis, nikako prodavnicu na cijem izlogu pise "servis", i prepusti posao profesionalcima. Do sada u kucnoj radinosti AMA BAS NIKO nije uspeo da dekodira ovaj telefon.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

cyber_vrbas, "Kernel" ne znači "Flash" već - http://en.wikipedia.org/wiki/Kernel_(computing)... iliti skraćeno - Kernel je deo operativnog sistema odgovoran za komunikaciju između Softvera i Hardvera. (ne mislim da pametujem ali bi bilo dobro da znate šta je Kernel - da ne bi ljudi bili u zabludi da je Kernel isto što i Flash)

Što se tiče dekodiranja putem promene Kernela, ja za to nisam čula...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Ninolina,

Ni ja Boga mi.....Ovde ce covek svasta procitati,gadjanje terminima koji nemaju veze s vezom je postalo kao Dobar dan....svako svoj majstor....i svaka se tema isto zavrsi: Ipak cu ga morati odneti u servis,a kad mi kazemo u startu da je nesto NEMOGUCE odraditi u kucnoj radinosti ili je to veliki rizik raditi odma' drvlje i kamenje,kao da smo najgori lopovi a ne serviseri,elektonicari kako god... koji godinama rade taj posao....Balkan u glavi :smutny:

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Meni je covek u servisu rekao da ce ubaciti novi kernel i da treba da sacekam pola sata najvise da on to najde kod njega u racunaru i odradi.Nakon 15 minuta mi je pruzio telefon i naplatio samo 500 dinara.U pitanju je samsung gt-i5800.Tako da ne bih rekao da se covek ne razume,jer je godinama u tom poslu i naplatio mi je jeftino iz razloga sto ga nije flesovao i ubacivao novi rom kao sto mi je na kraju i rekao...Tako da flesovanje i kernel nemaju nicega zajednickog.Imate na netu objasnjenje sta je kernel,a sta pojam flesh... :lol:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Ivan Cirkovic, pa ja sam moj telefon flešovao 20 puta, i 10 puta mu menjao kernel ali ga za tih 10 puta zamene kernela nisam otključao!!! :P
Neke samsung telefone je moguće otključati pomoću ADB-a i uz tutorijal koji se može naći na xda!!! 8)
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

@nina

Ja, jako dobro znam sta znaci termin "kernel". Termin i pitanje (moje) se odnosilo na pisca tog termina u ovom postu. Razlog je taj sto za taj termin jos nisam cuo (vezano za tf.).... za razle "FLERTOVE" i sl. stvari se smatraju svakodnevnim "gadjanjima" od strane musterija.

Bas, ako zelis da saznas ko sam i sta sam (mislim na titulu i skolu koju sam zavrsio), moze na PP. Posto ne volim da se "hvalim" sa tim.

@Ivan Cirkovic

Sta ovde pise, ili ja neznam da citam dobro, citiram :

"To sam ja radio na mom samsungu..."

Ovde ne vidim da si pisao o tamo nekom serviseru ili drugoj osobi, nego sisto i jasno pise da si TI to (zamenu KERNEL-a) radio na svom telefonu....
Ispravi me ako gresim ?
Da pojasnim, govoris drugoj osobi da pokusa on da uradi isto sto si i ti uradio. Tek posle nekih par postova si napisao, da to nisi TI uradio, vec da je neko u "SERVISU" to uradio (ili barem rekao da je to uradio).

E bas, zbog takvih stvari, mi SERVISERI imamo veeeeeelikih problema. Musterija, povucena pisanjem drugog, pokusa isto to, i dodje to veeeelikog problema......

P.S. Taj isti "SERVISER" ti je samo DEKODIRAO telefon, kao sto bi uradio i bilo koji serviser, uz neki od alata koji posedujemo. A to sta je on rekao, ti razumeo, je neka sasvim druga prica.

pozz.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Ivan Cirkovic, ako ti je serviser promenio Kernel on je morao da Fleshuje telefon...:) A Kernel i Flash imaju zajedničko to što Kernel bez Flashovanja ne možeš da promeniš...:)

cyber_vrbas, verujem da imaš i školu i titulu, i nisam htela da te prozivam (žao mi je što je tako ispalo) već sam htela da dam tačnu informaciju o terminu Kernel... Mnogi će pročitati tvoj post i možda pogrešno zaključiti...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ja sa Samsung Galaxy mini otkljucao u kucnoj radinosti ali nisam nista morao da flesujem nego lepo Android SDK, Root-ovanje i onda preko terminala par kodova i lepo sam iz njega izvukao SIM unlock code. Ubacio telenor karticu, ukucao kod i telefon je za ukupno 15 minuta bio skinut sa VIP- a. :D

E sad, to je samsung... sa alcatelom se ne bih igrao. x)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

psyhound, pa da, ima telefona koje je moguće otključati nekim, nama smrtnicima, dostupnim softverom, ali ne promenom Kernela, zar ne?... :)

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Jesam rekao da sam ja ubacivao kernel i to kada je telefon bio otkljucan,posto sam hteo da radim neki update.Tada sam zeznuo telefon i zakljucao ga i pokusavao sa drugim kernelima koji nisu uspeli.Onbda sam odneo u servis i tamo mi je covek sredio koga poznajem.Nemam razloga da lazem,nego se nismo razumeli.Od tada ne cackam kernele koji su za asia,usa and provider trziste :D

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Ravukli ste mnogo pricu.....da ne bi isla u nedogled:

Alcatel ot 990 moze da se dekodira,nema flesovanja,kernela i sta vec,radi se kalkulacijom koda i kosta od 1000-2000 dinara kako gde......

ENDE
8)

Odgovori