iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- mladen_bgd
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42
Re: iPhone 4
Kod mog drugara savrseno radi 5.1.1 na sim free cetvorci, odradjen je i JB. Tebe nesto definitivno zeza, sigurno neki tweak.
Inace i na mom 3GS-u je savrseno radio 5.1.1, nikakvih bagova nije bilo.
Inace i na mom 3GS-u je savrseno radio 5.1.1, nikakvih bagova nije bilo.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pretpostavljam i ja da je neki tweak, alid a sve radim ispocetka, nemam nameru. Za sada mi ne smeta toliko, videcu kako ce jos da se ponasa.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- mladen_bgd
- Mobil fan
Ne trebas da radis sve ispocetka. Vec samo kreni redom da brises tweak-ove ili obrisi par zadnjih koje si instalirao pa vidi kako ce onda da ti radi. 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Nakon restore-a sam instalirao sve tweakove odjednom, tako radim oduvek, znaci abecednim redom kako sam ih zapisao tako sam ih stavljao.
- mladen_bgd
- Mobil fan
Ako te ne mrzi probaj opet restore i jedan po jedan tweak ubacuj pa vidi. Ili ako te mrzi brisi jedan po jedan ili mozda poslednji koji si ubacio ili poslednjih par te neki zeza. Kod jos jednog drugara sam ubacio 5.1.1 na iPhone 4, odradio JB i sve normalno radi.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
mladen_bgd, naravno da me mrzi i to ekstremno. Treba mi 5-7 sati da sve ispodesavam sebi kako sam navikao, sve tweakove, sve aplikacije da ubacim, imenik i zvonjave da podesim... Nema teoretske sanse da to opet radim. Inace sad se fon ponasa nesto bolje, desi se da se ukoci, ali posle par sec nastavi da radi... Ne znam, videcu, uglavnom, nisam raspolozen trenutno ni za kakvo papkanje, sigurno je neki Cydia tweak, ali kad necu nijednog da se odreknem... Za sada kazem ne smeta, ali ako pocne, pa ne bi mi bio prvi put da u besu odradim sve ispocetka 

- mladen_bgd
- Mobil fan
Onda lagano gubi zivce.
Salim se naravno...
Pazi sta instaliras od tweak-ova dosta njih jesu korisni i zanimljivi, ali takodje znaju da uguse telefon samo tako. Jer se svi oni integrisu u sam sistem. Tako da pazi sta ubacujes itd...

Pazi sta instaliras od tweak-ova dosta njih jesu korisni i zanimljivi, ali takodje znaju da uguse telefon samo tako. Jer se svi oni integrisu u sam sistem. Tako da pazi sta ubacujes itd...

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
mladen_bgd, hvala na savetu, nakon 3.5 godine uz iPhone mislim da sam to shvatio odavno 

- mladen_bgd
- Mobil fan
Hehe
Nema na cemu.
Ja sam isto bio dugogidisnju korisnik iPhone-a, ali sam od skoro presao na Android. Cisto malo platformu da promenin i vidim kakav je.
Nema na cemu.

Ja sam isto bio dugogidisnju korisnik iPhone-a, ali sam od skoro presao na Android. Cisto malo platformu da promenin i vidim kakav je.

