Samsung Galaxy Nexus I9250

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

A mx player jel radi na ics? Ima li problema sa aplikacijama sa marketa koje su namjenjene na starije androide
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04

Post od korisnikboban »

Pozdrav.
Mx player ne radi a isprobao sam skoro sve njegove codeke.
Za sada na ICS rade svi programi sa mog prethodnog SGS2.
Baterija, obzirom na ekran i na veću rezoluciju traje otprilike dva dana uz dosta dobru eksploataciju.

milos.lazar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2011. 16:35

Post od milos.lazar »

Konacno je ovaj telefon stigao u Vip-u,a danas je stigao konkretno i u Vip-u u Zajecaru,cene na paketu su od 19990din sa najvecim paketom do 49990 sa najmanjim paketom....pa ako ga neko uzme neka pise detaljnije o njemu,i zanima me da li su ovi iz Vip-a sim free? kad neko dobije informaciju neka mi odgovori,Hvala unapred.....

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Danas sam ga uzeo u Nisu u Vipu. Bio je jedini model i nije bio izlozen. Zakljucan je na Vip mrezu, sto verovatno znaci da nije yakju. Ne znam gde ovo da vidim? Prvi utisci su WoW! Ekran je perverzija! Kvalitet izrade je odlican. Ona zadnja maska jeste tanka, ali kada se namesti telefon je cvrst i utegnut, nista ne krcka. ICS je veliki napredak u odnosu na gingerbread, prosto je neverovatno koliko je dobra tastatura. Internet je takodje fenomenalan, kao i youtube. Neverovatno kako sve brzo i glatko radi! Softverski dugmici su odlicno reseni i mnogo ih je prijatno koristiti, mnogo sam se lakse navikao nego sto sam mislio. Toliko za sada, ako vas nesto zanima pitajte, nisam ga nesto detaljno testirao, ali ovo sto sam video me odusevilo.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Evo i prilično pozitivnog testa na sajtu benchmark, s tim što sam ja zadovoljan trajanjem baterije, traje mi otprilike kao na Arc-u. Najveće prednosti ekran i ICS. Stvarno, non-stop pustam neke klipove sa youtube-a i oduševljavam se ekranom. A i internet pretraživač radi brzo i mnogo dobro izgleda.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Telefon je boestan.. Ali realno.. Posle sensationa, mogu da kazem da je duplo bolji.

Baterija - BOLEST ! Drndam ga po ceo dan, upaljen je WIFI ili mobile data 100% vremena, i telefon gura preko 24h..

Ekran - odlican ..

Kamera - pristojne slike ( bolje su bile malo na sensationu), snimci su odlicni

Softver - ICS STock je bolest.. Cim sam upalio telefon, dobio sam OTA update.. Neverovatno..

NFC radi odlicno, isprobao sam, samo u Srbiji nema supporta za to .

Internet browsing - munjevito brzo . Poredio sam ga sa ostalim telefonima (sensation, SGSII), duplo brze..

Sta je najbitnije - FULL personalizacija..

Posle jos testiranja, recicu jos stvari..

Takodje, kao sto je iKe rekao, pitajte ako vas nesto zanima

p.s. Quadrant i ostali score tools nisu optimizovani za ICS jos uvek .. to je potvrdjeno :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ne zaludjuj se,taj telefon ima lag u odnosu na I4.
Ne znam kako sam mozes da pricas neistine o ovom telefonu.

sarkazam :lol:
Koja mu je realna cena?
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Realno, ne znam :) Majke mi .. Ja sam ga platio 500 eura.. Mada sam prodao pre toga moj Sensation za veoma dobar novac..

Ne znam sta znaci realna cena.. Oko 500-550 eura je REALNA cena, uz garanciju od 2 godine(tj ako se oficijelno kupi telefon).
Moj drugar ga je kupio u Engleskoj za 510 eura sa World Wide garancijom od 2 godine.

To mu je ustvari realna cena :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

milos.lazar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2011. 16:35

Post od milos.lazar »

bio sam u Vipu,i dozvolili su mi da probam telefon,cackao sam ga 15ak minuta i moji zakljucak je sledeci,ekran kad se odbiju oni softverski dugmici dodje 4,4",merili smo u radnji sa SG2,na galaxy nexus-u je ekran veci za 2mm otprilike u odnosu na SG2 kad se odbiju softverski dugmici,i sto je veoma bezveze,s obzirom da taj deo koji je za dugmice nikada ne moze da pokaze sliku,pa izgleda kao da je deo ekrana odsecen,to je nesto sto me je veoma razocaralo kao i sto nema za memorijsku karticu,bez obzira na 16gb interne,to su dva razloga zbog kojih nebi kupio ovaj telefon....inace ekran je dobar,lepo se vidi,dizajin telefona je super,bas onako elegantan,u ruci kad se drzi je stegnut ne krcka,ICS po meni nije nista toliko posebno,ali ono stvar ukusa....sve u svemu vredi sacekati do aprila eventualno maja i kupiti neki od predstojecih modela sa quad core cpu kao npr HTC EDGE,ZETA ili SG3....posto galaxy nexus osim HD rezolucije i ICS nema nista posebno,NFC nema podrsku kod nas tako da kao i da ga nema,predstojeci modeli ce imati i mnogo bolju kameru koja je ujedno i mana kod galaxy nexus....sve u svemu jos 2-3 meseca i imacete mnogo bolji telefon po ceni gakaxy nexus-a.....samo malo strpljenja :)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

