Ево прије пар дана ухватио времена и бацио се на upgrade, али ме одмах дочекао проблем.
Из рековерија нисам могао да покренем инсталацију кроз "update from sd". Избацивао ми је грешку:
asserd failed: file_getprop(“/system/build.prop”,”ro.build.fingerprint”) == “google/soju/crespo:2.3.6/GRK39F/189904:user/release-keys” II
file_getprop(“/system/build.prop”, “ro.build.fingerprint”) == “google/soju/crespo:4.0.3/IML74KF/239410:user/release-keys”
E: Error in /sdcard/update.zip
(Status 7)
Требало је само да се укључи мозак па да се види да је била потребна последња верзија Андроида 2 (2.3.6) а моја је била 2.3.3. Надградио сам га на потребну верзију и инсталација је прошла без и једног проблема.
Међутим, проблем се јавио са root-ом... Bootloader је остао откључан, флешовао сам рековери CWM, SU апликацију, али нисам добијао root приступ, а рековери је нестајао прилоком првог рестарта, појављивао се покварени робот и телефон се могао угасити само вађењем батерије.
Тражећи решење проблема, пронашао сам тему на XDA, и решење: верзију SU апликације која ради (до ње је био проблем). Напомена: Кажу људи да не треба апдејтовати binary jeр иначе неће радити.
Ето, чисто да има записано, ако се некоме буде дешавала слична ситуација.
Запажања о stock ICS пишем за пар дана, кад ствари мало "легну"