Nokia N82

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Razlikqa izmedju originalnog displeja i kineskog je u osvetljenju a ne u nekom kvalitetu prikaza boja ili slicno.
Kineski displej je dosta tamniji i mora se pojacati osvetljenje na maksimum da bi mogao da se koristi fon,a i uglovi osveljenja nisu kao kod originala.Pod nekim uglovima kad se drzi telefon osvetljenje je bolje,pod nekim slabije u to je cela prica ;)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

maric62985, ok, onda jednostavno uzmi nesto sto je skuplje, pa vidi, ali sa tim nikad ne mozes da znas sta ti je instalirao :) Ako imas nekog druga koji ima takav telefon, ti onda instaliraj skuplju verziju, pa ako osvjetljenje nije isto na tvom i drugovom telefonu, kako je Sale_M rekao, onda idi u servis i trazi novi display, ali kako sam ti prethodni put rekao, idi na dio ovog foruma koji se zove Servis i postavi pitanje, pa sacekaj da ti neko od servisera da malo bolji odgovor ili radnju gdje ces to dobro da uradis a da te niko ne zezne :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

maric62985
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 30. Nov 2011. 22:40

Post od maric62985 »

Uzeo kopiju.Primjetne razlike medjutim meni ne smetaju,tako da sam zadovoljan posto sam prosao jeftinije nego da sam uzimao original.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

maric62985, nadam se da ce te sluziti dok je telefon u tvom vlasnistvu a i duze. :) Ako bude sta trebalo samo pisi. ;)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

maric62985, o kakvoj kopiji je rec. Kineskom telefonu ili telefonu kupljenom u neovlascenoj radnji tj. na crno.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

deksicom, nisi čitao poslednje postove...:) Reč je o kopiji displeja - ekrana - deo koji je zamenio...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

maric62985
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 30. Nov 2011. 22:40

Post od maric62985 »

Evo da iznesem malo detaljnije vidjenje kopije displeja.Primjete se razlike ali ne toliko da bi meni pokvarile uzitak u koristenju ovog telefona.Osvjetljenje je losije i bar se meni cini da kopija displeja ima dosta losiji odziv pa se nekad desi(ne bas rijetko),prilikom brzeg prelaska iz jednog u drugi meni da dodje do preklapanja slika tih menija na ekranu(na sekund ili cak i manje ali je ipak primjetno) i da sporije salta sa jednog menija u drugi.Generalno meni to ne smeta tako da mi odgovara sto sam prosao jeftinije uzimajuci kopiju a ne originalni displej a i pitanje je dal nasi serviseri zaista i prodaju prave originalne,ne samo displeje vec i ostale dijelove za mobilne telefone.Tako da od mene ide topla preporuka za kopiju u odnosu na original ako neko bude imao slicnih problema.

EDIT:
Opet da dodam,da ne bude zabune,osvjetljenje jeste losije(kao i uglovi gledanja) ali ne mnogo u odnosu na originalni displej.Tako da ponavljam,mozete slobodno ici na kopiju displeja i ustediti 10-ak evra.

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim već koristi opciju Izmeni. Pročitaj pravila Foruma.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

maric62985, naravno svako ima svoje misljenje ali ja sam vise za skuplju i ujedno bolju varijantu ako vec idem na to da telefon drzim za sebe jer ja hocu da sve bude kako treba i meni licno bi smetalo takva ocigledna razlika. :) A i naravno nebi bilo gdje nosio telefon na popravku tako da sam siguran gdje bi dobio ono sto trazim. :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ninolina, opss Slika ma citao sam ali eto desilo se ........

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

maric62985, bitno je samo da te sluzi telefon. Za tih 10 Eur sto si ustedio... Ne znam! Jedino ako ti ne smeta i to je to :)
Ninolina, molim te ne zamjeri deksicom, covjek je okupiran mladim tetama, pa ne vidi ni da pise, a kamoli da cita ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Za par dana dobijam sivu n82 pa cu i ja konacno ponovo pored androida imati jos jedan symbian telefon :D
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Epa toda81, fino. A jesi pitao ti nas smes li da se vrnes kod nas zastarele momke Slika aaa !!!

Ma nema nista bez symbiana i tastature, uzimao sam androide na probu ali hvala ne.
Kakav ce biti telefon nov ili polovan.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Deksi, ja se izvinjavam,nemojte da se ljutite :lol: Polovan je tel,a dobijam ga od druga za bas male novcice :wink: Malo da se vartim u moje nekad omiljene plovne vode
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

toda81, Ne znam šta očekuješ od N82, malo je preterano oduševljenje. Ja moj N82 koji sada koristi ćale uzmem nekada da nazovem nekoga i otkucam koju poruku (ovo drugo se pretvori u agoniju, već sam zaboravio da pritiskam isto dugme par puta da dobijem određeno slovo).
Ono žao mi da ga prodam a izgleda kao nov, jedino što mi i dalje kod njega vrhunski je sistem za kameru, to mi baš fali.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

telep, i meni je kucanje na obicnoj tastaturi koja nije TS postalo problematicno,ali kada mi je tal upao za male pare to vec menja situaciju.Dobro ce mi doci zbog dobre kamere,a i zbog nekih programcica.Za sve ostalo je tu desire,tj za uzivanje
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Dobio sam konacno n82 i zadovoljan sam ovim telefonom. Upravo sam ga nabudzio svim meni potrebnim programima i sada imam i symbian ,a i android i uzivanje je potpuno :D
Note IV N9100 dual

Mladja014
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 04. Maj 2011. 20:42

Post od Mladja014 »

Pozdrav drugari, imam problem sa mojom N82. Telefon je uzet polovan pre sest meseci, naizgled u pristojnom stanju, ali vremenom sam primetio da je menjana maska. Telefon je radio normalno, dok nije poceo da kuca. Bio je hakovan, ja sam uradio hard reset i od tad imam problem sa kamerom, vise nece uopste da je upali. Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan!!!
P.S. cuo sam za neki program CameraFXpro,da li on sta moze da uradi?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Mladja014, cisto sumnjam da neki program tu moze pomoci ako fabricki nece da pokrene kameru. Da li se ista desava kad otvoris poklopac, tj. krenes slikati ili samo stoji na startnom ekranu kao da nisi ni otvorio kameru? Probaj uraditi flash. tj. reinstalirati software preko nokia suite-a. Ako nesto od toga ne pomogne onda ti ne gine servis...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Moj se nesto cesto restartuje, a ubacio sam pre par dana najnoviji sw. Mozda sam se ja odvikao od symbiana za godinu dana koliko sam samo koristio android
Note IV N9100 dual

Mladja014
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 04. Maj 2011. 20:42

Post od Mladja014 »

janka_88 , moj je problem poceo od hard reseta, dotle je nekada i palio prednju kameru kad nece zadnju, a posle toga nista. A da, sad kad otvorim poklopac bas nista se ne dogadja! Da li bi moglo nekako probati kameru kada se skine zadnji deo maske, ne bih da bacam pare na drugu masku ako je vec problem kamera? :?

Odgovori