HTC Flyer vs Samsung Galaxy Note

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Johnnation
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 31. Maj 2012. 17:34
:: Nokia N8

HTC Flyer vs Samsung Galaxy Note

Post od Johnnation »

Pozdrav svima, nadam se da sam na pravom delu foruma postavio temu.
Ovo jeste forum posvecen mobilnim telefonima ali nadam se da i tableti mogu da prodju. :)

Pokusacu da vam najbolje opisem svoje probleme i nedoumice pa se nadam da ima neko ko moze strucno da me posavetuje.
Treba mi uredjaj preko koga bih olovkom mogao da unosim kratke beleske, dijagrame, obrasce, upustva koja bih mogao da sacuvam na tom uredjaju a kasnije uploadujem odmah na net na recimo dropbox ili nesto slicno da moze da se preuzima.
Do sada sam radio tako sto sam pisao na (nezamenljivom) papiru i olovkom pa bih kasnije slikao sa telefonom, ubacio u komp i po potrebi nesto oznacio u paintu i onda uploadovao. Znaci zanima me uredjaj sa kojim bih mogao da ubrzam proces.
I Flyer i Note imaju svoje prednosti i nedostatke, ali me najvise zanima kvalitet olovke, tj tacnost, preciznost unosa teksta odnosno ko ima bolju olovku. Flyer ima neku cudno olovku sa baterijom ali radi tako da moze samo da se pise sa njom a ne moze da se krece kroz meni i ostalo pa me zanima koliko se to razlikuje od tehnologije koju koristi Note?
Note ima jaci procesor i noviji operativni sistem, ali ipak 5 inca nije isto sto i 7 inca. Takodje ne bi mogao da mi zameni telefon jer mi je jednostavno preveliki za koriscenje a koristim Nokiu N8 najvise zbog fenomenalne kamere jer sa njom lako slikam dokumenta u makro modu. Znaci trazim nesto sto bih koristio kao tablet. U svakom slucaju namece mi se Flyer ali mene brine ta njegova cudna olovka i nacin unosenja teksta jer dzaba mi i veci ekran i sve ako to ne bi radilo bar priblizno kao na Note-u.
Da li neko ima iskustva u vezi toga i da li bi neko mogao da me posavetuje, veoma bi mi znacilo.
Hvala. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: HTC Flyer vs Samsung Galaxy Note

Post od miodrage »

Iskreno Flyer nisam koristio, a sa Note-om sam se malo igrao. Ne znam, ta olovka meni nije bas najsrecnija, jer ima jednu latencu, lag, od skoro pola sekunde. Ali sam uredjaj radi jako lepo, i poprilicno sam bio njime zadovoljan. Doduse jos uvek je bio u out-of-the-box stanju, i nije bio filovan aplikacijama, ali svideo mi se ovako na prvi pogled.
Ili da razmislis o vecem necemu, tipa 10" Galaxy Tab, iPad, Prestigio...
Nemaju olovke, ali lepo rade, i trebalo bi da moze i to sto zelis.
U principu, najlakse nadjes aplikaciju za Drndroid i vidis, ako radi, onda uzimas... Isprobas na licu mesta...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Johnnation, sto kaze kolega,sto ne vidis da uzmes neki tablet..ako ti vec treba u vezi posla,npr ipad,neki galaxy 10"..ima ih razlicitih pa sta ti je volja,pa posle mozes i da kupis onu olovku da ti bi bilo lakse oko pisanja,crtanja..E sad sto se tice note-a,cackao sam ga,ne znam sta da ti kazem,moje misljenje da ono nije ni telefon a ni tablet(za telefon je prevelik,a za tablet mali.. ) :lol: ako me razumes sta hocu da ti kazem,a sto se tice ispod "haube" je prava azdaja..a flyer nisam imao priliku da ga vidim i isprobam..

Johnnation
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Johnnation »

Pa sad sto se tice koji je bolji tablet, svakako da su ovi noviji Samsungovi tableti i iPad bolji od Flyera ali ovde kao parametar gledam kvalitet pisanja pomocu olovke. E sad posto Flyer ima onu posebnu za njega pravljenu olovku sa sve baterijom i nekim dugmicima i posebnim nekim delom softvera pisan samo za Flyer racunam da bi trebao da radi od svih ostalih olovaka koje se dopunski koriste za sve ostale tablete. E sad negde pisu da Note ima bolju tehniku za unesenje teksta, neko kaze Flyer pa sad ne znam na cemu sam jer Flyer nemam nigde da probam, tj u Telenoru moze da se proba ali ne daju ti olovku tako da mi dzaba da ga cackam sa prstima.... :chytry:
acamatic, jeste Note azdaja svakako za Flyer mada sam negde gledao neke benchmark testove gde se Flyerov procesor od 1.5Ghz pokazao bolje od Tegra2. sa 1ghz.

