Koliko inace kosta u servisima dekodiranje ovog fona?
Dekodiranje Alcatel ot 990
Dekodiranje Alcatel ot 990
Koliko kosta dekodiranje ovog telefona? Da li je moguce besplatno ga otkljucati putem unlock koda? Trazio sam silne programe i svi naplacuju za dekodiranje...i to papreno.. Ako ima neka free varijanta bilo bi extra
.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
- cyber_vrbas
- Entuzijasta

- Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36
Molio bih prisutne na forumu da ne dovode u zabludu korisnike telefona. Dekodiranje promenom, tamo nekog "kernel"-a jednostavno nije moguce ,cak ni u teoriji (mislim da KERNEL bi trebalo da znaci FLASH, ako sam dobro shvatio) !
Cena dekodiranja Alcatel OT 990 ni u SNU nije 1000 dinara. To je telefon koji se radi na dosta specifican nacin, a i kod koji se kupuje (kupuju ga i serviseri, ali po mnogo povoljnijoj ceni od krajnjeg korisnika).
@pet.david
Prvo potrazi proveren servis, nikako prodavnicu na cijem izlogu pise "servis", i prepusti posao profesionalcima. Do sada u kucnoj radinosti AMA BAS NIKO nije uspeo da dekodira ovaj telefon.
Cena dekodiranja Alcatel OT 990 ni u SNU nije 1000 dinara. To je telefon koji se radi na dosta specifican nacin, a i kod koji se kupuje (kupuju ga i serviseri, ali po mnogo povoljnijoj ceni od krajnjeg korisnika).
@pet.david
Prvo potrazi proveren servis, nikako prodavnicu na cijem izlogu pise "servis", i prepusti posao profesionalcima. Do sada u kucnoj radinosti AMA BAS NIKO nije uspeo da dekodira ovaj telefon.
- Ninolina
- Moderator

- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
cyber_vrbas, "Kernel" ne znači "Flash" već - http://en.wikipedia.org/wiki/Kernel_(computing)... iliti skraćeno - Kernel je deo operativnog sistema odgovoran za komunikaciju između Softvera i Hardvera. (ne mislim da pametujem ali bi bilo dobro da znate šta je Kernel - da ne bi ljudi bili u zabludi da je Kernel isto što i Flash)
Što se tiče dekodiranja putem promene Kernela, ja za to nisam čula...
Što se tiče dekodiranja putem promene Kernela, ja za to nisam čula...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Ninolina,
Ni ja Boga mi.....Ovde ce covek svasta procitati,gadjanje terminima koji nemaju veze s vezom je postalo kao Dobar dan....svako svoj majstor....i svaka se tema isto zavrsi: Ipak cu ga morati odneti u servis,a kad mi kazemo u startu da je nesto NEMOGUCE odraditi u kucnoj radinosti ili je to veliki rizik raditi odma' drvlje i kamenje,kao da smo najgori lopovi a ne serviseri,elektonicari kako god... koji godinama rade taj posao....Balkan u glavi
Ni ja Boga mi.....Ovde ce covek svasta procitati,gadjanje terminima koji nemaju veze s vezom je postalo kao Dobar dan....svako svoj majstor....i svaka se tema isto zavrsi: Ipak cu ga morati odneti u servis,a kad mi kazemo u startu da je nesto NEMOGUCE odraditi u kucnoj radinosti ili je to veliki rizik raditi odma' drvlje i kamenje,kao da smo najgori lopovi a ne serviseri,elektonicari kako god... koji godinama rade taj posao....Balkan u glavi
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Meni je covek u servisu rekao da ce ubaciti novi kernel i da treba da sacekam pola sata najvise da on to najde kod njega u racunaru i odradi.Nakon 15 minuta mi je pruzio telefon i naplatio samo 500 dinara.U pitanju je samsung gt-i5800.Tako da ne bih rekao da se covek ne razume,jer je godinama u tom poslu i naplatio mi je jeftino iz razloga sto ga nije flesovao i ubacivao novi rom kao sto mi je na kraju i rekao...Tako da flesovanje i kernel nemaju nicega zajednickog.Imate na netu objasnjenje sta je kernel,a sta pojam flesh... 
- bachika
- Mobil stručnjak

- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
Ivan Cirkovic, pa ja sam moj telefon flešovao 20 puta, i 10 puta mu menjao kernel ali ga za tih 10 puta zamene kernela nisam otključao!!!
Neke samsung telefone je moguće otključati pomoću ADB-a i uz tutorijal koji se može naći na xda!!!
Neke samsung telefone je moguće otključati pomoću ADB-a i uz tutorijal koji se može naći na xda!!!
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
- cyber_vrbas
- Entuzijasta

- Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36
@nina
Ja, jako dobro znam sta znaci termin "kernel". Termin i pitanje (moje) se odnosilo na pisca tog termina u ovom postu. Razlog je taj sto za taj termin jos nisam cuo (vezano za tf.).... za razle "FLERTOVE" i sl. stvari se smatraju svakodnevnim "gadjanjima" od strane musterija.
Bas, ako zelis da saznas ko sam i sta sam (mislim na titulu i skolu koju sam zavrsio), moze na PP. Posto ne volim da se "hvalim" sa tim.
@Ivan Cirkovic
Sta ovde pise, ili ja neznam da citam dobro, citiram :
"To sam ja radio na mom samsungu..."
Ovde ne vidim da si pisao o tamo nekom serviseru ili drugoj osobi, nego sisto i jasno pise da si TI to (zamenu KERNEL-a) radio na svom telefonu....
Ispravi me ako gresim ?
Da pojasnim, govoris drugoj osobi da pokusa on da uradi isto sto si i ti uradio. Tek posle nekih par postova si napisao, da to nisi TI uradio, vec da je neko u "SERVISU" to uradio (ili barem rekao da je to uradio).
E bas, zbog takvih stvari, mi SERVISERI imamo veeeeeelikih problema. Musterija, povucena pisanjem drugog, pokusa isto to, i dodje to veeeelikog problema......
P.S. Taj isti "SERVISER" ti je samo DEKODIRAO telefon, kao sto bi uradio i bilo koji serviser, uz neki od alata koji posedujemo. A to sta je on rekao, ti razumeo, je neka sasvim druga prica.
pozz.
Ja, jako dobro znam sta znaci termin "kernel". Termin i pitanje (moje) se odnosilo na pisca tog termina u ovom postu. Razlog je taj sto za taj termin jos nisam cuo (vezano za tf.).... za razle "FLERTOVE" i sl. stvari se smatraju svakodnevnim "gadjanjima" od strane musterija.
Bas, ako zelis da saznas ko sam i sta sam (mislim na titulu i skolu koju sam zavrsio), moze na PP. Posto ne volim da se "hvalim" sa tim.
@Ivan Cirkovic
Sta ovde pise, ili ja neznam da citam dobro, citiram :
"To sam ja radio na mom samsungu..."
Ovde ne vidim da si pisao o tamo nekom serviseru ili drugoj osobi, nego sisto i jasno pise da si TI to (zamenu KERNEL-a) radio na svom telefonu....
Ispravi me ako gresim ?
Da pojasnim, govoris drugoj osobi da pokusa on da uradi isto sto si i ti uradio. Tek posle nekih par postova si napisao, da to nisi TI uradio, vec da je neko u "SERVISU" to uradio (ili barem rekao da je to uradio).
E bas, zbog takvih stvari, mi SERVISERI imamo veeeeeelikih problema. Musterija, povucena pisanjem drugog, pokusa isto to, i dodje to veeeelikog problema......
P.S. Taj isti "SERVISER" ti je samo DEKODIRAO telefon, kao sto bi uradio i bilo koji serviser, uz neki od alata koji posedujemo. A to sta je on rekao, ti razumeo, je neka sasvim druga prica.
pozz.
- Ninolina
- Moderator

- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Ivan Cirkovic, ako ti je serviser promenio Kernel on je morao da Fleshuje telefon...
A Kernel i Flash imaju zajedničko to što Kernel bez Flashovanja ne možeš da promeniš...
cyber_vrbas, verujem da imaš i školu i titulu, i nisam htela da te prozivam (žao mi je što je tako ispalo) već sam htela da dam tačnu informaciju o terminu Kernel... Mnogi će pročitati tvoj post i možda pogrešno zaključiti...
cyber_vrbas, verujem da imaš i školu i titulu, i nisam htela da te prozivam (žao mi je što je tako ispalo) već sam htela da dam tačnu informaciju o terminu Kernel... Mnogi će pročitati tvoj post i možda pogrešno zaključiti...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
-
sugarcoated_ass
- Sertifikovani Trol

- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ja sa Samsung Galaxy mini otkljucao u kucnoj radinosti ali nisam nista morao da flesujem nego lepo Android SDK, Root-ovanje i onda preko terminala par kodova i lepo sam iz njega izvukao SIM unlock code. Ubacio telenor karticu, ukucao kod i telefon je za ukupno 15 minuta bio skinut sa VIP- a. 
E sad, to je samsung... sa alcatelom se ne bih igrao. x)
E sad, to je samsung... sa alcatelom se ne bih igrao. x)
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Jesam rekao da sam ja ubacivao kernel i to kada je telefon bio otkljucan,posto sam hteo da radim neki update.Tada sam zeznuo telefon i zakljucao ga i pokusavao sa drugim kernelima koji nisu uspeli.Onbda sam odneo u servis i tamo mi je covek sredio koga poznajem.Nemam razloga da lazem,nego se nismo razumeli.Od tada ne cackam kernele koji su za asia,usa and provider trziste