Neke stvari o WiFi-u

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Cutura
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 19. Sep 2010. 23:30

Post od Cutura »

Jel moze mala pomoc da ne otvaram novu temu,jer ne vidim podeok za wifi a ugledah ovaj topik:)

Naime imam telekom adsl i sledeci ruter huawei hg520c.

Pronadjem signal preko fona,ukucam sifru povezem se i dobijem sledecu poruku na telefonu.

''connected but with limited connectivity''

Probao sam restart telefona,ne igra ulogu.Restart modema ali hard restart igra i onda proradi ali za samo to jedno konektovanje,vec kod sledeceg puta ne sljaka.Jos mi pritom obrise naravno lozinku i ime na modemu pa moram stalno da pisem jovo-nanovo...

Takodje sam na jednom sajtu dobio predlog da u podesavanjima za ruter izmenim sledece:

beacon interval stavi 50 (default je 100), i izaberi 802.11b, znaci ne 802.11b/g, vec samo b

Odradio i to ali ne pomaze,jel zna neko sta bi jos mogao da probam?

edit: nasao sam ensto na prethodnim stranama pa cu probati,mada ne bi bilo lose i da neko odgovori ako ne uspem da imam jos koju soluciju sta da probam.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hg520c poznato ima problema sa wifi konekcijom.. Probaj bez sifre, znaci da je open network.. Cesto te sifre brljave. MAC filtering je daleko bolja alternativa ako ti treba neka zastita
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bojanra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 06. Maj 2012. 20:10
:: G2

Re: Neke stvari o WiFi-u...

Post od bojanra »

Pozdrav!
Dali moze mala pomoc naravno ako je neko imao sl. problem, naime neki dan sam promenio brzinu neta kuci, presao na vecu, dobio novi ruter, sve podesio kako treba i sada konektujem se ja na wifi preko dva razlicita htc-a i tableta i to sve super radi ali posle nekih pola sata na sva tri uredjaja mi pise "Authenticating with..." i od tada mi prestaje da radi i gmail i viber i skype, pa da bi mi navedeni programi proradili ja moram opet da iskljucim pa ukljucim wifi na telefonima, dok ovakvih problema nisam imao na toj manjoj brzini??? Molim vas dali neko zna u cemu je problem?
Unapred hvala!!!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Verovatno DHCP server treba da prepodesis na ruteru, daj mu veci opseg IP adresa i mislim da ce da radi.

bojanra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bojanra »

Miodraže hvala unapred, čim dodjem danas kući sa posla odmah ću da probam pa javljam šta sam naradio!

Edit @Pon, 07. Maj 2012. 20:53
Brate naveo si me na pravi put, samo sam podesio tj povecao sa 1800 sekundi (30 min), na 7 dana da mi se "autorizije" nalog, adresa, i to jt TO:) hvala jos jednom:)
Poslednja izmena od Miškoni u Uto, 08. Maj 2012. 16:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: uklonjen citat i spojeni postovi

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nema na sta, tu smo da se pomazemo. Iako nije bilo to sto sam ja mislio, bitno je da si uspeo da resis svoj problem.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

bojanra, idealno bi bilo da se "lease time" (vreme na koje se iznajmljuje adresa nekom klijentu/uređaju) podesi da bude isto kako je i kod internet provajdera. Ako je kod ISP-a 7 dana, toliko se podesi i za ruter. U praksi - i nije mnogo bitno jer bi trebalo da radi bez problema kako god je podešeno. Bojim se da ćeš i dalje imati problem po isteku tih 7 dana, doduše, lakše je da spajanje uređaja ponoviš jednom u 7 dana nego na svakih pola sata. ;) Možeš da povećaš vreme na maksimalno ili neograničeno, ukoliko to ruter podržava.

Princip iznajmljivanja adrese funkcioniše na sledeći način:
Uređaj dobija određenu adresu na (recimo) 7 dana i u tom periodu će uvek dobiti tu istu adresu, kad god da se spoji. Kada prođe tih 7 dana (istekne rezervacija), ukoliko je uređaj u trenutku isteka spojen - nastavlja da koristi istu adresu narednih 7 dana, bez ikakvog prekida u komunikaciji. Ukoliko nije spojen, adresa se oslobađa i može biti dodeljena bilo kome. Kada prvobitni uređaj ponovo zatraži adresu, biće mu dodeljena prva slobodna iz opsega.

