Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

kad pokušam da instaliram ovu verziju Garmin Mobile XT (v6.00.10s60.9) izbaci mi "unable to install protected application from from a supplier that is not trusted" - šta ovo znači ???

edit !!!

hakovao sam N8 i sad sve mogu da instaliram :D

veliko hvala Foxu na pomoći :)
16 godina na forumu MOBILNISVET

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Da li je neko kojim slucajem probao NDRIVE 10 i Sygic Aura Symbian navigaciju na n8..Zanimame da li je dobra, i da li uopste vredi da se instalira..

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

koliko sam ja uspeo da vidim, Ndrive 10 je potpuno isti kao onaj koji sam ja koristio na androidu i bio sasvim zadovoljan. Inače, što se navigacije na N8 tiče, van Srbije najradije koristim Nokia Maps, jer ima sasvim dobre mape i odlično se ponaša. Garmin koristim samo po Srbiji, a verovatno ni to ne bih, kad bi mapa Srbije bila vredna ičemu. Jednostavno mi ne ide u glavu a su pre samo par godina imali odličnu mapu Srbije (koristio na N78), a onda jednostavno sve pobrisali i ostavili samo glavne puteve.....Smejurija.

Jel moguće da niko sa tom novijom verzijom Belle i ubačenim srpskim ne može na par sekundi da proba da li radi voice dial na srpskom? Baš me mrzi da čekam taj famozni februar i zvanični apdejt.... :smutny:

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

ja sam odusevljen annom,dal da prelazim na belle jer svi tvrde da je daleko bolja? Baterija sa annom mi traje 5 dana bez problema naravno u battery saving modu koji se aktivira klikom na bateriju. Ako je neko imao kontakt sa Belle neka mi da neke info :-) hvala

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Dostaje, imao sam ja kontakt sa Belle i sigurno je da je vrijedno prelaska ali vratio sam se na oficijelnu Annu jer cu sacekati februar i oficijalana izlazak sto i tebi preporucujem. :)

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

janka_88 napisao:Dostaje, imao sam ja kontakt sa Belle i sigurno je da je vrijedno prelaska ali vratio sam se na oficijelnu Annu jer cu sacekati februar i oficijalana izlazak sto i tebi preporucujem. :)
Hmmm reci mi samo kako si uradio downgrade tu mi je apple malo isprao mozak i znam da se za to koriste SHSH od iOS-a pa pomocu njih radis downgrade a kako je to sada kod nokije jer koliko se secam ranije nije moglo :-D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Dostaje, moze se to bez problema odradit sa phoenix-om na nokiji al naravno da postoji rizik od "mrtvog" telefona. Ima postupak na jednoj stranici i za update na Belle i za downgrade s tim da moras downgrade raditi na prvu verziju softvera pa tek onda uradit update na Annu.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

araphel, ja imam ubacenu Belle-u u moj C7 i ne radi malopre sam probao. A da li ce update u februaru ko ce ga znati....
Dostaje, ne mogu da se porede. Belle-a je u svemu dominantnija ne samo sto se tice izgleda vec i brzine....
Ako vas ne mrzi probajte jer na N8 uvek moze da se downgrade-uje i vrati na bilo koju verziju fw, postoje uputstva na netu.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

janka_88 napisao:Dostaje, Ima postupak na jednoj stranici i za update na Belle i za downgrade s tim da moras downgrade raditi na prvu verziju softvera pa tek onda uradit update na Annu.
Aha dakle povratak na S^3 :-P jao koliko je to bugova imalo majko moja :-DDDDDDD ne zelim ni da se prisecam tog os-a :-D

@Jerkann sta znam probacu ipak u Februrau ne zuri mi se nemas pojma koliko bih se kajao da mi bat krace traje nego na Anni. Trenutno sam odusevljen baterijom. Valjda zbog ekrana (amoled) i rez malo vuce ,jer mi na Apple u ne izgura ni 2 dana tj izgura ali ne smem da ga ostavim i 3 dan bez punjenja :-D tu je valjda ekran TFT 960x640 koji kida bat i proc ,ne znam sta drugo :-D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Dostaje, sto se tice baterije ja ti mogu potvrditi da moze samo duze trajati ili isto. Krace nece sigurno jer sam ja bio izuzetno zadovoljan kako se primjetno poboljsala autonomija baterije. Iz kojeg razloga konkretno ne znam i necu da lupam ali je primjetno poboljsanje. :)

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

@Janka savrseno :-)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Samo da javim da je konacno izasao tzv. izvorni (source) kod S^3 kao i Bootloader izvorni kod koji bi trebalo da konacno omoguci klokovanje procesora,kao i samo modovanje (custom) bootloadera sto bi na pr. omogucilo laksi downgrade i sl. :) :wink:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Fox, e to je vec interesantno i bice zanimljivo vidjeti kako ce to izgledati sve u praksi. Sigurno ce ubrzo biti po netu dosta takvih primjera... :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

jerkann, hvala na informaciji. sad barem znam da je bolje da sačekam oficijalni apdejt. Nisam baš raspoložen da živim do daljnjeg bez te funkcije. Inače, juče po prvi put od kupovine telefona izvadim iz pakovanja one fabričke slušalice, i iznenadim se kako lep zvuk daju....i sasvim su dovoljno glasne.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

araphel, nista onda definitivno cekamo offi belle..
A sto se tice tih slusalic,grrr :disgust: ,jeste sve to da se cuje odlicno zvuk,ali brate barem ja ne mogu da podnesem kada stavim one jastucice(gumene ili silikonske,ko bi ga znao..) u usima,grtko mi je,nezgodno :shock: ..tako da ih sada i ne koristim dok ne kupim neke nove..

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

acamatic, a ja npr nemam taj problem sa sluskama fantazija su , lepo leze,ne ispadaju,jako dobar zvuk i bas imaju jer ulaze u usnu skoljku. Jedina zamerka je tos to ne cujem nista sa strane dok npr setam pa redovno vadim jednu slusku kada prelazim ulicu itd...

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Dostaje, e druze vidis to sam zaboravio da kazem,i to mi smeta..sad me podseti da kada ih stavim nista sa strane ne cujem..(kada me neko zove na ulicu,i da zeznuto je kada prelazis ulicu necujes kola..)ma kazem ti nezgodno mi je mnogo,jer moras da ih stavis duboko u usnu skoljku,a od toga mi proilazi jeza :disgust: iskreno vise sam za ovu varijatnu :D Klik

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Dok ja npr. te ne volim jer mi ispadaju iz usiju. :D Ove na N8 su mi fenomenalne i bas iz tog razloga sto se ne cuje nista osim zvuka jer ja uglavnom slusalice i koristim kad putujem negdje autom (ako ja ne vozim), busem, avionom... :)

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Post od mare-ss »

....brodom, biciklom, helikopterom, rolerima, camcem..... sala :D

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

E da zaboravih da kazem kupio sam pre nekog vremena gace za n8 mogu vam reci da sam prezadovoljan,nije suvise kabasto za dzep i ne kliza aparat iz ruke,ekran je zasticeniji sada (gacice prave malu kadicu) pa moze da se stavlja i na ekran,kako ga ja i trenutno odlazem na sto itd. Evo izgled telefona sa gacama:
Slika

Edit: Pristup svim bocnim tasterima i ulazima je odlican: Gasenje aparata,otkljuvacanje aparata na slajder,Kamera taster,Okrugli ulaz za punjac,kao i micro usb ulaz,kao i lampica kod istog. Pristup simu i Micro SD je isto moguc . :-)

Odgovori