GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: GPS navigacija

Post od toda81 »

xerosoft, ja ti mogu to srediti :wink:
Note IV N9100 dual

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

toda81 koju verziju programa koristiš 5.00.60 ili 6.00.30?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

cvoruga, probao sam obe verzije koje si ti pomenuo, ali trenutno koristim 5.00.50. Koju verzuju ti koristis?
Note IV N9100 dual

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

toda81, koristim 5.00.50, noviju nisam ni probao :uhuh: .
U principu nemam primedbe na program, osim što ume da mi zaglupi mob pa moram da ga restartujem :x .
Ima li nekoh bitnijih razlika da bi prešao na verziju 6.00.30 ili jok ;) ?

Inače, ne znam da li ja nisam pre primećivao ili sam se sad istripovao :oops: ,
ali po ovako sunčanom i bez oblaka vremenu mi momentalno nalazi satelit :lol: , a pre to nije bio slučaj :roll:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

cvoruga, ja nisma primetio neku drasticnu razliku izmedju tog novog garmin-a i starog pa sam se zato vratio na stari, a imao sam problem na najnovijoj verziji jer mi nije radio zum.

Imam jedno pitanje vezano za igo navvigaciju. Da li ce igo dobro da napravi rutu od Srbije do Holandije ako npr u telefon ubacim samo mape MAdjarske, Austrije, Nemacke i Holandije ili moram da ubacim kompletnu evropu, tj sve mape Evrope?
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

toda81, e sad najbolje da odgovor dobijes od onog ko je to proverio. Ovako mi mozemo samo da nagadjamo ali po mom iskustvu sa garminom trebalo bi da ti zavrsi posao. Jer ako moze garmin zasto nebi mogao i igo da vidi onu mapu drzave ako si na toj teritoriji, drzave koje si ti napisao.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Kod igo-a cini mi se da u folderu sa mapama treba da postoji" basemap" ili nesto slicno. U tom slucaju bi trebalo i da radi na taj nacin! Uostalom mozes da ukucas rutu pa da isprobas, cisto da vidis kuda ce te voditi. ;)
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Probacu onda da ubacim mape i da ukucam rutu pa cu da vidim da li ce voditi,a imam u igo-u basemap. Mislio sam da neko mozda ima iskustva sa ovim pa sam zato postavio pitanje. Hvala vam
Note IV N9100 dual

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Navi Garmin sa 2.60 mapom, Nokia 5800, relacija NBg - Košutnjak, večeras testirano.
Do mosta na Adi me doveo bez problema, preko mosta isto, posle Hipodroma mi govori "skrenite desno u Radničku" :blinky: :blinky: :blinky: ,
a to je smer koji vodi ka NBg-u :uhuh: :chytry: :disgust: :ohmy: :blinky: :o :shock: :wacko: :x .
Ja naravno skrenem levo, on posle 5 minuta, skoro sam prošao skretanje za Adu, preračunava i nastavlja da me vodi kako treba :angry: .
Ne kapiram, da li je i njemu vrućina ili koji li mu je ali baš bezveze :x .
Ajde ja koji navi koristim ne znam ni sam zašto zapravo, i znam put gde idem,
ali šta neko ko se oslanja na program jer ne zna put i računa na Garmin da će ga dovesti do cilja :o.

Znači nekad valja nekad ne, greje i jede bateriju kao blesav, zaglupljuje mi mobilni da moram da ga restartujem,
sve u svemu truba :x

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

cvoruga, pa on te vodio glavnim putem,i ako je to tebi duzi put ali da si ga pratio gde te je vodio sigurno bi te doveo do cilja.
Ih koliko se puta meni desilo da testiram garmin u mom kraju, uvek me je navodio glavnim putem da idem iako je nekad ta ruta duza i po 20 km. ali tako je njemu ucrtano i uvek imaju prerioritet glavne saobracajnice.
Desilo mi se da idem Nis Leskovac i naravno da cu ici starim putem zbog putarine ali on me stalno vraca na auto put.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Deksi, ne ne, nije duži put u pitanju.
Predlagao mi je da skrenem desno a ja sam trebao da skrenem levo :ohmy: .
Totalno je promašio smer, vraćao me nazad ka kući, pa mi predlagao polukružno pa isključenje na nadvožnjak :shock: .
Pisao sam u nekom od prethodnih postova kako me je u manjem gradu navodio preko pešačkog mosta i to je jedina ruta koju mi je predlagao, drugu nije znao :( .
Znam da prati glavne put, koliko sam ja primetio u BG-u prvo predlaže trase GSP-a, što nije uvek najoptimalnije rešenje :disgust: .
Nisam baš (pre)zadovoljan Garminom :dry: .
Koliko para toliko muzike, uvek bilo i biće :wink:

