Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Re: Nokia N8

Post od zavodnick »

janka_88, pa gdje si ti ?! Nema te... :D Elem, vidis sta ja sve moram da radim i da se patim sa N8 :)
Sve je lijepo odradjeno... zoreli. hvala! :D
Jos samo hack da odradim i to je to :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

zavodnick, hehe, ma tu sam samo sto sam "natjeran" da posjecujem sekciju drugog OS-a malo vise nego Symbian ali i dalje aktivno pratim sta se desava. :) Inace kako sluzi telefon? Ja nikako ne mogu kameru da prezalim na N8... :dry: Ali sta da se radi, i na S3 vrsi posao. :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, ehej tek sad vidjeh poruku koju si mi poslao... Stalno mi pisalo u sanducetu da imam jednu poruku i tek onda skontam da mi je sanduce puno... :D
Telefon odlicno sluzi,morao sam da uradim Hard Reset jer sam instalirao neki Windows App koji mi je bukvalno pojeo C: particiju tako da sad imam 220 MB slobodno na C:
Jos moram da vratim neke aplikacije tako da ... :D
Sto se tice kamere, dok sam ovih dana slikao i snimao, nisam mogao da vjerujem. Slike koje su slikane po noci su fantasticne :D, ali ne bih da ti stajem na muku jer ti to znas :D Jedino sto mogu da ti kazem je da poneses punjac sa sobom kud god da krenes... Drug mi ima S3, tako da... :D Sa srecom da te sluzi!

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

zavodnick ne treba ti Microsoft Outlook da bi bekapovao/sinhronizovao kalendar i poruke iz N8 .

janka_88 znači Samsung je poradio na tome , svaka čast .
16 godina na forumu MOBILNISVET

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, ma znam kako je za taj Office na N8, meni je zivce pokidao zbog toga sto nije nikako mogao obrisati dok nisam odradio reset. I to jos prvi put sam neku neoficijelnu verziju instalirao pa sam mislio da je zbog toga sto je neoficijelna verzija. Medjutim kad mi je nokia suite ponudio microsoft apps update odradim ga i opet potpuna ista stvar, s tim sto mi je ostalo samo oko 40-50MB slobodno na C disku a to me iritiralo jer sam za office koristio Picsel Smart Office koji je najbolji program za office koji sam koristio i ujedno ima i podrsku za pdf dokumente, ne znam da li si ga probavao? Ujedno da ti kazem da izuzetno brzo radi sa svim dokumentima.

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

janka_88 - da picsel SO je jako dobar i uvijek sam ga koristio i svakako ti ga preporucujem zavodnick i cestitke na S3 janka iako ima mozda dosta da si presao na njega :D da se pohvalim i ja sam nedavno dobio One X :P (ali i dalje pratim vise temu N8 nego android tj. one x :) )

zavodnick - vjerovatno ces imati problem sa Ovi Store poslije reseta pa evo ti link Klik instaliras to pa poslije Ovi Store aplikaciju ako vec nisi znao za to :) Pozzz...

Serban
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 08. Mar 2011. 14:28

Post od Serban »

jel ima neka aplikacija sa kojom mogu da vidim sta je sve upaljeno od programa?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Serban, ja sam koristio Best Taskmanager i uz to vidis i procese nekih aplikacija koje ti standardni task manager ne prikazuje (primjer aplikacija WhatsApp). Na prodavnici se placa ja mislim 3 eura ali moze se naci po netu i narodna verzija.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

zoreli, vidio sam. HVALA puno...
janka_88, hvala lijepo na savjetu, pokusacu da to instaliram. No, da kazem sledece. Nevjerovatno je koliko mi je oslobodilo memorije na C: disku... Sad imam 220 MB slobodno :D ! E sad, jedino sto cu morati i kod cure na njenom telefonu da uradim Hard Reset jer ona na telefonu ima pun djavo nekakvih televizija koje se NE MOGU skinuti preko App Managera! :x
I sto je najgore sve je to instalirano na C particiju! To je da poludis! :angry:
janka_88, sretno s telefonom ! :D
d@r123, Ovi Store... :dry: Nemam pojma da li ce mi to trebati na telefonu, pa bez veze necu da ga gusim, ako nije potrebno! :D,ali hvala u svakom slucaju!

