A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
neso
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 10. Maj 2012. 18:05
:: se k610
:: nec n500

Re: VIP novosti

Post od neso »

razmisljam da li da uzmem fon preko vip sigurice, daje duplo vise kredita od druga dva operatora a poruke su dinar

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Kod mtsa su jos jeftinije .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

neso
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neso »

za 1500 dinara pretplate mozes da iskucas max 3000 poruka :lol:

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Pa valjda ćeš da radiš još nešto za te pare... ???
:| :? :unsure:
Msm, ako tako računaš, u pravu si, ali mi je jaaaaaaako teško da poverujem da uzimaš postpaid paket da bi samo kucao poruke.
:dry: :uhuh: :ohmy: :blinky: :o :shock:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

neso
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neso »

ma kazem bukvalno, daje vise ali za manje pare. megabajt dodje 10 din, a prvi minut skida 14 din. moze da se kombinuje. a c5 dodje za dz uz taj paket :D

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Evo ti poređenje - ja napravim oko 200 MB saobraćaja mesečno, što bi u "sigurici" bilo 2.000...
Svako, naravno, ima sebi svojstvene potrebe i ja ne nameravam da ovde tvrdim bilo šta. Uporedi tu ponudu sa postojećom akcijom sa 50% popusta tokom dve godine, pa vidi šta sve možeš imati za iste pare.
A, telefon se može kupiti i u slobodnoj prodaji...
Kineska Poslovica

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

neso mislio sam na kontrolu troškova 8)
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

m@c|-|oR napisao:.
A, telefon se može kupiti i u slobodnoj prodaji...
Reci mi gde ima C5 za 1 dinar u slobodnoj prodaji,kupicu ja 15-20 komada posto mi je ostao kusur od kifle...
Lepo je covek rekao da bi izabrao taj paket jer ima tel za dz
D500&E71

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

loki13, verujem da se nismo dobro razumeli.
Kod odlučivanja o odabiru neke tarife korisno je razmišljati o TOC (total cost of ownership), ili o ukupnom trošku koji nastane tokom trajanja ugovorne obaveze.
Ako sad i dobiješ telefon za 1 dinar (ma, i ako ti plate da uzmeš telefon), budi uveren da će ga naplatiti kroz pretplatu - i to sa kamatom.
There is no such thing as free lunch.

Zato me ne bi iznenadilo da kod naših operatera može da se nađe paket koji bi, uz telefon kupljen u prodavnici (gde ne pomaže kusur od kifle), kroz dve godine bio jeftiniji od ove ponude.

Samo sam to hteo da kažem. Izvini ako sam bio nedovoljno jasan prvi put, nadam se da je ovo preciznije objašnjenje.
Kineska Poslovica

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

m@c|-|oR, kad vec pricas o tom famoznom TOC, mislim da smo to X puta prezvakali ovde. Stvar je u sledecem, ti si teelfon dobio za dinar, imas odredjenu mesecnu obavezu da placas. Za to sto placas, imas odredjeni set usluga na raspolaganju za trosenje kako ti volja. Trosio, ne trosio, placas. Ako neko uspe da izracuna da potrosi sve ili skoro sve, da ne probije nigde pretplatu, to je fenomenalno, jer tako neko profitira.
Uvek sam zalio retardirane likove koji uzimaju neki veliki paket, placaju ogromne pretplate da bi mogli jeftino da kupe uredjaj. To priznajem da je losa matematika.
Ali sad zamisli da imas u ponudi recimo telefon koji kosta 630€, platis ga dinar, i tvoje mesecne obaveze su 4990 din, u sklopu cega imas 4400 kredita za minute i poruke, i 3 GB neta (Svaka slicnost sa Vip Smart 4400 + net dodatak od 3GB - da to je ta cena - kao i iPhonom 4s je posve (zlo)namerna). E sad, neko ko trosi u proseku 1000-1300 din za mobilni racun, i takve su mu navike, te uzme ovo se debelo preracunao (mada mozda i nije), ali onaj kome svi ti silni minuti, poruke i net trebaju, i jos uzto dobije jedan od vrhunskih uredjaja danasnjice 8) , taj je napravio posao veka.
Doduse ovo sve ovde izneto je naucna fantastika i sluzi cisto kao ilustracioni primer a nikako nema potporu u stvarnom zivotu!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

