Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Nokia 5800 XpressMusic

Post od cvoruga »

snenad, pošto vidim da si ti to već radio, ako bi bio ljubazan da mi pomogneš :oops: .

Koristim 5800 već duže, cirka kao ti, i do pre nekog vremena nisam pridavao pažnju mobilnim više od kucanja sms-a i obavljanja razgovora.
Onda sam došao u kontakt sa Androidom, i bio prijatno iznenađen :lol: :lol: :lol: .
Naravno da sam i ja poželeo da se moja Nokia šareni kao Južnokorejska plastika fantastika i da može svašta nešto :oops: .
Kad ono momentalno razočarenje, pa moja Nokia ne može ni 10-i deo od toga :x :x :x , a ne kupuje mi se Samsung :uhuh: .
Averziju prema Samsungu sam dobio kada je moj komšija kupio njihov TV, recimo pre 3-5 godina,
pa to što on reprodukuje nije slika, boje su katastrrofalno jarke, neki Turbo modovi, neke munje a slika i ton :blinky: :o :shock: :wacko: :cry: :x.
Za mene je TV Sony(moj Sony Trinitron iz 89 godine daje bolju sliku nego današnji televizori, i koristiću ga kao sekundarni TV dok ne crkne), eventualno Philips, a mobilni telefon Nokia, i nekada Siemens.
Na žalost vremena se menjaju, Samsung je sad gigant jer je plastika fantastika i šaren, a moji favoriti su listom propali :cry: :cry: :cry: .
Neću još da prelazim na Korejske brand-ove, niti Nokiu sa OS Bila Gejtsa, (to mi je tek katastrofa, Linus Torvalds je Finac isto kao i Nokia
i da oni pređu u suparnički tabor, e to ne mogu niti hoću da razumem i opravdam :x :x :x ).
Tako da mi preostaje budženje 5800xm dok ne umre skroz.

Long story short, ono što meni fali na početnom ekranu je veliki sat i weather widget :cry: .
Slika Slika
Može li tako nešto da se dobije pomoću cfw, šta se zapravo dobija cfw i koliko je komplikovan postupak instalacije?
Mogu li naknadno da instaliram app po mojoj želji?
Mogu li da brikujem telefon?

Izvinjavam se na ovom eseju, nadam se da moderatorima ne smeta :oops:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

koliko vidim ove tvoje slike ovo je belle. to naravno ne možeš da staviš na telefon. hardware-ska ograničenja. ono što možeš je neka varijanta c6 ili n97 sistema sa nekim belle dodacima, tipa notifikacija android tipa samo malo ružnija i manje funkcionalan. razne gotove cfw i modove možeš da nađeš na http://forum.dailymobile.se/index.php obavezno čitaj sve komentare na forumu, nemoj da te mrzi. cfw biraš po slikama, modovima koje su uneli u njega i naravno komentara ljudi.
što se tiče brickovanja telefona verovatno da je moguće ali nisam čuo za slučaj. evo ti i uputstvo
http://duybinh24.blogspot.com/2010/12/h ... nguoi.html
engleski je u drugoj polovini stranice
srećno sa prvim modovanjem

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Previše mi je ovo cimanja a krajnji rezultat (odgledao sam i klipove na YT) mi se i ne đasvi baš preterano tako da neću stavljati cfw :uhuh: .
A slike sa Symbian Belle sam slučajno stavio, znam da moja praistorijska 5800 ne ispunjava "System Requirements" za Belle :cry: .

Tnx anyhow snenad

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

cvoruga pa Nokia Belle ti je najsličnija androidu , šareno i sa mnogo vidžeta i početnih ekrana , naj jeftinija ti je varijanta da uzmeš nokiu 500 a svoj 5800 prodaš (50tak evra razlike u ceni) ... :wink:
16 godina na forumu MOBILNISVET

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

zoreli sad sam upravo gledao Nokiu 500 kod drugara 8) .
Znači copy/paste Android, pokrali su fazon gomile ekrana najstrašnije :blinky: ,
ali mali mu je ekran i sve toliko sitno izgleda :uhuh: , kad sam ušao u meni iste ikonice kao u mojoj temi, smorio sam se :wacko: .
Čak i sam fon mi deluje "kineski jeftino", čak ni posle par piva nije uspeo da mi se dopadne :ohmy: .

Garmin mi zaglupljuje mobilni skroz, ponovo sam morao da ga restartujem, stara sparvica fali joj memorije :shock: .
I baterija mu se greje za pehar :x .

cbv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Nov 2009. 21:52

Post od cbv »

Pozdrav svima!Potrebna mi je pomoc u vezi 5800 xm!Kada udjem u imenik uvek mi izbaci"unable to access contacs saved to SIM memory".Sta da radim da mi se to vise ne pojavljuje?

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Nije mi se to nikada desilo, ali bi probao ovako :
1) izvadio, vratio SIM, restartovao. Možda prođe, a ako neće onda :
2) iskopirao sve kontakte sa SIM-a na telefon i namestio da mi prikazuje kontakte sa telefona
Contacts - Options - Settings - Contacts To Display - pa namestiš
8)

cbv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Nov 2009. 21:52

Post od cbv »

Evo uspelo je.Inace svi kontakti su mi na tel-u.Samo sam Contacts - Options - Settings - Contacts To Display ovaj korak odradio i to je to.Hvala puno. pozz!