Iz ovoga možeš da zaključiš da je i sa tih 30 minuta sve trebalo da funkcioniše bez problema. Očigledno da je nešto drugo pravilo problem, a da li si ga rešio - videćeš po isteku sedmog dana.

bojanra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bojanra »

Big problem!!! :smutny: u pitanju je taj bezvezni ruter sto sam dobio od sezampro-a a koji ima ogranicenje (ja nisam dobro proracunao) nije 7 dana vec 9999 sekundi a to je nekih dva ipo sata, koji nema mogucnost postavke na neograniceno vreme i sinoc sam se davio sa operaterom njihovim pa mi je izdao nalog zamenu za drugi... Otici cu danas da probam da zamenim za drugu marku rutera ako imaju a koji ima u svojo postavci to stavljanje ne ogranicenog vremena "autentication" ili bar duze od tih dva ipo sata.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ja imam ruter koji su mi oni dali TP-LINK TD-W8901G i zasad radi dobro. Svojevremeno sam imao slican problem sa N79 ali nije bilo do rutera nego do telefona, uneo sam tamo potrebna podesavanja u telefon i otad se uvek konektuje iz prvog pokusaja. Ali to je bio slucaj samo sa tim telefonom. Na isti ruter sam konektovao na desetine drugih telefona i nisajednim se to nije ponovilo kao sa tim N79.
Skoro su i meni povecali brzinu od 1.5 mb/s na 5mb/s za 1439 din. Ruter koristim star, novi mi nisu dali. Ruter sam zakljucao mac filterom.

bojanra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bojanra »

Tek im od nedelje stizu drugi modeli rutera pa cu im uzeti jedan na probu i ako i taj ne bude radio videcu da im trazim taj stari sto sam imao da mi vrate ili cu jbg morati kupiti novi pa da se ne sekiram vise...

bojanra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bojanra »

Konacno je problem resen, toliko je jednostavno da me sada sramota :oops: posto mi jos nisu dali novi ruter odem ja danas do njih i pocnem da ih napusavam ko konje, znaci najstrasnije i pojavi se neki monter njihov i cuje u cemu je problem i kaze mi da udjem u podesavanje rutera i gde pise "security mode" stavim "static WEP" i da ce mi traziti da stavim lozinku od 5, 13 ili 29 karaktera i ladno ja resim problem :D a oni konji i iz Bg-a i iz NS-a iz korisnicke sluzbe za pomoc nisu mi spomenuli da to uradim a po pola sata sam se davio sa njima preko fona sta i kako. Eto ko jos bude imao ovakav problem eto resenja :D

Jova988
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Jun 2012. 14:21
:: HTC

Post od Jova988 »

Mogu da nahvatam wireless kad mi je otvoren prozor, ali ne mogu kada je zatvoren. U čemu je fora?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa sve zavisi koliko je antena udeljana od tebe. Ako je daleko i slab je signal, svaka pa i najmanja prepreka u smislu prozora pravi neku vrstu barijere koja dodatno osdlabljuje signal!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Jova988, Dali si merio koliko posto ga imas kada je otvoren prozor tj. kada ti je signal dostupan. Ako je samo nekih 25% ona je to to sto ti i napisa Miodrag.

Jova988
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Jun 2012. 14:21
:: HTC

Post od Jova988 »

Fora je da hvatam signal tek kad je telefon skroz napolju, čak nekad i kad sam na terasi ne uhvati. Poluotvoren prozor ne pomaže :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa to je to, ti hvatas signal od nekog komsije a on je malo podalje od tebe i signal je vrlo slab i cas ga ima cas nema. Kad ga i ima sigurno nije vise od 30 %.
Tako sam i ja radio pre 4 godine, skoro da sam ispao kroz prozora da bi uhvatio signal komsijskog ruera.
Mozda ce ti nekad pomoci malo vremenske prilike da signal bude malo bolji, kao hladnije vreme sa prisustvom vlage ili magle.

rale8282
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Jun 2012. 12:12
:: desire z
:: nokia c5-00

Post od rale8282 »

Mislim da staklo ne moze mnogo da ti oslabi signal. Pre bih rekao da je problem udaljenost od rutera

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Upravo mi je SBB instalirao svoj WiFi router i otišao.Sve uređaje sam uspešno povezao sem normalno telefona.Skinute su WEP itd. zaštite,open je.
Na telefonu dobijam samo poruku „Protected network available” i to je to.
Kliknem, zapamti je ali neće da se konektuje.
U pitanju je(uvek problematični) TP-LINK TL-WR740N.
Pošto više nisam u toku,u čemu je problem i šta mi je činiti?
EDIT: Problem rešen.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

cale, i, kako je rešen problem? Da znamo ako još nekome zatreba... :)

booster
Banned
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2010. 16:34
:: Iphone 5
:: XPERIA ARC

Post od booster »

POzz da li neko ima ovaj dva rutera-da ih koristi treba mi pomoc oko odabira koji je jaci po Vama imam neki bezveze ruter tp link male snage signal u sobi mojoj jako slab gubi se nekad dal zbog zidova samo jedna crta bude..cesto se desi da nestane nema signala ???

1'.http://www.dlink.com/us/en/home-solutio ... 300-router

2. http://www.tp-link.com/lk/products/deta ... R841N#spec

Odgovori