iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: iPhone 4
Miškoni, znam ja za sve tweakove, ali evo ti situacija - stigne mi nov mail, nova twitter poruka i novo obavestenje sa FB-a. U kompu ta obavestenja dobijem preko aplikacije zvane Digsby. U fonu i iPadu, dobijam preko oficijelne FB i Twitter app, kao i u samom mailu. Da bih sve notifikacije oko ovoga uklonio, ja moram i na kompu, i na fonu i na iPadu da udjem u svaku od 3 aplikacije, da bi obavestenje nestalo, znaci moram da koristim ruke, umesto da je ovo automatizovano, sa ma kao g uredjaja da odradim. Ne mora da bude trenutno, ali da znam da makar uradi.
Ne znam da li bi mi respringovao bez icega, nadam se da ne, jer bih onda znao da sam u govnima. Znas i sam da nisam n00b, ali oba puta sam isto uradio:
Shift restore na oficijelni 5.1.1, jb sa Absinthe 2.0.2 i danas sa 2.0.4. Install svega sto koristim iz Cydie. Sync sa iTunes.
Od tweakova imam: Activator, Bars, iCleaner, iFile, Installous5, ISX, iPhoneDelivery, iPsum, Markthatmessage, ncRAM for NC, Passwordpilot, Randomring, Weathericon, Weeflashlight, Weekillbackground, Wifibooster.
Ove koje su italicovane nisam instalirao u ovom momentu...
Imam u onome diagnostics sve zabelezeno, ako znas kako se to cita, i kako da to posaljem, a da nije Apple-u, onda to mozemo da iskoristimo.
Ne znam da li bi mi respringovao bez icega, nadam se da ne, jer bih onda znao da sam u govnima. Znas i sam da nisam n00b, ali oba puta sam isto uradio:
Shift restore na oficijelni 5.1.1, jb sa Absinthe 2.0.2 i danas sa 2.0.4. Install svega sto koristim iz Cydie. Sync sa iTunes.
Od tweakova imam: Activator, Bars, iCleaner, iFile, Installous5, ISX, iPhoneDelivery, iPsum, Markthatmessage, ncRAM for NC, Passwordpilot, Randomring, Weathericon, Weeflashlight, Weekillbackground, Wifibooster.
Ove koje su italicovane nisam instalirao u ovom momentu...
Imam u onome diagnostics sve zabelezeno, ako znas kako se to cita, i kako da to posaljem, a da nije Apple-u, onda to mozemo da iskoristimo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Meni mejl radi baš tako - sa jednog mesta sve odrađuješ. Ostatak nažalost mora pešice. Možda ima nekih aplikacija koje se dobro sinhronizuju, trebalo bi se poigrati, čisto da probamo da utvrdimo ko pravi problem - iOS ili aplikacije.
JB sam odradio isto, a neke od navedenih Cydia stvarčica ne koristim, moraću da ih isprobam pa ću napisati kako sam se proveo.
Log fajlovi su u /var/mobile/Library/Logs i mogu da se pregledaju iz iFile-a, a i sa kompa ako se prebace.
Edit:
E da, jesi li uspeo da uhvatiš kada se dešava respring i da li ulazi u safe mode (mobile substrate)?
JB sam odradio isto, a neke od navedenih Cydia stvarčica ne koristim, moraću da ih isprobam pa ću napisati kako sam se proveo.

Log fajlovi su u /var/mobile/Library/Logs i mogu da se pregledaju iz iFile-a, a i sa kompa ako se prebace.
Edit:
E da, jesi li uspeo da uhvatiš kada se dešava respring i da li ulazi u safe mode (mobile substrate)?
● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ne ulazi u safemode, samo radi respring. Nema pravila. Desavalo se da vidim samo da ekran zasvetli iz cista mira - ili cak da uhvatim i kruzic koji se vrti posred njega pre respringa. A bilo je i tokom rada, cak 2x i tokom telefonskih poziva, za koje vreme se taj poziv nije prekinuo.
Hvala za logove, jel postoji nacin da se iz napisanog nesto utvrdi? Jer mislim da tu sve pise, i ja sam ih gledao, ali ne znam da odgonetnem ono, kad bi jasno bilo napisano sta pravi frku, to bi bilo instant uklonjeno.
Mail ti radi tako jer je namesten preko exchange, to znam, ali mene mrzi da se smaram sa time, jednom sam tako namestio GMail, verovatno pogreesno, pa je pobrljavilo sve. Mene ostatak smara, mail mi je najmanji problem.
Hvala za logove, jel postoji nacin da se iz napisanog nesto utvrdi? Jer mislim da tu sve pise, i ja sam ih gledao, ali ne znam da odgonetnem ono, kad bi jasno bilo napisano sta pravi frku, to bi bilo instant uklonjeno.
Mail ti radi tako jer je namesten preko exchange, to znam, ali mene mrzi da se smaram sa time, jednom sam tako namestio GMail, verovatno pogreesno, pa je pobrljavilo sve. Mene ostatak smara, mail mi je najmanji problem.
- Miškoni
- Administrator
Hm, baš čudno, to mi se nikad nije dešavalo. Navodno sve može da se vidi iz log fajlova, samo da vidimo na šta obratiti pažnju. Večeras ću da se udubim u materiju... 

● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pazi imam 4 restarta zbog SpringBoarda, 2 zbog low memory, 1 zbog messages, jedan AdSheet... I mozda jos nesto, ali nisam zapamtio, a mrzi me sada da ulazim u Diagnostics... E sad... Ako ti ovo nesto jos znaci, ja sam stavio 9b208 pa se mislim da li je 9b206 stabilniji? Ali ako ce ovo da nastavi da se desava, zali Boze podesavanja i svega!
- mladen_bgd
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42
Ajde probaj da odradis restore, a da ne odradis JB. Probaj tako da ga malo koristis.
Inace sto se tice stabilnosti neces nista specijalno dobiti sa tom drugom verzijom.
Inace sto se tice stabilnosti neces nista specijalno dobiti sa tom drugom verzijom.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
mladen_bgd, bez JB? Ma daj... nema sanse... Pa bez par stvari jednostavno NE ZNAM da ga koristim. Activator, Installous, iPhoneDelivery, RandomRing i WeeKillBackground su mi must have.
Pazi, Gargamel4 je dobio 9b206 verziju i on se ne zali... Razmisljam u tom pravcu, verovatno cu da stavim 9b206, ako ni to ne pomogne, nazad na 5.0.1. Ako i sa time brljavi (a do sada nije), onda vec znam u kom pravcu moram da razmisljam.
Pazi, Gargamel4 je dobio 9b206 verziju i on se ne zali... Razmisljam u tom pravcu, verovatno cu da stavim 9b206, ako ni to ne pomogne, nazad na 5.0.1. Ako i sa time brljavi (a do sada nije), onda vec znam u kom pravcu moram da razmisljam.
- mladen_bgd
- Mobil fan
To sam rekao samo cisto da vidis kako ce iPhone da ti se ponasa par dana i da li ce mu se to.isto desavati. Znam da je iPhone bez JB go k....
Tebe neki tweak 100% zeza i zato ti se to desava. Mozda ovaj RandomRing, a mozda i iPhoneDelivery, a mozda i neki drugi. Ovi drugi nisu sigurno, jer sam ih ja koristio i nisam imao nikakvih problema. 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Sad sam ispregledao koliko sam mogao u telefonu ove diagnostic logove, i da, u svakom se pojavljuje RandomRing, ali i neki drugi, i to fabricke aplikacije... Nije mi jasno i dalje, a iskreno me mrzi da radim restore uzaludno... videcu sta cu. RandomRing je nesto bez cega zaista ne mogu!
- mladen_bgd
- Mobil fan
Pa ne znam sta da ti kazem. Ako hoces da ti iPhone lepo radi sa JB, onda ces trebati da se zrtvujes malo za neki tweak.
Malo da sacekas dok ne izadje update, koji ce taj problem da resi.

