MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Ne radim :) vec koristim sve tri mreze intezivno i ne vidim zasto ljudi VIP izbegavaju.. Valjda Srbija pa sve sto je dobro "sigurno ima neku pokvarenu foru" - u slucaju Smart1100 nije tako.. Odlican paket. To nema kod Telenora tj za te pare.
Ljudi su bica navike, treba to razbiti 8)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Pre nekog vremena smo se miodrage i ja bas slozili oko toga da se vise ne gleda kog ces operatera, vec koji paket. Koristim VIP postpejd vec 3 i po godine i do skoro su mi bili ok, ali mi vise ni jedan njihov paket ne odgovara... bar ne po tome sta nude za odredjene pare.... Ko najvise prica, a poruke i net su nebitni -VIP smartovi, kome treba dosta neta - Telenor Prenesi i Surfuj. Jednostavno ne gleda se vise koji operater je bolji vec koji ti paket najvise odgovara. :)
Mene je pocelo da nervira to sto VIP ima lose tarifne dodatke. Doplacujem 500din za 1GB ali mi to nekad nije dovoljno, a dodatni MB su uzasno skupi. Zato u telenoru imam u startu 1GB (za iste pare) i mogu za 300din da dobijem jos 500MB, sto bi mi vec bilo dosta, a jos ne moram da strahujem ako pregazim limit da ce mi napucati racun zbog potrosenih MB. A i taj omiljeni broj je apsolutni WIN! :)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

AquaZX, kod Telenora ima ono sto mi odgovara. 150 minuta ka svim mrežama + 500 minuta u telenor mreži. To će mi biti sasvim dovoljno, isto bi mi odgovaralo kod Smart 550 onih dodatnih minuta u Vip mreži, ali problem je da do njih dolaziš tek kad nemaš više ni poruka ni interneta, dok kod Telenora, i kad potrošiš minute ka svim mrežama, i dalje imaš i poruke i internet. Nekome Vipov smart odgovara,meni ne. Priznačeš da bi glupo bilo kad bi jedan tarifni paket svima odgovarao.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Znam da znas sta tebi odgovara, tu si na forumu dugo i pratis stvari, nego me "zasvrbelo" ono da o VIP i ne razmisljas sto je nazadno razmisljanje 8)
Najpozitivnije je sto prelazis na privatnog operatera, osetices razliku u usluzi vrlo brzo i bices prezadovoljan.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

AquaZX, opet ti o njima na sva usta. Ajd priznaj da imas neku kintu mesecno :P
Kad je rekao da ni ne razmislja o njima, mislio je da ne razmislja o prelasku kod njih jer mu ne odgoravaju paketi.
psyhound, da, stvar je paketa i vise niko ne gleda kako se koji operater zove niti je to opredeljujuc faktor. Ovako bi u sustini i trebalo da bude, da svi imaju donekle slicne ali opet i vrlo razlicite pakete, svaki od operatera je opet "jedinstven" sa onim sto nudi, a na korisniku je da se odluci koji mu paket odgovara i kome ce pare davati.

Ali ono sto je jedinstvano za sva tri operatera je da i dalje deru ma koliko neki paketi bili primamljivi.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Tako je Azimuth, baš sam to mislio, ali sam se, možda, pogrešno izrazio AquaZX. Pregledao sam sve što naši operateri nude, i Vip eliminisao, ne zato što ne volim njihovog vlasnika, ili im nisu lepe radnice po poslovnicama, nego što ne nude ono što meni treba. U mom slučaju, kada su usluge u pitanju, poredak je Telenor, pa mt:s, pa Vip. mt:s ima bonus što sam dugo kod njih, pa neku sitiju nepovoljnost u odnosu na Telenor mogu da progutam, ali kad je nešto veće, onda nema nikakve veze ni "ljubav" ni "privrženost" sadašnjem operateru.
Često vodimo ovakve polemike, tipa "ko najviše nudi", "ko je najpovoljniji"... i na kraju uvek dođemo do zaključka da je sve to subjektivno, zavisno od potreba.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Upravo tako, izgledalo je da usko gledas :).

