GPS navigacija
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
darkonda, imam ja linkove sa kojih sam skidao mapu cele evrope i kod mene ga je skidalo punom brzinom zabmoj net,tj 160 kb/sek.Ako hoces da ti ih posljem javi mi se na pp.
Imam jedno pitanje.Sredjivao sam bratancu garmin,ali sam mu pricao sta da radi jer smo daleko jedan od drugog i uspeo e na moj pojednostavljeni nacin da ubaci garmin i mapu scg 2.50.Problem je nastao kada je hteo da ubaci kartu evrope otkljucanu u img formatu jer je garmin nije video kad se ide na skupove karata.Evo ovako je imenovao mape gmapprom.img - Evropa
gmapsupp.img - Srbija i garmin mu vidi samo jednu mapu,tj samo mapu srbije.U cemu je problem?Njemu je neophodna mapa evrope jer u ponedeljak ide za Holandiju da doveze auto
Imam jedno pitanje.Sredjivao sam bratancu garmin,ali sam mu pricao sta da radi jer smo daleko jedan od drugog i uspeo e na moj pojednostavljeni nacin da ubaci garmin i mapu scg 2.50.Problem je nastao kada je hteo da ubaci kartu evrope otkljucanu u img formatu jer je garmin nije video kad se ide na skupove karata.Evo ovako je imenovao mape gmapprom.img - Evropa
gmapsupp.img - Srbija i garmin mu vidi samo jednu mapu,tj samo mapu srbije.U cemu je problem?Njemu je neophodna mapa evrope jer u ponedeljak ide za Holandiju da doveze auto
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Ne znam da li je neko od vas uradio update Nokia Maps koji sam sinoc primjetio da je dostupan i sad je u rutabilne mape ukljucena i Bosna i Hercegovina jer svi veci gradovi imaju ulice navedene sa detaljima o benz. pumpama i ostalim kategorijama dok na nekim manjim gradovima imaju ulice iscrtane ali imaju mozda par vecih ulica upisanih. Uglavnom ja sam prezadovoljan. Slovenija i Hrvatska kao i Crna Gora su od prije imale detaljne mape i primjetio sam da u Makedoniji ima Skoplje sve ulice upisane i neki manji gradovi takodje ima ucrtane ali ne sve napisane nazive ulica. Ostale su znaci Srbija i Albanija od ovih lokalnih zemalja sa beskorisnim Nokia mapama. 

- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Ivan Cirkovic, Slažem se za google maps, ko može da priušti da ima net gmaps je izuzetna aplikacija, pogotovo ogromna baza poi-a u gmaps, baš sam čitao neki lik na jednom sajtu pisao kako je otputavao negde i upalio ovi maps a ono pokazuje nešto smešno poi-a dok je lik koji je bio sa njime upalio gmaps koji je bio prepun.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Ili sam ja koristio neku losu verziju Google Maps ali sto se tice navigacije je ocajna, bar kad je u pitanju BiH jer apsolutno nista nema od ulica da moze "navoditi" i da se mogu rute praviti ili je nesto drugo. Uglavnom Garmin mi je bio nezamijenjiv, a sad i vise nemam potrebe za njim.
Uglavnom otprilike Nokia Maps svaka 3 mjeseca u prosijeku dobijaju update mapa koliko sam upratio na N8 u zadnjih skoro godinu dana i sa zadnjim sam dobio i rutabilnu mapu BiH. 

toda81,tek sam sad procitao post.
Da li je ta mapa Evrope koju ste dodali veca od 2GB-a?
Ako jeste,GMobileXT je nece "citati",tacnije neupotrebljiva je u sklopu tog programa.Samo mape cija velicina ne prelazi 2GB dolaze u obzir.
Ono sto je interesantno je da smo od update-a Garmin City Navigator® Europe 2012.10 NT dobili detaljnu mapu Srbije u istoj,tako da sada imamo mapu Srbije u tri varijante:
1. Srbija iz SCG Route;
2. Srbija iz Adria Route;
3. Srbija iz City Navigator Europe.

Da li je ta mapa Evrope koju ste dodali veca od 2GB-a?
Ako jeste,GMobileXT je nece "citati",tacnije neupotrebljiva je u sklopu tog programa.Samo mape cija velicina ne prelazi 2GB dolaze u obzir.
Ono sto je interesantno je da smo od update-a Garmin City Navigator® Europe 2012.10 NT dobili detaljnu mapu Srbije u istoj,tako da sada imamo mapu Srbije u tri varijante:
1. Srbija iz SCG Route;
2. Srbija iz Adria Route;
3. Srbija iz City Navigator Europe.