- Miškoni
- Administrator
miodrage, instalirao sam sve što si naveo, i one italic stvaričice i - (muk) - i meni je počeo da luduje telefon...
Dva puta se do sada respringovao, jednom se zakucao da je morao da radi reset (power+home), i ume da se zakoči na par sekundi kada se nešto radi. Instalirao sam "System Status", ima opciju da prati system log što bi moglo da pomogne da se ulovi šta se desilo pre respringa. U programu, pod "details" pa u delu "operating system" ima "System Log", ulazi se na strelicu.
Osim u /var/mobile/Library/Logs, postoje log fajlovi i u /var/logs.
U /var/logs/CrashReporter se smeštaju SpringBoard-2012-MM-DD-HH.plist fajlovi svaki put kada se desi respring, bilo slučajno ili namerno. Moram da proučim još malo kako tumačiti sve što se nalazi u njima.
Dva puta se do sada respringovao, jednom se zakucao da je morao da radi reset (power+home), i ume da se zakoči na par sekundi kada se nešto radi. Instalirao sam "System Status", ima opciju da prati system log što bi moglo da pomogne da se ulovi šta se desilo pre respringa. U programu, pod "details" pa u delu "operating system" ima "System Log", ulazi se na strelicu.
Osim u /var/mobile/Library/Logs, postoje log fajlovi i u /var/logs.
U /var/logs/CrashReporter se smeštaju SpringBoard-2012-MM-DD-HH.plist fajlovi svaki put kada se desi respring, bilo slučajno ili namerno. Moram da proučim još malo kako tumačiti sve što se nalazi u njima.
● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Miškoni, e to sam cekao...
E sad pazi ovo - sve te logove imas u settings, general diagnostics&usage - tu je svaki log zabelezen. ja sam u svaki log usao, iscitavao, da dobijem makar neku predstavu do cega je, za sada mi smrdi randomring najvise... Danije ima iPhoneDelivery, i prijavio bi mi da mu se nesto desava sa telefonom, tako da to iskljucujem. Posto trenutno nemam u fonu bars, isx i weathericon, nije ni do toga. iCleaner sigurno nije jer ne koristi MobileSubstrate, jos malo smrdi ncRAM, i to je to do cega ja dolazim nekom logikom.
Ae vidi i ti, pa zajednickim snagama da otkrijemo, sad cu da uninstaliram RandomRing - teska srca...
EDIT: Na samom zavrsetku procesa uninstala opet se zablentaveo... A, iskopace tebe Bili, ja ti kazem
E sad pazi ovo - sve te logove imas u settings, general diagnostics&usage - tu je svaki log zabelezen. ja sam u svaki log usao, iscitavao, da dobijem makar neku predstavu do cega je, za sada mi smrdi randomring najvise... Danije ima iPhoneDelivery, i prijavio bi mi da mu se nesto desava sa telefonom, tako da to iskljucujem. Posto trenutno nemam u fonu bars, isx i weathericon, nije ni do toga. iCleaner sigurno nije jer ne koristi MobileSubstrate, jos malo smrdi ncRAM, i to je to do cega ja dolazim nekom logikom.
Ae vidi i ti, pa zajednickim snagama da otkrijemo, sad cu da uninstaliram RandomRing - teska srca...

EDIT: Na samom zavrsetku procesa uninstala opet se zablentaveo... A, iskopace tebe Bili, ja ti kazem

- Miškoni
- Administrator
I ja koristim iPhoneDelivery za iOS5, WifiBooster isto, to nije sigurno. RandomRing bi mogao da bude jer čuči kao proces ali ne moraš da ga brišeš, samo ga isključi za početak. WeatherIcon sam koristio do 5.0.1 i nisam imao problema, a na 5.1.1 ga nisam stavio (do juče) jer mi je ono u notifikacijama skroz ok.
Znači, ostaju iCleaner, iPsum, Markthatmessage, ncRAM for NC, Passwordpilot, Randomring, Weeflashlight i Weekillbackground.
iCleaner za sada nemoj da koristiš da ne bi izbrisao log fajlove.
Ne znam da li da stavljaš 9B206, meni je 208 radila odlično dok nisam stavio sve ovo. A i samo postojanje novije verzije može da znači da su u 206 pronašli neki propust, možda čak vrlo bitan čim su je brže bolje izbacili. A možda je i nešto trivijalno, ko će ga znati.
Znači, ostaju iCleaner, iPsum, Markthatmessage, ncRAM for NC, Passwordpilot, Randomring, Weeflashlight i Weekillbackground.
iCleaner za sada nemoj da koristiš da ne bi izbrisao log fajlove.
Ne znam da li da stavljaš 9B206, meni je 208 radila odlično dok nisam stavio sve ovo. A i samo postojanje novije verzije može da znači da su u 206 pronašli neki propust, možda čak vrlo bitan čim su je brže bolje izbacili. A možda je i nešto trivijalno, ko će ga znati.
● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Miškoni, icleaner nije 200% jer nije proces, i ne koristi MS kao sto rekoh. iPsum... tja, teoretski, ali nije nemoguce, MarkThatMessage mi se cini nevinim, kao i PasswordPilot i WeeFlashlight. WeeKillBG i ncRAM su sumnjivi poprilicno... Za pocetak jesam ucmekao RandomRing pa ce da vidimo.
- Miškoni
- Administrator
iCleaner sam možda i nije, ali uz njega se instaliraju "dependencies":
APT 0.6 Transitional
APT 0.7 HTTPS Method
APT 0.7 Strict
Berkeley DB
cURL
gettext
less
Razne aplikacije takođe koriste nešto od ovoga i ako dođe do sudara - znaš i sam. Može da pukne aplikacija koja inače radi bez problema...
Kad mi se zakuca mob, zauzeće procesora je 100% i telefon postane vreo. Baš simpatičan problem, ovo mi se nikada do sada nije desilo...
Edit:
Ranije sam koristio ovaj program i setih se da ima mogućnost da u realnom vremenu na kompjuteru prikazuje log (uz par nekih drugih korisnih stvarčica):
iPhone Configuration Utility
Edit:
Evo šta se desilo neposredno pred respring:
Samo još da odgonetnemo šta ovo znači... 
APT 0.6 Transitional
APT 0.7 HTTPS Method
APT 0.7 Strict
Berkeley DB
cURL
gettext
less
Razne aplikacije takođe koriste nešto od ovoga i ako dođe do sudara - znaš i sam. Može da pukne aplikacija koja inače radi bez problema...
Kad mi se zakuca mob, zauzeće procesora je 100% i telefon postane vreo. Baš simpatičan problem, ovo mi se nikada do sada nije desilo...

