Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Vlada Zem, ja sam sad skinuo ovaj widget sa nokia beta labs stranice pa cemo vidjeti kako ce se ponasati. Prethodnih par dana sam imao problema sa onom "divljom" verzijom :D jer se nije azurirala i stalno u weather aplikaciji neki problemi bili i nije htjelo azurirati. Sad sa oficijelnom cemo vidjeti kako ce biti.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

E lepo, nisam ni znao da su je izbacili, samo me taj crni ram (ko smrtovnica) malo odbija ali izmodovace ga vec. Slusamo utiske :) A i probacu u svakom slucaju.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Od juce do veceras oficijelni weather widget je redovno azurirao prognozu na koliko sam primjetio svakih 1h jer sam namjestio da u zavisnosti od pozicije nalazi prognozu. Sad sam namjestio samo na odredjenu lokaciju pa cu vidjeti kako ce se ponasati ali za sad sve normalno radi. Nit moram ulazit u weather aplikaciju nit ista. Samo prebacim na homescreen gdje se nalazi widget i nakon 1-2 sekunde prikaze azuziranu prognozu.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Vlada Zem,pa mozes i sam srediti taj weather widget tako da dobijes transparent varijantu istog. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Kod mene 2 dana vezano zasad weather ''divlja'' radi, na obe ''G''.
Fox, nemam ja taj entuzajizam... nije to bas bitna stavka, ako bude razlike sa zvanicnom bice brzo i ''transparent'' zvanicne.
pozz

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Vlada Zem,ma mislim da samo treba da zamenis jedan file i eto transparentnosti... :D :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

E jbg, nisam informisan. Pa napravite ''Tutorial'' ili ''how to'' temu za to ovde, verujem da ce mnogima biti interesantna. Mnogo ste bre simbijanci kao ''misteriozni'' ;)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Vlada Zem,ok,ae da probamo.
Ukloni weather widget sa HS.Aktiviraj u RPatcher-u patch "open4all".Skini file,zatim taj file kopiraj u C:\resource\apps i "pregazi" postojeci file.
Ako hoces mozes pre ovoga napraviti backup tog file koji ce biti "pregazen".
Retartuj telefon,"nabaci" widget na HS i javi rezultat. :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Slika
Da li može još nešto ovom metodom, jel ima još tih .mif fajlova :) Recimo za mail widget?
Bravo majstore

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

Fox - imam jedan problem kada pokusam da ga pregazim nece odn. neda se ukloniti taj fail, ma da mislim da bi mogao da uradim hard reset (moglo bi mu dobro doci) poslije onih microsoft apps nekako mi nije isti pa najvjerovatnije da cu hard, sta preporucujes :)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

d@r123,da li si aktivirao patch "open4all" pre pokusaja kopiranja - pasteovanja tog file-a?
Vlada Zem,hmmm,izvodljivo je i za mail widget ali je mnogo komplikovanije to odraditi jer je mail widget u ROM-u.
Po ovom pitanju cu ostati "misteriozni symb-indijanac"... :wink: :D

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

Fox - a vidis ja sam poslije haka izbrisao rom patcher ali ostavio aktiviran open4all i tako sam mislio da on ostaje aktiviran, nisam ni primjetio da ne mogu u sys folder uci i radi sad sam odradio predobro je (nebi bilo lose i za ostale napraviti kao sto je Vlada Zem nezz dali vec ima) Hvala :) , a sta kazes za hard reset ?

I jedno pitanje za sve dali su bolje Nokia maps (navigacija i nemam nijednu drzavu skinutu) ili Sygic gps navigation. Imam sygic i ne mogu reci da sam ne zadovoljan, ali posto mislim raditi hard reset brisat ce se najvjerovatnije pa ako je netko imao iskustva s obadvije navigacije moze li koja informacija i koju preporucujete :)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

d@r123, druze ako mislis da koristis nokia maps za srbiju karta izgleda kao krater..tako da nista ti to nece pomoci :dry: ..a sto se tice Sygic navigacije moj drugar je imao i kako kaze nije zadovoljan jer imaju samo auto puteve i i tranzitne,a ostale ne podrzava srbija.. :dry:
Tako da ti jedino resenje ostaje garmin.. :roll:

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Interesuje me da li neko od vas zna od kakvog je materijala "staklo" na kameri na ovom telefonu? Interesuje me posto sam vidio da je na 808 pureview gorilla glass i gotovo nemoguce ogrebati pa me zaintrigriralo kakvo je na N8, da li je slicno ili nesto "obicno"?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

janka_88 ovo su neki napisali e sada verovatno su probali ali ti nemoj da isprobavaš.
Nokia has already stated that the camera glass is hardened, and should resist any scratches.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

janka_88,vise o tome...

Slika

;)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Pretpostavio sam ja sve to jer nema logike da tako ostave podlozno grebanju i najjaci adut koji ovaj telefon ima... :) U svakom slucaju ne treba mi ni za kakve testove vec samo jednostavno za svakodnevnu upotrebu da znam da se vremenom nece izgrebati kao ne nekim drugim "obicnijim" modelima. :) Hvala za info.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ok, sad sam zvanično popizdeo! Pisao sam nedavno kako mi je N8 umro sam od sebe u sred razgovora, i kako sam ga nosio u ovlašćeni servis, i da je konstatacija bila da je mrtva baterija. E pa, nakon što su vrlo brzo i uslužno zamenili bateriju i lupili pečat u garanciju, ja sad mogu da konstatujem da mi nakon servisa baterija traje duplo kraće nego ranije! Uz laganu upotrebu od par kratkih poziva i nekoliko poruka dnevno, plus par fotografija tu i tamo, telefon je ranije gurao bez problema dva ipo do tri dana. U poslednje vreme ne mogu da skrpim duže od dan ipo maksimum! I to sa istim načinom upotrebe! Punih 24 sata je otprilike maksimum koji može da izgura, možda koji sat više! Primera radi, juče mi je baterija za nekih sat vemena, tokom kojih je telefon bio u džepu i nije na njemu rađeno apsolutno ništa, baterija otišla za nekih 11%

Čak i battery meter, koji bi ranije pri punoj bateriji prikazivao da je ostalo oko 48 sati prosečne upotrebe, sada pri punoj bateriji ne prikazuje veću vrednost od 33 sata!

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

araphel, pa jedino ako su ugradili laznjak bateriju. o.O Kao sto imaju one kopije baterija za E71,E72 od 1500mAh koje u stvari samo tako izgledaju a u stvari kapacitet im je 680mAh ili tako nesto. Mislim ovo je glupost o kazem stposto se radi o ovlascenom servisu ali jedino sto mi deluje logucno....
Nokia Lumia 1520

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

araphel sigurno su stavili kinesku kopiju baterije , jedino u mobisovom servisu možeš dobiti original delove za nokiu.
16 godina na forumu MOBILNISVET

Odgovori