Samsung S8,Sennheiser CX300 II
darkonda, nije u pitanju diskriminacija nego interes i lova. Ako na nekom tržištu 90% GPS korisnika skida sve sa neta a ništa ne kupuje onda zašto bi im bilo šta radili i bacali pare koje im se neće vratiti. GoogleMaps radi za globalno dobro*, naplaćujući se sa drugih stana, a manje kompanije rade same i pokušavaju da zarade, plaćajući lokalne partnere za konkretne poslove. Od onoga što znam za iGO je Makedonija očajno odrađena, a verujem i Bosna.
* - globalno dobro shvatiti uslovno - prave gomilu servisa koje će gomila koristiti i postati ogromna baza kojoj možete reklamirati ono što želite, ali po meni to jeste dobro jer mi Google dinara nkad nije tražio a imam mnogo od njega, a ne deli moju aresu oglašivačima i trenutno su jedini za koje znam da je takav slučaj (iako to skoro svi imaju u disclaimer-u).
* - globalno dobro shvatiti uslovno - prave gomilu servisa koje će gomila koristiti i postati ogromna baza kojoj možete reklamirati ono što želite, ali po meni to jeste dobro jer mi Google dinara nkad nije tražio a imam mnogo od njega, a ne deli moju aresu oglašivačima i trenutno su jedini za koje znam da je takav slučaj (iako to skoro svi imaju u disclaimer-u).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
janka_88, ja sto koristim google maps verziju je 4.01..i meni extra radi,svaku ulicu ocitava ovde barem kod nas u Srbiji..i kada pokrenem "navigaciju" do nekog drugog grada(ne u svom) isto odlicno radi,to jest navodime..A i svidja mi se sto ima latitude,da mogu da pratim sa svog kompa gde se krece telefon..Ali nazalost ja tu aplikaciju ne mogu sebi da priustim,jer ovde nas deru ko "jarce" za mobilni net,skida kredit ko ludo..E sada garmin nisam ubacio u telefon,jer sam probao na milion razlicitih nacina da instaliram i nista...pokrene se aplikacija i odjednom me samo izbaci..i tako svaki put bezuspesno..i tako da ne mogu da ocenim garmin u potpunosti jer ga nisam imao..
A da hteo sam da ubacim Sygic(valjda se tako zove)citao sam dosta pozitivnih komentara u vezi te navigacije i dosta ljudi je hvale..ali jbg nema za nase zemlje(Srb,Bih,Mak,Alb,..)samo ima tranzitni putevi,tako da je beskorisna i odustao sam od toga..
A da hteo sam da ubacim Sygic(valjda se tako zove)citao sam dosta pozitivnih komentara u vezi te navigacije i dosta ljudi je hvale..ali jbg nema za nase zemlje(Srb,Bih,Mak,Alb,..)samo ima tranzitni putevi,tako da je beskorisna i odustao sam od toga..
^ da li neko moze da mi uporedi Ndrive 11 i iGo sa poslednjim mapama oba na Androidu? U cemu su prednosti i mane?
Ranije sam koristio Garmin i Ndrive pa se sada interesujem u cemu (ako jeste) iGo bolji od Ndrive-a? Naravno pod uslovom da oba koriste poslednje dostupne mape.
Imam jos jedno pitanje vezano za Google maps navigaciju. Citao sam kako su ljudi zadovoljni kako google maps radi. Ja sam u android telefonu fabricki dobio Google: Maps, navigation, places, latitude i Wisepilot. Pokusao sam malopre to i da upotrebim u svrhu navigiranja, ali kada pokrenem navigation dobijem poruku: "Google maps is not yet available in this location"?
WTF? Gde gresim
Hvala unapred
Ranije sam koristio Garmin i Ndrive pa se sada interesujem u cemu (ako jeste) iGo bolji od Ndrive-a? Naravno pod uslovom da oba koriste poslednje dostupne mape.
Imam jos jedno pitanje vezano za Google maps navigaciju. Citao sam kako su ljudi zadovoljni kako google maps radi. Ja sam u android telefonu fabricki dobio Google: Maps, navigation, places, latitude i Wisepilot. Pokusao sam malopre to i da upotrebim u svrhu navigiranja, ali kada pokrenem navigation dobijem poruku: "Google maps is not yet available in this location"?
WTF? Gde gresim
Hvala unapred
@ducka Koliko sam ja uspeo da zakljucim Contrast je, naravno sto se Srbije tice, nesto zakocio sa update-om mapa za NDrive. Rekao bih da su za iGo dosta dalje otisli.
@toda81 Zasto ne bi skinuo MapSource verziju pa prebacio samo ono sto ti treba. Tako bi bilo manje od 2GB i radilo bi sigurno.
Update verzije SCG 2.5 NT se valjda ocekuje na prolece
@toda81 Zasto ne bi skinuo MapSource verziju pa prebacio samo ono sto ti treba. Tako bi bilo manje od 2GB i radilo bi sigurno.
Update verzije SCG 2.5 NT se valjda ocekuje na prolece
Pozdrav ljudi. Imam problem sa instaliranjem iGO navigacije na alcatel one touch iz telenora. Prebacio sam iGO folder na sd karticu,pokreno apk. instalirao i kad sam dobio obavestenje da je aplikacija instalirana,tapnuo na ponudjeno otvori i dobio obavestenje "missing or incomplete folder:no space left on device" i "please insert your SD card containing iGO content files"...
Sada imam 2 foldera vezana za igo a "adresa" im je /mnt/sdcard. Prvi je GO_480x320 i u njemu se nalazi apk koju sam pokrenuo,instalirao i opisao sled dogadjaja u tekstu iznad a drugi je iGO gde su podfolderi content, licence i scheme...
Sta mi je ciniti da proradi...?
Sada imam 2 foldera vezana za igo a "adresa" im je /mnt/sdcard. Prvi je GO_480x320 i u njemu se nalazi apk koju sam pokrenuo,instalirao i opisao sled dogadjaja u tekstu iznad a drugi je iGO gde su podfolderi content, licence i scheme...
Sta mi je ciniti da proradi...?