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
mladen_bgd, ja cekam win8, i da vidim kako ce da bude resena sinhronizacija uredjaja. Jer ovo na iOSu je sto se mene tice blaga katastrofa.
Primer - stigne mi mail - on se pokaze na kompu, na iPhonu i na iPadu. Ja moram da ulazim u svaki uredjaj ponaosob, da uklonim notifikaciju o prispelom novom mailu. Zelim da to mogu da odradim sve sa jednog uredjaja, bez da bilo sta radim, najnormalnijim citanjem maila, da se on smatra procitanim na svim uredjajima, i da notifikacije nestanu.
Kako vidim Asus je najavio Prime ali sa windowsom, sto mi se jako svidja - jedina stvar koja me odbijala do sada od Prime-a je Drndroid. Necu pa necu i Bog! Takodje da vidim nove Win8 telefone, pa da donosim odluku. A i novi iPhone se ocekuje u oktobru, sa iOS6, pa me to zivo zanima sta ce da donese.
Primer - stigne mi mail - on se pokaze na kompu, na iPhonu i na iPadu. Ja moram da ulazim u svaki uredjaj ponaosob, da uklonim notifikaciju o prispelom novom mailu. Zelim da to mogu da odradim sve sa jednog uredjaja, bez da bilo sta radim, najnormalnijim citanjem maila, da se on smatra procitanim na svim uredjajima, i da notifikacije nestanu.
Kako vidim Asus je najavio Prime ali sa windowsom, sto mi se jako svidja - jedina stvar koja me odbijala do sada od Prime-a je Drndroid. Necu pa necu i Bog! Takodje da vidim nove Win8 telefone, pa da donosim odluku. A i novi iPhone se ocekuje u oktobru, sa iOS6, pa me to zivo zanima sta ce da donese.
miodrage, nemaš pojma kako to na Androidu to jednostavno funkcioniše
Mani je gmail primarni, a sasvim slučajno je Google vlasnik i njega i Androida i zamisli pročitam mail na kompu ili telefonu i on posle toga ostane obeležen kao pročitan na onom drugom
Dvosmerna sinhronizacija kontakata i beležaka........ i sve po defaultu. Ima i iOS prednosti i ok mi je, ali moram priznati da je Android mnogo više evoluirao od iOSa.
P.S. Poruku ne shvatati lično, samo moram malo da branim ono što ti toliko napadaš, jer ništa nije ni crno ni belo

P.S. Poruku ne shvatati lično, samo moram malo da branim ono što ti toliko napadaš, jer ništa nije ni crno ni belo

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Isto radi i na iOS-u, samo treba da se uključi push servis, a nije loše i da se svi e-mail nalozi kreiraju kao exchange, ukoliko podržavaju. Stigne novi e-mail, telefon se oglasi i signalizira da postoji recimo jedan nepročitan. Onog trenutka kada se otvori sa kompjutera - nestaje signalizacija na telefonu. Ako se izbriše preko kompjutera, izbrisan je i sa telefona. Isto važi i obrnuto.
● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
iPhone 4
Ok a Twitter obavestenja, Facebook, Gamecenter...? Ja mislim na SVE, mail samo samo naveo kao primer. I za GMail, ne postoji push na iOS, samo Fetch. Ada ga stavim na 15 min mi je suludo.
Gargamel4, Drndroid za mene znas da nije opcija tako da...
Gargamel4, Drndroid za mene znas da nije opcija tako da...
- Miškoni
- Administrator
miodrage, za Twitter ne znam, ne koristim ga. Facebook radi bez problema, a sa Gamecentrom se nisam zezao, mada bi i to trebalo da radi ako je aktivan push.
Da bi dobio opciju push za Gmail, kreiraj nalog kao exchange i za server stavi m.google.com. Isto je i za Hotmail - m.hotmail.com. Yahoo podržava push ali ne može kao exchange. Naši domaći provajderi uglavnom nemaju podršku za ovo, bar ne za privatne korisnike.
Da bi dobio opciju push za Gmail, kreiraj nalog kao exchange i za server stavi m.google.com. Isto je i za Hotmail - m.hotmail.com. Yahoo podržava push ali ne može kao exchange. Naši domaći provajderi uglavnom nemaju podršku za ovo, bar ne za privatne korisnike.
● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
iPhone 4
Misko, ja cu da ti dokazem da fb ne radi, oreko oficijelne aplikacije. Ne radi ni Twitter a ni mailovi. Ni nista drugo,recimo New York Times u Newstand.
E to zelim da vidim ispravljeno. Ne zelim da menjam svoje navike zelim promenu u OS.
E to zelim da vidim ispravljeno. Ne zelim da menjam svoje navike zelim promenu u OS.
- Miškoni
- Administrator
miodrage,
možeš da mi dokažeš da tebi ne radi. 
Šalu na stranu, činjenica je da push u 5.x ne funkcioniše baš isto kao u 4.x. Notifikacije tu igraju glavnu ulogu jer odatle može da se isključi sve, odnosno da se podesi kako će izgledati prikaz onoga što je dozvoljeno. Ako se izabere za "Alert style" - "none", none ćeš i dobiti.
Dakle, meni svaki exchange nalog radi bez problema, samo Yahoo zeza jer on koristi neki kvazi push-fetch, a za njega se dosta ljudi i žali pa je pitanje da li je to Apple ili Yahoo problem. Facebook mi šalje samo ono što sam odabrao, ako je isključena aplikacija ide na mejl, ako je uključena ide u okviru nje + mejl ako ne odreagujem blagovremeno, obe varijante stižu praktično trenutno. Recimo, iClarified aplikacija mi tek po neku poruku pošalje, dok je to pod 4.x sve bilo uredno. Nešto ne radi kako treba, nešto radi. iMessage radi, Viber takođe.
Skini iPusher aplikaciju sa AppStore-a i testiraj da li ti push servis radi kako treba. Naravno, dozvoli mu u notifikacijama neki "alert".
Verujem da radi jer ti je sim free telefon pa nema nikakvih problema sa aktivacijom kao što može da bude kod zaključanih i SAM-a.
Baci pogled, možda ti nešto pomogne...
https://discussions.apple.com/thread/33 ... 0&tstart=0

