Yettel novosti
AquaZX,ovako bi mogli do prekosutra,sta je ko pljuvao.Za Telenor sam uvek govorio da je totalno neizbalansiran,narocito ove PIS tarife i NIKADA nisam rekao kako mi apsolutno odgovaraju,cak sam imao i prepisku sa korisnickim povodom toga i pokrivenosti(okolina Novog Sada).Sto se tice Smart tarifa kad su se pojavile pomalo su "smrdile",jer kako neko rece zelim da imam i minute,i sms i prenos podataka,medjutim posle izvesnog vremena su malo "legle",tako da nekom kome uglavnom treba za razgovor,poneki sms i poneki izlet na net,apsolutno odgovara.E sad sva tri operatera imaju svoje probleme,koji su uglavnom takve prirode da se covek zapita ko im vodi takvu politiku koju imaju.Za sada sam se zaglavio na mts,koji mi apsolutno odgovara sa akcijom 50% i zao mi je sto sam ugovor potpisao samo na godinu dana.Voleo bih(jos uvek imam 063 broj) da je Telenor malo fleksibilniji,tako da cu svoj broj za mesec i po dana(imam ga odavno),preneti na tarifu Start,pa neka ceka bolje dane.
Telenor povećao broj korisnika na 3.1 milion
Generalni direktor Telenora u Srbiji Kjel-Morten Jonsen izjavio je da će ta kompanija imati dvocifreni rast prihoda u 2011. godini i da će se približiti prvoj poziciji među srpskim mobilnim operatorima.
- Na kraju trećeg tromesečja 2011. zabeležen je dvocifreni rast prihoda i imaćemo dvocifreni rast na nivou cele ove godine. To znači da se po ukupnim prihodima približavamo Mobilnoj telefoniji Srbije - kazao je prvi čovek norveškog Telenora u Srbiji u intervjuu agenciji Beta.
On, međutim, nije mogao da iznese podatke o prihodima na srpskom tržištu u 2011. zbog pravila za kompanije na berzi kojima podleže norveška telekomunikaciona grupa Telenor, u okviru koje posluje kompanija u Srbiji.
Prema ranije objavljenim podacima za devet meseci 2011, Telenor je u Srbiji imao prihod od 28,4 milijarde dinara i beležio je rast prihoda po kvartalima od 18,2 odsto, 17,6 i 11 odsto.
Opširnije: http://i.evocentar.net/yaVbsY
Generalni direktor Telenora u Srbiji Kjel-Morten Jonsen izjavio je da će ta kompanija imati dvocifreni rast prihoda u 2011. godini i da će se približiti prvoj poziciji među srpskim mobilnim operatorima.
- Na kraju trećeg tromesečja 2011. zabeležen je dvocifreni rast prihoda i imaćemo dvocifreni rast na nivou cele ove godine. To znači da se po ukupnim prihodima približavamo Mobilnoj telefoniji Srbije - kazao je prvi čovek norveškog Telenora u Srbiji u intervjuu agenciji Beta.
On, međutim, nije mogao da iznese podatke o prihodima na srpskom tržištu u 2011. zbog pravila za kompanije na berzi kojima podleže norveška telekomunikaciona grupa Telenor, u okviru koje posluje kompanija u Srbiji.
Prema ranije objavljenim podacima za devet meseci 2011, Telenor je u Srbiji imao prihod od 28,4 milijarde dinara i beležio je rast prihoda po kvartalima od 18,2 odsto, 17,6 i 11 odsto.
Opširnije: http://i.evocentar.net/yaVbsY
iPhone 6 Plus
Znaci po kvartalima dolazi do laganog pada prihoda,ako je matematika jasna sa 18,2 na 11 %.Interesuje me zasto je tako i kako to bas nemoze za srpsko trziste,mada ne cvetaju ruze ni u bivsem Promonteu(slucajno znam nekog ko je zaposlen,pa cujem i za otpustanja i smanjenje broja pretplatnika)...Nemojte se puno hvaliti...
