MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
dekilibg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 25. Dec 2011. 23:44

Post od dekilibg »

Ja sam zato uzeo telefon iz oglasa. Naravno telefon potpuno nov iz MTS-a sa garancijom. Nema te glupe pretplate što me je nerviralo i plus 50% popusta na pretplatu. Ušteda je velika. Samo je fora da imaš keš za telefon :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

mezzano, tad kad su ti rekli u koji segment su te svrstali, komunicirali ste preko mail-a tj neta ili si bio u poslovnici? Znam da mnogo toga zavisi i od toga sa kim pricas, neki hoce da ti izadju u susret (kao sto je to jedan od 2 lika iz poslovnice u Modeninoj ulici u NS-u), dok drugi nece i strogo se drze tabele.
Meni ugovorna obaveza istice tek tamo negde u septembru pa imam jos fore. A prosek...pojma nemam, nisam siguran ni koliko poslednjeih meseci racunaju. Bio sam na MixNet M pa sam se prebacio na L ali ga uvek probusim tj one poruke za parking me ubijaju...

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Azimuth, zvali su me sa 064/790. Ti češ, verovatno, biti u 6 ili čak možda 7. segmentu, znači da ćeš imati pravo na top modele iz ponude.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

mezzano, ja stvarno ne znam kod kog operatera da se predje,kada svi "deru",a da budes pripejd..to je cisto samoubistvo..za to necu ni da govorim,kolko deru na pozive i sms-ove..

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Na pripejd sigurno neću, a idem tamo gde mi ponude telefon koji odgovara mojim željama i platežnoj mogućnosti, uz paket koji mi odgovara. Tarifa do 100din, doplata za telefon do 2.000, da je reč o android telefonu, neke srednje ili niže klase (da nije baš neki huawei). Mts trenutno ne ispunjava te uslove, dok Telenor da. O vipu ne razmišljam.

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

a MTS bi mogao malo da snizi tarifne dodatke..po ugledu na Telenor..1000sms 190 din...dok je kod mts-a...skuplje...tako i minuti...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

dekilibg, sve je to super ali ja iz principa nikada necu dati u kesu vise od 250-300e za telefon. Ovako ga uzimam i ispostavlja se da ga koristim maltene tokom trajanja cele ugovorne obaveze jer ih ne menjam bas toliko cesto, a svakako koristim paket koji odgovara mojim potrebama. E sad, da li je jeftinije ici na taj popust i da li ce ga uopste biti npr u septembru ili koji mesec ranije, kad vec budem mogao da produzim obavezu, ili je jeftinije uzeti telefon...ne znam, treba se preracunati.
mezzano, blagodarim za info :) ostaje mi da sacekam jun tj 3 meseca pre isteka ove ugovorne obaveze, pa cu videti sta i po kojim cenama nude.
Sto se tice te 3G pretplate i paketa, tu covek prosto ne moze biti pametan. Rekao bih da je ovo sa MixNet paketima dobitna kombinacija, najpovoljnije je definitivno, i sve dobijas u kompletu. Samo tih 100 i kusur din za tu neku 3G pretplatu... Sta uopste to ukljucuje? Samo video pozive ili jos nesto?

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Azimuth, video pozive i besplatan prisutn 3g mondo portalu. Mada, sad kada skoro svi imaju besplatne megabajte, taj besplatan pristup mondo portalu nema nikakvog smisla. Pre par godina, kad je puštena ta usluga, bilo je i par tv programa, neke gluposti od kamera na ulicama... Uglavnom ništa korisno. Da mi daju da potpišem na Mix Net s, 650din + 116, progutao bih, ali 1120 + 116, ne hvala. Telenor nudi više. Ionako, 80% razgovora mi je sa jednom osobom. Preći će i ona na Telenor, tako da će mi 150+500 min biti i više nego dovoljno. A ima dosta i neta i poruka. Sve to za 990din.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

mezzano, e to je onda druga prica. Pa zato i kazem, svako mora misliti na sebe i izvesti svoju racunicu. Meni su svi kontakti prosarani, imam ih sa svih mreza + fiksni pa mi zato najvise i odgovara ova opcija gde imam prilicno minuta, poruka pun k... a ista prica je i sa netom.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Baš tako. Sve je individualno. Raspitaj se ti, ako već ideš do poslovnice, pošto je meni prvo jedna operaterka rekla da ugovor može da se produži 3 meseca pre isteka starog (podnese se neki zahtev, pa onda oni to odobre), ali na taj način gubiš povoljnosti koje se dobijaju "segmentacijom". Ukoliko hoćeš "posebnu ponudu", onda moraš da čekaš da ti ugovor istekne.
Za svaki slučaj se informiši na više mesta, pošto i sam znaš kako stvari stoje sa informisanošću radnika u poslovnicama. :dry:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da, bas tako :dry:
E vidis, samo sto meni rekose da sve kao normala i ako produzavas ugovor ranije, sve pogodnosti bla bla...a sve to samo da ne izgube korisnika i da bi isli u korak sa konkurencijom.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Videćemo šta će uraditi u mom slučaju. Da li će prekršiti pravila i rešiti da zadrže korisnika? :-) 4.5 god sam na postpejdu, prve 2 sam imao oko 700-800 din/mes, a ostalo oko 1700-1800 din/mes. Ako ne urade ništa, izgubiće 25-26.000 din, za 2 god, a Telenor će ih dobiti.:-)

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

mezzano napisao:jedna operaterka rekla da ugovor može da se produži 3 meseca pre isteka starog (podnese se neki zahtev, pa onda oni to odobre), ali na taj način gubiš povoljnosti koje se dobijaju "segmentacijom".
Тачно би им, средином маја, пар бомби улетело у канцеларију! :x
:lol:
Слобода или смрт

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Ubacili su i neke nove telefone u ponudu tipa Nokia 500,Asha 300, 101 i Galaxy Note, Fit i Corby 2! :wink:
http://www.mts.telekom.rs/index.php/pos ... aketi.html
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Mezzano, to sto o VIPu ne razmisljas ti je velika "greska". Odlicni paketi za pricu, telefoni OK. Profesionalan odnos i odlicna podrska.
Nije telenor los. Ali nije ni vip. MTS raspad.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Ne bih rekao AquaZX da mi je "velika greška" što ne razmišljam o Vipu. Pogledao sam ja i njihovu ponudu, ali mi najmanje odgovara. Ako ti možeš da mi preporučiš nešto, samo izvoli.
Moji zahtevi
- 80% razgovora su sa jedim brojem (biće u istoj mreži u kojoj budem ja)
- 400-500 minuta je dovoljno
- 200 sms
- 200-300 MB
- pretplata ne veća od 1.000 din
- neki Android telefončić (tipa neki Samsug Mini, Fit... ili neki LG, HTC niže klase...) za doplatu ne veću od 2.000 din.

A Vip ima i dva minusa kod mene. Nebulozni obračunski periodi od 20. do 20. u mesecu. Ne želim to. Hoću da mi obračunski period bude od 1 do 31. Kad mi istekne ugovor, hoću istog momenta da mogu da ga raskinem ako poželim, a ne da plaćam još jedan obračunski period.

Da čujem, šta predlažeš? :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

mezzano, sa tvojim potrebama ti si u pravu za Telenor, tj. ta ponuda bi trebalo da ti najvise lezi. E sad - moj slucaj - jer ako o necemu mogu da pricam to je ono sto je vezano za mene.
70-80% razgovora samo sa jednom osobom (supruga), 5-10x dnevno, ali kraci razgovori, uglavnom <2 min. Jos oko 150 min mesecno za razgovore sa ostalima; sveukupno oko 550-600 min.
200-300 SMS, 150-250 MB net.
Meni sve to resava Smart1100 tarifa, i ja sma zadovoljan.
Ali to sam samo ja, naravno da svako uzima tarifu prema onome sto mu najvise odgovara.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Baš tako. Ja sam na mts postpejdu već 4.5 god, i produžio bih ugovor, jer mi nude solidne telefone, ali me uslovljavaju da potpišem na Mix Net M (1121din) i plus da plaćam 3G pretplatu (116.82din), a to mu izađe 1237.82din, a pored toga omiljeni broj je neupotrebljiv. Kod Telenora imam 150+500min, 500MB interneta i 500sms za 990 din, a treba da doplatim 1.000 din za HTC Explorer. Uglavnom, komunciram sa jednim brojem (15-20-30min dnevno), 10ak smsa dnevno, 10-15MB dnevno...
Ako bih uzeo Smart 550 potrošio bih smartove za 15 dana. Da Vip ima omiljeni broj, kao kod Telenora, koji ne troši saobraćaj iz paketa, možda bi mi oni i najviše odgovarali.
Ovako, ili da mi mt:s da neki telefon za 1din, na Mix Net S, bez 3G pretplate, ili "stižem (vraćam se) Telenor" :) (prvi broj mi je bio Mobtel, i dan danas ga čuvam. Mislim da sam ga kupio 2002.)

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

To sto ti trazis ne postoji kod nas :)
VIP resenje je:
Smart1100 (mesecno sa popustom 1117rsd) bi ti se najbolje uklopio ali ne mozes da uzmes telefon zbog 25% popusta. Imas 1100 svega pa raspodeli.

VIP ima obracunski i od 1-31og u mesecu.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

AquaZX, jel ti radiš u VP-u? :) :D :wink: Toliko ga promovišeš da se to gotovo nameće... :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Odgovori