milos.lazar, nema nista posebno ? Pa najposebnije mu je sto je NEXUS tj Googleov telefon.. NEma nista posebno kada ga "probas".. Ima posebno kada ga koristis 2 dana i shvatis da SGSII ne moze da mu pridje nigde..

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

milos.lazar, a šta će taj neki kvad kor telefon raditi toliko bolje ili brže? Odgovor bi bio brže će potrošiti bateriju!!! :P :P
Nexus je stvarno dobar i lep telefon, a ICS je priča za sebe, plus će sve update-e dobijati prvo ovaj telefon....
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

milos.lazar, moram da ti kažem da grešiš. Taj deo gde su dugmići nestaje kad god gledaš snimak sa youtube-a, snimak sa kamere ili neki drugi video, nema ih ni kada slikaš, već se tada pojavljuju samo tri tačkice. Takođe kako izlazi sve više programa koji su optimizovani za ICS i na njima će se sklanjati taj deo sa dugmićima, igirce i slično. Što se tiče ICS koristim android od HTC Tattoo-a, t.j v1.6(donut) i mislim da je ovo najveći napredak u jednoj verziji androida, možda čak i najveći napredak uopšte za android. A novih telefona će uvek biti i ako čekaš narednu generaciju nikad nećeš ni kupiti telefon. Ja sam čak uveren da će Galaxy S4 biti bolji od 3-ke.

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Ja mislim d aovaj telefon nije nista bolji od S2 jedino po pitanju ekrana ali to se verovatno i ne primecuje.A da ne pricam kada izadje S3 to ce biti najjaci model na trzistu.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

A ja pisao pre mesec dana ili više kako SII kult postaje skoro kao i apple... Pa zar je moguće da će SII biti stotinu godina najbolji? Ili da mi lepo sačekamo neki S46 (u bojama Valentino Rossi kacige) i da zaključimo da je on najbolji. I da ne idemo više u off...
ICS sam na mom Ace-u koristio par dana i to sa lošom hardverskom akceleracijom i mnogo bagova i jako mi se dopao, a na ovom telefonu ni ne mogu da zamislim kako radi... Ako je neko voljan da mi ustupi nexusa na period od par meseci radi testiranja neka pošalje pp :D :D
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

dule88, varas se.. Pored ekrana (sta se veoma primecuje) tu je i kvalitet izrade koji je za svetlosnu godinu bolji od SGSII.. Nema touchwiz odvratni.. ICS na SGSII ce biti verovatno prilagodjen sa novom verzijom Touch Wiza koji je, po meni, abominacija.
Plus, to je, kao sto ponavljam, Googleov telefon.. Sve dobija odmah..
Plus, browsing speed je mnogo bolji od SGSII

I na kraju, najvrednije, MULTITASKING. Najbitnija stvari ICS-a, koji bolesno radi na Galaxy NExus (u porednjenju sa Sensation ICS (sa Sense 3.6) koji radi u porednjenju sa njim kao kanta)..

Nije da branim "svoj" telefon.. Samo je to zdrav razum

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Layne_Staley, e jel kvalitetnija ta plastika ili i tu deluje onako jeftino kao na SGS2. Browsing speed cemo da merimo kada izadje CM9 rom ;).

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Iskreno kvalitetnija je .. Drzao sam u prodavnici SGSII i Nexus jedan pored drugog.. Stvarno ali stvarno (ne samo sto je moj), Nexus lezi bolje u ruci.. Jeste da je lagan (u poredjenju sa Desire HD na primer), ali SGSII i dalje deluje kao tetris u ruci pored Nexusa..
Kazem opet, objektivno misljenje, jer sam stvarno bio objektivan kupac..

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Layne_Staley, ne ok je to znam kakav je sgs2 u ruci pa zato pitam, jer ja kvalitetom kao i dizajnom uopste nisam nesto zadovoljan :D. Pa dobro neka te onda dugo i dobro sluzi :D

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04

Post od korisnikboban »

Dobro veče.
Instaliranjem aplikacije AirDroid se ne neki način otklanja dužina i problematika prebacivanja sa kompa na Galaxy Nexus.Prebacio za nepunih pet minuta film veličine 800 megabajta.
Pozdrav. :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

korisnikboban, mozes to da uradis i sa wifi file explorerom . .

Odgovori