Alcatel OT-990
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 29. Okt 2011. 21:24
I ja takodje imam problem sa menjanjem tastaure. Iako sam pratio uputstvo kako da je promenim i dalje ne uspevam da to uradim. A da li je neko probao da koristi net sa telefona na kompu? Povezem se preko USB kabla i PC suit mi kaze da ne podrzava Telenor One Touch, pogledam verziju na fonu i kompu, kad gle cuda, razlikuju se, a ne mogu na netu da nadjem kompatibilnu, i onda mi net radi kao dial-up. Uzasno je spor. Nemam net na kompu pa mi je ovo jedini nacin i nikako da namestim, kad sam pitao u Telenoru oni nemaju pojma pa me uputili na neki servis za Alcatel telefone u Beogradu. Ako neko zna nesto vise o ovome neka napise.
Trebao bih sutra da uzmem ovaj model,ono sto mene interesuje vidim da nema nekih problema sa tim telefonom izuzuzev baterije,sto je i normalno,a mozda ce se srediti malo i novijim softverom,ono sto mene nervira na mojoj spici a nadam se da nije tako na ovom telefonu to je njegova ram memorija,e sad ne interesuje me u knjigama i prospektima koliko pise,nego ako je neko ubacio program task kiler ili nesto slicno nek mi kaze koliko mu pokazuje raspolozive memorije,trebalo bi to da bude vise nego kod spice,ali trebalo bi?
Zeljko evo ja sad probao,ne treba ti PC suit da bi koristio internet sa fona na compu.
Udji u setings-wireless and networks pa na tethering & hotspot ,tu imas opciju USB tethering.Pre toga ukljucis internet na telefonu.Prosto i radi,ne znam sto vas mrzi da procitate uputsvo.
I da,ne smes da 'mountujes' karticu da bi ti radio tethering tj. internet.
Nije mi jasno sta sa tastaturom,drzis prst malo duze u polju za kucanje i iskoci ti prozor gde imas opciju da promenis tastaturu.Uz telefon cini mi se da ima 2 a na marketu tona.
Ja imam advanced task killer i neki patch za njega tako da sam mnogo vise uspeo da prebacim na karticu nego sto moze normalno.Uz instaliran IGO i jos jedno 20 aplikacija koje sam skinuo drzim se na nekih slobodnih 20MB (od 180MB).Inace recimo bez patcha za task killer IGO ceo(29 MB) ide na internu mem. a ovako se oslobadja nesto preko 20 MB samo za taj program.
Sto se tice baterije tu je vec sarenilo,bio sam 5 dana u romingu,prebacio na 2G mreze i nisam punio telefon cela 2 dana,naravno uz jako malo razgovora i nesto igranja sa navigacijom i mapama.
Sramota je sto moramo ovako sami da se ispomazemo na forumu umesto da je Telenor zaduzio bar jednog zaposlenog da prouci telefon i da moze da pruzi podrsku a ne da se salju ljudi u servis.
Udji u setings-wireless and networks pa na tethering & hotspot ,tu imas opciju USB tethering.Pre toga ukljucis internet na telefonu.Prosto i radi,ne znam sto vas mrzi da procitate uputsvo.
I da,ne smes da 'mountujes' karticu da bi ti radio tethering tj. internet.
Nije mi jasno sta sa tastaturom,drzis prst malo duze u polju za kucanje i iskoci ti prozor gde imas opciju da promenis tastaturu.Uz telefon cini mi se da ima 2 a na marketu tona.
Ja imam advanced task killer i neki patch za njega tako da sam mnogo vise uspeo da prebacim na karticu nego sto moze normalno.Uz instaliran IGO i jos jedno 20 aplikacija koje sam skinuo drzim se na nekih slobodnih 20MB (od 180MB).Inace recimo bez patcha za task killer IGO ceo(29 MB) ide na internu mem. a ovako se oslobadja nesto preko 20 MB samo za taj program.
Sto se tice baterije tu je vec sarenilo,bio sam 5 dana u romingu,prebacio na 2G mreze i nisam punio telefon cela 2 dana,naravno uz jako malo razgovora i nesto igranja sa navigacijom i mapama.
Sramota je sto moramo ovako sami da se ispomazemo na forumu umesto da je Telenor zaduzio bar jednog zaposlenog da prouci telefon i da moze da pruzi podrsku a ne da se salju ljudi u servis.
I dalje nece da mi prebaci na tastaturu sa 12 tastera... kada dugo drzim izbaci mi da biram izmedju android tastature i touchpal... android nema opciju sa 12 tastera a ova i dalje nece da prebaci iako u opcijama pise da je na toucpal sa 12. Ne mogu ni da menjam izgled tastaure onako kako kaze u tutorijalu tj da samo prevucem prstom preko nje....
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pet, 04. Nov 2011. 21:33
-
- Novajlija
- Pridružio se: Ned, 15. Maj 2011. 22:18
Ja sam sa marketa instalirao Gingerbread tastaturu, i nikako nisam mogao da je aktiviram. A onda sam negde procitao da trebam najpre da odem u podesavanja, zatim u jezik i tastatura. Tu mi je stajala Gingerbread tastatura, ali je bila otcekirana. Samo sam je cekirao, i podesio neke opcije koje su takodje bile tu u podesavanjima. Sad radi savrseno...
Meni nece da radi MMs na ovom aparatu, uzeo sam ga pre tri dana u Telenoru. Nikako da dobijem poruku da sacuvam u telefonu vec dobijam samo poruku "ako ste sacuvali poruku vas telefon je spreman za koriscenje mms sadrzaja ili tako nesto. I to sam pokusavao desetak puta do sada. Nemam pojma u cemu je rec kada nisam stigao nista u njega ni da instaliram ili deinstaliram?
Unapred hvala.

Unapred hvala.

- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
-
- Novajlija
- Pridružio se: Ned, 15. Maj 2011. 22:18
I ja sam lupao glavu sa tastaturom od 12 tastera dok nisam provalio kako da dodjem do nje.dusan89c napisao:Ne mogu da namestim tastauru sa 12 komandi, samo mini QWERTY i full. Kada pokrenem aplikaciju TouchPal unos, stignem do kraja i iybaci da postoji greska. Kada kucam poruku to "dugme" ne mogu ni da kliknem, kucam preko mini QWERTY...
Postavite tastaturu na Touch Pal i samo prstom zalistate preko nje s leva na desno 2 puta
Nadam se da ce nekom pomoci...