Šalu na stranu, činjenica je da push u 5.x ne funkcioniše baš isto kao u 4.x. Notifikacije tu igraju glavnu ulogu jer odatle može da se isključi sve, odnosno da se podesi kako će izgledati prikaz onoga što je dozvoljeno. Ako se izabere za "Alert style" - "none", none ćeš i dobiti.

Dakle, meni svaki exchange nalog radi bez problema, samo Yahoo zeza jer on koristi neki kvazi push-fetch, a za njega se dosta ljudi i žali pa je pitanje da li je to Apple ili Yahoo problem. Facebook mi šalje samo ono što sam odabrao, ako je isključena aplikacija ide na mejl, ako je uključena ide u okviru nje + mejl ako ne odreagujem blagovremeno, obe varijante stižu praktično trenutno. Recimo, iClarified aplikacija mi tek po neku poruku pošalje, dok je to pod 4.x sve bilo uredno. Nešto ne radi kako treba, nešto radi. iMessage radi, Viber takođe.
Skini iPusher aplikaciju sa AppStore-a i testiraj da li ti push servis radi kako treba. Naravno, dozvoli mu u notifikacijama neki "alert".

Baci pogled, možda ti nešto pomogne...
https://discussions.apple.com/thread/33 ... 0&tstart=0
● PRAVILA FORUMA ●
- mladen_bgd
- Mobil fan
@miodrage
Kod mene je sve normalno radilo kako na iOS 4 tako i na iOS 5, sve sem Tweeter-a koji nisam ni koristio.
Ne znam zbog cega tebe zeza push. Inace na iOS 5 je to sve lepo ispeglano, zbog Notification center. Za Gmail treba da odradis onako kako ti je @miskoni rekao a za ostale ne trebas. Yahoo generalno sve zeza, cas normalno radi cas ne. Za fb ima podesavanje kad udjes u settings pa facebook i tu imas razno razna podesavanja, kao i u samoj aplikaciji.
Ja sam od skoro inace presao na Android, posle dugogodisnjeg koriscenja iOS uredjaja. Android je isto odlicna platforma, ali iOS je dosta optimizovaniji i baterija zbog toga bolje drzi. Ali jbg Android koristi brdo uredjaja, a iOS iskljucivo Apple tako da sve ima svoje prednosti i mane.
Kod mene je sve normalno radilo kako na iOS 4 tako i na iOS 5, sve sem Tweeter-a koji nisam ni koristio.

Ja sam od skoro inace presao na Android, posle dugogodisnjeg koriscenja iOS uredjaja. Android je isto odlicna platforma, ali iOS je dosta optimizovaniji i baterija zbog toga bolje drzi. Ali jbg Android koristi brdo uredjaja, a iOS iskljucivo Apple tako da sve ima svoje prednosti i mane.