Mislim da je ovaj izvestaj Telenora pokazao na koji nacin se efikasno upravlja jednom kompanijom,ovo je porazavajuce za mts jer pokazuje da se Telenor sa svojih 3.1 milion korisnika priblizio prihodu mts-a koji ima 5.5 miliona korisnika,ocigledno je da ljudi koji vode drzavnog operatora to ne rade kako treba ne misli se o troskovima vec se vestacki nabijaju korisnici izmedju ostalog i ovim popustom 50% na preplatu koji imam i ja, veliki broj zaposlenih itd. ali nema veze sve ce te gubitke neko platiti tj.mi korisnici.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
sloba90, mts jeste drzavno preduzece,ali ti ne nosis teret njihovog prekobrojnog ljudstva,jer oni nude najvise (ili priblizno tome) po najpovoljnijim cenama,takodje nije u monopolistickoj poziciji kao ostala JP jer ti ne moras da korisits njihove usluge.....
Imao bi mts vece prihode da cepa cene kao telenor za telefone koji se uzimaju uz pakete.
Imao bi mts vece prihode da cepa cene kao telenor za telefone koji se uzimaju uz pakete.
D500&E71
loki13,svi mi koji smo korisnici mts-a,cak i oni koji to nisu snose troskove viska ljudstva prosto zato sto se novac od profita daje za plate radnicima koji nerade nista umesto da se preusmerava u buzet i koristi za npr. ulaganje u privredu koja ce drzavi doneti neku korist ja zelim da novac od moje preplate ide za poboljsanje kvaliteta mreze koja je najgora od ostalih operatera,a ako ovo nije tacno onda su slagali da imaju 2.4 miliona korisnika vise od Telenora jer nije moguce da 2.4 miliona korisnika ne donosi nikakav profit.
Pre svega, veliko je pitanje kako Telenor i drugi operateri vode statistiku. A ubeđen sam da svako od njih ima neki svoj pristup i analizu. Zamislite situaciju da npr. Telenor računa broj korisnika po kriterijumu da su to samo oni brojevi koji su uplaćivali dopune/pretplate u toku zadnjih dva-tri meseca, a da npr. Telekom uzima u obzir sve aktivne brojeve bez obzira da li bilo šta uplaćuju. Onda bi se pokazalo da, naravno, Telekom ima drastično veći broj korisnika od Telenora, a u isto vreme prihod može biti izjednačen ili malo veći.
Drugo, ne zaboravite na činjenicu da 20% prihoda Telekoma ide Grcima u džep. Tačnije, kompaniji OTE. Kada bi se odbilo tih 20%, verovatno bi se pokazala gorka istina da Telenor realno zarađuje više od Telekoma.
Treće, ni Telenor ni vip nisu opterećeni vraćanjem kredita kao što je to Telekom. Taman su došli do kraja otplate kredita za ulaganja u operatere m:tel BH i CG, a oni će da uzmu novi kako bi kupili 20% akcija što drže Grci.
Drugo, ne zaboravite na činjenicu da 20% prihoda Telekoma ide Grcima u džep. Tačnije, kompaniji OTE. Kada bi se odbilo tih 20%, verovatno bi se pokazala gorka istina da Telenor realno zarađuje više od Telekoma.
Treće, ni Telenor ni vip nisu opterećeni vraćanjem kredita kao što je to Telekom. Taman su došli do kraja otplate kredita za ulaganja u operatere m:tel BH i CG, a oni će da uzmu novi kako bi kupili 20% akcija što drže Grci.
Odnos prihoda mobilnih operatera (prema proceni Telenora) u Srbiji je mts: 44.3 %, Telenor 40.5 % i VIP mobile: 15.3%. Ovi podaci se odnose na kraj drugog kvartala 2011. godine.
Na ovakve rezultate sigurno je uticao i visok ARPU (prosečna mesečna zarada po korisniku). Telenor ima najviši ARPU od oko 9,76 EUR, VIP mobile oko 7,4 EUR, i mt:s prema nekim procenama (jer ne postoje zvanični podaci) oko 3-4 EUR.
