Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nokia N8

Post od acamatic »

zoreli, kako ti imas na navifirm-u,ja ga nemam,evo sada sam bas pogleda i nema,i da al ima za balkan..i jos nesto kada se radi takav update preko fenixa,idese na update softvare,i da al se brisu sve stvari iz telefona?
Edit:evo nasao sam ga,trebao je samo da se promeni server od koga se skida,meni je bilo "Production external",a treba da bude "Nokia Care Suite",i vidim da ima za balkan..
P.S. e da kada izaberem nokia care suite,odatle da skida,pojavljuje mi neku gresku i ne dozvoljava mi da skinem sve potrebne stvari,a na production external-u nemam najnoviji update,i da kada sam isao na *#0000# >opcije>potrazi azurne verzije,izbacilo mi je da mogu da ga azuriram,ali je update bio velicine oko 192MB,tako da to jedino preko wifi,a i ja imam oko 60MB na C slobodno,e sad ne znam kako to funkcionise..

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Evo uspeo sam , deinstalirao sam sve: phoenix,nokia suite, kablove ... i ponovo instalirao sve. Phoenix odradio update softvera za 2 minuta :D .... evo skrinšot

Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

zoreli, zoreli kada si odradio update na mobu,da li ti se nesto obrisalo sa njega ili je sve tu bilo...i da na kom severu si ti skidao sa navifirma,i koju verziju imas,posto ja imam neku stariju,a vidim da ima sada ova 1.7

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

a da neko napise neke korake kako i sta da uradim? :D
sta da skinem? gde da skinem? :blinky:
:D :D :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

acamatic, Koristim accuweather i toplo ti ga preporučujem, sjajan i imaju mali gradovi, spletom okonosti trebala su mi neka manja mesta oko Šapca i bez problema ih je našao i ono što mi je najbitnije jeste što stvarno tačnu temparaturu pokazuje.

Što se tiče ovog novog update-a, o njemu sam čitao skoro na nekom sajtu, ali nisam mislio da će tako brzo stici.No, sada sam pokušao da potražim taj update preko telefona i aplikacije SW Update, do sada mi je tu prikazivao samo one Microsoft App koje nisam hteo da instaliram, ali sada mi više ne daje mogućnost za ms aplikacije već samo neki update koiji se zove Improved software i težak je svega 13MB jel se i vama to pojavlajuje za update?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

znemanja, hvala ti puno kolega na odgovoru,ja sam ubacio Spb weather,aplikacije je odlicna,ali je problem manja mesta ne postoje..E sad da li si mozda proverio preko koda *#0000# da li tada ti pojavljuje update, i da meni se ne pojavljuje ovo Improved kao i tebi..
darkonda, cim mi zoreli kaze da li se brisu aplikacije i sve iz telefona kada se odradi update,ja ti odmah javljam korake kako to da odradis.. :wink:
P.S. moj navifirm posto je bio praistorijski nije pojavljivao update,morao sam da skinem najnoviju verziju 1.7 i na toj verziji pojavljuje se update..

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ima dosta zanimljivih stvari i zaista je pohvalno sto su mislili i na stariju generaciju Symbian telefona ali ipak ne donosi nista sto vec nije bilo portovano sa nekih drugih verzija... U svakom slucaju dobro je sto je sve to "official". :) Interesuje me kakav je sad task manager? Da li je kao na FP1 ili je ipak ostao stari i kako se cini browser u odnosu na prethodni?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

acamatic kad sam ga flešovao sa feniksom naravno sve se obrisalo na C , to je kompletno novi softver .
Inače navifirm je 1.7 a phoenix 2012.24.000.48366 i sve je besprekorno odrađeno za par minuta.
Sad ću da krenem sa hakom i instaliranjem aplikacija itd a i da vidim šta je novo u ovoj verziji softvera pa javljam :wink:

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

zoreli, ok hvala ti puno,pa da sto kazes to je ubacivanje kompletnog novog softvera,jaooo sto me to smara da se ubacuju opet sve aplikacije,pa da se radi back-up,i sve te stvari,jeli sada sam se setio imam neke save-ove od igrica kako to mogu da sacuvam..I naravno kada se odradi taj update bilo bi pozeljno da se i odradi hard resset,taman da se osvezi telefon..
I da jos nesto molim te javi mi da li je vredno,tolikog cimanja ili je to sasvim da kazem neki mali update..
P.S. zasto na oficijalnom sajtu stoji da je i dalje zadnja verzija ...609 belle?
Poslednja izmena od acamatic u Pon, 27. Avg 2012. 20:38, izmenjeno 2 puta ukupno.

