SE Arc S vs. N8 vs. Galaxy S II [oko 300e]

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
steva_anya
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2011. 16:30

Post od steva_anya »

Jos nisam odlucio.
Cekam 10. januar kao krajnji rok za obnovu ugovora pa da donesem odluku:
- ako Vip spusti cenu doplate za Galaxy S2 - uzimam njega
- ako ne spusti, uzimam Arc S, prodajem ga i kupujem N8 na koji cu instalirati Belle

Videh da u Telenoru ima Nokia 700, neki novi model, sa Belle OS, pa cu svratiti da vidim kakav je.

Softverski i hardverski je S2 u prednosti, dok je N8 u prednosti sa kvalitetom izrade i kamerom, i za moj pojam lepotom aparata.
Okvirno je 100-150e skuplji S2, i za toliko je bolji.

Za aplikacije nisam zahtevan korisnik, te u mom slucaju to nije velika prednost Androida. Sa druge strane, cesto slikam, a pisao sam da ne volim da nosim digitalni aparat, pa mi je tu N8 najbolji.

I na kraju, trudim se da budem objektivan, i da sto manje budem "Nokijas", sto je tesko kad imas 5-6 godina fantasticnog iskustva sa tom markom.

Ako se neko pita za racunicu: nov N8 mogu da nabavim za 260e, dok S2 mogu da uzmem za oko 400e ako je iz Telenora/MTS-a [mislim da za Telenor mora da se otkljuca].
Arc S me kosta 1 din, i sigurno se moze prodati za minimum 300e [ipak je to nov telefon i 2 god garancije].
Poslednja izmena od steva_anya u Pon, 26. Dec 2011. 01:46, izmenjeno 1 put ukupno.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

miodrage, Nažalost za mene , ali ne posedujem SGSII, pa ne mogu da ti izađem u susret, ali bih rado voleo da ti dokažem da grešiš.Lag jednostavno ne postoji, SGSII je najbrži telefon koji sam imao priliku da koristim i tu nema diskusije.iP4 nije spor i to nikada nisam ni rekao, ali osakaćeni i debilni iOS jednostavno nema šta da traži pored ostalih daleko naprednijih sistema.
No, ova rasprava ne bi trebalo da se nastavlja, jer će savako da tvrdi svoje, a to nije u interesu autora ove teme.
steva_anya, Smatram da će ti N8 savršeno odgovarati, naravno ako možeš da kupiš SGSII za manje para on je bolji od N8, u suprotnom N8 je boji izbor od Arc modela.Samo da navedem jednu, po meni, veliku manu SE Arc model, naime drugar ima od pre nekih mesec dana crni SE Arc, taj telefon nije spor, ali je UI nije ni blizu HTC Sensu ili Touch Wiz-u kod samsunga, drugo i ozbiljnije, poklopac baterije je napravljen od neke glosy plastike, slične plastike koja postoji na laptopovima i ta plastika je toliko osetljiva da se posle svega mesec dana pojavio milion malih ogrebotina što izgleda odvratno.Na belom modelu se to ne vidi toliko, ali na crnom je neverovatno izraženo i jako ružno izgleda, dakle Ace od mene dobija 0 na kalitet izrade.Ne mogu ni da zamislim kako će izgledati Arc posle godinu dana korišćenja.Po meni kvalitet izrade zauzima 50% prilikom izbora novog telefon, drugih 50% otpada na tehničke karakteristike.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Spominjete tamo neki "lag" kod N8, a da zaista pratite u cemu je stvar, znali bi ste da je taj "lag" namerno tako kreiran. Pomalo je nejasno zbog cega se Nokia odlucila na bas takav korak, kada odziv treba da bude skoro pa trenutan, ali tako je...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Green, Prosvetli nas molim te,mene iskreno zanima.... :) Da li je na Belle drugacije ili je stvarno bas ovako namerno ostavljeno? :?
Nokia Lumia 1520

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Adams, ne mogu da procenim da li me zezas ili ozbiljno mislis, ali taj "lag" je gestikulacija prstom, tek posle koje se registruje "swipe" desktop-a na ekranu N8. Kazem da je nejasno zbog cega je Nokia bas tako postupila kad je kod svih drugih modela takav pokret trenutan.

Ali, ne morate meni verovati na rec, evo sta kazu momci iz "Engadget-a":
When we played with the N8 and its Symbian^3-based stablemates at Nokia World last month, we perceived the long delay between swipes and home screen changes as sluggishness; at the time, Nokia insisted it was a feature, not a bug. Pauses of any sort on a phone are rarely good, however, and Nokia seems to have taken the complaints to heart because the delay is nearly imperceptible on the production firmware. We'd note that there's still a minor learning curve here if you're coming from an iPhone or an Android device because the screens don't move with your thumb -- rather, you execute a swipe gesture, then the screen changes. Takes some getting used to.
Da li je na Belle ovo ispravljeno, nije mi poznato, slabo pratim novitete u Symbian svetu...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Green, ne zezam te,nego sam morao malo opisnije da napisem da bih ispunio 100 karaktera. -.- :D A prosvetliti je prilicno duga rec. :D
Inace mislim da ovaj citat ne vazi za Anna software jer koliko znam na prvom ^3 nije ni postojalo kretanje ekrana,nego tek kad se zavrsi swype ekran se promeni.....
Ali o tome ako moze neko da potvrdi i ko je kompetentniji.... :)
Nokia Lumia 1520