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Aman ljudi, pa vi mene uopste niste razumeli. Meni push radi savrseno, mene zeza druga stvar. Evo da ne trazite ponovo problem je sledeci:
na iPad i na iPhone u FB aplikaciji stigne ISTA push poruka (naravno kad sam i namestio), ali dok je na OBA uredjaja ne pogledam, push badge se nece skloniti. Isto vazi i za gore pomenute aplikacije... Sheesh!!!
Yahoo mail mi radi savrseno, tog momenta kad stigne mail, stize meni push. Sa GMailom se nisam maltretirao da ga stavljam na exchange, nego po defaultu.
Nego moje zapazanje: 5.1.1 mi deluje daleko nestabilnije, svako malo mi se respringuje telefon. Ne znam do cega je... Upravo sam uradio svez restore... Opet ista prica.
na iPad i na iPhone u FB aplikaciji stigne ISTA push poruka (naravno kad sam i namestio), ali dok je na OBA uredjaja ne pogledam, push badge se nece skloniti. Isto vazi i za gore pomenute aplikacije... Sheesh!!!
Yahoo mail mi radi savrseno, tog momenta kad stigne mail, stize meni push. Sa GMailom se nisam maltretirao da ga stavljam na exchange, nego po defaultu.
Nego moje zapazanje: 5.1.1 mi deluje daleko nestabilnije, svako malo mi se respringuje telefon. Ne znam do cega je... Upravo sam uradio svez restore... Opet ista prica.
- mladen_bgd
- Mobil fan
5.1.1 je dosta stabilan fw. Kad sam imao 3GS cim je izasao odmah sam mu ga nabacio i sve je radilo savrseno. I kod moja dva drugara sto imaju cetvorke odlicno im rade telefoni na tom fw, nemaju nikakve zamerke.
A to sto se tice push-a to si upravu, to sam i ja imao problema. Da bez obzira ako vidim na kompjuteru, morao sam da udjem ponaosob u svaku aplikaciju i na telefonu da bi se skolonila notifikacija. Ne znam zbog cega je to tako...
A to sto se tice push-a to si upravu, to sam i ja imao problema. Da bez obzira ako vidim na kompjuteru, morao sam da udjem ponaosob u svaku aplikaciju i na telefonu da bi se skolonila notifikacija. Ne znam zbog cega je to tako...
- Miškoni
- Administrator
miodrage, čitam opet šta si napisao i opet sam isto razumeo, bat nevr majnd...
Facebook aplikacija je jako loše urađena, čudi me da nisu u stanju da je dovedu u red od kad se pojavila.
Postoji BadgeClear Cydia tweak za "čišćenje" obaveštenja sa aplikacija, zgodna stvarčica baš za ovo o čemu pričamo.
Ako ti se respringuje telefon bez ičega instaliranog - neće da valja. Ako se to dešava tek posle instalacije svega, ne ostaje ti drugo sem da dodaješ/brišeš stavku po stavku dok ne nađeš šta zeza. Ili da napravimo jednu Apple geek žurku pa mu izvadimo dušu (možda ti je ušao neki crv u jabuku).
Meni 5.1.1 radi odlično, da čuknem vo drvo (jabukovo). Čak mi i baterija traje neobično dugo.
Kako si radio JB?

Facebook aplikacija je jako loše urađena, čudi me da nisu u stanju da je dovedu u red od kad se pojavila.
Postoji BadgeClear Cydia tweak za "čišćenje" obaveštenja sa aplikacija, zgodna stvarčica baš za ovo o čemu pričamo.

Ako ti se respringuje telefon bez ičega instaliranog - neće da valja. Ako se to dešava tek posle instalacije svega, ne ostaje ti drugo sem da dodaješ/brišeš stavku po stavku dok ne nađeš šta zeza. Ili da napravimo jednu Apple geek žurku pa mu izvadimo dušu (možda ti je ušao neki crv u jabuku).

Meni 5.1.1 radi odlično, da čuknem vo drvo (jabukovo). Čak mi i baterija traje neobično dugo.

Kako si radio JB?
● PRAVILA FORUMA ●