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Nema na čemu i drugi put 8) .
Tu smo da pomognemo kad zatreba ;)

Iosis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 24. Jun 2010. 13:33

Post od Iosis »

Pozdrav, imam Nokiu 5800 XM. Imam problem sa memorijom telefona. Iako izaberem da aplikacije instalira na karticu (E, dio memorije i na telefonu (C zauzme. Kada izbrišem aplikaciju, ne oslobodi mi memoriju sa C: koju je zauzeo. Brišem keš iz browsera, u memoriju telefona bukvalno nemam ništa. SMSe takođe brišem.
Ne radi mi se hard reset, jer onda ponovo sve moram da podešavam, instaliram itd. Da li ima neko rešenje bez hard reseta?

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Iosis, koji File Manager koristiš?
Ako je Nokijin fabrički, onda ne vidiš sve foldere na C particiji :x .
Probaj X-plore ili Y-Browser, u njima možeš da vidiš i skrivene foldere 8) .
Prepoznaš programe i aplikacije koje si deinstalirao, a njihovi sistemski folderi su nepotrebno ostali tu, i delete :wink: .

Iosis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Iosis »

Koristim i fabrički, a koristim i Swiss manager, no i taj Swiss mi ne dozvoljava da vidim sve.
Probat ću sa tim X-Plore.

Koji god skinem istekao mu sertifikat.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Iosis napisao:Koji god skinem istekao mu sertifikat.
Treba da hack-uješ telefon pa onda da instaliraš File Manager ;) .
Evo ti uputstvo ovde

Iosis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Iosis »

Našao sam sa sertifikatom poslije 4246456 puta. :)

Pregledao sam C memoriju i ništa ne mogu da nađem što bi se moglo brisati. Nisam našao ni jedan folder od aplikacija koje sam prije izbrisao.

U svakom slučaju hvala za pomoć.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Iosis napisao:Kada izbrišem aplikaciju, ne oslobodi mi memoriju sa C: koju je zauzeo
Kako brišeš aplikacije?
Iosis napisao:Našao sam sa sertifikatom poslije 4246456 puta. :)
Napisao sam ti da hak-uješ telefon i nećeš imati problema sa sertifikatima, instaliraćeš iz prvog puta svaki program ;)

Iosis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Iosis »

Brišem ih tako što odem u App manager, pa uninstall.

Za sada neću ga hakovati, uspio sam i ovako, ako mi kasnije bude trebalo odradit ću.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

E jbg, onda ti ništa nisam pomogao :oops: .
Ja ne brišem keš iz Opere, niti sam brisao išta od foldera, na C mi je slobodno 53.5MB :) .
Ako se setim nekog mogućeg rešenja napisaću ti 8)

Iosis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Iosis »

Nije do tebe. :) Ovom mom telefonu je jedina pomoć da ga zamjenim za Galaxy S2. :D

Ja sam izgleda jedini slučaj kojem se to dešava. Drugar i njegov brat već imaju taj telefon2 i po godine, imaju 40 i kusur MB slobodno na C. Još jedan drugar koji je imao do nedavno 5800 takođe nije imao problema. Ne znam šta je ovom mom. Možda ja nešto grješim, ali ne znam šta.

Razmišljam da mu uradim hard reset, ali prethodno da uradim backup sa porukama, kontaktima i podešavanjima. Samo me zanima što se podešavanja tiče, da li kada uradim restore, on raspored ikonica i sva moja podešavanja. Predpostavljam da neće zapamtiti aplikacije koje su instalirane na kartici pa ću to morati ponovo.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Iosis napisao:Nije do tebe. :) Ovom mom telefonu je jedina pomoć da ga zamjenim za Galaxy S2. :D
:lol: :lol: :lol: , u pravu si.
I ja ga koristim već 3 godine, ali je odavnoooooo prevaziđen telefon, hteli mi to da priznamo ili ne :oops: .

Moj savet, bekapuj sve što ti treba, odradi hard reset, formatiraj karticu, i rešen problem.
To sve ne traje duže od 15 minuta posla, a ti dobijaš mnogo brži telefon posle toga.
Koliko aplikacija imaš instalirano?

Ja sam pre trpao sve i svašta od programa i aplikacija, sad ih imam 10-ak, našao sam temu koja mi se sviđa i ne diram više ništa ;)

Iosis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Iosis »

Pa za svoje vrjeme kada je napravljen je bio dobar telefon. Sada je u poređenju sa ostalim telefonima koji imaju 2-3 puta brže procesore, a tek oni sa dual core, je jako spor. Nedostaje mu RAMa, jer kad sam na netu stalno mi prijavljuje da je RAM napunjen.
Nemam mnogo, imam Opera Mobile, Time Machine (jer su idioti što nisu stavili neki fabrički tajmer/štopericu), Paint Pad (dobar za ubijanje dosade na predavanjima :D ), par igrica, Joiku hot spot, Google Maps, Garmin, Facebook, YouTube, Skype i još neke sitnice.
Najviše sam ga uništio sa nekim aplikacijama koje sam instalirao, pa nisu radili ili mi bile bezveze pa sam ih brisao.

Uradio bih mu update na 60.0.003, da li to da radim prije ili poslije hard reseta?

Odgovori