iPhone 4S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Dexy63
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 27. Maj 2012. 10:28
:: iPhone 4S
:: iPhone 3GS

Re: dule 88

Post od Dexy63 »

dule88 napisao:Imam jedno prosto pitanje,koja je prednost S modela t.j sta sve "Siri" moze zaista,i d ali je razlika u 4 i 4S samo u njoj ili?Da li ste zadovoljni telefonom,i koliko je zaista bolji od S2 realno?
Siri može mnogo ali za srpski je neupotrebljiva. Radi osim engleskog na francuskom i nemačkom i tu je kraj. Koliko je meni poznato ovo je beta verzija na modelu 4S i na 5ci će "progovoriti" na više jezika. Ja radim na engleskom govornom području pa njeno korišćenje ima smisla. Može bukvalno sve. Potreban je razumljiv i u naredbama što prostiji govor. Moja iskustva su da recimo ako joj naredim recimo "Send messaga to Peter" teže će me razumeti i ponekad prebaciti na pogrešnu osobu ali ako ide iz dva koraka "Send message" pa onda ona uzvrati pitanjem kome vi kažete ime "(u ovom slučaju)Peter" ona to razume. Takođe sadržaj poruke naravno na nekom od jezika koje ona razume govoriti polako i razgovetno i ona će to prepoznati. Dobra je za proveru svega i svačega (Check my notes ili reminders) ili pozive call toga i toga itd. Boljitak u odnosu na S2 po meni nije Siri već iCloud pa ako se koristi više Apple uređaja imate back up svojih podataka na drugom uređaju. Druga prednost je kvalitet ekrana "Retina" displej, pikseli se zaista ne vide golim okom i ekran se mnogo bolje vidi pri direktnom sunčevom svetlu od SGS2. Treća je dužina trajanja baterije jer zbog velikog ekrana kod SGS2 ono je svakodnevno (provereno, ćerka ga ima) i nekako sam pristalica da palcem mogu dohvatiti u sva 4 ugla ekrana jer tada je telefon zaista upotrebljiv jednom rukom. Prednost otvorenosti androida je i njegova mana pa pojedinim aplikacijama možeš zaraziti telefon, što ti je sa Appleom nemoguće jer su u App storeu sve aplikacije proverene pre postavljanja u sam store. Ja nešto ne šizim za upotrebom bluetootha i uvek mi je wireless bio primarna opcija. Nemam mnogo aplikacija u telefonu ali od korisnih navešću Skype, Viber (koristi postojeći telefonski imenik i postojeće brojeve telefona a svi pozivi i poruke su besplatni ukoliko i korisnik kojeg pozivaš ima instaliran viber),Documents 2 koji na iOSu čita sve Win Office fajle kao besplatan ili ako ga platite (nije skup) imate i mogućnost editovanja. Adobe reader za sva PDF dokumenta uz mogućnost sitnog edita, te ACAD WS (kome treba, meni da) ukoliko vam je potreban. Od multimdedije koristim O Player Lite jer bukvalno čita sve formate sa titlovima čak i možete odrediti veličinu slova i položaj titla(telefon gura dobro sve do 720p HDa, dok na 1080 štuca, uz naravno ostale formate tipa AVI, DivX, XviD, flv itd itd), ima ga besplatnog, ali tada imate dosadan baner koji nestaje kada ga platite (i on je mizerija od para). iOs 5 ima automatsku detekciju položaja telefona te uz Google Maps kao i da imate GPS pod uslovom da Google podržava područje na kome ste. Pre ovog modela sam imao 3g koji još uvek radi kao što je radio i prvog dana. Niti jedan nisam otključavao i prezadovoljan sam sa 4S.

nisDe
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 28. Maj 2012. 16:47
:: iPhone4s
:: Nokia E75

Re: iPhone 4S

Post od nisDe »

imam jedno pitanje samo jer sam potpuno nov sto se tice iPhone i nista ne znam, ali nasao sam da kupim nov iPhone 4s 16gb za 450eur ali never lock i ne mogu da razumem sta to znaci. Cini mi se da je to dobra cena za taj mob, ali plasi me to never lock. Ako bi neko mogao da mi objasni sta to znaci? hvala unapred!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

nisDe, moguce je da autor oglasa misli da je simfree. e sad, to treba pogledati. Ako je na najnovijem BB, i ne koristi X-sim, onda je simfree sigurno te je to odlicna cena i trebalo bi da se uzme. Ukoliko je pak ipak zakljucan te trazi neki X-Sim i sl. onda vec treba proceniti.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

sta je to x-sim? kakva su ogranicenja sa tom karticom? :dry: :dry: :dry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Isto sto i Gevey samo za iPhone 4s. U pitanju je SIM interposer - parce elektronike koje se ubaci izmedju SIM kartice i telefona, i koje emulira otkljucavanje.

nisDe
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nisDe »

koja je razlika izmedju never lock i free sim?! jel moze neko da mi objasni.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa po samom nazivu je to da ovaj prvi nikad nije bio zakljucavan, ali moze da bude i da se ne moze zakljucati sto mu dodje isto sto i SIMFree. Najlakse je proveriti na licu mesta. Ubacis svoju karticu, i ako radi, to je sigurno SIMFree.