Na ovakve rezultate sigurno je uticao i visok ARPU (prosečna mesečna zarada po korisniku). Telenor ima najviši ARPU od oko 9,76 EUR, VIP mobile oko 7,4 EUR, i mt:s prema nekim procenama (jer ne postoje zvanični podaci) oko 3-4 EUR.
Poslednja izmena od evolution u Pon, 09. Jan 2012. 14:05, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone 6 Plus
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
@PetarI: Nekome je bitan kvalitet mreže, nekome cena, nekome nešto treće, a nekome balans izmedju ta dva ili tri.
To što npr. neko uplaćuje kod jednog operatera dopunu od 200 dinara mesečno, a drugi kod drugog operatera na postpejdu plaća pretplatu od oko 1000 dinara znači samo da ljudi imaju različite navike, potrebe, i mogućnosti. Ponuda postoji na tržištu, a na kupcima je da pronadju izbor za sebe.
sloba90 je izneo zanimljivo zapažanje koje je istinito. Ako kompanija pouzdano, transparentno i efikasno raspolaže svojim prihodima, veći je benefit za korisnike i za društvo u celini, a posledično i za samu kompaniju.
To što npr. neko uplaćuje kod jednog operatera dopunu od 200 dinara mesečno, a drugi kod drugog operatera na postpejdu plaća pretplatu od oko 1000 dinara znači samo da ljudi imaju različite navike, potrebe, i mogućnosti. Ponuda postoji na tržištu, a na kupcima je da pronadju izbor za sebe.
sloba90 je izneo zanimljivo zapažanje koje je istinito. Ako kompanija pouzdano, transparentno i efikasno raspolaže svojim prihodima, veći je benefit za korisnike i za društvo u celini, a posledično i za samu kompaniju.
iPhone 6 Plus
To znaci da ste vi po tome kako je navedeno institucija sami za sebe...Ne valja to bratac,jer kad pogled padne malo nize,a on uvek pada tek kad osetis da nesto nije u redu,onda to znaci ili da se patka vise ne dize sama ili da nikome vise ne treba,nadjite se tu negde.Sad si me sa tim nadmenim stavom(mislim da je domaci,sa norveskim prizvukom)naveo da raskinem ugovor pre isteka.A Norveska je tako lepa zemlja...kod njih nema ni siromasnih,pa se tako verovatno i ovde ponasaju...
miodrage, ta priča sa Grcima još uvek nije završena do kraja. Misliš da će se oni odreći prihoda pre nego što Telekom uplati novac za tih 20% akcija i stavi potpis na papir? Naravno da neće jer to ne bi niko normalan uradio. A čak i tada, Telekom će morati da plaća otplatu kredita+kamatu, onog što su podigli da bi kupili akcije. Obrni-okreni, Telekom će morati još nekoliko godina da puni tuđe džepove i to sumama od kojih se čoveku zavrti u glavi.
Pa zna se, Telekom sluzi za isisavanje pare a i kao socijalna ustanova. Da samo znate ko tamo radi i sta se sve radi.. Dobro je i da zaradjuje ovoliko koliko zaradjuje.
Kako drzava uzima pare, to se i zna ali evo kako zaposleni, recimo preko seme predje u stalni radni odnos a bio je preko zadruge - pa uzme otpremninu od 10-20 soma evra, i tako sve.. O izmisljenim radnim mestima, to je tek prica.. Dakle uzimaju svi, i drzava i zaposleni i preko autsorsinga i podizvodjaca..
Sunovrat se vidi i po akciji 50% za 2 godine vernosti, vide neki tamo ipak da su tanki, mnogo su tanki.
Kako drzava uzima pare, to se i zna ali evo kako zaposleni, recimo preko seme predje u stalni radni odnos a bio je preko zadruge - pa uzme otpremninu od 10-20 soma evra, i tako sve.. O izmisljenim radnim mestima, to je tek prica.. Dakle uzimaju svi, i drzava i zaposleni i preko autsorsinga i podizvodjaca..
Sunovrat se vidi i po akciji 50% za 2 godine vernosti, vide neki tamo ipak da su tanki, mnogo su tanki.