Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia N8
zoreli, meni sasvim ok radi,od kada sam ubacio update sa beta labs-a,a i pokazuje realnu temperaturu koliko toliko za moje podrucje(mozda nekada za 1-2 C,se razlikuje od termometra sto stoji napolje..)jeste da nekada hoce da zatupavi pa nece da reaguje na nista,niti da se azurira,e onda mora da se restartuje mob,da bi opet proradio,ali to samo widget,dok aplikacija odlicno radi...
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
To me je začudilo sinoć kad sam gledao , isto se ponašala i na N8 i 701 .
Samo da dodam da baterija na N8 traje 50% duže sa istim aplikacijama i podešavanjima u odnosu na 701 belle fp1
ubi je procesor.
Samo da dodam da baterija na N8 traje 50% duže sa istim aplikacijama i podešavanjima u odnosu na 701 belle fp1

Poslednja izmena od zoreli u Uto, 07. Avg 2012. 19:51, izmenjeno 1 put ukupno.
16 godina na forumu MOBILNISVET
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 07. Avg 2012. 13:13
- :: Nokia N8
- :: Nokia N97
Potrebna mi je pomoc, pa se obraćam stručnjacima
N8 imam od decembra, nisam imala problema sa njom, sve je radilo savrseno. ubacila sam par aplikacija i tema, neke nisam mogla zbog sertifikata, ali i to sam saznala kako mogu da sredim (ali nikako da se svrtim da to jednom sredim).
Ono sto me muci je prepoznavanje brojeva iz address book-a. Posto je broj 063 i koristim ga za posao, napravila sam grupe koje aktiviram/deakativiram po potrebi. Pre 2-3 nedelje sam primetila da ljudi iz 'aktivne' grupe ne mogu da me dobiju i da telefon ne prepoznaje broj koji je u imeniku i u grupi (imaju svoje slicice i melodije, a pojavljuje se 'opšta' slika i melodija karakteristična za profil). U pitanju su brojevi iz 064 mreže. Promenila sam ih na +38164xyz i mislila sam da sam time sredila problem. JOK
. I dalje moja N8 ne prepoznaje brojeve iz 064 mreže. A ja više ne znam šta da radim, raspitala sam se, čitala na netu, čitala ovde na forumu (bilo je samo jedno pitanje na tu temu, ali odgovor nije pomogao u mom slučaju). Ja više ne znam šta da radim, ne mogu da koristim grupe i da razdvajam privatne i poslovne pozive. I, iskreno to mi užasno ide na živce i ne znam kako da rešim nešto što mi deluje bezazleno.
Da napomenem: nisu mi duplirani kontakti, samo su u phone memory, znaci nemam ih na sim-kartici. Kontakte sam prebacivala sa starog telefona. Proverila sam, nemam nigde dupliranih brojeva telefona.

N8 imam od decembra, nisam imala problema sa njom, sve je radilo savrseno. ubacila sam par aplikacija i tema, neke nisam mogla zbog sertifikata, ali i to sam saznala kako mogu da sredim (ali nikako da se svrtim da to jednom sredim).
Ono sto me muci je prepoznavanje brojeva iz address book-a. Posto je broj 063 i koristim ga za posao, napravila sam grupe koje aktiviram/deakativiram po potrebi. Pre 2-3 nedelje sam primetila da ljudi iz 'aktivne' grupe ne mogu da me dobiju i da telefon ne prepoznaje broj koji je u imeniku i u grupi (imaju svoje slicice i melodije, a pojavljuje se 'opšta' slika i melodija karakteristična za profil). U pitanju su brojevi iz 064 mreže. Promenila sam ih na +38164xyz i mislila sam da sam time sredila problem. JOK

