Android OS *generalna diskusija*

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
Odgovori
Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2011. 19:26

Post od Banega »

Eborg napisao:Ima li neko preporuku za aplikaciju s kojom mogu pristupiti SIM kartici? .
ne znam, ja koristim manage SIM card, tu jednostavno mozes copirati na sim, i obratno, ili brisati brojeve.

A sto se tice androida, nema osnovnih stvari, meni se ne svidja sto sad svaki novi kontakt ne mogu staviti odmah na sim, vec moram na sd card pa posle sa nje za svaki slucaj da kopiram isti broj sim :?

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Ljudi, kako stoji stvar sa Ice Cream Sandwichom? Jako sam gladan za taj proizvod :D Jel se zna kad ce izaci update sa gingerbreada na ICS? I da li ce uopste biti za moj telefon (defy +)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Eborg, postoji aplikacija Contact2Sim i imaš je na Marketu... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Eborg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 08. Maj 2010. 20:50

Post od Eborg »

@banega: Hvala, probat ću! Glede Androida, ne znam koja ti je verzija, kod mene na 2.3.6. svi put ponudi da snimim kontakt na telefon, SIM ili Google.

@Ninolina: Pogledam i tu aplikaciju, hvala!

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banega »

@Eborg, koristim 2.3.5 i nemam tu opciju samo na gogle acount ili na MyPhonebook.

Zanimljiva je i ova aplikacija sto je Nina predlozila (krajnje jednostavna) isprobao jer sa nje mogu da vidim sta sam snimio na Sd, a nemam na Sim kartici. Medjutim, na marketu nemoj džabe da skidas ovu i obilje drugih korisnih aplikacija jer su sve nepotpune verzije koje ne sluze nicemu, a za pro verziju mora da se kupe. Kako ide kupovina nije mi jasno, jer meni je nedostupno, ali nije ni vazno. Imas zato na googlu da nadjes , doduse ne svaku aplikaciju u najnovijoj verziji, ali radice i starija dobro. Konkretno Contact2sim 1.22 pro.apk
Poz

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

jel postoji mogucnost da sliku koja je u telefonu postavim za sliku na naslovnom ekranu,ali bez ''secenja''.Mislio sam ako je slika 480x800 da cu je moci staviti,ali ne.U pregledu slika je ok,ali kad hocu da je stavim na glavni ekran kao pozadinu,ne staje cela.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pelleruma kada ti se napravi onaj okvir ti lepo "odzumiraj" i namesti oko cele slike.tako sam ja uradio na arcu.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od pelleruma »

Gos'n VeNoM,nemam pojma kako da ga odzumiram?Odaberem sliku,ona se lepo prikaze preko celog ekrana,a onda kada idem:meni,jos,postavi kao,pozadina,onda mi se pojavi taj okvir sa strelicama gore,dole,levo,desno da bih uokvirio sliku.Ali ne mogu da rasirim skroz,a ne mogu da se resim tog okvira.Mozda,jednostavno na mom telefonu to tako funkcionise(Lg Optimus 2x?)Ne znam zasto ne moze da nakon odabira slike,jednostavno postaviti za pozadinu?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

pelleruma taj okvir pomeraj.tako sam ja u početku muku mučio jer nisam zbao da ga rastegnem.ali kada to uspeš sv eće ti posle biti jasnije.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ne moze taj okvir da se rasiri bas skroz,moze do odredjene granice,skoro ceo,ali fali malo...tako je kod mene na Wildfire S 2.3.5 off.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od pelleruma »

Rastezi,drzi,przi,ali ne moze.Da moze da siri samo stranu koju pritisnem,moglo bi.Ali sire se ujedno i druge strane,pa kad "udari"po sirini ekrana u ivicu,nema dalje.Ne mogu da razvlacim u visinu,jer je po sirini postigao maksimum,tako da 50% slike mogu da koristim kao naslovnu.Dobro nema veze.Hvala vam u svakom slucaju.pozZ

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

pelleruma, To samo zavisi od velicine slike i njene rezolucije,tako je i kod mene na galaxy 3.Ako je velika slika sa dobrom rezolucijom ne mogu celu sliku da stavim kao wallpaper...

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banega »

@pelleruma, to ne moze da se razvuce nekad najvise do 90% slike, ali sve zavisi od rezolucije, jer taj pravougaonik koriguje da se slika uklopi sa tvojom rezolucijom ekrana, konkretno 480X800. e sad , ja mislim da ti sigurno hoces da vidis celu tvoju sliku i to mozda na osnovnom ekranu, a ne da moras ici po screenu levo desno da bi video celu. Poigraj se recimo u jednostavnim programima za obradu slike, na primer Acdsee editoru, i u recimo najjednostavnijem paintu. Tako mozes da namestis da ti slika bude na glavnom, a mozes da namestis i da ti neke druge slike budu na drugim home profilima. Kada je editujes i snimis , onda je ubacis i ti pravougaonikom veoma lako okruzis sta ti treba. evo ja sam ovu sliku na brzinu cisto da vidis o cemu se radi, a naravno mozda za to postoji neka android aplikacija samo sto mene mrzi traziti :roll:

Slika

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od pelleruma »

Hvala ljudi!Probacu.Mislio sam da ako na slici pise da je 480x800 da nece biti problema sa njenim prikazom,ali...
Imam na kompu Photoresizer(tako nesto),ali opet kazem slika je vec u rezoluciji koju podrzava tel,ali na glavnom ekranu ne moze da se prikaze u punom sjaju.Ali dosta o ovome,ima mnogo vecih problema.pozZ
NASAO!!! - Wallpaper Wizardrii na Marketu.Otprilike kao tvoj tigar.Mogu da razvucem na naslovnu stranu onako kako sam zeleo,ali ostaje na levom i desnom ekranu ona praznina(na tvojoj slici belo podrucje.Mozda moze da se podesi jos nesto,ne znam tek sam pre 1min i 17 sekundi instalirao i probao.pozZ

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ne znam da li nisam u toku ili sta... ali nema vise marketa vec Google Play Store .

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

psyhound meni neće da prebaci na taj GPS već i dalje imam market iako sam prihvatio GPS :smutny:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

VeNoM, nista ne propustas... isto sr@nje, drugo pakovanje. Samo promenili ime. x)

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

VeNoM, Ma sve je isto samo sto su spojili Google Books, Google Music, Google Movies i Android market.

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od pelleruma »

ne znam engleski,buljim u ono ''prihvati'' i pitam se sta sve prihvatam i koji mozak moze da smisli citav roman''prihvatam ovo,ono,ako,ovo,ako ono''Deluje mi da je sustina da covek,i koji zna engleski,prosto mrzi da cita,jedno 15-minuta i da sklizne dole i prihvati napisano

igoreko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 17. Mar 2012. 11:57

Post od igoreko »

Zamolio bih nekog ako zna da mi pomogne.
Ubacio sam u tel incredible 2 ROM (cm7) izgubio signal zatim sam ubacio RADIO i signal je bio pronadjen, ubrzo tel mi se jednom prilikom ugasio vise nisam mogao da nadjem signal, ubaciavao sam nove RADIO, preso sam na novi ROM (core droid) isprobao sam 4 RADIO-a (samo tolko sam pronasao) i nista.
Ima li neko predlog-resenje za moj problem?

Odgovori