Nadovezao bih se na temu izbora operatera, tj. da se sada bira prema paketu a ne prema operateru.
Tu se ne bih slozio, stavio bih podelu na Telenor i VIP sa jedne i MTS sa druge strane. Nivo usluge je nemerljiv u korist prva dva. Sa MTSom je srecan samo onaj ko bas nema nikakav kriterijum ili nije heavy user.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Vidim da je ovde sudjenje oko operatera i dalje objektivno kao sudjenje vesticama u srednjem veku.
Svaki operater je dobar i svaki ima svoje pogodnosti i mane. Svako od nas, ko je mentalno zdrav zna sebi da izabere sta mu najvise treba.
Nadalje, mislim da bilo kakva podela koju je ovde dao AquaZX, ne stoji.
Konkretno, znam bas dosta heavy usera koji su na mt:s i zadovoljni su, pre svega niskom cenom, jer okreni obrni, u ovo vreme krize, sve se svodi na to da ponegde ustedis neki dinar, bez da se lisavas ponekih zadovoljstava.
Zamerke koje imam prema operaterime su sledece:
mt:s - losiji net, neizbalansirani paketi koji u sebi sadrze net, ali po ipak povoljnoj ceni.
Telenor - neizbalansirani paketi koji u sebi sadrze net, i uzto preskupi, "Pametna mreza" koja nije svuda dostupna.
Vip - nema postpaid dodatke, nema proveru stanja USSD kodom, nema mogucnost prenosenja neiskoristenog makar u sledeci mesec.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

AquaZX napisao:...
Ne bih da se vredjamo...Kakav si ti to pa heavy user pa nisi u mts...?Ja sam u mts i apsolutno sam zadovoljan,kao i mnogi cak sam i Telenor broj preneo.A ti gde god da si to je tvoj izbor i postujem,tako bi trebao i ti tudj izbor postovati.Nivo usluge...daj udubi se u temu,pa to im je svima slaba tacka,svima...

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Haha kolko dobra stvar, sada sam video da ako uzmes telefon preko mts SGS2,dobijes svoju podrsku operatera za telefon..(znaci ako ti nesto nije jasno ili nesto ne mozes da podesis,zoves njih..) :dry: ,za te pare trebaju i da kuvaju.. :lol:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Dizem ruke... Sa nekim ljudima na neke teme definitivno ne mozes pricati...

AquaZX, ako mi nadjes paket gde cu za 1947din (ili uz popust koji toliko forsiras 973din) dobiti 600 minuta, 1500 poruka i 1,5GB neta, evo obecavam da cu se cim mi istekne ova ugovorna obaveza prebaciti.
Drugo, "heavy user" je pretpostavljam onaj koji pored osnovne fuknkcije (mislim na telefoniranje i poruke), telefon koristi za jos neke stvari kao sto je net. Ako je to definicija onda sam i ja "heavy user" i prezadovoljan sam onim sto dobijam (a koristio sam usluge sva 3 operatera), pa ti ni druga konstatacija ne pije vodu.
Elem, poenta je da svako bira paket spram svojih potreba a ne spram onoga sta drugi misle ili imena operatera.

acamatic, jel postoji negde, kod nekog od druga dva operatera, taj isti SGS2 za manje para u odnosu na cenu po kojoj ga daju uz MixNet L? Da li negde dobijas licnog operatera? :)

Za ubuduce, molim vas da se uzdrzavate od tih subjektivnih komentara cisto da ne bi spamovali teme bez ikakvog razloga i potrebe. Ovde smo da bi na objektivan nacin razmenili misljenja i eventualno pomogli nekome oko odabira paketa/telefona ili cega vec.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Heavy user bi bio neko ko koristi SVE usluge i u VELIKOJ kolicini.
Ne samo voice, sms i data nego skoro bukvalno sve usluge koje operater nudi, od voicemaila do PlatiMo itd.
Tu MTS ne nudi skoro nista, a ono sto nudi radi na pedale.

MTS ni 2g mrezu nema kako treba. Kakav HSPA+, kakve usluge kakvi bakraci.
I 50% spustene cene, pitanje da li vredi pogotovo za "heavy usere".
8)

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

AquaZX, ja koliko znam i mt:s ima voicemail. Ni meni nije jasno koje su to napredne usluge koje Telenor i Vip imaju, a mt:s nema?

