HTC Sensation XE ili Galaxy S2 ili Galaxy Nexus?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Stefan Doksas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2012. 18:56

HTC Sensation XE ili Galaxy S2 ili Galaxy Nexus?

Post od Stefan Doksas »

Kao sto sam naslov kaze, u velikoj sam dilemi vec duzi period izmedju ova tri modela... Pitao bih one koji imaju iskustva i koji su radili sa njima, a i sve ostale, da me upute koji telefon je najbolji izbor "overall" sto bi se reklo. Gledao sam razne testove, preturao forume, razlicita su misljenja, a meni je Nexus najvise prirastao za srce pa ako bi ste mogli njegovom analiziranju da posvetite najvise paznje. Interesuje me trajanje baterija, ta famozna kamera, da li su bagovi (za koje se prica da ih ima) sredjeni i da li ce biti ako nisu, da li je sve to pouzdano i sl.? Mane i vrline, bez povlastica prema ijednom jednostavno.

I isto bih pitao, jer me interesuje a nije mi jasno - Kako to da S2 stvara ubedljivo najjace rezultate u quadrant benchmark testovima u poredjenju sa Nexusom (oko 3000 prema 2000 ili sl), odakle ta velika razlika s obzirom da je Nexus nesto bolji gledajuci specifikacije? Jel to zbog ICS tako odradjeno, aplikacije nisu update-ovane, sta je u pitanju? Senzacija postize oko 2500 cini mi se...

Sve u svemu, voleo bih da cujem svacije misljenje i nadam se da cu naici na veci odziv ovde, obzirom da su ostali forumi polumrtvi.

P.S. Zaboravih i na Sony Xperia S. I on moze da dodje u obzir takodje.

Pozdrav!

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

Stefan Doksas, SGS2 postize bolje rezultate na testovima jer ima jaci graficki cip. Nexus ima istu grafiku kao SGS1.

Sto se tvog "cetvoroumljenja" tice tu ti ne mogu biti od neke pomoci, jer ni sam ne znam sta bih izabrao u toj konkurenciji.

Malu prednost bih ipak dao Nexusu zbog redovnih apdejtova i veceg displeja. Sa druge strane on ima najlosiju kameru, tako da ti najbolje znas sta ti je bitnije.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

Stefan Doksas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Stefan Doksas »

A sta mislis za Sony? Hoce ona dobiti update na ICS? I koliko su uopste znacajni ti benchmark testovi sto se tice brzine telefona, fluidnosti i ostalog?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Stefan Doksas
Пре свега, резултати на том тесту нису меродавни, тако да не треба да обраћаш пажњу на њих.
Графички чип код Нексуса ради на 300мхз а код С1 на 200 мхз. Углавном, ради се о довољном јаком чипу, не брини..
Мој глас за Нексус.
Слобода или смрт

Stefan Doksas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Stefan Doksas »

Neka otpadnu Sensation XE i S2. Nexus i Sony XS ostaju, tako da na kraju stigoh do "dvoumljenja" :) Sta mislite o ova dva modela? Kapiram da je sve stvar sopstvenog ukusa, ali ovako mi nekako lakse posto nisam neki perfekcionista da trazim sad Bog zna sta, pa cisto ovako uporedjujem... Volim da se bakcem sa tim 8-)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Stefan Doksas, nemoj da obraćaš pažnju na te testove, jeste da oni pokazuju određene parametre vezane za brzinu i rad procesora, grafičkog čipa i memorije, ali to se u realnom radu ne primećuje u tom odnosu kao na testovima. Ja lično nisam nikad to ni gledao kod telefona niti sam radio testove na svojim telefonima. Što se tiče konkretno ovih telefona, ja kao vlasnik Galaxy Nexusa, mogu da ti kažem da sam izuzetno zadovoljan svojim telefonom. Što se tiče baterije, izdrži od ujutru do uveče, kao maltene svaki android telefon, možda bi mogao i drugi dan, ali neću da rizikujem. Kamera uopšte nije toliko loša, za napolju vrši posao, dok je unutra malo lošija, ali opet upotrebljiva, dok su video snimci baš dobri. Bagova nema ili ih ja ne primećujem, ne restartuje mi se telefon i sve lepo i tečno radi. U odnosu na SII, koji je jači telefon po karakteristikama, ima bolji ekran (rezoluciju), što meni mnogo znači, bolji oblik, sa zakrivljenim ekranom i mnogo bolju ergonomiju. Što se tiče Xperia-e S, ne znam kakva je, ali u startu ne dolazi sa ICS, koji mnogo znači, i ako je suditi po ranijim SE modelima, imaće slabiji kvalitet izrade u odnosu na GN, dok bi kamera trebalo da bude bolja. Ja bih išao na Nexusa, jer mi se ekran mnogo sviđa kao i čist 4.0.2 android. Takođe trebalo bi da sledeće verzije androida prvo dobije Nexus. Meni se lično i mnogo više sviđa oblik telefona i to što na prednjoj strani ne piše ni oznaka firme ni serija, deluje mi ozbiljnije. Pozdrav. Pitaj ako te još nešto interesuje.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