Da napomenem: nisu mi duplirani kontakti, samo su u phone memory, znaci nemam ih na sim-kartici. Kontakte sam prebacivala sa starog telefona. Proverila sam, nemam nigde dupliranih brojeva telefona.
- zoreli
- Moderator
Lepo bekapuj imenik na Nokia Suite i uradi hard reset telefona *#7370# , vrati imenik i ispočetka definiši grupe i tonove , neće ti biti neki posao , sve ukupno pola sata posla a telefon će ti biti kao nov i rešićeš problem.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 07. Avg 2012. 13:13
- :: Nokia N8
- :: Nokia N97
Zoreli, hvala na odgovoru. Tog hard reseta sam se i plasila... ali, probala sam i nije nista uspelo.
Preko Nokia Suite sam prebacila imenik, ubacila sam slicice i melodije (iako je on vec imao slicice pored imena?).
Naravno, kada se zove sa fiksnog, prepoznaje broj i izbacuje sliku i ubacenu melodiju, ali kada se zove sa 064, onda nema ni imena, ni slike, ni melodije, samo ceo broj +38164xyz.
Prebacila sam samo imenik misleci da mozda imam neku aplikaciju koja baguje. Sada mi nista nije jasno i pojma nemam sta dalje da radim. Imam mnogo kontakata koji su na 064 i nema sanse da ih sve zapamtim i prepoznam kada zovu.
Preko Nokia Suite sam prebacila imenik, ubacila sam slicice i melodije (iako je on vec imao slicice pored imena?).
Naravno, kada se zove sa fiksnog, prepoznaje broj i izbacuje sliku i ubacenu melodiju, ali kada se zove sa 064, onda nema ni imena, ni slike, ni melodije, samo ceo broj +38164xyz.
Prebacila sam samo imenik misleci da mozda imam neku aplikaciju koja baguje. Sada mi nista nije jasno i pojma nemam sta dalje da radim. Imam mnogo kontakata koji su na 064 i nema sanse da ih sve zapamtim i prepoznam kada zovu.
- zoreli
- Moderator
sta bi , to se u najvećem broju slučajeva dešava kad su kontakti duplirani , probaj da izbrišeš kontakte sa sim kartice i proveri u telefonu dali su duplirani kontakti , iako misliš da si to sve uradila uradi to još jednom 

- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
E sad da i ja dodam da sam kupio N8, ali nikako hack da napravim...
Svaki put sve lijepo radi, ali kad pokusam da instaliram nesto... Certi...DAMN!

Svaki put sve lijepo radi, ali kad pokusam da instaliram nesto... Certi...DAMN!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Pa prijatelju zavodnick, da castis pa ce ti reknemo sta da cinis. Ali ajde castices drugi put a sad mu cepni jedan reset pa ponovi hak.
Uzdravlje novi fontele.
Uzdravlje novi fontele.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
zavodnick, cestitke
Sto se tice hacka,ako nesto nece,cepni mu hard reset i onda hack,iskljucivo Norton metodom,ja sam ga radio x puta bez problema,cak nikad nisam morao hard reset da radim.

Sto se tice hacka,ako nesto nece,cepni mu hard reset i onda hack,iskljucivo Norton metodom,ja sam ga radio x puta bez problema,cak nikad nisam morao hard reset da radim.

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- zavodnick
- Expert
Deksi, Sale_M, hvala lijepo na zeljama.Evo sad sam pokusao, ali nekako mi ovo NOKIA na prvoj strani stoji par minuta poslije HARD-a
Imam osjecaj da je zaledio, pa cu pokusati da ga iskljucim i ukljucim pa da vidim sta sam napravio 
Taman da ga ukljucim i iskljucim, a on poce da dize sistem... Odlicno
Sad da pokusam ponovo da uradim hack?
Pokusao ponovo hack da uradim i jednostavno zadnji korak... kopiranje cijelog foldera SYS ( sve prebacujem bluetooth-om, jer mi USB cabal nece da radi, pa je nemoguce da cijeli folder saljem BT-om, ali svejedno kad pokusam samo installserver da prebacim iz foldera E: to C: preko X-plore-a, to nece da mi odradi... ) nije moguce.
Jednostavno kad oznacim installserver u E: folderu, tj. uradim COPY i kad dodjem na folder C: i uradim MOVE, jednostavno nece da to odrati i to je to... Ne znam u cemu je problem. Inace, isao sam po uputstvu sa N8fanclub-a...

