Smartphone - Android ili ... - za Internet - do 200 EUR?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
oktagon
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 27. Jun 2007. 09:49

Smartphone - Android ili ... - za Internet - do 200 EUR?

Post od oktagon »

Prije jedno 7-8 godina (a mozda i vise) sam bio dosta u ''trendu'' i pratio mobilne telefone. Tada je symbian bio hit, a moja nokia 6600 mali kompjuter :D, face warp bio glavna atrakcija. E od tada spadam u onaj sloj ljudi kojima mobilni sluzi iskljucivo za pozive, mada priznajem da sam tu i tamo ponekad bacao pogled na trziste, ali bez obzira na to potpuno sam ispao iz toga. Medjutim, internet je toliko zavladao, pa je prosto neophodan u skoro svakom trenutku, a ono sto smarthpone pruza izmedju ostalog je i udobno surfovanjem netom, sto je meni i glavni cilj, znaci dostupnost neta u svakom trenutku.

E sad nesto konkretnije. Vjerovatno da je za to najbolji android, mozda i iphone, ali budzet je 200e za polovan fon. Ono sto sam ja mogao da zakljucim
je da se Samsung Galaxy S dobro kotira, ali mozda tu ulazi i HTC Desire HD. Znaci treba mi fon za sto brzi i ugodniji surf, da mogu lagano da aktiviram 2 ili vise internet stranica i sl. Ne znam sad bih ja imao mnogo toga da pitam, ali da idemo postepeno. :) Jesu li sve aplikacije za android besplatne, je li se tesko snaci sa njim ?

Molim moderatore da ne brisu post ukoliko nisam ispostovao neko pravilo ili vec ima slicna tema, hvala na razumijevanju :).

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
:: Samsung SM-G920
:: Huawei p8 lite

Post od Dpb »

Ja bi ti preporucio Galaxy s za te pare ima da se kupi extra fon cak sam negde u oglasima na ovom sajtu video I9001 Galaxy s+ sa jacim procesorom jedan dan star za 210 eura. Ima dosta aplikacija besplatno a ima par sajtova sa krekovanim aplikacijama a sto se snalazenja tice bice ti mozda komplikovano prvih par dana dok se ne naviknes kasnije ce ti biti decija igra

oktagon
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od oktagon »

E vidis to je super, ali sam iz CG, a ovdje su ipak nesto skuplji, kad bih naletio tako na prakticno nov fon ne bi se vjerovatno razmisljao.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

oktagon, s obzirom da ti na prvom mestu bitan internet, ja bih isao na veci ekran, odnosno na HTC Desire HD.
mada je sa Galaxy S ne mozes da pogresis...
Samo nek se rolaju....sarme.

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

oktagon, mislim da je Galaxy S najbolji telefon koji se moze naci za ispod 200e. DHD ima i prednosti i mane u odnosu na njega, ali je nesto skuplji od 200e.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

oktagon, budi svestan da baterija kod danasnjih aparata ne traje duze od jednog dana,jos ako budes akao internet onda ces je svuci za 6-7 sati.....cisto da znas sta te ceka i sta mozes da ocekujes....
Ja bih da sam na tvom mestu isao na nov aparat,pogledaj samsung galaxy ACE,jes mu ekran samo 3.5 inca,ali i to je sasvim dovoljno za internetisanje!
D500&E71

oktagon
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od oktagon »

Najradije bih kada bih nasao malo koriscen polovan, s obzirom da novi se mora rootovati i sta ja znam vec, a trenutno nisam vican tome. :)
Imam u ponudi jedan HTC Wildfire (star mjesec za 100e) ali sam imao prilike da ga koristim i nekako mi je spor, a zna i da zabaguje, barem ovaj sto sam ja koristio.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

oktagon, neka te ne brine rootovanje - naucices. Kao da sam ja bio vican JB-u, i raznim procedurama, a sad cu sve da uradim zatvorenih ociju ako treba. Ides polako, malo po malo. Ako zelis odmah sve odjednom, nece na dobro da izadje... strpljenja!
Moj glas za Galakticnog
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

oktagon
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od oktagon »

galakticki will be, izgleda, samo da se nadje dobar :D
Nego vidim imaju verzije sa 8 i 16 giga interne memorije, ima li kakve razlike osim u tome ?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

oktagon, ne znam gde si to čitao ili čuo da novi mora da se rutuje???!!!! A za to nšto si naveo kao lagani surf i možda par aplikacija ti odgovara bilo koji stock android, bio to S ili Ace ili neki treći....
Wildfire ti je za izbegavanje jer je već malo stariji model sa lošom rezolucijom ekrana!
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

oktagon, samo rutovanje ne treba da te brine. Procedura je vise nego smesna.
E sad, ono sto si rekao za nove telefone...pa nijedan telefon nije rutovan kad je out of the box, niti mora biti rutovan da bi radio kao sto ne mora znaciti da je svaki polovan rutovan. Cemu rutovanje sluzi? Mislim da ima negde tema o tome, ali ukratko, trebace ti samo ako zelis da se igras sa menjanjem romova, tvikovanjem i raznoraznim igranjem sa sistemskim fajlovima radi vece/bolje optimizacije.

oktagon
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od oktagon »

hvala momci, eto odluka je pala. a odgovor na pitanje gore ?

P.S. Posto ce mi drug za BG za koji dan, ako naidjete na neki malo koriscen u oglase javite ;) A koliko vidim za 270 se novi moze uzeti.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nema razlike osim u velicini interne memorije .

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

U apsolutno istoj sam situaciji,isti budzet i potrebe i vec nekoliko meseci se premisljam. Galaxy s je svakako najpopularniji model ali postoji jos zanimljivih opcija:
Nexus s,identican telefon,drugaciji ekran (meni lepsi prirodniji prikaz) i , meni, bolji kvalitet izrade i vanila android.
Mozart 7 ili neki od wp7 telefona,mogu se naci novi za te pare a posto ti je internet glavna potreba trenutni nedostatci se mogu zanemariti (barem ja mogu)
Galaxy s wifi 5, tablet 5 inca, galaxy s bez gsm opcije, nov 150e :-)

muka i agonija se nastavlja, :-)
12 godina na forumu!

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Htc Hd2,stavis mu android i wp7 i onda zurka pocinje :)
Strasan telefon za male pare
Kakvu posluku porati?
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

oktagon
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od oktagon »

Ima li kakve razlike izmedju crnog i belog galaxy-ja osim u boji kucista ? Kvalitet izrade, cijena i sl.

EDIT:
I kako da provjerim koliko je telefon koriscen, zadnje sto sam znao je za noki *#92702689# tako nesto :D

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim već koristi ociju Izmeni. Obavezno pročitaj pravila Foruma.

Odgovori