Ovo su sve usluge koje naši operateri nude. Šta to sve treba da koristi neko da bi bio "heavy user"? Koliko vidim, Vip se nešto ne ističe nekom bogatom ponudom. :)

Telenor
Prenesi svoj broj u Telenor
PlatiMo
Telenor KLIK
Moj Meni *111#
Telenor Infobox
e-račun
SMS
MMS
Telenor Internet servisi
Video poziv
WAP
BlackBerry® Internet Solution
Telenor Muzika
Portal "Moj Telenor"
Pripejd dopune
Pripejd - Moja ekipa
Pripejd Telenor dodaci
Postpejd Telenor dodaci
Telenor m@il
Facebook® Mobile
Twitter SMS
Međunarodni saobraćaj
Telenor mKartica
Izlog
Trajni nalog
Hitni pozivi
Govorni automati
Ostale usluge
• Zamena SIM kartice
• Pošalji dopunu
• Govorna pošta
• Konferencijska veza
• Preusmeravanje poziva
• Poziv na čekanju
• Skrivanje identifikacije odlaznog poziva
• Informacije o propuštenim pozivima
• SMS parking
• SMS nadimak
• Fax/eFax
• SOS kredit
• Registracija pripejd broja
• Pozovi me
• 5 za 20
• Online dopune
• Reaktivacija pripejd broja
• Promena tarifnog paketa
• Pozivanje 0800 brojeva
• SMS Premium servis
• Otključavanje telefonskih aparata kupljenih u Telenoru
mt:s
Osnovne usluge
MMS
SMS
Prenos podataka
Friends & Family
Govorna pošta
SMS to mail
mt:s sanduče
Poziv na čekanju
Konferencijska veza
Preusmeravanje poziva
Identifikacija poziva
Zabrana identifikacije
Zabrana poziva
Provera stanja
Moj listing
Dopuna prepaid kredita
Web plaćanje računa
SMS plaćanje računa
Ustupanje ugovora
Sa prepaida na postpaid

mt:s na društvenim mrežama
BlackBerry®
Broj po želji
Prepaid najdraži broj
Tri omiljena broja
Prepaid DATA tarifni dodaci
Postpaid extra tarifni dodaci
Moj halo ton
SMS Asistent
SMS imenik
Safe SMS
Mail2phone
DuoSIM
mKatalog
Nazovi me
Čuvar imenika
Lokacijski servisi
Nadzor vozila
Vip
Moj novi Vip broj
Android Vip Meni
SMS 2 Facebook™
MMS 2 Facebook™
Twitter SMS
Govorna pošta
Ko me zvao
Prenos mobilnog broja
Poslednja izmena od mezzano u Pet, 17. Feb 2012. 15:53, izmenjeno 1 put ukupno.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Mezzano, kad predjes u Telenor onda ces polako poceti da otkrivas jedan novi svet :roll:
Ovako da se ne ponavljamo koje su sve razlike izmedju Telenora i MTSa u kvalitetu i funkcionalnosti. Kreni samo od Portala...
Poslednja izmena od AquaZX u Pet, 17. Feb 2012. 15:54, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

U jeee, PlatiMo je vrhunska usluga WOWIE :D Da mi oni nesto plate, e to bi bila vrhunska uluga, ili da koristenjem te usluge imam na sve sto preko nje placam dodatni popust, a ne da se svaka transakcija jos naplacuje 6 kinti (ne dam iz principa), a tek kad uvedu fixnu mesecnu nadoknadu....
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

AquaZX, kako koristim i mt:s (postpaid Mix Net M sa 50% popusta) i telenor (prepaid broj) mogu da kazem da nisam primetio nekakvu ekstremnu razliku u kvalitetu i funkcionalnosti. Istina nije sasvim ravnopravno poredjenje postpaid i prepaid usluge, ali koristio sam iste brojeve ranije ravnopravno u prepaidu, sve dok nisam odlucio da predjem na mt:s-u na postpaid. Na mt:s sam presao zato sto mi je odnos ulozenog i dobijenog, u skladu sa mojim potrebama, bio optimalan. Tacno je da je kvalitet mt:s gprs/3G usluge neujednacen ne samo u raznim delovima Srbije, vec i u delovima Beograda, ali to me posebno ne pogadja, usluga je svuda dostupna.

Sto se tice "portala" iskreno to mi je poslednja rupa na svirali, portale mt:s-a i telenora obilazim s mene pa na ustap i nesto redje. PlatiMo je nekome mozda korisna usluga, ali meni je npr. potpuno nebitna. Sva placanja obavljam ili platnim karticama ili preko e-bankinga. Jedno ako se ne meri "tezina" korisnika po tome da li koristi PlatiMo.