imenjače, upravo tako kao što si napisao. Nisam znao da je ta tema na forumu često komentarisana, stoga hvala što si to napomenuo.
Tvoj primer, ma koliko Scifi bio je ono što 100% opravdava kupovinu telefona uz paket.
Gledajući cene minuta, način tarifiranja i cenu uspostavljanja veze za "siguricu", bojim se da gorepomenutih 3.000 dinara (za 1.500 mesečno) može veoma brzo da ode. A onda si prepaid. A onda se pare troše brzinom svetlosti.
Smart paketi Vip-a su, po meni, najbolja ponuda na tržištu (a opet sam prešao u mt:s, :() za ogroman broj korisnika.
E sad, neko ko trosi u proseku 1000-1300 din za mobilni racun, i takve su mu navike, te uzme ovo se debelo preracunao (mada mozda i nije), ali onaj kome svi ti silni minuti, poruke i net trebaju, i jos uzto dobije jedan od vrhunskih uredjaja danasnjice , taj je napravio posao veka.
Valjda će posle ovih naših komentara neso lakše odabrati najbolje za sebe.
:)
Kineska Poslovica

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa fora je da ukoliko njemu odgovara taj paket u smislu da toliko i trosi mesecno +/- neki dinar gore dole, onda je to super ponuda i nema razloga da ne uzme telefon za dindzu. A opet sa druge strane, ako se prelazi na taj ili koji vec paket samo zato sto se telefon dobija za dinar ili neku manju cifru, onda je to apsurdno kao sto rece miogrande.

neso
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neso »

bolje mi je da imam broj na pretplati, nego da uplacujem kredit svaki dan. koliko uplacujem mesecno tolika ce mi i biti pretplata. i uz pretplatu dobijam i fon i bolje uslove nego na pripejdu :) .
hteo sam jos davno da uzmem u mts-u ugovor, ali mi nisu dali jer sam 'mladji punoletnik' :disgust: iako imam 20 godina

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

neso, kada si ti to pokusao? Znam da ugovor mozes sklopiti kako u poslovnicama tako i u prodavnicama koje su partneri sa mts-om. Ne gledaju i ne traze one budalastine iz kreditnog biroa kao telenor i vip, tako da si tu cist i to ti nije prepreka. Sve sto ti je potrebno to je vazeca licna karta. Ne zaleci se i nemoj da uleces u nesto pa da se posle kajes. Bolje ti je da proveris jos malo, saberes i oduzmes pa kad podvuces crtu i skontas koji operater i koji paket ti najvise odgovaraju + telefon koji dobijas onda tek stavljaj potpis. 2 godine, ma koliko brzo prosle, ipak nisu kratak period. ( ne znam zasto ali sam sebi zvucim kao neki deda kad ovako pisem :D )

neso
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neso »

u mts sam probao pre pola godine. prvo pitao u poslovnici kazu treba da se salje nesto za beograd, da se ceka i odustao. pa posle preko veb sopa popunio i kad su me zvali trazi li mi calov broj, on se nije javio i sad ne mogu preko vebsopa.
u telenoru i vipu mogu da uzmem, ali trebam da platim prvo 3 pretplate unapred

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

neso, ne bilo ti mrsko, idi u neku od partnerskih prodavnica pa vidi tamo. Ja sam tako uzeo pre 5-6 godina 2 telefona sa 2 broja. Opet kazem, pricam za mts. Sve se zavrsilo za 10minuta.
A sto se tice toga da treba platiti 3 pretplate kod vip-a i telenora, to mi je bas glupost i ne vidim cemu to.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dobra ideja :) Brate, sta je dobrih gedzeta, ovo nije dobro.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

Nova pripejd promocija
http://www.vipmobile.rs/privatni/prepai ... .1772.html
Zna li ko da li je ovo dozivotno ovako,ili ce da promene uslove posle 3 meseca?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

5 godina Vipa
50 uređaja u posebnoj ponudi
do 10.000 dinara popusta na pretplatu
Vip ti za svoj 5. rođendan uz atraktivnu ponudu od čak 50 uređaja, poklanja do 10.000 dinara ukupnog popusta na mesečnu pretplatu.

Na raspolaganju su ti sve tarife iz Vip postpaid tarifnog portfolija.
Odluči se za Smart, Vip Sigurica ili Neograničen internet tarife i dobijaš ukupan popust koji se ravnomerno deli i umanjuje tvoje troškove svakog meseca, naredne dve godine!
Vip Smart tarife
Više o promociji na sajtu.

Čini se, dobra ponuda Vip-a. Izgleda da se popravljaju. :)

Odgovori