LG optimus L7

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Re: LG optimus L7

Post od Chobby88 »

Neki nas lik je rutovao l7 na xda,potrazi malo bolje.

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 16. Jun 2010. 16:30
:: iPhone 8 Plus

Post od Master Joda »

wucinac, U sustini to koliko RAM-a ostaje je veoma relativna stvar, zavisi sta ti sve trci u pozadini.. facebook, twitter itd. Rekao bih da sad imam oko 40-50MB vise slobodnog RAM-a tj. otprilike oko 140-150 dok je pre bilo 100MB. I definitivno ne koristim vise one gluposti tipa task killer, ram optimizer itd. Noviji androidi su dovoljno pametni da u pravom trenutku (kad zatreba) oslobodi sto vise memorije.

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

da li si mozda rootovao? nasao sam xda (malo bolje sam potrazio) da nas momak tj iz beograda radi na L7.
mnogo se dvoumim izmedju lg i htc one v.
procitao sam da htc ima veliki problem sa brick-om, tj ako pritisnes zajedno power i vol+ telefon je mrtav, pomaze samo zamena aparata. ako je to tacno onda je to prava katastrofa.
sada koristim SE Mini koji ima isti cpu i gpu kao htc pa me interesuje da li mozes da napises koliko imas skinutih app i sta sve radi u pozadini?
video sam da ima dostupno i 2, nesto gb za mass storage. to je fin dodatak da nemoras kupovati sd karticu.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

instalirao je neko Chrome?
interesuje me da li secka tj koci?
da li se moze zameniti crna pozadina u meni-u, kontaktima, porukama ili mozda ima opciju promene tema?
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

dajte neki sreenshot aplikacija da i ostalima bude lakse prilikom odabira telefona.
trazio sam ga u prodavnicama ali niko ga nema na stanju da testiram.

Low Rider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Okt 2005. 21:35

Post od Low Rider »

da li je neko uspeo ili bar ima savet kako da podesim hotmail account?
Problem je sa onim security sertifikatima, izgleda...mozda i nije :?
Sama mail aplikcija koju telefon ima nece ni da cuje za hotmail. Vec nedelju dana trazim na netu resenje ali nista. Navodno bi trebao da funkcionise kada se postavi SSL, ali ja sam isprobao sve. Da ne duzim, ako je neko uspeo da podesi neka ostavi ovde kako.
Cak i ona hotmail aplikacija sa marketa ne funkcionise kako treba. Mail mogu da proverim samo ako sam preko wifi nakacen na net. A npr. o outbox i deleted folderu mogu samo da maštam :dry:
tnx

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Poydrav drustvo. Moj brat je kupio ovaj tel preko vip-a i yakljucan je na vip mreyu,a hoce da ga dekodira da bi mogao da ubaci holandsku karticu jer ide tamo da radi na par meseci pa nas interesuje da li postoji nacin da se u domacoj radinosti dekodira ovaj telefon.Pokusao je da nosi tel danas u servise u Backoj Topoli,ali oni ne znaju da ga dekodiraju,a njemu je hitno jer u ponedeljak ujutru putuje avionom za Holandiju iz Beograda,a nema vremena ujutru u ponedeljak da ga nosi u neki servis u bg-u.Da li imate neku ideju sta bi mogao da uradi?

EDIT I:
Mozda bi mi nacilo i ako znate nokog majstora u bg-u ko bi pristao da ga odradi u nedelju,tj da ga dekodira

EDIT II:
Ja sam pronasao ova dva linka http://unlockroot.com/ i http://unlockroot.com/unlockroot.php i na tom spisku se nalazi ovaj lg p700 i tacan njegov firmware i verzion tako d aizgleda da je podrzan.Koliko kapiram ovo je unlock i rooot u isto vreme.Da li sam u pravu? Da li se na ovaj nacin radi i rod i otkljucavanje telefona sa mreze
Note IV N9100 dual

bojanra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 06. Maj 2012. 20:10
:: G2

Post od bojanra »

Dali se nekom desava da kada izadje iz neke aplikacije,nestanu sve ikonice pa se posle par sekundi ponovo ucitaju?Dali to ima veze sa polednjim update-om?cini mi se da se to ranije nije desavalo.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Može li neko ko ima ovaj fon da mi napiše utiske, da li mu vidno fali snage u realnom radu, trajanje baterije, generalni utisci ...
Sviđa mi se kako izgleda, i cena mu je prihvatljiva, pa da vidim odgovara li mojim potrebama.