Edit:
Ranije sam koristio ovaj program i setih se da ima mogućnost da u realnom vremenu na kompjuteru prikazuje log (uz par nekih drugih korisnih stvarčica):
iPhone Configuration Utility
Edit:
Evo šta se desilo neposredno pred respring:
Kod: Obeleži sve
Jun 13 19:09:48 unknown MobilePhone[2145] <Error>: libMobileGestalt computeUniqueDeviceID: total time for bb to return imei: 0
Jun 13 19:10:06 unknown SpringBoard[2116] <Error>: libMobileGestalt computeUniqueDeviceID: total time for bb to return imei: 0
Jun 13 19:10:07 unknown SpringBoard[2116] <Warning>: [Springtomize]: switcherOrientation: 1
Jun 13 19:10:07 unknown SpringBoard[2116] <Error>: -[NSPathStore2 _buttonActivated:]: unrecognized selector sent to instance 0x17a4a6a0
Jun 13 19:10:07 unknown SpringBoard[2116] <Error>: *** Terminating app due to uncaught exception 'NSInvalidArgumentException', reason: '-[NSPathStore2 _buttonActivated:]: unrecognized selector sent to instance 0x17a4a6a0'
*** First throw call stack:
(0x36f7d88f 0x33394259 0x36f80a9b 0x36f7f915 0x36eda650 0x32bb0933 0x36f51a33 0x36f51699 0x36f5026f 0x36ed34a5 0x36ed336d 0x3509a439 0x3517ccd5 0x3a6d3 0x39d14)

● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Miškoni, pa gomilu ovakvih stvari imas i u onom diagnostics, samo ni ja ne znam kako da odgonetnem sta znaci, gledao sam i po netu, nigde ne pise nista pametno. Svuda vidim da u Apple Store oni imaju neki alat i kad nakace fon na njega, on u sekundi izbacuje sta je i kako je.
Naravno i kod mene grejanje sa svim ovime, sad cu malo da uzmem da ga mucim da vidim sta ce da se desava
E da, stoji sve ono za one aplikacije koje sam ti napisao da kod Gargamela rade. Jedan lik mi se kune da njemu RandomRing radi savrseno, testa radi Gargamel je instalirao pa ce da vidimo!
Naravno i kod mene grejanje sa svim ovime, sad cu malo da uzmem da ga mucim da vidim sta ce da se desava

E da, stoji sve ono za one aplikacije koje sam ti napisao da kod Gargamela rade. Jedan lik mi se kune da njemu RandomRing radi savrseno, testa radi Gargamel je instalirao pa ce da vidimo!
- Miškoni
- Administrator
miodrage, da, ali lakše je pratiti na kompu jer bukvalno gledaš šta se dešava dok je telefon skroz neupotrebljiv.
Ti alati koji se pomunju su neki razvojni, samo treba i to znati koristiti. Pomoću njih može da se iskopa ID aplikacije ili procesa, šta pokušava da uradi, itd.
Instaliraj iPhone Configuration Utility, nakači mob preko kabla na komp i u devices izabereš mob, pa na console pratiš šta se dešava. Zanima me da li će ti isto izaći.

Ti alati koji se pomunju su neki razvojni, samo treba i to znati koristiti. Pomoću njih može da se iskopa ID aplikacije ili procesa, šta pokušava da uradi, itd.
Instaliraj iPhone Configuration Utility, nakači mob preko kabla na komp i u devices izabereš mob, pa na console pratiš šta se dešava. Zanima me da li će ti isto izaći.
● PRAVILA FORUMA ●
Aj da odvalim glupost sad: jel mogu na osnovu nečega u telefonu da provalim da li je moj primerak simfree ili zaključan na mrežu, a da pritom ne landaram naokolo u potrazi za mikrosim karticom neke druge mreže? Nije mi od presudnog značaja, ali bi bilo korisno da znam mogu li da menjam kartice prilikom putovanja.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Otkude tebi iPhone4?
Trebvalo bi d amozes preko sim-unlock.net i imei.info da moze da se prokljuvi, ali je najsigurnije sa karticom naravno.
Trebvalo bi d amozes preko sim-unlock.net i imei.info da moze da se prokljuvi, ali je najsigurnije sa karticom naravno.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Danas sam zaista poludeo.
Da krenemo redom:
odradim restore na 9b206, sve vrnem, Gargamelov telefon sljaka sve u 16, kod mene na mojoj masini radili JB, prakticno iste cydia tweakove sam stavio, i opet isto, telefon malo malo uradi respring, zablentavi se... Oseti se s vremena na vreme i da se jako zagreje.
Nisam napomenuo da mi je iDrive Contact pogubio sve kontakte. Posle restore sam najnormalnije isao u iDrive, i restore contacts, kad on - no contacts to restore. Tu me oblio hladan znoj. I nema i nema... Srecom, nasao u iTunes neki backup od pre par dana, i vrnem i sve radi... Niko srecniji od mene.
Medjutim opet jede g....!
Puknem restore na 5.0.1, i opet nema kontakata, iako sam neposredno pre restore-a isao backup contacts u iDrive - ovo je UPOZORENJE svima da ne veruju iDrive-u.
Medjutim posle jedno 8-9 restoro-va danas i kacenja na iTunes onaj backup se izgubio. Srecom na kompu ga jos nalazim manuelno. ali iTunes ga ne vidi, kao da ne postoji. Nekako sam uspeo preko iTools da ga iscupam, i sacuvam Addressbook.sqlib ili kako se vec zovu ta 2 file-a - jedan je za kontakte, drugi za slike kontakata.
Sad sam opet na 5.0.1 i cekam da vidim sta ce da se desava. Malocas mi je telefon "stucnuo", kad sam sve zavrsio s njim, zablentaveo se na par sec, nadam se da je to to, jer u suprotnom, moguce da je nesto i hardverski, a od tog me hvata jeza.
Bilo je nekih predloga i sugestija da uzmem da ga koristim par dana bez JB, ali ja to jednostavno NE MOGU!!!
Jel ima jos neko neku ideju?
Da krenemo redom:
odradim restore na 9b206, sve vrnem, Gargamelov telefon sljaka sve u 16, kod mene na mojoj masini radili JB, prakticno iste cydia tweakove sam stavio, i opet isto, telefon malo malo uradi respring, zablentavi se... Oseti se s vremena na vreme i da se jako zagreje.
Nisam napomenuo da mi je iDrive Contact pogubio sve kontakte. Posle restore sam najnormalnije isao u iDrive, i restore contacts, kad on - no contacts to restore. Tu me oblio hladan znoj. I nema i nema... Srecom, nasao u iTunes neki backup od pre par dana, i vrnem i sve radi... Niko srecniji od mene.
Medjutim opet jede g....!
Puknem restore na 5.0.1, i opet nema kontakata, iako sam neposredno pre restore-a isao backup contacts u iDrive - ovo je UPOZORENJE svima da ne veruju iDrive-u.
Medjutim posle jedno 8-9 restoro-va danas i kacenja na iTunes onaj backup se izgubio. Srecom na kompu ga jos nalazim manuelno. ali iTunes ga ne vidi, kao da ne postoji. Nekako sam uspeo preko iTools da ga iscupam, i sacuvam Addressbook.sqlib ili kako se vec zovu ta 2 file-a - jedan je za kontakte, drugi za slike kontakata.
Sad sam opet na 5.0.1 i cekam da vidim sta ce da se desava. Malocas mi je telefon "stucnuo", kad sam sve zavrsio s njim, zablentaveo se na par sec, nadam se da je to to, jer u suprotnom, moguce da je nesto i hardverski, a od tog me hvata jeza.
Bilo je nekih predloga i sugestija da uzmem da ga koristim par dana bez JB, ali ja to jednostavno NE MOGU!!!
Jel ima jos neko neku ideju?