Nokia 6630 problem.

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Nokia 6630 problem.

Post od Dario »

Bash danas sam kupio n6630 i isto danas su nastali prvi problemi. Znaci ovako: instalirao sam dosta stvari i stavio dosta mp3/video fajlove tako da sam napunio 64mb karticu. Instalirao sam ultramp3 i bounce(za 3650 sam nasao, a radi i kod mene). Sta se desava? U oba programa posle 10-15 secundi mi zalaguje na kratko i posle normalno radi. Bilo koju pesmu da pustim u ultramp3 zalaguje (zakoci na kratko) izmedju 10. i 15. secunde, a kada igram bounce isto tako mi prikoci posle jedno 10 sec. Pre toga mi se desilo da mi je rekao warning da nema dovoljno memorije da isprazim ne znam sta..... to sam resio tako sto sam resetovao fon i radilo je kako treba, a sto se tice ovog drugog slucaja formatirao sam karticu, stavio sam bounce i ultramp3 i isti problem. Sta da radim ??? El ima neka opcija da sve vratim kao kad je bilo novo... "da formatiram telefon ili ne znam sta"

Edit: Evo probao sam da izbacim karticu, instaliram igricu na internu memoriju telefona, ugasio, upalio, usao u igricu, ista prica.... Sta mislite ?

Inace zadovoljan sam sa telefonom, super je, hvala josh jednom svima koji su mi pomogli pri izboru, samo josh ovo da sredim i onda sam miran ;->

Poz

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

huuh evo ovako...da li si imao symbian ore ovoga?
ako ne onda drzi meni dugme dugo dok ti se ne pojavi sta sve radi trenutno....ako je zaguseno to ce objasniti sve;)...da li si namestio da se neki progovi dizu uz fon ali vishe njih? ako jesi to moze da bude uzrok....u krajnjem slucaju odradi format fona.....pozdrav
Black Sabbath!!!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Vidi, postoji nekoliko osnovnih nepisanih pravila...
- Sve što instaliraš, instaliraj obavezno na kartici...
- Podesi da ti se porukice snimaju takođe na karticu (ako fajlove prebacuješ Bluetoothom)...
- Kada izlaziš iz programa, obavezno to uradi na "exit", "quit" i slično, nikako na crvenu slušalicu jer ih na taj način (u većini slučajeva) samo sklanjaš sa displeja i oni nastavljaju da rade u pozadini... Kao što ti reče Kuzman, drži malo duže taster "menu" pa će ti telefon pokazati šta je sve trenutno aktivno u pozadini...

Dalje, za takav telefon kartica od 64 MB ti je premala... Ako si je napunio do vrha, plus i internu memoriju - eto zašto otkazuje poslušnost. Nabavi zato MMC Mobile od bar 256 MB, poželjno 512...

p.s. Format telefona (*#7370#) ostavi kao poslednju opciju, a pre toga obavezno napravi bekap kontakata, podešavanja kaendara, beleški i svega ostalog..

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Sve sto ste mi rekli sam znao i taman tako sam i uradio sem "p.s.-a" od sase_ns :)
Znam ono da drzim meni button i da izbrisem programe koje su pokrenuti (tj. iz kojih sam izasao sa crvenom "slusalicom").... Znam da mi ja kartica premela, ja sam planirao i pre neko sto sam qpio fon da kupio 256 i to cu i da uradim sledece nedelje mozda (mmc mobile ofc). btw INTERNU MEMORIJU NISAM DIRAO !!! (samo sam obrisao one retardirane slike koje sam dobio uz telefon od tim-a. Izgleda da cemo mi sada mali da "lupimo" mali format i gotovo. Javicu vam sta se desilo.

Offtopic: da ne otvaram novi topic recite mi preko kog programa mogu da pustim *.3gp i *.rm fajlove i da mogu da ih motam ? (za avi,mpg....itd koristim smartmovie i tamo moze)

Hvala puno :oops:.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Evo formatirao sam i fon i dalje se isto ponasa :( sta da radim ??? El moze to da bude do tih programa, ae posaljite mi ultramp3 verzije koje vi imate (mozda je do verzije), a bounce je sa nokijinog sajta za 3650 (mozda zato ???) sta vi mislite. Samo da vam kazem da mi nije zgodno da odem u "servis" u BG da platim josh 800 din za put. Inace moj mail je daryom@gmail.com saljite mi ultramp3 sto pre.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

problem je vrlo moguce u tome shto su ti programi verzije za 3650,poshto vecina starih programa nije potpuno ili uopste kompatibilna sa 6630.a i shta ce ti ultra mp3 kad ti preko jnjega zvuk nije stereo,a po defaultu imash stereo mp3 ugradjen u telefonu?????? :blinky: :o

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

araphel napisao:problem je vrlo moguce u tome shto su ti programi verzije za 3650,poshto vecina starih programa nije potpuno ili uopste kompatibilna sa 6630.a i shta ce ti ultra mp3 kad ti preko jnjega zvuk nije stereo,a po defaultu imash stereo mp3 ugradjen u telefonu?????? :blinky: :o
6630 ima mono zvuk 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Evo instalirao sam smartmovie i samo jedan demo od dva zalaguje i to na istom mestu, isto kao i sa ultramp3 (smartmovie za ngage). Da li je to do toga sto je za ngage ili je stvar do telefona ???
@araphel: treba mi neki program za pustanje muzike jel taj sto dolazi po defaultu nije za siroku upotrebu.
@all: molim vas posaljite mi ultramp3 i smartmovie koji vi koristite (pozeljno da mi posalju oni koji imaju 6630).

