HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Pokusao sma da instaliram Alex-V_1.7.5_Sense_2.1+3.0_d2ext_normal_hboot ,ali kada se zavrsi instalacija i kada kliknem na strelicu da se vratim nazad da bih imao opciju za reboot samo mi pise d aje rom instaliran,ali enma uopste ni jedne opije kao sto je slucaj kada instaliram neki drugi rom.Sta da radim?
Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
Treba mi pomoc jer ne mogu da se snadjem da ubacim drugi hboot na moj desire.Pokusao sam,ali ocigledno ne kako treba.Hteo sam da ubacim bravo_alphaspl-cm7r2 hboot.Moze li mi neko pomoci nekim uputstvom?
pedjasmek,da li ti secka video kada snima u 720p pri reprodukciji na telefoni,ai na kompu?Meni je radio 720p i na insertcoin rom-u i na leedroid-u,ali je seckao pri reprodukciji tako d ami nije nista znacilo.Koju memorisjku karticu imas i koje je class.Moja je 8gb class6
pedjasmek,da li ti secka video kada snima u 720p pri reprodukciji na telefoni,ai na kompu?Meni je radio 720p i na insertcoin rom-u i na leedroid-u,ali je seckao pri reprodukciji tako d ami nije nista znacilo.Koju memorisjku karticu imas i koje je class.Moja je 8gb class6
Note IV N9100 dual
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:03
- :: Galaxy S3
Kod mene 720p recording ne radi glatko jer je verovatno sporija kartica.Ne znam tacno koja je ali je nisam pretplatio pa nije verovatno neka.Na mnogo ranijih romova nikakav oblik snimanja nije radio ( ni slabije rezolucije ) tako da je ovo odlicno.Pored toga,prilicno je brz sto isto nije bio slucaj.Za sada sam zadovoljan.
- toda81
- Prijatelj foruma
Moze li mi neko pomoci kako da ubacim drugi hboot?Hocu da instaliram neki DATA ++ rom pa mi je potreban Bravo CM7 r2 145M 5M 287M 0be8c68b41f3ab6dda4f772d6de50760 bravo_alphasplcm7r2.img hboot.Na http://alpharev.nl/ Tamo se nalazi ovo uputstvo
1) Nandroid backup in recovery.
2) Verify the MD5SUM of the file you downloaded against the one in the table.
3) Flash HBOOT with your phone in fastboot mode (Back+POWER) -> 'fastboot flash hboot bravo_alphaspl.img' (change into the correct filename for the HBOOT you downloaded)
4) 'fastboot reboot-bootloader'
5) 'fastboot erase cache'
6) Boot recovery, wipe everything and restore.
If you downloaded Bravo Data++, please notice the /cache partition is too small to hold Radio flashes from recovery. You can however flash the radio just fine with 'fastboot flash radio radio.img'. Just extract the radio.img from the radio update.zip beforehand.
You can also download the corresponding PB99IMG zipfile, put it on your sdcard, and rename it to PB99IMG.zip. Then start the phone in HBOOT mode (VolDown+POWER) to flash the HBOOT without a PC. It is however still necessary to either restore your nandroid, or reflash your ROM after doing this. The partition LAYOUT has changed, the actual data still needs to be 'moved'.
Da li mi neko moze ovo objasniti kako se to radi.Drugi i treci korak ne razumem.Moj desire je AlphaRev S-OFF
1) Nandroid backup in recovery.
2) Verify the MD5SUM of the file you downloaded against the one in the table.
3) Flash HBOOT with your phone in fastboot mode (Back+POWER) -> 'fastboot flash hboot bravo_alphaspl.img' (change into the correct filename for the HBOOT you downloaded)
4) 'fastboot reboot-bootloader'
5) 'fastboot erase cache'
6) Boot recovery, wipe everything and restore.
If you downloaded Bravo Data++, please notice the /cache partition is too small to hold Radio flashes from recovery. You can however flash the radio just fine with 'fastboot flash radio radio.img'. Just extract the radio.img from the radio update.zip beforehand.
You can also download the corresponding PB99IMG zipfile, put it on your sdcard, and rename it to PB99IMG.zip. Then start the phone in HBOOT mode (VolDown+POWER) to flash the HBOOT without a PC. It is however still necessary to either restore your nandroid, or reflash your ROM after doing this. The partition LAYOUT has changed, the actual data still needs to be 'moved'.
Da li mi neko moze ovo objasniti kako se to radi.Drugi i treci korak ne razumem.Moj desire je AlphaRev S-OFF
Note IV N9100 dual
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
toda81, evo najlakšeg načina (ovako sam ja uvek menjala HBOOT):
-skineš odgovarajući HBOOT fajl,
-zatim ga prebaciš u Root kartice tj. van bilo kog foldera i
-preimenuj ga u PB99IMG.zip.
-Zatim ugasi telefon,
-pa pritisni u isto vreme Back + Power tastere i
-koliko se sećam telefon će te odmah pitati da li hoćeš da update-uješ ili flash-uješ HBOOT.
-Potvrđuješ na klik tastera Volume up ili down to bi trebalo sam telefon da ti napiše šta potvrđuje a šta odbija update
-pustiš ga da sam odradi
-odmah nakon flashovanja HBOOT-a Flashuj i ROM koji ga podržava bez restartovanja telefona...
-Kad završiš i sa flashovanjem odgovarajućeg ROM-a tad restartuj, tj. uključi telefon i
-to je to...
-skineš odgovarajući HBOOT fajl,
-zatim ga prebaciš u Root kartice tj. van bilo kog foldera i
-preimenuj ga u PB99IMG.zip.
-Zatim ugasi telefon,
-pa pritisni u isto vreme Back + Power tastere i
-koliko se sećam telefon će te odmah pitati da li hoćeš da update-uješ ili flash-uješ HBOOT.
-Potvrđuješ na klik tastera Volume up ili down to bi trebalo sam telefon da ti napiše šta potvrđuje a šta odbija update
-pustiš ga da sam odradi
-odmah nakon flashovanja HBOOT-a Flashuj i ROM koji ga podržava bez restartovanja telefona...
-Kad završiš i sa flashovanjem odgovarajućeg ROM-a tad restartuj, tj. uključi telefon i
-to je to...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- toda81
- Prijatelj foruma
Ninolina, hvala na upustvu.Sada cu da probam ovo da odradim,da skinem leedoid hd 3.3.3 data ++ rom i hboot Bravo CM7 r2 pa javljam sta sam uradio
EDIT: HVALA TI PUNO NA POMOCI!Uspeo sam da ubacim zeljeni hboot i rom
EDIT: Sinoc nisam mogao d avidim jer sam bio pospan,ali sam jutros video nesto sto mi je cudno.Instalirao saa ovaj rom sto sam vec napisao,ali kada udjem u Settings-SD i phobne storage i u opciji Availabile space stoji 149 mb.Gledam na AlphaRev sajtu za ovaj moj hboot Bravo CM7 r2 pise da je system 145 mb,a data 287 mb pa me cudi sto mi pise samo 149 mb za dostupnu memoriju
EDIT: Problem resen.Samo sam instalirao Move-Dalvik-to-sdext.zip i sada imam 256 mb dostupne memorije.Bas puno zauzima od prostora dalvik
EDIT: HVALA TI PUNO NA POMOCI!Uspeo sam da ubacim zeljeni hboot i rom
EDIT: Sinoc nisam mogao d avidim jer sam bio pospan,ali sam jutros video nesto sto mi je cudno.Instalirao saa ovaj rom sto sam vec napisao,ali kada udjem u Settings-SD i phobne storage i u opciji Availabile space stoji 149 mb.Gledam na AlphaRev sajtu za ovaj moj hboot Bravo CM7 r2 pise da je system 145 mb,a data 287 mb pa me cudi sto mi pise samo 149 mb za dostupnu memoriju
EDIT: Problem resen.Samo sam instalirao Move-Dalvik-to-sdext.zip i sada imam 256 mb dostupne memorije.Bas puno zauzima od prostora dalvik
Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
Ninolina, zahvaljujuci tvojoj pomocio sam uspeo i hvala ti jos jednom!LeeDrOiD mi je od samog pocetka prirastao za srce,a uz to je i jedini rom na kome radi java sto meni poprilicno znaci.Zelja mi je bila da instaliram neki data2sd rom,ali mi je bio problem sto posle pravljenja dve ext3 particije od 1gb i druuge ext3 od 512mb recovery nije video rom koji sam pokusavao da inastaliram,tj memorijsku karticu uopste nije video
EDIT: Poceo je tel sam od sebe da se restartuje i to se bas cesto esava.Cak ne moram da ga pipnem i samo cujem kako zavibrira i zvuk paljenja.Nije mi jasno zasto se to desava jer do sada mi se za godinu dana od kako ga imam ni jednom nije ni zablokirao,a ni restartovao
EDIT: Izgleda da samo ja pisem i pricam o ovom tel koji je izgleda poprilicno zastareo.Sada sam i sam u dilemi da li da ga zadrzim ili d apredjem na nokiu n8.Ne znam sta da radim,a ni sta zelim vise
Samo d akazem d a sma probao i RevolutioN.3D.v1.5.Data ++ rom i extra su 3d efekti koje on ima,ali na leedroid-u data++ imam mnogo vise slobodne memorije,mada mi vise nista nije bitno
Nisam siguran sta zelim od tel,a taj osecaj mi se ni malo ne dopada...
EDIT: Poceo je tel sam od sebe da se restartuje i to se bas cesto esava.Cak ne moram da ga pipnem i samo cujem kako zavibrira i zvuk paljenja.Nije mi jasno zasto se to desava jer do sada mi se za godinu dana od kako ga imam ni jednom nije ni zablokirao,a ni restartovao
EDIT: Izgleda da samo ja pisem i pricam o ovom tel koji je izgleda poprilicno zastareo.Sada sam i sam u dilemi da li da ga zadrzim ili d apredjem na nokiu n8.Ne znam sta da radim,a ni sta zelim vise

Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
Green, probao sam spb shell i kao sto su mi vec rekli neki koji su ga koristili nije bas nesto posebno zanimljiv.Mislio sam da mozda postoji jos neki njemu slican program
EDIT: Samo da vam kazem da je ovaj RevolutioN.3D.v1.5.Data .By.TamirDa-signed rom super,ali s druge strane nije ok zato sto ne radi gmail aplikacija na njemu,bar kod mene,a probao sam par puta da ga instaliram i uvek se javlja taj problem sa gmail programom.Druga mana je ta sto ne postoji instalacioni fajl koji prebacuje dalvik cache na SD,a na leedroidu postoji sto oslobadja puno memorije
EDIT: Samo da vam kazem da je ovaj RevolutioN.3D.v1.5.Data .By.TamirDa-signed rom super,ali s druge strane nije ok zato sto ne radi gmail aplikacija na njemu,bar kod mene,a probao sam par puta da ga instaliram i uvek se javlja taj problem sa gmail programom.Druga mana je ta sto ne postoji instalacioni fajl koji prebacuje dalvik cache na SD,a na leedroidu postoji sto oslobadja puno memorije
Note IV N9100 dual
- toda81
- Prijatelj foruma
Ninolina, probao sam ga,ali mi se ne svidja.Koliko sam primetio svaki od launcher-a ima svoje widgete koji se bas i ne mogu pohvaliti,bar se meni ne svidjaju.Sto se romova tice definitivno mi se najviee svidja LeeDrOiD,mada sam imao zelju da probam Alex-ov data2sd rom,ali na zalost njega nisam uspeo da instaliram jer sam probao da pravim dve ext3 particije kao sto tamo stoji i to preko gparteda,ali je problem sto kada preko usb-a ubacim neki rom na memorijsku karticu,kaenije kada udjem u recovery ne vidi se taj rom
Note IV N9100 dual