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

zavodnick - ako mislis na web TV (Nat Geo, CNN Video, E!..) nemas potrebe raditi hard reset jer Hard Reset ti nece pomoci da uklonis te aplikacije zbog toga sto se one nalaze na E: mass memory.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

d@r123, e da... neke se nalaze na C: a neke na E: particiji... Ima jos masa nekih stvari koje su nepotrebne, ali iskreno, sad ne znam sta da radim! Da li znas kako rijesiti taj problem?! :angry:

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

zavodnick - a vidis to sam davno radio pa se ne sjecam bas dobro ali trebalo bi nesto vako :

Prvo odes u E: mass pa folder Private i tamo nades ova dva foldera 10282822 i 200159c0 u njima izbrises sve fajlove, e onda odes u folder 10003a3f i iz njega premjestis sve .rsc fajlove u ova dva prethodna.
Koliko se sjecam tako je nesto bilo, a pogledaj i ovdje Klik

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

d@r123, i te aplikacije ce da nestanu ?! Hm, sta da radim sa ostalima koje se nalaze na C: ?! Da isto tako probam nesto da radim ?! Hmmm, mozda bi bilo lakse da instaliram Bells OS i te stvari vise nece imati, barem ne bi trebala :angry:

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zavodnick, hvala, hvala. :)

A sto se tice toga da imas sto vise slobodne memorije na C disku ti je najlakse da skines neciji custom ROM i instaliras, naravno Belle verziju jer sam ja tako od nekog instalirao da je sto "cisca" bez dodataka od doticne osobe koja je prepravljala ROM. Tako sam sa jednom verzijom imao oko 120-130MB slobodno sto je i vise nego dobro, a imao sam najnoviji program Nokia Maps instaliran kao i Nokia Store (vjeruj mi da ce ti vise znaciti nego odmoci) :). A ta 2-3 programa za TV sto su preinstalirana ce ti mozda najvise 2MB osloboditi sto je po meni beznacajno.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

janka_88, u pravu si... no gledaj sad :D Tih televizija kod nje ima koliko hoces, pa onda igrica, programa nekakvih bezveze... Danas smo sa E skinuli Golf ( igrica ) koja je bila "teska" 350 MB :D E sad, vjerovao ti meni ili ne, ja jos nisam jedino instalirao Garmin, ali imam na C: 220 MB memorije :D A imam dosta Widgeta i tako :) I ovo je, koliko sam vidio, najcisca verzija :D

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

zavodnick - ti na C: disku mozes imati slobodne memorije i do 240MB poslije hard reseta, ali naravno bez nokia maps ovi store itd. e sada ako joj to nije potrebno onda joj odradi hard reset. Da bi se rijesio programa (sto kazes da ih ima gomila) preporucujem ti da formatiras i E: mass memory pa neces imati nijednu aplikaciju pa stavis najpotrebnije aplikacije i naravno vratis slike i ostalo (i eto ga ko nov :) ). Prije formatiranja C i E diska odradi backup imenika, poruka (na C: disku) slika, videa, dokumenata (na E: disku) ovo na E: disku pod beckup podrazumjevam kopiraj slike, dokumente i ostalo na komp pa vrati poslije formatiranja, a za C: si vec radio tako uradi i kod nje preko nokia suita. Pozz....

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

d@r123, hvala.Mada hard reset je zakon i samo jos da joj nadjem neki dobar CFW to ce biti zakon.

nrtmz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 22. Avg 2012. 13:05

Nokia N8-problem sa music playerom

Post od nrtmz »

pozdrav svima! imam jedan problem. pre par dana sam kupio nokiu n8, i sve je u redu sa telefonom, perfektno radi, samo kad udjem u music player i zelim da pustim neku pesmu, javljaju se neki cudni zvuci, kao iz neke dubine da se cuje,i kao neko sustanje, ne cuje se jasno pesma? dok radio i sve ostalo perfektno funkcionise, tako da nije do zvucnika... da li neko zna sta bi to moglo biti? da li je nesto pogresno podeseno u samom player-u, ili treba mozda da se skine i instalira neki drugi music player? Hvala unapred :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Ehey, pomagajte... Kad hocu da uraidim update software preko Nokia PC Suite-a, zahtjeva mi da idem preko kabla, ali da stvar bude gora kad konektujem kabal sa telefonom trazi neke instalacione fajlove, bez kojih telefon nece da udje u Nokia PC Suite mode! Sta da radim? Gdje da nabavim te glupe drivere za kabal?! :x

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Kada si instalirao suite trebao si dobiti i te drajvere. Instal ponovo.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori