Samsung Galaxy S2 I9100 - Problem sa mikrofonom

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Samsung Galaxy S2 I9100 - Problem sa mikrofonom

Post od pimplo »

Pre vise od mesec dana sam uzeo beli Samsung Galaxy S2 u Telenoru i imam problema sa mikrofonom i noise reduction-om.

Naime, cesto mi se zale ljudi da me cudno cuju dok pricam telefonom. Kazu kao da mi je slusalica dosta udaljena od usta (a nije). Pretrazio sam po netu i ispostavilo se da je stvar u "noise cancellation"-u?! Tako da sad kad se pozale ljudi, ja u toku razgovora moram da pritisnem meny dugme i stavim NC na off i zvuk im bude bolji. Problem je samo sto to svaki put moram da radim, a ne moze da se iskljuci sve dok se veza ne uspostavi i to ne samo da zvoni nekome (pod uslovom ja da zovem) nego tek kad se javi?!

Takodje nasao sam i neku opciju da se ukucavanjem koda *#*#197328640#*#* moze se doci do podesavanja osetljivosti mikrofona ali mi to nije bas pomoglo, bar ne setovanja koja su predlozili na nekim stranim forumima. Napominjem jos jednom da cim stavim NC na off, ljudi me bolje cuju.

Jel resavao neko ovaj problem posto mi dojadilo da stalno u toku razgovora iskljucujem NC pa bih da nosim telefon u Telenorov servis :dry:
HTC 10

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

pimplo,

U servis....zato sto nikakva podesavanja nece pomoci,problem je u samom mikrofonu koji nije obican nego digitalni.........elem tu sad pocinje opet ona prica sa ovlascenim servisima,oni ti verovatno nista nece ni uraditi,vratice ti ga nazad sa konstatacijom da je aparat pregledan i ispravan i tu tek pocinju tvoje muke :smutny:

Srecno,

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od pimplo »

Hvala na brzom odgovoru, inace toga se i najvise plasim, pogotovo sto se blize praznici a ne ostavlja mi se telefon na mesec dana u servisu za nesto sto ce znati odmah u cemu je problem a ko zna kako i kad ce da ga rese. Ako je neko imao i sto je najvaznije uspesno resio slican problem bilo bi mi drago da to podeli sa drugima :)
HTC 10

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

pimplo,

U principu,nema tu puno sta da se razmislja,to je redovna stvar odkad su mahom svi poceli da ugradjuju dig.mikrofone...ja u principu zamenu naplacujem zavisno od modela i tezine posla(nije uopste lako takav mikrofon zameniti) od 1000-2000 dinara.

pozz

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od pimplo »

Jos jednom hvala na savetu, cim sastavim malo vremena oticicu do servisa pa javljam kako je proslo :)
HTC 10

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

pimplo, cenim da sam video na nekim custom romovima da su isključili noise cancellation (isključen mu je jedan od dva mikrofona), pogledaj na xda ako nemaš vremena za servis. Mada, u telenoru moraju da ti daju zamenski telefon dok ti je taj na servisu, da bi iskoristio uskuge koje plaćaš (pozive, sms, net).

Dopuna:
Custom Rom koji sam ubacio da isprobam ima baš ovaj mod, imaš više ovde:
viewtopic.php?p=301137#301137

:)

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 31. Jul 2011. 22:02

Post od servis.kompa »

pimplo, Jel telefon radio ok dok nisi menjao rom ili je i tada zezao?
Ako jeste obavezno vrati originalni rom u njega pre odlaska u servis da ne bi bilo problema.
Ako nije opet vrati originalni rom i resio si problem.

A mozda ne bi bilo problema da si kupio crni :) (izvini, nisam mogao da odolim :D )

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od pimplo »

Hahahaha mozda si u pravu servis.kompa ali sam mislio da bas zato sto je noviji beli da su ispeglali neke decje bolesti a i moram priznati da mi se beli vise svidja :)

Baraba, nasao sam na xda romove kod kojih ima po defaultu iskljucen NC, cak moze i samo phone.apk da se modifikuje i ubaci sa iskljucenim NC ali iskreno nisam hteo sa tim da se zezam jer mi je stock rom i za moje potrebe mi isti odgovara. Dodatno, sto bi se zezao sa tim ako je tehnicki problem a telefon je pod garancijom. Istina je da bih cak i platio da mi urade sto pre a ne da skuplja prasinu na polici ili da ga neko seta dok mu ne dojadi :D
HTC 10

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

pimplo, pazi, slažem se, ali trenutna situacija: ne bih ostao bez 2god. garancije, ne bih ni da me zeza noise cancellation za novogodišnje i Božićne prazinkike, ne bih da ostanem bez telefona za novogodišnje i Božićne praznike jer je isti u servisu = custom rom. Posle praznika vratiš stock rom, odneseš u servis. Ako ga sad odneseš, a imaju slobodne dane u servisu za ove praznike... do moje*a :)
Rom koji sam ti predložio i sam trenutno koristim, malo više poboljšani stock, izgleda kao stock, nema šarenila itd.

Odgovori