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Post od Nenad-77 »

evo sad ce mesec dana kako sam kupio l7 uz vip tarifni paket i zadovoljan sam tel,sluzi mi za pozive poruke internet i poneki put odgledam neki divx film da prodje vreme i tel radi bsz greske igrice me nezanimaju i nikada neigram na tel.sto se zice baterije traje od 1 do max 2 dana ako se regulise osvetljenje ekrana 3g se aktivira kad idem na net a ovako radi u 2g modu nekoristi se vremenska prognoza unaci poziv i poruke ima slucajeva kad bateriju svuce za nekoliko sati.njegov orginal punjac je 5v 700mah a ja koristim neki kodakov usb punjac 5v 1000 mah da bi malo brze napunio bateriju ako negde zurim.usb kabal koristim od nokie n82 jer meksi i nije krut kao lg.desava mi se da prilikom paljenja tel kad podigne sistem i xok neocita sve malo uspori kad prvi put otvaram glavni meni sa aplikacijama ali to je normalno jer sam zahtevao neku operaciju u toku ocitavanja programa a kako i nebi kad procesor ima jedno jezgro to se desi na pocetku a posle radi kao zec.kad bude bilo mogucnosti uzimam samsung galaxy note zbog velicine ekrana ali nemam neru da odbacim lg l7.sto se tice spoljasneg izgleda extra je tu dopunjuje gorila glas staklo jedino je mana szo nemogu da nadjem za njega silikonsku oblogu i orginal rezervnu bateriju za nedaj boze,ali i za to imam resenje samo kad bi nasao da kupim drugi zadnji poklopac gde bi namestio kabal i unutar poklopca kontakte koje nalezu na kontakte koje se nalaze na telefonu za bateriju i tako ga prikacio da se napaja sa ekstremne baterije koja je kapaciteta od 6 do 10 ah a npona koji je standard za tel 3.7v baterije sam upotrebio od jednog laptopa gde sam rastavio celije i umesto napona od 19v sveo na 4.2v kad je puna a velikog kapaciteta to bi mi sluzilo kad idem na neko putovanje gde nemogu da dopunim bateriju tel,pa bi koristio ekstremno napajanje baterijom.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Nenad-77, lep opis, koliko čitam zadovoljan si telefonom 8) .
Kakav je zvuk u slušalicama?
I pomenuo si da pogledaš divx film na njemu, pa da mi kažeš da li je potrebno konvertovati film pre prebacivanja na mob ili ne?
Može li se samo prebaciti film na mob i gledati?

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Post od Nenad-77 »

sto se tice zvuka u slusalici nisam probao jer neslusam muziku dok sam u pokretu nemam tu naviku pa ti nemogu reci kakav je zvuk u slusalici.a za pustanje filma koristim mk player tel moze bez problema da reprodukuje divx xviid fajlove sa titlom mada na ekranima od 4,3inca i 5inca nemozes da primetis razliku u kvalizetu slike izmedju divx dvd ili hd filmova jer su ekrani mali i bas zato svaki film dali je divx ili dvd format slika je kvalitetna zbog velike gustine piksela ma malom prostoru.

