iPhone 4S
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: iPhone 4S
Miki123, ako je mt:s radio, moralo bi i sve drugo da radi. Jesi probao hard reset? (Home+power dugme dok se ne pojavi jabuka)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Najgluplja moguca stvar je bila u pitanju,a to je da glupa telenor micro sim nije radila!!!! Bio sam u stanju blagog ocaja,ali danas sam otisao u kosovsku gde su probali mts,vip i neku drugu telenor karticu i sve je radilo ok sem ove... Ne moram ni da vam pricam sta sam rekao onim nabedjenim radnicama u telenoru (jer zaboga kako je to moguce kada kod njih u sistemu pokazuje da radi?!?)...
EDIT:
simfree je tako da se razmisljam da li da apdejtujem?! Imam 5.0.1 a ne znam dal je bolji 5.1.1?
EDIT:
simfree je tako da se razmisljam da li da apdejtujem?! Imam 5.0.1 a ne znam dal je bolji 5.1.1?
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Miki123, pošto si ga tek uzeo i još je relativno prazan (verovatno), diži ga na 5.1.1, posle će te mrzeti.
Radi odlično 5.1.1, ne donosi neka bitna poboljšanja ali je zato prethodna 5.1 verzija svašta ispravila, tako da...

Radi odlično 5.1.1, ne donosi neka bitna poboljšanja ali je zato prethodna 5.1 verzija svašta ispravila, tako da...
● PRAVILA FORUMA ●
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
Jel ima neka aplikacija iz cydie za bateriju,da npr sklonim bateriju,a ostavim samo procenat ili jos bolje samo broj bez procenta?
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
- mladen_bgd
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42
Mislim da to mozes preko sbsettings-a da radis.
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
Nikako da nadjem u sbsettingsu da izbrisem bateriju samo da mi ostane broj,vec imam samo da dodam procenat a baterija ostaje..
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Andrijano, instaliraj Springtomize. Pored još gomile interesantnih opcija nudi i tu da uklonis ikonicu baterije a da ti ostane procenat. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
Instalirao sam,super je,brdo stvari ima pored ovog za bateriju 

