Samsung Vodafone 360 H1 Vs. 360 M1

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Zavisnik
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 06. Maj 2010. 16:45

Samsung Vodafone 360 H1 Vs. 360 M1

Post od Zavisnik »

Dakle zanima me koji od ovih modela je bolji...

Telefon uglavnom koristim za telefoniranje i slanje poruka... Eventualno ako pogledam mailove ili facebook...

Dakle zanima me koji od ovih telefona je bolji, i da li na njima radi mobilni internet, kao i da li radi WiFi. Da li rade MMS i neki prostiji servisi? Da li kamera radi i da li je moguce povezati ih na komp... Kakav je pleyer za mp3?
Da li imaju GPS? I da li je moguca ugradnja?

Ova dva telefona mi se svidjaju zbog karakteristika i izgleda, ali i cene (ne volim da dajem neke velike sume na telefon)... Ali sam citao da su malo problematicni ovde. Pa posto koristim telefon samo za osnovno zanima me da li obavlja osnovne radnje.

I takodje moze neki predlog za telefone u ovom cenovnom rangu?

Hvala unapred.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Zavisnik, mada na prvi pogled deluju zanimljivo oba ova aparata imaju ogromnu manu, a to je operativni sistem. OS koji koriste ovi telefoni je LiMo OS. Ono LiMo dolazi od Linux Mobile, tj. radi se OS-u zasnovanom na Linuxu, poput Androida, BadaOS-a i jos nekih. Medjutim za razliku od Androida, pa i BadaOS-a, za LiMo bas i nema puno aplikacija. Sve ovo sto zelis da radis ce radit bez problema (pozivi, poruke, e-mail i Facebook (preko web browser-a)), ali ako pozelis vise naici ces na probleme, odnosno tesko ces naci softver.

Sto se tice "ugradnje GPS-a" - ne postoji telefon u koji se moze "ugraditi GPS". Telefon ili ima hardverski GPS predajnik na ploci ili ga nema. Ako ga nema, tu pomoci nema - nikako ga nije moguce naknadno "ugraditi" (kao ni bilo kakav drugi hardver). Moze se eventualno kupiti ekstern bluetooth GPS prijemnik. No srecom oba ova aparata imaju GPS prijemnik. Ono sto nemaju je kvalitetan softver koji ce iskoristiti taj prijemnik.

Istina gledajuci cenu ovih aparata (barem M1) ona je niza od cene mnogih "dumb" aparata, losijeg hardvera, pa se verovatno i isplati kupiti neki od ova dva aparata.
A od ova dva je svakako mocniji H1:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=2953
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Zavisnik
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 06. Maj 2010. 16:45

Post od Zavisnik »

Meni neke aplikacije nisu ni potrebne.. Jedina aplikacija koja mi je potrebna van ove neke standardne koju sam vec naveo je GPS, mada mi ni to nece biti preko potrebno nego cisto ovako... Za GPS predajnik se nisam lepo izrazio, ali sam mislio to sto si ti napisao. Da li ima poseban prijemnik i da li je ugradnja GPSa u ovaj model moguca.

I ja sam gledao ovaj H1 i zestoko razmisljao o njemu, ali ne znam da li ce da radi WiFi i internet posto sam na ovom sajtu kod specifikacija tog modela video da je neko napisao da to ne radi. Pa sam samo hteo da utvrdim da li ovo radi sa sigurnoscu i da potvrdim svoju kupovinu...

Hvala ti na odgovoru.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Zavisnik, pa bice da se opet nisi dobro izrazio - "Da li ima poseban prijemnik i da li je ugradnja GPSa u ovaj model moguca". Ugraditi nesto, znaci da se nesto "ugradi", daklem na neki nacin zalemi, doda itd. Telefon kome je moguce "ugraditi GPS" ne postoji. Ili ima ili nema GPS prijemnik. Ako ga ima onda instaliras potreban softver koji ce koristiti GPS prijemnik, ako nema onda ili ne koristis GPS (posto ga nema), ili dokupis eksterni GPS prijemnik koji se sa telefonom povezuje preko bluetooth-a i nadas se da postoji softver koji ce ga prepoznati.

Nema razloga da WiFi ne radi. Ignorisi komentare ispod specifikacija modela - tamo pisu raznorazni i cesto se daju procitati razne gluposti.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori