Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Re: Nokia N8

Post od Fox »

zoreli,imajuci u vidu kurs evra,kao i cene koje su napolju za originalne baterije,cena je pristojna.
Pre neke 2 godine baterija za N82 je kostala oko 4000 dinara sto je bilo previse...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

jedno pitanje u vezi WhatsApp 2.8.8. dali su sta promenili povodom kacenja na mrezu, dali je i dalje konstantno prikacen na mrezu ili su ubacili da moze to da se prekine i iskljuci.?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

darkonda, nisam vise u toku sa tim novijim verzijama WhatsApp jer nemam vise N8 ali se i prije moglo ubijanjem 2 procesa ugasiti program. I bio je jos jedan program koji pokrenes i samo jednim klikom ugasis ili upalis WhatsApp tako da mi ta neka opcija gasenja WhatsApp-a u samom programu i nije bila nesto potrebna.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Ljudi imam dilemu , hoće sestra da kupi telefon i dvoumi se između N8 i Nokie 701 , ima za kupovinu 170 evra , ja da joj pomognem prelistam oglase i nađem:

Nokia 701 crna - mesec dana stara u fullu , extra stanje za 150 evra
Nokia N8 crna - doneta iz nemačke , u fabričkim folijama , 30 min. lifetimer , ima samo punjač i slušalice za 170 evra
Nokia N8 siva - dobro očuvana u fullu , 60 sati lifetimer , starost 1 godina za 150 evra

Šta raditi ??? :|
16 godina na forumu MOBILNISVET

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zoreli, te nesto bolje performanse koje ima 701 i ne znam bas gdje moze iskoristiti jer N8 radi sasvim dobro sa svojim procesorom i RAM memorijom kao i sa GPU-om koji ima jer nema tu nekih igrica ili aplikacija koji ce iskoristit bolji hardver na 701 i ne vjerujem da ce ih biti. A prednost koju ima N8 su puno bolja kamera kao i kvalitetniji prikaz ekrana (moj licni utisak koji sam stekao uporedjujuci uzivo) kao i bolji kvalitet izrade, i u startu prednost od vece memorije (16GB vs. 8GB) . Poprilicno sam siguran da je i trajanje baterije na strani N8. Dobijace 701 vjerovatno jos neki update ali cisto sumnjam da ce tu biti vecih promjena kao sto je to bilo sa Anna na Belle tako da je cisto kozmeticke prirode a dosta tih stvari ce biti portovano na N8 tako da ako se zainteresuje vecinu stvari ce moci i na N8 imati kao sto vjerujem da i sam znas. Moj izbor bi bila ta crna N8 ako je u tim fabrickim folijama i ako je bez i najmanjeg traga koristenja, iako se taj lifetimer moze ponistiti.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

I ja se nebih razmisljao, N8 ima vise prednosti.
Evo i ja ubedjujem buraza ka kupi jednu osmicu, sada im je cena bas povoljna.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Da , N8 ima polovnih u oglasima od 140 pa do 200 evra baš dosta , nove u radnjama su 235 - 260 (370e *legalne derikože* ) pa sad koliko je realna cena polovnih :? , ja sam svoju glanc novu platio 205e u maju .

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zoreli, nisam pametan sto se tice cijena. Ja sam svoju N8 u perfektnom stanju sa svom opremom + auto punjač + soft cover originalni prodao za 180 evra i smatram da sam dobro prosao jer ih ima dosta i jeftinije... Doduse to je ovdje u Banja Luci.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Evo ovako , uzeo sam sestri 701 ipak , presudilo je to što joj je kamera manje bitna. Upoređivao sam danas N8 i 701 i evo:
N8 - kamera neuporedivo bolja kao i izrada telefona.
701 - bolji ekran , bolji odziv na dodir , primetno je brži u radi , bolje radi browser - brže i fluidnije, muzički plejer extra kao na N8. Kamera na 701 je onako ... ništa posebno , dobre fotke pravi napolju po danu .