Taman da ga ukljucim i iskljucim, a on poce da dize sistem... Odlicno

Pokusao ponovo hack da uradim i jednostavno zadnji korak... kopiranje cijelog foldera SYS ( sve prebacujem bluetooth-om, jer mi USB cabal nece da radi, pa je nemoguce da cijeli folder saljem BT-om, ali svejedno kad pokusam samo installserver da prebacim iz foldera E: to C: preko X-plore-a, to nece da mi odradi... ) nije moguce.
Jednostavno kad oznacim installserver u E: folderu, tj. uradim COPY i kad dodjem na folder C: i uradim MOVE, jednostavno nece da to odrati i to je to... Ne znam u cemu je problem. Inace, isao sam po uputstvu sa N8fanclub-a...

zavodnick, sve cestitke na prinovi,i da te dugo i odlicno sluzi..kao prvo dobro je da nisi ga upalio dok je vrsio resset,jer ko zna sta bi se desilo,a da napomenem i ja sam imao takav osecaj kao da je zaledio,i da nista se nedesava,ali posle nekog vremena pocinje da dize sistem,kao drugo nije mi stvarno jasno sto nece da odradi hack,ae pokusaj sa ovim koracima,sto sam ja detaljno odradio,imas tu i sve fajlove da skines i sve sto ti je potrebno ovde(moj post 4.)KLIK Ne znam samo da opet odradis resset,ako si nesto ubacivao,mada moja preporuka je da opet odradis,posto ko zna mozda su ostali neki "repovi" od pokusaja prethnodnog hack-a..
- zavodnick
- Expert
acamatic, znas li sta me buni najvise ?! Ne mogu da vjerujem da postoji jedno 10 verzija hack telefona i kod svih je razlicita... Neki koraci su isti, ali neki se bas bas bas razlikuju... Evo jos jednom cu da probam, pa ako ide, onda cool, a ako ne ide... ODUSTAJEM! Hvala svima na objasnjenju!
Uspio sam... Uz pomoc acamatic-evog posta sam uspio... Samo ne vidim razlog zasto mi prije nije htjelo! Hvala svima! E sad, jedino sto mi je preostalo da rijesim jeste to da vidim zasto mi ne radi USB kabl
Naravno i sad moram da instaliram nekakve korisne aplikacije,pa ako bi mi neko preporucio nesto, moze na PP i mozda nekakav widget za bateriju, vhome ( ali naravno koji prikazuje onu veliku sliku vremena,a ne da pise onako kolika je temperatura i da li ima vjetra ili nema
)...
Sale_M i Deksi, hvala!!!
Uspio sam... Uz pomoc acamatic-evog posta sam uspio... Samo ne vidim razlog zasto mi prije nije htjelo! Hvala svima! E sad, jedino sto mi je preostalo da rijesim jeste to da vidim zasto mi ne radi USB kabl

Naravno i sad moram da instaliram nekakve korisne aplikacije,pa ako bi mi neko preporucio nesto, moze na PP i mozda nekakav widget za bateriju, vhome ( ali naravno koji prikazuje onu veliku sliku vremena,a ne da pise onako kolika je temperatura i da li ima vjetra ili nema

Sale_M i Deksi, hvala!!!
Poslednja izmena od zavodnick u Čet, 09. Avg 2012. 11:50, izmenjeno 1 put ukupno.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
zavodnick dobru kupovinu si izvršio.i da te lepo služi...a hak...ma šta će ti....
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
zavodnick, e to vidis nisam znao da postoje razliciti koraci,znao sam da postoje razlicite vrste hack-a,ali za korake stvarno nisam znao,kada ti kazem trebalo bi 100% da radi ako sve lepo odradis,jer je ceo forum,koji ima symbian,odradio hack sa ovom metodom i svima radi..
- zavodnick
- Expert
VeNoM, hvala ti puno...
acamatic, o da ... recimo kod tebe pise da se c:shared izbrise a kod nekih ne... Kod tebe takodje pise da se installserver postavi u c:/sys/bin/ a kod nekih u root folder! Ima jos nekih milion stvarcica koje sam primjetio, ali ovo radi, pa dalje ne bih da isprobavam i da cackam
acamatic, o da ... recimo kod tebe pise da se c:shared izbrise a kod nekih ne... Kod tebe takodje pise da se installserver postavi u c:/sys/bin/ a kod nekih u root folder! Ima jos nekih milion stvarcica koje sam primjetio, ali ovo radi, pa dalje ne bih da isprobavam i da cackam

