U VIPu bas nemaju smisla za prepaid. Umesto da omoguce rokanje razgovora u mrezi, sms poruke tipa za 100din 300sms oni se ustekovali i traze hiljadarku mesecno za neogranicen SMS.
Mnogo je kumovi.
Vip-u fali dodatak "omiljeni broj" i to im je najveći minus po meni. Razgovori u mreži ih ništa ne koštaju. Neka omoguće "omiljeni broj" i ja ću preći kod njih odmah...
Pozdrav svima.
Nisam do bas dobro upoznat sa "pravilima" VIP-ovog postpaid broja + telefon,pa da li biste mi mogli pojasniti sledece:
Konkretno pitanje,sta je aktivacija?
Npr. kod telefona Samsung Galaxy S II, http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaj ... .1512.html ; za postpaid 325 aktivacija je 38990 din,a ucesce 8990 din.
Pretpostavljam da ucesce placam odmah pre potpisivanju ugovora i preuzimanju telefona,ali sta je sa aktivacijom,cemu ona sluzi?:D
Hvala.
Pre nekog vremena vip je izmenio terminologiju pa tako oni "ne prodaju" telefone nego ih daju na koriscenje. U sustini aktivacija ti je u stvari cena telefona, a ucesce imas kad kupujes telefon na rate - ucesce dajes odmah, a ostatak cene ("aktivacije") placas cekovima na rate...
Da bre, i ja pre jedno dva meseca sam gledao nasto u vipu i oni njihovi radnici to bas naglasavaju taj izraz "aktivacija telefona".
Znao sam da je to cena telefona ali me je zbunjivalo i mene cemu to aktivacija.
Brownstone, posto daju da se telefon uzme na 6 rata i maksimalan iznos rate je 5 hiljada,onda se u tom slucaju za skuplje telefone placa ucesce(Onoliko koliko cena telefona prelazi 30 hiljada).A aktivacija ti je cena telefona uz taj paket koju odmah placas,tako da tebe taj telefon kosta 38990 u oba slucaja...
Samo jedna digresija - to na rate je sarena laza. Oni traze pare o'ma'! Koja je onda fora sa ratama? Vi kao korisnik morate da odete do banke, da tamo dobijete taj nazovi "kredit" ili sta li je vec, pa sa tom potvrdom iz banke nazad u Vip, pa ce oni onda da daju tako, s timd a vi banci posle otplacujete te rate. Vip sa time nema nikakve veze.
AquaZX, gresis, ovaj, gresis silno sine
Ovo ti pricam provereno sve iz prve ruke, tj. moje. Ja sam se razmisljao da uzmem Omniu7, sto je 37990 na mom paketu (Smart 1100), i rekoh taman moze ratice... nije strasno... Nema veze jesam li nov ili stari korisnik, ovako mi je objasnio lik. Znaci njima je samo bitno da legnu pare, a ti te rate otplacujes banci, a ne preko rata kao kod drugih operatera direktno njima.
brt taj vipov sluzbenik ili kako se vec zove sa kojim si pricao,nema pojma...moj komsija je uzeo telefon na rate i stize mu racun na kome pise suma koju mora da plati+rata za telefon...
Drugar je skoro obnovio ugovor i lik mu je rekao da ne moze preko racuna,nego mora preko banke.Ja mu rekao da mu kaze da ce da predje na drugu mrezu i on opet ode kod istog lika i ovaj mu kao sredi da ipak bude preko racuna,posto je stari korisnik i te fore,tako da je moguce ovo sto miodrag prica...
Mnogo ga petljaju. Meni su rekli da moze na rate preko mesecnog racuna. Maksimalni iznos za rate nije isti za svakoga, krece se oko 9000rsd a ostatak u kesu.
tom mom drugu su to spojili sa mesecnim racunom,a skroz je novi korisnik...ne znaju vise ni oni sta pricaju,mnogo su neorganizovani postali...sramota me je prosto sto su pod okriljem austrijske firme
Nov sam, i izvinjavam se ako sam pogresio temu ali mislim da nisam...
Naime, imam telefon na pretplatu i kada sam potrosio 150 bespltnih minuta, prihvatio sam jos 60, ali mi je to ostalo i ovog meseca a ne znam da deaktiviram..
Pa da li neko od vas zna to?
Hvala unapred.
miodrage...na rate za nove korisnike je iskljucivo na cekove,nema nikakve banke,a za stare korisnike moze na rate kroz mesecni racun ( tako su barem meni objasnili )
Kazu da daju neke pogodnosti za stare post pejd korisnike prilikom produzenja ugovora, da li zna neko kakve su to pogodnosti? Popust na cenu novog tel-a ili samo pretplatu?
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.