Predlog oko predstavljanja clanova...

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?
popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Predlog oko predstavljanja clanova...

Post od popste »

Imam jedan cini mi se zanimljiv predlog, i bilo bi lepo da ga razmotrite (milane i miskononi :) )
Naime
Na svim veliki svetskim forumuma, pa i nekim nasim, obicaj je da se novi clanovi predstavljaju u rubrici za nove clanove
Napisu svoje ime, zanimanje, koji telefon poseduju i sl...

Nesto slicno su u uradili i na ovom forumu
http://motomagazin.co.yu/forum/viewforum.php?f=4
i mislim da to treba da postoji reda radi ;) ;) ;)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Pa ne znam bas, ja to ne vidjah bas cesto na forumima, ima ih na nekoliko ali na njima uglavnom postoji sankcija u vidu brisanja naloga za one koji to ne urade, a mislim da ni Milan a ni Miskoni nemaju bas vremena da se baktju sa tim! :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ima to uglavnom na svim vecim forumima, sto stranim, sto nasim. Ali po mom misljenju to je totalno beskorisno... Shta, vi tjete mnogo bolje da znate nekoga ako napise nesto tipa "Cao. Zovem se Jovan i koristim Nokiu 7610." (totalno sam lupio, nebitno, u principu vecina govori samo neke tako bzvz informacije koje mogu i iz profila da se procitaju)...? :dry: Bar je bzvz ako je obavezno, npr. na mnogim forumima nece uopste da ti aktiviraju nalog ako se ne predstavis dok jos imas status gosta na forumu... :roll:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Većina usera (pa čak ni neki od nas) nemaju ni kvalitetno popunjen "profil" (vidite link gore desno) - koji je sasvim dovoljan za osnovnu informaciju o nekom. Obično tu stoje neke budalaštine koje ne služe ničemu.
Zašto mislite da bi neko hteo da popuni nešto još opširnije - "da se predstavlja" - kako kažete?

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

E to htedoh da kazem, jer bejah napadnut sto mi u profilu stoji u polju zanimanje: "dzabalebaros" :roll:
dakle, profil je mesto gde stoje neke informacije o korisniku foruma, ali to nije obavezno, barem ja ne znam da je to obaveza ni na jednom ozbiljnom forumu, a posetjujem barem 20ak, tako da je to na clanu da odluci da li tje popuniti ili ne i sta tje napisati, naravno dokle god je to u granicama neke pristojnosti, jer (drug) clan nije u obavezi da ostalim korisnicima dostavlja svoje podatke i njegova je dobra volja da li hotje da podeli iste sa ostalima, pisutji ih u profilu! Nuzne podatke za registraciju na forum ima admin (Milan) i mislim da je to dovoljno! Mada nije lose da postoji takva soba, mada ne vidim bas neq veliq svrhu! :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Gle, postoji off topic soba tj. "Proba", pa ako neko bas ima potrebu za predstavljanjem - niko mu ne brani, ali mislim da nema bas takvih... :D

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

stefank napisao:Gle, postoji off topic soba tj. "Proba", pa ako neko bas ima potrebu za predstavljanjem - niko mu ne brani, ali mislim da nema bas puno takvih... :D

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Pa ne radi se o tome da sada saznamo neke informacije, nego cisto reda radi, kao i na svim vecim ozbiljnim forumuma (a mb.com je svakako postao ozbiljan)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Mislim da je "profil" sasvim dovoljan, pod uslovom da je korektno popunjen.

Zanimanje, interesi, lokacija i eventualno sajt (plus neki mail)... Taman koliko treba da stekneš osnovnu sliku o nekom ili da ga možeš kontaktirati ako ti zatreba, a da se ne zadire previše u privatnost...

To sa predstavljanjem ne znam ni kako bi funkcionisalo. Gomila ljudi se pojavi jednom i nikad više i zaista nema smisla da se pompezno predstavljaju kao da će gostovati u nekom pozorištu...

Odgovori