EDIT: Instalirao sam black list, blokirao brata, i kada me on zove blokira ga al na mom (6630) tel-u mi pise da nema dovoljno memorije. Do cega je ???
Ajde Zoko dodji, ti imas 6630 ti bi mogao da mi pomognesh...

Hvala unapred.[/b]

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Dario (asdf) napisao:Evo instalirao sam smartmovie i samo jedan demo od dva zalaguje i to na istom mestu, isto kao i sa ultramp3 (smartmovie za ngage). Da li je to do toga sto je za ngage ili je stvar do telefona ???
@araphel: treba mi neki program za pustanje muzike jel taj sto dolazi po defaultu nije za siroku upotrebu.
@all: molim vas posaljite mi ultramp3 i smartmovie koji vi koristite (pozeljno da mi posalju oni koji imaju 6630).

EDIT: Instalirao sam black list, blokirao brata, i kada me on zove blokira ga al na mom (6630) tel-u mi pise da nema dovoljno memorije. Do cega je ???
Ajde Zoko dodji, ti imas 6630 ti bi mogao da mi pomognesh...

Hvala unapred.[/b]
Zoka je zensko 8)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Kada ti pise da nemas dovoljno memorije dok igras igricu to ti znaci da ti ta igrica nije kompatibilna za tvoj telefon! Meni je npr pisalo otprilike ovako nesto: Error out of java memory! Pa kad instaliram neku drugu igricu sve radi kako treba!

Sto se tice Ultra mp3-a i meni je cepkao pesme pa sam ja instalrao oggplayer i sada radi sve kako treba bez ikakvih kocenja i preskakanja!

Probaj da stavis neki drugi program za blokiranje poziva jer ni meni nije black list radio redovno!

A kada si skroz popunio mem telefona onda ti ispise nesto u fazonu da obrises nesto jer ti je tel mem skoro skroz puna (delete some data tako nesto ispise)!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@idzo: idemo polako -
1. nisam imao problema sa javom
2. oggplayer moze da pusta mp3 ?
3. koji drugi prog ?
4. nije problem do "prostora" mislim memorija kao storage, nego kao RAM memorija.

@ostali: sta mislite da stavim drugi firmware ??? Ako mislite da ce to da mi stabilizuje pritisak recite mi i koju verziju da stavim i odakle da skinem (www.nokia.com ?)

POz

Tomo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 07:37

Post od Tomo »

3. koji drugi prog ?
Probaj Advanced Call Manager,kod mene ne 6630 radi savrseno.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

ACM i kod mene radi,sa "odlozenim dejstvom"...Series N :dry:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

6630 ima stereo mp3... :dry: :roll:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Dario (asdf), Ja imam ovu neku verziju oggplayera koji moze da pusta i wma fajlove i mp3 fajlove! to ti je verzija 1.62!
Pa da li su ti se igrice gubile????
Kad je meni neka igrica nakompatibilna tj. kad nije za os 8 pa nece da radi meni je ispisivalo nesto kao "out of java memory"! Sta se kod tebe desavalo????

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Verovatno ta igrica i prog nisu pravljeni za tvoj tel,probaj sa nekim drugim mp3 plejerom,da li si ubacivao mp3 pesme sa smanjenim bit-rateom ili original pesme sa kompa,ukoliko su sa kompa onda je verovatno to problem,u vezi igrice,ona lepo radi na 6600 tako da RAM memorija nije sigurno prob,izbrisi tu igricu,ionako je glupa,ako ti ostale igrice ne zadaju probleme kao ta onda je nesto u vezi igrice,a ako da onda ti je najbolje da formatiras tel.
Ultra mp3 zna da secne na pocetku i posle radi normalno,zato instaliraj ogg pleyer i pleyer od serije N(http://fullmaza.com/downloads/index.php ... 21&page=10)i ogg na strani 16 istog sajta.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

stefank napisao:6630 ima stereo mp3... :dry: :roll:
Prva nokia sa stereo sound-om je 6680.Po 8) zz

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

Cale odakle ti to..?! Sta pricas... :uhuh:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

LOL. :lol: Da nisi ti naduwan? :D Prvi mi pade na pamet N-gage, a mislim da ima i jos starijih s stereo mp3-om, nego me mrzi da gledam... :)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Sa igricama nisam imao problema ( samo jedna java igrica mi je "kocila" al to je bila neka "leva" i to nije bitno). Menjao sam verzije ultramp3-a i razlicito se ponasaju (secnu u drugo vreme :D) a kad pustam sa mp3player ili sa default player-om sve radi kako treba. Ja sam zakljucio da ne pasuje ultramp3 sa 6630 (cekam da dodje zoka da mi kaze on po nesto el ona ima 6630), bounce je napravljen za 3650 i mislim da je do toga. Smartmovie sam isto menjao verziju i manje zalaguje i to na drugom mestu u demo1. (mislim da treba samo da nadjem odgovarajucu verziju programa koje ce da rade)

Resio sam sa black listom, nasao sam drugu verziju i raadiii :wink: . Ostalo je samo da nadjem neki adekvatan mp3player i neku zamenu za smarmovie (dvd player, al nesto se buguje treba da nadjem drugu verziju)...

Mislim da polako resavam probleme :) Samo da dodje Zoka da mi kaze kako se ona snalazi sa ultramp3-om i sa smartmoviem i to je to :)

@all: koliko ja znam 6630 ima pusta stereo zvuk preko slusalica (al kako god, lepo i dosta jako se cuje)

EDIT: Evo skinuo sam ogg player, radi kako treba al ne mogu da "motam" pesme i to mi se ne svidja. Da li postoji neki drugi player gde mogu da se "motaju" pesme ??? (sem ultramp3-a naravo) Ako znate recite mi odakle mogu da ga DL-am ili mi javite na PP.

Hvala puno

Odgovori