svaki od ovih skupljih samsunga koje sam probao neverovatno laguje, cini mi se da uopste nema veze koji je procesor unutra, sve da stave i eight core, kod samsunga ce to cini mi se uvek biit problem. prebacivanje izmedju ekrana uvek pati od nekog sitnog kocenja i zastajkivanja i bar meni je to irititantno s obzirom na hardverske specifikacije na papiru. ili je to mana androida generalno? doduse, probao sam htc tipa evo 3d, sensation, i slicno, i rekao bih da je kod njih nesto bolje i tecnije nego kod samsunga.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Laguje?
Verovatno si uzimao telefone koji su napunjeni kojekakvim smecem od aplikacija i nikad paljen task manager i clear ram.
I moj komp sa 4 giga rama quad core laguje kad ga napunim besmislicama.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Tacty, lose si ti to video i ne znam koje si telefone probao, ali tipa ako si gledao one kod operatera koji su izlozeni, ono ne treba da ti bude smernica jer su oni telefoni bukvalno na izdisaju, pritom jase ih kurta i murta ubacuju kojekakvo smece od aplikacija...

Behemoth, ni ne treba ti task manager i clear ram meni na mom SGS2 sve radi savrseno bez toga :)

Stefan Doksas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Stefan Doksas »

iKe, u sustini si mi rekao sve sto me interesuje :) Jos bih te samo pitao koja je sada realna cena za njega i kolika otprilike moze biti za neka 2 meseca kod nas?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Stefan Doksas
Позови и провери.
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3218 ... exus-I9250
Слобода или смрт

Stefan Doksas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Stefan Doksas »

Ok.

I jos jedno pitanje sto se Nexusa tice. Cuo sam da nema Gorilla glass pa me interesuje kakav je po pitanju grebanja, ostecenja pri udaru, jer sam nacuo isto tako da ima neko drugo zastitno staklo, a i da zakrivljeni ekran dosta pomaze u tome. Sta je u pitanju?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ne razumem, da li ti to uzimas telefon da bi se gadjao sa njim ili za sta? Vidim da forsiras ta pitanja pa me zaintrigiralo...
Tesko da ces naci neki od novijih telefona, a pogotovu od ovih navedenih, da je bas toliko otporan na udarce i/ili gadjanje zidova i betona. Ako si vec toliko smotan, upakuj ga dobro u nesto tipa bumper + folija za displej i bices koliko toliko miran.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Stefan Doksas, nema GG, samo ojačano staklo, ja ga koristim bez ikakve zaštite i za sada(nešto više od 2 meseca) nemam nikakvih problema. Tako sam koristio i prethodni telefon(Arc) i on nije imao ni jednu ogrebotinu za nekih 3 meseca koliko sam ga koristio, mada je on imao fabrički zalepljenu foliju preko displeja. Ali ni on kao ni Xperia S nema GG. Verujem da pri nekom normalnom korišćenju nećeš imati problema.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Stefan Doksas, i da ima gorilla glas neka ti slucajno zavrsi sa kljucevima u dzepu izgrebace se display bez problema, isto tako ga taj gorilla glas nece zastititi od pucanja ekrana pri direknom padu na njega.

Odgovori