Hvala vam sto hocete da pomognete..Nisam te najbolje razumeo Miskoni,sto dok je prazan?!Jel to znaci da se sve aplikacije,muzika i slike brisu kada se uradi apdejt?Imam jos jedno pitanje.Sta da radim ako odem negde van kuce na duze a posto nemam laptop ne mogu da ponesem komp (iTunes) sa sobom,kako da prebacujem na telefon sta hocu tamo gde se nalazim?
- Miškoni
- Administrator
Miki123, ne mora da se briše ništa ako još nisi odradio jailbreak i ako je 100% sim free. U tom slučaju uradiš update direktno na telefonu kroz Settings-General-Software Update i posle samo uradiš jailbreak pomoću Absinthe. Imaš ovde uputstvo i link za poslednji Absinthe. Preporučuju da se za svaki slučaj uradi backup slika, mada sam ja odradio jedan iPad2 ovako i ništa nije izbrisano.
Mislio sam "dok je prazan" - ako ga natovariš svim i svačim, posle sve to treba vratiti, što ume da potraje.
Što se tiče prebacivanja podataka bez iTunes-a, ima raznih varijanti i zavise od toga da li planiraš da radiš jailbreak ili ne.
Mislio sam "dok je prazan" - ako ga natovariš svim i svačim, posle sve to treba vratiti, što ume da potraje.
Što se tiče prebacivanja podataka bez iTunes-a, ima raznih varijanti i zavise od toga da li planiraš da radiš jailbreak ili ne.
● PRAVILA FORUMA ●
ja imam 4s kupljen sve normalno u prodavnici u ch i zakljucan je na mrezu koju sam kupio sto meni ne smeta, ali posto redovno menjam telefon pitao sam sta ako hocu nekom da poklonim tel da ga neko drugi koristi jer izadje nov model a ja hocu nov model kako neko moze da nastavi da koristi moj tel jer je blokiran na 2 god,
rekli su mi ako cekate 2 god besplatno je otkljucavanje pozovite nas i sve ce mo resiti,
ali ako hocu pre isteka 2 god mora da se plati, kada sam pitao koliko da se plati rekli su sve zavisi koliko vam je ostalo do isteka 2god sto vam manje ostaje manje ce da se plati i da ne moze u prvih 6 meseci da se odblokira.
rekli su mi ako cekate 2 god besplatno je otkljucavanje pozovite nas i sve ce mo resiti,
ali ako hocu pre isteka 2 god mora da se plati, kada sam pitao koliko da se plati rekli su sve zavisi koliko vam je ostalo do isteka 2god sto vam manje ostaje manje ce da se plati i da ne moze u prvih 6 meseci da se odblokira.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
035, mislim da si sam sebi vec sve odgovorio:D
Taj telefon nece biti upotrebljiv na drugoj mrezi, OSIM u slucaju da ima BaseBand koji je moguce otkljucati nekim postupkom - u ovom slucaju potreban je X-SIM.
Taj telefon nece biti upotrebljiv na drugoj mrezi, OSIM u slucaju da ima BaseBand koji je moguce otkljucati nekim postupkom - u ovom slucaju potreban je X-SIM.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
ne ja ne zelim da radim i otkljucavam tel sad, mozda kasnije kada promenim tel,
ovo sam napisao zbog ljudi koji su kupili polovan tel i ako znaju koja mreza kako mogu legalno da ga otkljucaju da ne budze nista.
mislim da kada se ovo ako uradi nema posle problema kad izadje novija verzija od trenutne 5.1.1 , jer mi je pricao jedan drugar da su mu otkljucali telu nekom mob sopu i cim je nadogradio verziju on se zakljucao pa je morao ponovo.
ovo sam napisao zbog ljudi koji su kupili polovan tel i ako znaju koja mreza kako mogu legalno da ga otkljucaju da ne budze nista.
mislim da kada se ovo ako uradi nema posle problema kad izadje novija verzija od trenutne 5.1.1 , jer mi je pricao jedan drugar da su mu otkljucali telu nekom mob sopu i cim je nadogradio verziju on se zakljucao pa je morao ponovo.
Odradio sam apdejt preko telefona i nista se nije obrisalo,sve je ostalo pa cak i slike za koje sam mislio da ce da odu sigurno.. Skinuo sam neku aplikaciju za brojanje kolicine podataka i memorije telefona,i na njemu sam video da neke aplikacije rade bez obzira sto nisu ukljucene (neke igrice koje sam koristio jutros su jos uvek aktivne). Jel postoji neki app killer kao na androidu ili je to nepotrebno? Jel se gasi uopste aplikacija kada se izadje na home dugme? Ne znam,mozda je glupo pitanje ali mi nije jasno..
- Miškoni
- Administrator
Miki123, jesi li uradio jailbreak? Ako jesi, ima raznih aplikacija koje unapređuju rad sa App Switcher-om (to je pravi naziv). Ako nisi, onda je ovo što je lapac naveo jedini način. U suštini, sam OS će osloboditi memoriju ako zatreba, ali zašto da ti zvrje u pozadini aplikacije koje svakako više ne koristiš, troše nepotrebno resurse i brže se prazni baterija.
● PRAVILA FORUMA ●
Miki123, app killeri su nešto što je potrebno korisnicima androida, ne i na ios-u. Multitasking na ios-u je vrlo solidno zamišljen, a koga interesuje kako to funkcioniše neka pogleda sledeći klip:
http://player.vimeo.com/video/34660348
http://player.vimeo.com/video/34660348
NIsam mogao da verujem kada sam video koliko je aplikacija bilo otvoreno (bar 20), a da nije ni jednom ni usporio a kamoli zablokirao ili zabagovao.. Dobar je ovaj video da se vidi kako sam gasi aplikacije koje se ne koriste.. Devojka ima android i posle manje od sat vremena koriscenja (a da ne udari app killer) pocinje bas da joj usporava i zaglupljuje..A sto se tice JBka,mislim da necu jos uvek da ga radim.Nisam pohvatao ni pola stvari koje mogu da uradim sada na telefonu! A posto sam gledao onaj video - 100 razloga zasto uraditi JB,mislim da bih se pogubio skroz..Nije mi frka,nece nigde da pobegne 

Ja obično gasim sve jednim klikom (RemobeBG sa Cydie), ne zato što bi usporavao nego upravo što Miškoni kaže da ne troši bateriju i resurse.
A da malo odbranim i Android, i tu je odlično odrađen multitasking menadžment. HD2 restartujem jednom u 5-6 dana a eventualno se jednom u 2-3 dana setim da pogasum sve aktivno.
A da malo odbranim i Android, i tu je odlično odrađen multitasking menadžment. HD2 restartujem jednom u 5-6 dana a eventualno se jednom u 2-3 dana setim da pogasum sve aktivno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Na high end androidima nema tog zaglupljivanja,od telefona od 100 evra ne treba ni ocekivati neko cudo,sto se kaze :koliko para toliko muzike:)