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: HTC Flyer vs Samsung Galaxy Note

Post od hirurg »

Imao sam na probi htc ov tablet i perverzija je od uredjaja. Odustao sam od kupovine iz vrlo malog a za mene velikog razloga nema opcije za sim karticu tj nema poziva i sms..sto se tice olovke prrciznost ogromna kao i brzina odziva. Baterija na nivou normale za velicinu ekrana. Elegancija i extra zvuk kao i boje na ekranu. Sto se tice note....dobar je on,ima performance nesto malo bolje al ne razumijem stvarno njegovu svrhu!!! Premali za tableta preglomazan za telefon...tako da ti je promasaj to. Flyer em ljepsi em jeftiniji,kvalitetnija izrada...dajem savjet za njega
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

Johnnation
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Johnnation »

hirurg, Pa moze da se nameste pozivi i poruke na Flyeru. :) Naravno sa verzijom koja ima ulaz za sim karticu. :)
http://www.youtube.com/watch?v=31weYyG7gZM

http://www.addictivetips.com/mobile/mak ... -to-guide/

Oni sa XDA cu cudo majke mi. :)
Mislim meni ne zapinju pozivi i poruke na njemu ali eto, ti kazes da si odustao zbog toga od njega, pa mozes opet da razmsilis.
Posto kazes da si koristio Flyer, jel si primetio neko stucanje u radu, neki ozbiljniji lag i tako to, recimo prilikom otvaranja stranica na internetu i tako?

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

Besprijekoran rad ima....nesto perfektnije nisam probao naravno one x je nesto drugo. Koliko je sigurno ovo s pozivima i sms om? Jel to samo sofrveerski???

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

hirurg, moras da imas ulaz za sim karitcu,a sve ostalo je posle izvodljivo... :wink:

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

Dobro momci uzecu ga sa sim karticom ako me zeznete ima da vas se sjecam svaki dan :P

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

hirurg,ne mozemo da te zeznemo..nema sanse...znaci ako ima ulaz za sim karticu,to mozes i na licu mesta da proveris,onda ces imati mogucnost da saljes poruke i da zoves,e sad za pozive nisam siguran da li to moze,moras da proveris,jer neki mogu da salju poruke a ne mogu da pozivaju.. to dobro proveri... :wink:

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

Moze li meni neko sa sigurnoscu da kaze da ce mi opcika poziva raditi i da taj rom nece da baguje! Ne bi da napravim zajeb,tesko je kasnije to cudo prodati.

Johnnation
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Johnnation »

Stvarno ako ima neko od strucnjaka na forumu da bolje pojasni ovo, ja nikad nisam imao Android uredjaj, jel tesko odradjivati ovakve stvari? :)

Johnnation
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Johnnation »

Zanima me jos jedna stvar u vezi internet sim kartica. Da li u Flyer ide klasicna sim karica kao u telefonu, tj da li mogu onu iz telefona po potrebi da koristim u tabletu.
I koji bi ste mi tarifni paket preporucili, od svih operatera. Vidim da je telenor ubedljivo najskuplji, 800 dinara im kosta najnizi paket od 2GB dok je u Vipu 500 a u Mts-u 400. Jel zna neko u cemu je razlika tu i da li se isplati uzeti recimo ovaj Mts-ov od 400 dinara za 2GB?

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Vip internet je jako los i jako je spor pa bih ti njega ne bih preporucio,imao sam ga pa znam,sada koristim Telenor internet koji jeste malo skuplji ali je i mnogo brzi,a za Telekom internet ne znam.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja moram da se ne slozim sa dule88, jer Vip internet barem meni u iPhone4 prilicno lepo radi. Makar - tamo gde mi pokazuje 3G, a to je na 99% mesta gde se ja krecem. Sto se Telekoma tice, ne znam kako je sada posle upgrade-a mreze, ali do pre nedelju dana je bilo kataklizmaticno, vidis 3G na telefonu, krenes nesto da radis, iako se nisi pomerio - EDGE... pa opet 3G, pa EDGE i tako u nedogled.
Za Telenor znam da ima dobru mrezu, i da brzo i lepo radi - opet tamo gde ima potrebnu pokrivenost, ali da deru, deru i to bez pardona.
U principu, za Internet je najbitnije prvo videti koji operater na mestima gde ce ti najvise trebati ima najbolju pokrivenost. Isti telefon, i kartice sva 3 operatora ce posluziti za svrhu testa. Kad se to ustanovi, sledece je odabrati operatora prema kolicini raspolozivog novca i licnim preferencijama.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Munjeni
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 11. Jun 2012. 10:52
:: Samsung Galaxy Tab P

Post od Munjeni »

Johnnation, ja posedujem i Note i TAB P7500 vec nekih 9 meseci, moj utisak je da je najbolje da uzmes TAB i dokupis olovcicu za kapacitivni ekran. TAB je nesto najbolje sto sam kupio u zivotu od tehnike. Vise ni u WC ne idem bez njega, extra je. Sto se tice Note-a stvari stoje ovako: 3 puta sam isao da ga kupim pre nego sam ga zaista kupio. Uvek kad sam ga uzeo u ruke prilikom kupovine rekao sam sebi gde ces ovo da stavis u koji dzep. Medjutim sada svi drugi ekrani na mobilnim telefonima su mi smesno mali. Realno sam telefon je ogroman i problem mi je kad sednem bilo u stolicu, motorcikl ili u kola da ga namestim u dzepu od farmerki u pravi polozaj, ali pri hodanju ne smeta. Takodje tesko je javiti se na njega u kolima jer je presirok pa hoce da klizne iz ruku. Za sve ostalo je fantastican. Brz je, kamera mu je odlicna(i fotke i video), ekran po meni zverski. Ne mislim da je Note idealan telefon ali meni odgovara. Na TAB-u je prednja kamera super ali zadnja mi se ne svidja, fotke su lose za jedan takav uredjaj, sve ostalo je za svaku pohvalu. Nadam se da sam bar malo pomogao.

Odgovori