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

Kolega mi je ubacio Igo navigaciju u LG p990 i ona radi, samo sto je prikaz na otprilike jednoj trecini displeja. Napominjem da je ubacio je aplikaciju za rez.800x480, koja bi trebala odgovarati navedenom telefonu. Da li je neko imao taj problem, sta bi moglo biti u pitanju i kao dobiti punu sliku. Do sada sam se susretao sa garminom, tako da mi igo potpuno stran. Pozz

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Nije dobra rezolucija garant,bez obzira sto pise.Neka nadje neku drugu verziju pa neka onda proba.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

raso1, imas na pp moj igo folder za rezoluciju koja ti treba :wink:

ALATI/POSTAVKE/IZRADA RUTE/PREFERENCE RUTA i tu sada imate ponudjeno:
1. Brze vreme (vodi na glavne puteve i autoput)
2. Manja udaljenost (sama rec kaze)
3. Van puta
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Moj prijatelj je dobio polovnu TomTom navigaciju,tj uredjaj TomTom sa tomtom navigacijom u njemu.Nema kutiju od njega vec samo auto punjac.Taj tom tom je na nemackom jeziku pa se i ja tesko snalazim na njemu.Video sam da je mapa Srbije ocajna pa me interesuje da li postoji neka detaljna mapa Srbije za tomtom i da li se moze ubaciti neki fajl da bi meni bio na srpskom i da bi navodio na srpskom jeziku? Na samom uredjaju ne pise da li je windows tako da ne znam o cemu se radi,a ja sam pokusao da ubacim igo primo iz mog navigacionog uredjaja i tom tom ga ne prepoznaje
Note IV N9100 dual

milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 22. Dec 2006. 13:46
:: Nokia E7

Post od milanovic986 »

TomTom je jako lose odradjen za nase podrucje. Za zapadnu Evropu je dobar. Kod njega ne moze da se ubacuje srpski interfejs tako lako, vec postoji neki menu builder gde pravis bukvalno interfejs sa nazivima i ikonicama pa poske taj fajl prebacujes u uredjaj.

Ja sam skoro imao neki TomTom na servisu i propisno sam se namucio da ga dovedem u upotrebljivo stanje, ali krajnji rezultat je bio razocaravajuci jer je po svemu daleko iza Garmin i iGo uredjaja.
NOKIA E7 User

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

milanovic986, hvala na info. Da li je moguce uopste ubaciti u ovaj uredjaj igo ili garmin?
Note IV N9100 dual

milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milanovic986 »

Ne. On radi samo sa TomTom softverom. Licno izbegavam da radim te uredjaje jer korisnici ocekuju dosta, a ne moze da se postigne funkcionalnost IGO-a ili Garmina.
NOKIA E7 User

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

milanovic986, znaci ne moze se ubaciti ni igo ni garmin. Ovo je bas bez veze. Ja imam neki GPS navigation szstem u kome se kada sam ga dobio nalazio igo primo 1.2 a ja sam zeleo da ubacim garmin,ali nikako da uspem. Moj navigacioni uredjaj je windows
Note IV N9100 dual

milanovic986
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milanovic986 »

Garmin softver moze samo na Garmin uredjajima. Na uredjajima sa iGO softverom mozes da ubacis razlicite vrste IGO softvera (iGO MyWay, Primo, Amigo...). Postoje i prilagodjene verzije za posebne vrste uredjaja, kao na primer iGO za Becker uredjaje itd.

Primo je zahtevniji softver i slabiji uredjaji se muce sa njim. Zbog male ram memorije nastaje ona greska Out of memory, ili se koci u radu zbog slabijeg procesora. Na taj tvoj uredjaj ubaci IGO8 i najnovije mape, i to ce da ti radi bez problema.
NOKIA E7 User

Zaključana tema