zavodnick, drago mi je da si uspeo,kazem ti da svi koji imamo symbian,smo radili hack ovom metodom i svima je uspelo,e sad sto se tice nekog widgeta za bateriju,ja koristim Ovaj,i mogu ti reci da sam zadovoljan jer ima sve i svasta,videces ako ubacis njega,ali postoji jedna mana,ako to moze da se uzme za manu,svi ti widgeti se razlikuju od "glavne baterije(one pored sata,u desnom uglu...)",a kako se razlikuju pa ovako,npr kada na widgetu imas negde oko 70%,tebi je i dalje glavna baterija puna,tek kada dodje do 50% na widgetu,tada pada prva crtica na glavnoj bateriji,tako da ce ti trebati malo vremena da se uhodas sa tom aplikacijom i sa glavnom baterijom,ako me razumes sta hocu da kazem..e sad dalje sto se tice widgeta za prognozu,ja koristim onaj fabricki,nije los,mada hoce nekada da zatupavi,pa moras da restart mob da bi opet proradio,mada od kada sam ga update nije vise bagovao..

P.S. umalo da zaboravim,e to stvarno ne znam sto nece da ti radi usb kabl,pokusaj da uzmes od nekog prijatelja ako ima noki-u,pa probaj..

P.S. umalo da zaboravim,e to stvarno ne znam sto nece da ti radi usb kabl,pokusaj da uzmes od nekog prijatelja ako ima noki-u,pa probaj..
- zavodnick
- Expert
acamatic, izgleda da nemam fabricki widget za vrijeme
Barem nisam nasao kod mene u aplikacijama
Koliko znam imam Belle OS i imam nekakvih programcica, ali za vrijeme nemam nista! Ne znam kako mi to fabricki nije doslo
I umalo da zaboravim da sam pokusavao da instaliram ovaj widget battery, ali ne moze da mi to odradi. Jednostavno dodje do 75-80% instalacije i tu samo dodje odjednom PREPAIRING INSTALATION i jednom mi je pisalo (prije hacka) SYSTEM ERROR a sad mi pise DOWNLOAD ERROR... Naravno, pokusavao sam par puta, ali ne vrijedi! U svakom slucaju, hvala!

Koliko znam imam Belle OS i imam nekakvih programcica, ali za vrijeme nemam nista! Ne znam kako mi to fabricki nije doslo

I umalo da zaboravim da sam pokusavao da instaliram ovaj widget battery, ali ne moze da mi to odradi. Jednostavno dodje do 75-80% instalacije i tu samo dodje odjednom PREPAIRING INSTALATION i jednom mi je pisalo (prije hacka) SYSTEM ERROR a sad mi pise DOWNLOAD ERROR... Naravno, pokusavao sam par puta, ali ne vrijedi! U svakom slucaju, hvala!
zavodnick, poslao sam ti PP,tamo sam ti objasnio neke stvari,sto se tice widgeta "fabrickih",a sto se tice ove vremenske ne znam stvarno sto nece da ti se instalira..ugasi telefon pa ga opet upali pa probaj odmah nakon toga da ubacis..
- zavodnick
- Expert
acamatic, hvala ti puno i hvala ostalima koji su mi pomogli... Sve odradih i sad se nadam da ce i problem s kablom da rijesim, ali to cu tek kad cura dodje ( jer ona isto ima N8 samo na Anna OS-u ) pa cu od nje da uzmem kabal pa da vidim da li radi 

- zoreli
- Moderator
Imam na N8 Garmin City Navigator Europe NT 2012.40 i kad hoću da ukucam destinaciju Nemačka moram da kucam Deutschland i gradove i ulice na nemačkom jeziku
, Grčku moram kucati Ellas pa na grčkom nazive gradova i ulica i tako dalje za svaku državu ponaosob
pravo ludilo nema teorije da znam da upišem destinaciju na jezicima država ...
E sad dali je to do mape koju imam , garmina ili nečeg trećeg ?

E sad dali je to do mape koju imam , garmina ili nečeg trećeg ?