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

Telefon moze da reprodukuje video do 720p. U zavisnosti u kom je formatu video snimak (da li je podrzano hardversno dekodovanje od strane telefona )zavisi da li ce ti video seckati ili ne, ovo se odnosi samo na snimke visokog kvaliteta (720p). Sa snimcima slabije rezoucije nisam nikad imao nikakvih problema, filmove sa 480p gledam bez problema, bez obzira da li se radi hardversko ili softversko dekodovanje.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Nenad-77, Master Joda, pričam o Divx filmovima, ne HD, sigurno ih neću gledati na malom ekranu :uhuh: .
Ono što mene interesuje je, da li film i prevod mogu samo iskopirati na SD karticu i pustiti ga tako,
ili ga moram konvertovati u nekom od programa za obradu pa tek onda prebacivati na komp?

Master Joda, daj još neki info o mobu, baterija, brzina, da li se primeti da je single CPU i da ima "samo" 512 MB memorije, postoje li ROM-ovi za njega ... 8)

Master Joda
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Master Joda »

Nije potrebno nikakvo konvertovanje, samo kopiras film i pustis ;). Kao sto sam gore vec napisao sa svim fajlovima rezolucije manje od 720p ne bi trebao da imas ikakvih problema. Sa videom od 720p postoji sansa da ti reprodukcija ne radi kako treba. Naravno postavlja se pitanje zasto bi gledao film od 720p na telefonu, npr. zato sto ga stream-ujes direktno sa svog desktop racunara i uopste se ne cimas sa kopiranjem na telefon. Pre ovoga sam imao telefon HTC Tattoo, pa bas i nisam merodavan da ocenjujem brzinu, meni je extra brz. Retko mi se desava da uspori i to obicno kad je popaljeno gomila stvari i u sred svega toga upalim Skype koji krene da se sinhronizuje sa svim i svacim. Iskreno me zanima kako bi se sa svim tim izborio neki jaci dvojezgarni procesor. Od 512 RAM-a, oko 100 - 150 mi je uvek slobodno. Igrice igram bez problema i to i one zahtevnije tipa Need For Speed: Hot Pursuit, ove sitne tipa Angry Birds necu ni da komentarisem. Bateriju najvise trosi ako konstantno drzis upaljen internet i pri takvom koriscenju izgurace ti 1 - 1.5 dan. Ja palim net samo po potrebi i izgurao sam i do 2.5 dana. Sve u svemu ja sam prezadovoljan i do sada ne vidim ni jedan razlog zasto bih uzeo neki drugi telefon (bez obzira koliko jezgara imao). Postoji Root za telefon i to ga je napravio neki nas lik, ali mislim da jos nema Custom ROM-ova.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Master Joda, zahvaljujem na opširnom odgovoru :oops:

bojanra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 06. Maj 2012. 20:10
:: G2

Post od bojanra »

Otkrio sam problemcic, zezao me je neki launcher, nista strasno al me nerviralo...

junackisin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Sep 2012. 14:19
:: LG Optimus L7
:: BlackBerry curve8520

Post od junackisin »

Skinuo sam MX player i htedoh da odgledam neki film... Kako prebacujete avi fajlove preko ovog ubogog LG PC suite?! Krenem ja sve lepo, ono kao fazon PC Library--Movies pa ga kao prebacujem na Device i on krene i posle pola minuta se prekine, kao proveri usb kabal ili karticu... Ajde ja kao da ga zeznem, udjem na karticu onako primitivno preko My computer, pa kao da je usb fles i nekako kopiram film na karticu...i pustim ga na MX playeru. ALI...Kako da ubacim prevod?! nikako mi ne ide...pomagajte molim vas...

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

junackisin, a sto koristis PC Suite? :? Mountuj ga kao Mass Storage pa lepo copy/paste bas kao sto si i napisao, a titl mislim da moze samo srt format da koristi, ali to vec nisam siguran... Ja inace sa svim filmovima fajl za titl nazovem isto kao fajl za film i svi plejeri ga automatski ucitavaju, pa i MX... :)

junackisin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Sep 2012. 14:19
:: LG Optimus L7
:: BlackBerry curve8520

Post od junackisin »

Hvala PSY. Imate li neki dobar link za iGO navigaciju? ono kao sa nasim mapama jezikom i tim forama, neku verziju koju i vi koristite...

Odgovori