Nokia 808 PureView,iPhone 4s ili Lumia 800???
To o čemu pričate nije do Androida, to je do kernela za konkretan model. Kod HD2 nije sjajna situacija ali nije ni takva katastrofa čak i kad sam ga korostio mnogo više nego sada, a sa SGS2 svakako nije slučaj jer i bez ICSa traje po 3+ dana. Tako da je to što spominjete na račun HTCa.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
posto i mene interesuje mobilna fotografija malo sam ovih dana pregledao ocene telefona i zakljucak je sledeci N8 > svi ostali i to najverovatnije zbog velicine senzora i bolje optike. Svi telefoni sa ovim novim BSI senzorom (Iphone 4s, novi Sony, Htc One x)generalno imaju problem sa malo vecim sumom(grainy), moja pretpostavka zbog budzenja ISO vrednosti i eventualno slabije optike.
Sto se tice One X vecina pregleda je odradjena sa probnim(pre release) modelima i tu se dosta razlikuju ocene ljudi koji su radili pregled i samih korisnika. U ovom trenutku slike jesu malo slabije u odnosu na konkurenciju (slaba ostrina, vrljavo uravnotezenje belog, isprane slike) ali to su decje bolesti koje svi telefoni preleze. HDR mod ce praviti wow! slike, samo steta sto se u procesu koriste samo 2 slike. U principu sem duzine trajanja ekspozicije sve ostala podesavanja su tu, i moze da se poveca i ostrina i zasicenje i sl.
I dalje nisam siguran, sta bih predlozio, ne znam dal se isplati cekati 808 i dati 500 evra ili uzeti neki od aktuelnih shootera. Da se ja pitam, ja bi lepo za 250-300 evrica uzeo neki superzoom i neki mid range telefon i cao bao
Sto se tice One X vecina pregleda je odradjena sa probnim(pre release) modelima i tu se dosta razlikuju ocene ljudi koji su radili pregled i samih korisnika. U ovom trenutku slike jesu malo slabije u odnosu na konkurenciju (slaba ostrina, vrljavo uravnotezenje belog, isprane slike) ali to su decje bolesti koje svi telefoni preleze. HDR mod ce praviti wow! slike, samo steta sto se u procesu koriste samo 2 slike. U principu sem duzine trajanja ekspozicije sve ostala podesavanja su tu, i moze da se poveca i ostrina i zasicenje i sl.
I dalje nisam siguran, sta bih predlozio, ne znam dal se isplati cekati 808 i dati 500 evra ili uzeti neki od aktuelnih shootera. Da se ja pitam, ja bi lepo za 250-300 evrica uzeo neki superzoom i neki mid range telefon i cao bao

- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Adams, eh da stvarno neznam sta cu sa parama pa bih rado kupovao.Mada mislim da vredi da se da ako cu telefon koristiti godinu dana ili cak vise.
telep, to sam jos jeftino i prosao.Imam prijatelja koji drzi par radnji telefona u Berlinu i ima ugovor sa nekim njihovim operaterom da prodaje njihove telefone.Ovo je simfree telefon bez ikakvih obaveza za 600e a da sam isao preko tog operatera izasao bi me oko 720 evra kako mi je on sracunao.A i nisam bas siguran da ce cena tako przo pasti s' obzirom da je taj modul kameru sa danasnjom tehnologijom skup za izradu.Sve u svemu,nisam ga bas dobio po nabavnoj ceni ali nije ni lose...
telep, to sam jos jeftino i prosao.Imam prijatelja koji drzi par radnji telefona u Berlinu i ima ugovor sa nekim njihovim operaterom da prodaje njihove telefone.Ovo je simfree telefon bez ikakvih obaveza za 600e a da sam isao preko tog operatera izasao bi me oko 720 evra kako mi je on sracunao.A i nisam bas siguran da ce cena tako przo pasti s' obzirom da je taj modul kameru sa danasnjom tehnologijom skup za izradu.Sve u svemu,nisam ga bas dobio po nabavnoj ceni ali nije ni lose...
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Istina da nokija nema preterano svetlu budućnost pred sobom, ali ono što vredi iz nokije je svakako Belle OS i kamere na njihovim telefonima.Pa samo nokija N8 još uvek drži cenu i na crno košta oko 270 i više evra.Milsim da PureView 808 će biti telefon koji će duži vremenski period držati pristojnu cenu pre svega zbog kamera za koju ne verujem da će u skorije vreme biti prevaziđena.
Ja takodje zelim da kupim 808 pureview.Imam N8 trenutno i u vecini stavova se slazem sa RandjomPO. Isto sam imao dva androida i ni meni nije to-to.
N8 takodje nosim malo vise od godinu dana, meni nikada bolji telefon.Moze li se nekako naruciti taj 808??????
Ili je bolje da sacekam maj, ne zuri mi se u principu...
N8 takodje nosim malo vise od godinu dana, meni nikada bolji telefon.Moze li se nekako naruciti taj 808??????
Ili je bolje da sacekam maj, ne zuri mi se u principu...