nisDe
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nisDe »

hvala na informaciji. Sledece nedelje bi trebalo da uzmem mob.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Ja sam se baš namenjao telefona ali još nisam imao iphone , uglavnom kupujem nove telefone a tako bih kupio i iphone (ako bih ga kupovao) , isključivo sim free , ali nešto mi baš i nije normalno da dam 600-tinjak evra , sebi sam odredio neki limit za fon 350-400 evra plafon (iskreno mogu sebi priuštiti i više da dam ali neću iz principa) a i mislim da za do 400 evra uvek može da se pazari aktuelan vrhunski telefon a sve preko toga je po meni razbacivanje , ali ima ko voli i može pa hajd :wacko:
Elem , iphone 4S mi se viđa na izgled i baš je extra urađen ali kad prevučem onaj slide unlock i uđem direktno u meni e to mi je kao da upalim komp i umesto desktopa baci me u računar / my computer ... možda se to nekom sviđa ali meni nikako i odbija me itunes ... mada nikad ne reci nikad , znajući sebe možda ga i kupim pa kroz neko vreme korištenja možda mi se i svidi :wink: ... ako dođe zvanično u Srbiju :D
16 godina na forumu MOBILNISVET

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

zoreli, desktop na iPhone-u mozes da podesis kako god hoces i postoji velika mogucnost personalizacije. Aplikacije mozes da ubacis u foldere a na prvom pocetnom screenu mozes ostaviti samo najosnovnije. U svakom slucaju je to stvar navike. ;-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

zoreli, nov iPhone 4 SIMFree sada moze da se nadje za 400-440€, cak nov SIMFree 4S moze da se nadje za 550€, a 600 ili vise je rezervisano za Drndroide (SGS3 690€)
Ta fama o iPhonu kao skupom uredjaju, vec 2 godine ne pije vodu.
Kao sto ti je Ninolina rekla, nivo personalizacije zavisi od tebe... Sa raznim Cydia tweakovima moze da podesis da izgleda i kao Windows desktop ako zelis.
Sto se iTunesa tice - potpisujem - nakretenskije parce softvera ikada napravljeno!

nisDe
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nisDe »

juce sam uzeo iPhone 4s ali trenutno je zakljucan i treba da cekam jos nekih 2-3 dana da bi mogao da mu uradim update i onda mogu da ga koristim na nasoj mrezi. Ja mislim da 450 eur nije puno za 4s 16gb jedino sto je "navodno skinut sa mreze T-Mobile UK" ali to mi nece smetati ako budem mogao da ga koristim :)

zab sam da napomenem da na ovom sajtu http://www.iphone-unlockme.com/iphone-unlock.htm mozete da se uverite da je moguce otvoriti "unlock" iPhone za relativno male pare 20$.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

I mene zanima ovaj link što je postavio nisDe http://www.iphone-unlockme.com/iphone-unlock.htm
https://usd.swreg.org/com/shop/132869/cart/4319519301
može li mi neko pojasniti :?
16 godina na forumu MOBILNISVET

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa nema sta da se objasnjava - ako prodje prodje. Sajt ima deal sa operaterima i Apple-om da otkljucavaju nonSIMFree telefone. i uzimaju pare za to. Ako dobijes unlockovan uredjaj, onda si zavrsio posao i prosao fenomenalno. Ako ne... E onda ces morati da das jos malo za X-SIM, ako moze njime da se otkljuca fontele.
Inace za 4s je sjajna stvar sto ako uzmes CDMA telefon, on ima i slot za SIM karticu - jer je worldwide, i nemojte me drzati za rec, mislim da sam negde procitao da su SIMfree.

nisDe
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nisDe »

jos uvek cekam da mi otkljucaju iPhone... kazu da to traje od 1-10 dana :/ jako je lose kad ga imas a ne mozes da ga koristis... :(

Miki123
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2012. 19:35
:: 4s

Post od Miki123 »

Ljudi jel moze mala pomoc jer ne znam sta da radim?! Danas sam dobio 4s i posto nisam znao da li je sim free uzeo sam na trafici mts karticu,iseckao je i sa odusevljenjem pratio kako nalazi mrezu,slao sam poruke i zvao i sve je radilo ok! To mi je bilo prelazno resenje dok nisam otisao u telenor da promenim svoju sim karticu, ali kada sam je ubacio nije je prepoznao ni posle 2 sata.. Tako da sam stvarno bio u rebusu,mts radi a telenor ne?! Medjutim pre mozda pola sata mi je izbacio no sim card installed i za 064..

nisDe
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od nisDe »

otkljucali su mi iPhone 4s i sad radi prefektno, veoma sam zadovoljan ovim telefonom i ako ga koristim samo 2 dana:D jedina mana je to sto ima slabu bateriju, ali naravno nista nije savrseno. Preporucujem ga svima a i mislim da je 450 eur relativno dobra cena za ovakve performanse!:)

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

Post od mladen_bgd »

Baterija je trenutno kod njega najbolja u odnosu na druge iOS uredjaje, nego ti ga ne ispustas iz ruku zato ti i kratko traje. :P
Odradi restore na 5.1.1 i JB imas za njega untethered. ;)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

drugar ima 4s i on je veoma zadovoljan sto se tice trajanja baterije.naravno ima na njemu nesto da se gasi po volji sto moze da dodatno produzi bateriju.e sada pitanje je ko sta hoce i kako hoce.njemu bat traje sa drndanjem oko 2 dana.android bi mu trajao pola dana...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

Post od mladen_bgd »

Problem generalno kod Android uredjaja je bas ta optimizovanost, plus sto neki proizvodjaci ga napune jos sa nekim svojim glupostima. Ja sam Androidom zadovoljan za sad, stvarno je super platforma. Ali nadam se da ce biti optimizovaniji bolje i da ce se resiti problem baterije. Nego ja da ne idem previse u off. :)

Za to gasenje i paljenje po potrebi treba telefon da bude JB i onda se instalira ili SBsettings ili NCsettings sto je po meni mnogo bolje resenje od sb. :) Mada opet ne treba gasiti net, ljudi se istripuju da ce time nesto ustedeti bateriju. Jer je to po meni bzvz, sa ce ti onda smartphone ako ces ti stalno da palis i gasis net i rucno sve proveravas. :)

Odgovori