Uzeo sam Arc S.
U Vipovom postpaid 2000 paketu, uz ugovor na 2 godine, telefon je 1din.
Dobio sam: aparat sa baterijom, slusalice, usb-punjac, i hdmi kabl.
Prvi utisci posle N82 - WOW!
Svidja mi se sto je sve BRZO - okidanje kamere, ulazak u galaeriju, odziv ekrana, manipulacija sa svim i svacim, povezivanje sa racunarom ...
Trebace mi vreme da se naviknem na tac skrin i na kuckanje, i da sve podesim kako bi zeleo.
Sa marketa sam skinuo Operu mini, Blic, Mondo, CamScanner, Sudoku...
Za igrice sam antitalenat, osim za misaone, ali sam iz znatizelje skinuo neku gde se auto vozi okretanjem aparata levo-desno - mislim da ja lako "navuci se na nju". Na marketu se sve brzo našlo, lako instaliralo, i za pojedine stvari vise ne koristim browser tipa Blic/Mondo.
Kuckanje je lakše, pogotovo kad je horizontaono telefon, i kad se za jezik tastature izabere srpski.
Ono sto mi se dopada je sledece: kad pustim neku pesmu u plejeru, imam opciju da pronadjem YouTube video za pesmu, lyrics, i jos neke stvari.
Nisam nasao nesto fabricko kao "Notes" kod Nokije. Slucajno otkrih da sam to dobio instalacijom "My Phone Explorera".
Super mi je dodavanje slika u kontakte, i sinhronizacija sa mail-om, Skype-om, facebook-om.
Zamerka: poklopac pozati na pritisak "dise", i to mu je najslabija tacka. Uzecu foliju, futrolu, silikonsku zastitu, pa ce biti vise cuvan-zasticen.
Ovo je ili zamerka ili ja nisam nasao - nema speed dial

Dobra stvar je fauvorites za kontakte, gde ih staje 10ak, pa sam tu pridodao osobe sa kojima najcesce razmenjujem poruke i koje najcesce zovem.
Par pitanja:
- kako Vam je za kucanje poruka? Meni se dok je jezik tastature bio engleski stalno desavalo da kad kucam "volim" ono izbaci "Colin". I tako za gomilu primera. Onda sam nasao da moze srpski jezik tastature, razlika je sto bude qwerz a ne qwerty, i to se drasticno poboljsalo. Medjutim, i tada se desava, znatno redje, da otkucam neku rec i kad pritisnem space sasvim druga bude na ekranu.
Sta uraditi, kako podesiti da bude ono sto sam napisao?
- Instalirao sam Advanced Task Killer.
Kad pokrenem aplikaciju, i stikliram da ugasi sve, to se desi.
Posle minut kad upalim aplikaciju i dalje rade neke od onih aplikacija koje sam malocas ugasio.
Da li se to i Vama desava?
Da li je neophodno uopste imati Tast Killer?
- sta se fabricki pritisne da se pokaze koje aplikacije rade? Imam samo opciju, tj jedino sam to nasao, home taster zadrzim duze otvori i mi 8 poslednjih aplikacija.