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

Citao sam maloprije da su se neki zalili nakon updatea da ne mogu hakirati mob. pa ako mozes zoreli probaj pa javi da ne polete oni kojima je potreban hack, a ne radi i da na navi firm -u nemogu jednostavno doci do fajlova stalno mi izbaci nekakvu gresku kada hocu da pogledam fajlove za tu verziju 111.040.1511 pokusao sam od verzije 1,4 do 1,7 isti problem.

janka_88 -mislim da se task menager ne mijenja nije da mislim siguran sam :D

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Kada odem u proveru za update nadje mi samo 111.030.0609. Kada cu biti u mogucnosti da ubacim 040, i ima li razlike izmedju te dve verzije?

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

Dostaje - Objasnio je acamatic ranije pa probaj ovo :)
acamatic napisao:zoreli, kako ti imas na navifirm-u,ja ga nemam,evo sada sam bas pogleda i nema,i da al ima za balkan..i jos nesto kada se radi takav update preko fenixa,idese na update softvare,i da al se brisu sve stvari iz telefona?
Edit:evo nasao sam ga,trebao je samo da se promeni server od koga se skida,meni je bilo "Production external",a treba da bude "Nokia Care Suite",i vidim da ima za balkan..
P.S. e da kada izaberem nokia care suite,odatle da skida,pojavljuje mi neku gresku i ne dozvoljava mi da skinem sve potrebne stvari,a na production external-u nemam najnoviji update,i da kada sam isao na *#0000# >opcije>potrazi azurne verzije,izbacilo mi je da mogu da ga azuriram,ali je update bio velicine oko 192MB,tako da to jedino preko wifi,a i ja imam oko 60MB na C slobodno,e sad ne znam kako to funkcionise..

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Hm , a recite mi kvalitet fotografija jel bolji nego na ANNI posto nisam hteo da je diram , jedno vreme kukali su na bellu da je kamera daleko losija , pa sam batalio rabotu. Sto se tice ovih instalacija i servera gde ih menjam ? Ps idem preko Updatera koji se nalazi u application folderu tj SW update programa.

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

acamatic -evo isti ma da sam ga i ranije probao ali ista greska nezz do cega je ako neko moze neka pomogne..
Slika

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Dostaje, ja stvarno ne znam da se neko zalio na kvalitet fotografije na belle-i,ali ozb..
Ako ne mozes da nadjes taj update,samo lepo skini noviju verziju navifirm-a,i to je to
P.S. stvarno ne znam zasto te zeza i zasto nece da skine fajlove..?

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od d@r123 »

Dostaje -ti nisi na bell eh onda prvo moras staviti na belle da bi mogao ovaj refresh staviti mislim, a sto se tice belle jako je dobra za mene puno bolja od anne pa neces se pokajati ako je stavis (fotografija je kakva treba da bude dobra :D ).
A stavit ces je tako sto ces spojiti mob. na usb sa kompom i preko nokia suita odradi update samo odradi backup jer moguce je da ce ti se koje aplikacije obrisati, a kontakti i poruke sigurno pa tako ako ti aplikacije nisu vazne odradi samo backup imenika i poruka.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Ehey, ljudi, pa polako s tim novim update-om! Nemojte jos nista da instalirate i za par dana cemo da vidimo na forumima prve utiske. Vidjcemo sta kaze i NOKIA na sve to, pa ce biti vremena za update :D Sretno svima ! :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Radi hack (by coderus) ali se oprostite od transparentnih vidžeta (vremenske prognoze) i modovanih satova , neće da se instaliraju :dry:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Malo pre proverih da li mi nudi taj update preko Nokia Suite-a i odmah mi je izbacio mogućnost za update :D :D Još se ne usuđujem da ga izvršim upravo zbog tih malih sitnica o kojim još ništa ne znam. Pre svega da li će moći da se izvrši hack preko Norton Hack metode, da li sve aplikacije rade, ako se zaista sve briše sa C onda će mi stvarno biti problem da ubacim sve aplikacije ponovo jer ih imam preko 150....
zoreli, Ako ti ne predstavalja problem probaj da li hack radi pa javi, nestrpljiv sam da probam update, ali isto tako bi bio još više razočaran da izvršim update i da shvatim da se ništa posebno nije promenilo a da hack ne radi.

Sada videh da si postovao u isto vreme kad i ja :) ,znači hack radi, šteta za transparentne vidžete, koristim ih nekoliko i sviđa mi se kao izgledaju....
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Bas sam zato govorio.Vidjecemo u sledecih nekoliko dana kakav je problem s tim widgetima i kako moze da se rijesi.Mozda ima jos nekakvih bagova,ali se nadamo da se to ubrzo rijesiti!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Odgovori