[uputstvo] Kako se root-uje Android telefon?

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
Odgovori
mata06
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 11. Mar 2012. 08:39

Post od mata06 »

Kupio sam zte skate sa orange mreze sa android verzijom 2.3.4,kako da rutujem telefon na neku noviju verziju softvera i samim tim sklonim orange izgled?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Na modaco forumu sam čitao o ovom telefonu i video da postoji par custom romova takođe... link za root
Ako ti nije teško opiši malo kako ti se čini telefon (u temi za ZTE skate)... Gledao sam ga, malo čačkao i čini mi se da je dobar budžet telefon...
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

mirosslav90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 29. Feb 2012. 15:48

Post od mirosslav90 »

Pozz, da li bi mi neko pomogao kako da odradim rut na defy+ android 2.3.6. Probao sam sa superoneclick 2.3.3 ali bezuspesno, probao sam i sa Defy-Plus+easy+root+v2.5 ali nista. Sve odradim kako treba i telefon se restartuje i kada se ukljuci i kada pokusam da instaliram recaovery ispise mi da telefon nije rutovan. Ima li neko nek predlog kako da rutujem defy+?

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2011. 19:26

Post od Banega »

@mirosslave, zar ti nisi vec uradio root :? , pa ti si meni predlozio ako se ne varam taj isti alat i ja sam uspeo. Cak sam uspeo i sa alatom DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su pa ga mozes probati. Sta se dogodilo sa tobom? kako imas 2.3.6 verziju a nije rutovan, jesi to kupio novu defy? MEni je pre neki dan ispao tako telefon na beton, da se kotrljao nekoliko metara, i sad imam ulubljenje na vrhu. A cuvao sam ga bas maksimalno, al eto, desilo se :dry:

bojannp
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Mar 2010. 19:41

Post od bojannp »

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1560613

izašao je novi metod za otključavanje android builda 0.62, zamolio bih nekoga ako može da prevede ovo na naš jezik. Hvala.

Aladin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 02. Maj 2012. 09:12
:: HTC Sesation

Re: [upustvo] Kako se root-uje Android telefon?

Post od Aladin »

Imam HTC Sensation za Indiju sa CID HTC_038 i Hoobut: 1.18.0000 i ne može se rootovati uputstvom sa xda-developers sajta gde se koristi revolutionary utility! Postavio sam ovo pitanje pa su mi rekli da je negde već odgovoreno, ali zaista ne mogu pronaći Pošto sam nekim pretragama ustanovio da su to ljudi radili preko tacoroot.bin fajla kao prvo privremeni root pa tek onda su išli na revolutionary...Može li me neko uputiti na to kako kvalitetno da obavim na najbolji način root za moj HTC Sensation, koji se u ovoj izvedbi malo teže rootuje. Bio sam u GSM servisu, ali oni imaju neki software sa kojim rootuju, pa ako ne prođe, oni ti kažu: "Mi ne možemo..." I tako su mi i rekli: "Mi ne možemo..." No vidim da su ljudi i ovaj model za Indiju uspešno rootovali, pa ako neko može da me uputi u to, kako da to što bezbednije uradim! Unapred hvala!
Inače za link koji mi je bio rečen da već ima uputstvo ne mogu da nađem, pa mi oprostite jer ne želim da zatrpavam forum sa praznim pisanjem! :)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Aladin, pogledaj na XDA pa ako treba postavi tvoje pitanje tamo... Ja mislim da bi rešenje bilo da spustiš ili podigneš hboot na verziju koja može da se rutuje. Tako nešto slično je bio problem sa wildfire-om i rešavalo se instalacijom drugog oficijelnog roma pa zatim root! :wink:

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

ljudi daj te pomoc pre neki dan sam root odradio na mojoj atrix 4g motoroli i sve je lepo radilo i juce udjem u recovery mode odradim backup sistema i posle toga instaliram neki custom rom s xda,kad sam to zavrsio standarno ugasio upalio telefon,doslo je do problema telefon je sta na logo motorole i izbacio mi u gornjem uglu failed to boot 2 ispod pise starting rsd mode. i to je to ne mrda sta da radim ja mislim da sam brikovao telefon pomazite ako znate.izvinjavam se ako nije mesto za pitanje da ne otvaram novu temu posto se tice root ovde sam je postavio
Iphone 4s white clear install

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

xerosoft, tvoje pitanje nema puno veze sa rutovanjem, tako da si pogresio temu. Problem nije nastao zbog root-ovanja, vec zbog neke greske kod flesovanja custom roma. Bolje ce biti da svoje pitanje postavis u maticnoj temi svog telefona.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

tomas.hokenberi, vec sam postavio hvala nisam znao tacno gde da postavim pa sam bio ovde postavio izvinjavam se mozete obrisat post ako smeta
Iphone 4s white clear install

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2011. 13:06
:: Iphone 7 plus

Post od joa_d »

Malopre sam rootovala telefon, ubacila room Nitrox, medjutim telefon se upali, ispise nitrox i posle toga nista, sve crno, ne reaguje,sta da uradim?? telefon je galaxy s+

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Uradi wipe data (hard reset) .

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od joa_d »

Uradila sam, upalio se..ali mi je sve vrlo nepregledno i telefon je jako usporen. Jel mogu nekako da vratim na 2.3.3.?

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: [upustvo] Kako se root-uje Android telefon?

Post od hirurg »

Mozes nadjes rom koji je bio i procedura je ista...
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od joa_d »

Poludecu, ne mogu nikako da nadjem 2.3.3.rom i da ga tako ubacim :uhuh:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

joa_d, Što bi vraćala na 2.3.3 ? Za SGS+ imaš 2.3.6, imaš ROMove na XDA ili samfirmware, nađi tutorijal na XDA ili na YouTube-u, nije to ništa teško što zahteva neko posebno znanje....

edit. Sada sam ukucao u google Samsung Galaxy S plus I9001 2.3.6 i izbacio je gomilu rezultata za flešovanje i skidanje ROMova, tako da mi nije jasno šta si ti tražila i gde si to tražila.

Evo ti samo jedan od tutorijala sa prve strane google rezultata

http://techdraginfo.blogspot.com/2012/0 ... qb-on.html

Nema na čemu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od joa_d »

telep ja se u to nista ne razumem, sta god da nadjem nije to to. Navikla sam na onaj, ovaj sto sam ubacila je katastrofa koliko koci, sve je ubagovano. Najlakse bi mi bilo da nadjem bilo koji 2.3.X. pa da ubacim kao sto sam ubacila NitroX. Bar da se razumem pa da znam sta skidam, nego sam do sad skinula sto cuda, i ni jedno mi se ne pokazuje u recovery kad udjem :wacko:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

joa_d, Za tebe je sada najlakše da uradiš jedan clean install ROMa preko Odina koji će da ti obriše sve prethodne brljotine, nije problem, u linku koji sam ti ostavio imaš sve lepo objašnjeno, flešovanje preko Odina se svodi na ubacivanje par fajlova u program i kliktanje par puta, mislim da je najbolje da diskusiju nastaviš u SGS+ temi da ti ovde ne bi brisali postove.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od joa_d »

Ok, hvala na pomoci, praticu ovo upustvo, pa cu valja uspeti!

Edit; Probala sam, i pise "fail" na Odinu (can't open the serial (com)port)

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: [upustvo] Kako se root-uje Android telefon?

Post od hirurg »

Kies skini i instaliraj radi drajvera i onda kad se pokrene odin mora da ti vidi telefon u njemu
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

Odgovori