Promenio sam product cod na 701 (fon je kupljen u segedinu i nije imao Srpski) na Balcans preko nss (na moje veliko iznenađenje , na N8 nisam mogao) i uradio apdejt na belle fp1 težak oko 400 mb , Weather widget i na Belle fp1 noću umesto meseca sunce sija :lol: , sad ću ga promeniti.

Edit: Transparent Weather Widget je nemoguće instalirati jer je fabrički Weather Widget sistemski na FP1 i nemože se deinstalirati pa sam skinuo sa Nokia Beta Labs onaj apdejtovani i on radi ok . Inače drugačiji je hack za FP1 ( Nokia 808 , 701 ... ) i radi samo onaj "Norton Symbian Hack by CODeRUS" , theme effect se više nemože isključiti a ima i masa novih widgeta .

E da , sa ovim FP1 apdejtom procesor na 701 je 1.3 GHz 8)

Edit 2: na oba telefon imam iste aplikacije instalirane a memorija: N8 - 49 mb free , 701 - 249 mb free
Poslednja izmena od zoreli u Ned, 05. Avg 2012. 13:59, izmenjeno 4 puta ukupno.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

zoreli, mozda je i bolje sto si tako uradio ako joj kamera i izgled nisu bitni. 701 ima vise ram memorije i bolji procesor a i sigurno je jeftiniji za oko 30 eu.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

zoreli, kao sto rece Deksi, ako joj kamera toliko nije bitna onda sto da ne 701...a sto se tice ovog weather widgeta,ja sam isto imao probleme,ne takve da nocu sija sunce,vec da posle nekoliko dana nije hteo da se azurira i bilo je potrebno da se ugasi pa opet upali telefon da bi proradio widget,i onda sam isto kao i ti otisao na beta labs,i nasao update za weather widget,ubacio i instalirao i sada je sve ok..

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

zoreli,nisam te najbolje razumeo zbog cega nisi mogao da instaliras Transparent Weather Widget?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Fox , pokušao sam da instaliram "Weathet_Widget_Semi_transparent_All_lang_Improved_20.0_By_Taylor" (koji imam na N8) ali mi je na 701 izbacilo "greška ažuriranja" a u app manageru nema ga u spisku app za deinstalaciju :? . imaš li ideju šta raditi u vezi transparentnog vidžeta ?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

zoreli,najverovatnije je da je ta verzija widgeta starija od postojece pa se zato javlja greska.
Jel hackovan fw na tom tel.?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Jeste , "Norton Symbian Hack by CODeRUS" samo taj radi na FP1.

Našao sam transparent weatherwidget.mif fajl na netu a ne usuđujem se da zamenim originalni u z:/resource/apps :unsure:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

zoreli,na z particiji ne mozes nista da izmenis,sem ako planiras da skuvas neki fw.
Postoji patch koji omogucava da se veci deo .mif fileova moze ucitati sa C ili E particije tako da i to mozes da probas.
S obzirom da si naknadno instalirao widget,taj .mif file bi trebalo da prebacis u C memoriju.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Momci da niste malo promasili temu,ako vec pisete o 701? :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Prvo smo poredili N8 i 701 , pa onda prešli na Belle FP1 :wink:

Ne bi ništa da čačkam da nebi S%&*O nešto , sačekaćemo , valjda će neki pametni ljudi napraviti transparentne vidžete i za Belle FP1 :)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Sale_M,moguce,mada sam u svojim postovima pisao o samom sistemu koji je skoro pa isti kod oba modela.
zoreli,pogledaj da li imas taj file na C,ako da,onda backupuj taj file,prekopiraj taj novi .mif file preko njega i restartuj tel.
Ukoliko nesto ne bude radilo kako treba samo vrati orig. file.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Fox premestio sam i isto je , vidžet je crn.

Kako vam radi vremenska prognoza? Meni nokijin vidžet pokazuje 29C a accuweather vidžet 35C :?

Odgovori