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Vi još o lagu i ajfonu vs N8? Kako vam ne dosadi :dry:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

gargamel4, ma nemaju ljudi sta pametnije u zivotu da rade nego da mlate praznu slamu... :uhuh:
Ispamovali temu zestoko...

steva_anya
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od steva_anya »

Da li N8 ima ili moze da ima "speach to text"? To ima na Galaxy S2 - pritisne se ikonica, izgovori se text poruke, i text se pojavi na ekranu. (znam da na S2 extra radi sa engleskim, dok je sa srpskim nesto teze)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

steva_anya, Da, ima to i na N8, pogledaj sledeći video klip, negde na 8 minutu je pokazano kako funkcioniše speach to text, u snimku je korišćen x7, ali to isto je dostupno i na n8
http://www.youtube.com/watch?v=k6smC_I9Tcc
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

steva_anya
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od steva_anya »

Neocekivani obrt! :)

Uzimam Arc S!
Ako mi se dopadne zadrzavam ga, ako ne - prodajem i uzimam N8.

Ne bih da se lako odreknem najnovijeg Android OS, solidne kamere i lepog ekrana zbog bolje kamere na N8. N8 je odlicno izradjen ali ce brzo biti prevazidjen.

Dosta sam poredio N8 i S2 tako da sam Arc S zanemario.
Imao sam priliku da ga pogledam i koristim uzivo [drug i VIP] - solidan telefon, lep dizajn, velik ekran super odziva. Moze da se organizuje slicno S2 po pitanju osnovnih ekrana.

Na sve ovo, u prilog mu ide i 2god garancije.

Sto bi rekli na vencanjima - ako neko ima nesto da kaze neka kaze sada ili da cuti zauvek! :)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Možda je to i najbolje rešenje, ako ti se ne dopadne uvek možeš da ga prodaš i kupiš N8.Meni lično se ne sviđa korisnički interfejs na Arc S kao ni kvalitet izrade, izgleda mi kao jako nežan i lomljiv telefon, n8 je po tom pitanju daleko bolji.Ali, kao što rekoh, probaj ,pa kao ti se ne dopadne uvek možeš da ga zameniš za N8.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

znemanja, korisnički interface se jako lako promeni, a ni kvalitet izrade uopšte nije tako loš kako pišete...:) steva_anya, svakako daj šansu ARC S-u...:) Mislim da će ti se dopasti...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Ninolina, Slažem se da je moguće instalirati neki launcher i problem rešen, ali što se tiče kvaliteta izrade ona glosy plstika na poklopcu baterije mi deluje tako krho.Već sam u nekom postu pisao da kod kolege koji ima crni Arc ta plastika posle mesec dana korišćenja ima nekih milion sitnih ogrebotina koje se vide poprilično na suncu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

znemanja, kažu da je ARC S kvalitetnije odrađen, a ne znam kako je tvoj kolega koristio svoj ARC...:) No, svako ovde ima neko svoje mišljenje i iskustvo i koliko god to poricali, svi su delom subjektivni, tako da lepo steva_anya isproba ARC S pa nek sam odluči...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Ninolina, Tu se apsulutno slažem, najbolje je da steva_anya isproba telefon, pa neka onda donese odluku.
Ineče moj kolega je najnormalnije koristio telefon, nosio ga je u futroli i pazio je na njega i zbog te činjenice sam se iznenadio koliko se sitnih ogrebotina pojavilo za tako kratko vreme.One nisu vidljive u zatvorenom prostoru, ali na suncu se već vide i mislim da je to upravo zbog glosy plastike.Ali ako su to popravili na S modeu, onda je to svakako plus za Arc S.

steva_anya
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od steva_anya »

Ninolina & znemanja: Arc S mi je neko najracionalnije "resenje", da ne kazem izbor.
2god garancije, OS koji je bolji od Simbijana, velik i kvalitetan ekran, svi moji kriterijumi su zadovoljeni u startu sto mi je bitno.

Preko "losije izrade" od Nokije cu lako preci posto sam jako obazriv i pazljiv sa telefonima.

Ono sto mi "upada u oci" je polozaj "return/back" tastera. Kad bi stavio onu zastitnu futrolu ne znam koliko bi mu smetala. Inace, jos nisam uzeo aparat, tek ce ga u petak imati u Vipu.
Mada, sve su to sitnice.

Kad ga uzmem, navraticu do teme "Arc / Arc S" pa cu tamo postavljati pitanja vezano za njega konkretno. Precesljao sam tu temu 2, i jedva sam pohvatao pojmove, funkcije widzeta i sl.
Sada mi to deluje strano i komplikovano, sto bih rekao da je posledica hronicen upotrebe Nokije.

steva_anya
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od steva_anya »

Uzeo sam Arc S.
Prvi utisci - WOW!

Svidja mi se sto je sve BRZO - okidanje kamere, ulazak u galaeriju, odziv ekrana, manipulacija sa svim i svacim, povezivanje sa racunarom ...

Trebace mi vreme da se naviknem na tac skrin i na kuckanje, i da sve podesim kako bi zeleo.

Super je telefon! :D

Sad mi ostaje da "cesljam" temu za Arc S i Android OS, pa da se obucavam.

Zelim jos jednom da se zahvalim svima na pomoci, predlozima, savetima oko izbora telefona!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

steva_anya, neka te dugo i dobro služi!! :D
and justice for all...

Odgovori