Voice mail mt:s ima, koristio sam ga, dok me nije poceo da smara, pa sam ga deaktivirao.
Ne koristim ni razne druge servise, koji su mi prilicno nepotrebni, dobar primer je video poziv. Pre par godina, kada su poceli da instaliraju 3G mrezu i omogucili video pozive isprobao sam video poziv tako sto sam pozvao sa jednog svog broja drugi i to je sve. Nikada vise nisam pozeleo da koristim tu uslugu.

Ne koristim ni lokacijske servise tipa "ortak lokator" i slicne gluposti, posto nemam potrebu da spijuniram prijatelje. A za sebe ili znam gde sam ili je tu GPS + iGO ili NDrive.

Sta onda koristim? Pa koristim ono sto mi je bitno. A to su pozivi, poruke i internet. To me ne cini light userom, posto sve tri usluge koristim intenzivno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

A sta znaci to "u velikoj kolicini"? Koja je to kolicina? :|

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Azimuth napisao:Dizem ruke... Sa nekim ljudima na neke teme definitivno ne mozes pricati...
+1
Azimuth napisao: ako mi nadjes paket gde cu za 1947din (ili uz popust koji toliko forsiras 973din) dobiti 600 minuta, 1500 poruka i 1,5GB neta, evo obecavam da cu se cim mi istekne ova ugovorna obaveza prebaciti.
Овај пример је најбољи, нико неће да одговори када споменем исти, одмах се скреће са теме.
Него, ја ћу да ти се придружим кад будеш "одлазио" са мтс мреже. :D
Слобода или смрт

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

evo j aču malo ići u extremni slučaj
uzimamo sva tri operatera i popuste koji oni daju.dakle kod telenora može da se kuka za 50% mts ima 50 a vip ima 25%
i idemo ovako
znači govorimo o paketima koji imaju i minute i poruke i tome slično (mb)
za poredjenje uzimamo pakete koji imaju isti broj minuta jer ako gledamo cene onda mts odnosi pobedu.
dakle 600min je graničnik
telenor Prenesi i Surfuj 2000 cena oko 3k sa popustom 1500din
vip postpejd 600 cena oko 1800 sa popustom nekih 1380din
mts mixL cena oko 2000 sa popustom manje od 1000din.
telenor daje 2000sms, vip 600 a mts 1500
telenor daje 2gb vip 600mb a mts 1.5gb
telenor prenos 3m a mts 1.kod vipa nema prenosa.razliak u 500din izmedju telenora i mtsa nije značajna...dok se ne uzme paket paket mix net xl koji je sa popustom 1560din koji ima 3k poruka 1k minuta i 3kGB.
e sada ovako dolazimo do proste računice.imam sve tri mreže mts i vip su mi na androidima telenor na simbijanu.kvalitet razgovora i poruka je kod svih isti.gprs kod svih u zadnje vreme nije baš onako kako treba prema tome i tu su isti.
znači imamo mreže koje su manje više iste a cene se razlikuju i treba da čovek uzme ono što mu se najviše ispalti.
po ponudi mts je najbolji i tu nema diskusije dalje.govorimo o paketima koji imaju sve u sebi.
cenim svačije mišljenje ali kada se ovo stavi na papir mts nosi pobedu.mogu da ga psuju i tome slično ali su napravili veoma dobar potez.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

VeNoM, o kvalitetu i jednakosti ne vredi puno pričati jer se razlikuje od mesta do mesta!!!! Kod mene vip nema 3g, samo edge mrežu i to mi je veliki minus, zato sam i prešao u telenor koji ima hsdpa! A mts sam koristio i prestao jer stalno sam imao neke čudne račune! I na kraju kad sam otkazao mts ugovor (potpisan na neodređeno vreme) oni mi pošalju račun na 19k dinara :o :o
Pet puta sam odlazio u poslovnicu (udaljenu oko 20km - čitaj dodatni troškovi) da bi na kraju stornirali taj račun i prekinuli ugovor. Problem je bio jer sam platio sim karticu 1 din a oni su to poistovetili sa kupovinom telefona za 1 din i samim tim ugovor gledali kao ograničen na 24 meseca :uhuh: Jedva živu glavu izvukoh sa tim mts-om...
Ali naravno priznajem da je to samo moje loše iskustvo i da ima sličnih i kod ostalih operatera!!! :)
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Odgovori