Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 18:06
:: Huawei p30

Re: Nokia N8

Post od ssrki »

tel mi je bio hakovan nortonom, kada sam probao da odradim hack norton by coderus doslo je do problema. Kad sam usao u norton i otisao u qarantine list hteo sam da odradim festore all za 3 fajla koja su bila na listi. Dobio sam poruku file already exist. Instalirao rom patcher preko starog i sada mi hak vise ne radi. Ima li neko ideju kako da ga opet hakujem ali da ne radim hard reset pa sve iz pocetka
Huawei p30 aurora

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

ssrki, ja mislim da ti sada jedino ne gine hard resset,ako zelis da imas opet hack-ovan telefon.. tako da ono..

ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od ssrki »

e j....
Kad sam lud pa cackam bez potrebe. Kad se samo setim koliki je to posao
Huawei p30 aurora

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Fox napisao:zoreli,vecina navedenih widgeta je postojala i do sada(u moding sekciji)...
Najveci napredak je nova verzija QT-a.
Ovo bi trebalo da je posl. zvanicni update za prvu generaciju S^3 uredjaja.
Da li si siguran da nece biti vise zvancnih update-a makar za N8?Ja ne mislim tako,ipak nema toliko symban belle modela u ponudi da bi odustali,makar od N8.

Inace,ovaj novi update je maltene skoro kao Fp1 update,nema puno znacajnijih razlika na fp1 koliko ja znam,osim task managera,koji opet postoji u custom rom verziji i za stare belle modele.

Ovaj softver se kod mene za nekoliko dana pokazao solidno...jeste da je vecina ovih widgeta mogla da se instalira posebno,ali tu je novi web broser i music player...sta znam,ovaj update mi je ok. ;)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ljudi, OTA update implementira samo izmene, zato je 13mb, dok preko "kabla" firmware teži 300-350mb, u zavisnosti od regije, jer se radi o starom fw + izmene, drugacviji je nacin updatea, OTA metodom se dodaje i menja, a preko kabla i NSU ili Odina se zamenjuje kompletan firmware.
najbitnije je to da je rezultat na kraju identičan, tako da je jednostavnije odraditi to preko wi-fi, za max 5-7 minuta
::luv phonez::

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

Koliko sam razumio onda preko wi -fi -a se ne bi trebale ukloniti aplikacije sa mobitela zbog toga sto se ne stavlja novi sustav (firmware) nego samo nadogradnja na stari.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Sale_M, 99% je da nece biti vise updatea za tu generaciju Symbian telefona jer ako me sjecanje dobro sluzi kad je najavljen Belle Refresh neki njihov sef je rekao da je sa samim updateom na Belle dovedeno na granicu "prijatno" koristenje sistem uz pomenuti hardver i da je nevjerovatno jednostavno da su cak i Refresh dobili ti modeli. Sve sto je sa tim updateom stiglo bilo je vec dostupno pojedinacno za skinuti putem nezvanicnih kanala i cak i task manager kao i jos noviji browser od ovog jer sam ja koristio od tipa po nadimku "Taylor" verziju koja je imama browser 8.4 verziju sto je iznad ove i jos je bio novi task manager kao i svi ovi widgeti vec ubaceni. :) Mozda bude jos neki update zbog browsera i task managera jer je na toj nezvanicnoj verziji funkcionisalo sve bez problema ali ne treba cuditi i ako ne bude jer je recimo N8 telefon koji ulazi u 3. godinu kako je izasao u prodaju i uz to je ta serija telefona koja je vec dobila 2 velika updatea (Anna, Belle) i uz to jos dosta "sitnih" ispravki i zakrpa tako da treba biti zahvalan nokiji na svemu tome. :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

janka_88, ma to se nikad nezna dali ce biti jos nekih dodataka u sw. Evo E72 je stariji godinu dana od N8 pa josuvek ponesto dodaju ali nikako da rese memori full, mada opera mobile idalje izbacuje to obavestanje ali ipak radi, negasi se.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Evo izašla je i custom verzija "PVN v2.0 - Nokia Belle Refresh 111.040.1511 - Custom Firmware for Nokia N8" sa boljim performansama cpu , dužim trajanjem baterije ,više memorije na C, task menadžerom kao na belle fp1 i još mnogo toga ...
16 godina na forumu MOBILNISVET

d@r123
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 19:02
:: Sony Xperia Z1
:: HTC One X

Post od d@r123 »

Dali tko od vas ima odnosno koristi ScummVM ... :D

Klik

ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od ssrki »

da li moze na belle refresh official da se nalepi fp1 task manager?
Huawei p30 aurora

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

ssrki,da se skuva moze,da se instalira dodatno - ne moze.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

marko75
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
:: Nokia Lumia 930

Post od marko75 »

ljudi,sto se tice tog task managera,ja koristim handy taskman v2.02(registrovan-otkljucan) i radi kao Singerica.ko je zainteresovan nek se javi ovde pa cu mu poslati mailom.i sad jedno pitanje:nikako da pokrenem fm transmiter,a podesim frekvenciju i na radiju i na telefonu istu i kad pustim neku pesmu ne desava se nista.mozda ce neko da kaze da sam glup i da je to prosto :D ,prihvatam i to samo nek mi neko objasni u cemu je problem.castim pivo,dva,tri,... :D

EDIT:
ih,zaboravih jos nesto da pitam:hteo bih da instaliram beli digitalni sat ali svaki put kaze da je komponenta vec ugradjena.na n8fanclub sam nasao gde kazu da se prvo izbrise vec instalirani digitalni sat,ali ne znam kako. :uhuh:

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Ako se nekom ne sviđa belle refresh pa hoće da uradi downgrade neka flešuje feniksom i ubaci scandinavian dg 11.5 firmware: http://www.mediafire.com/?po1r5infd0s7amh i onda posle toga po želji anna , belle ;)

1. Download scandinavian dg 11.5 firmware from navifirm quality assurance server
2. Hardreset your Nokia N8 by entering *#7370# in your numpad (THis will delete all data in E:\ and C:\ of your N8)
3. Load scandinavian firmware into pheonix and flash
4. Now just flash the normal way your firmware as long as it's not lower than 11.5!

You need to flash your phone twice!
1. 1st flash to "scandinavian dg 11.5"
2. Then flash to the firmware of your choice! (download it via Navifirm)

acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 17. Jun 2006. 09:25

Post od acikus »

Da li je neko pokusao da uradi bella refresh update ( 12 MB )preko WiFi i da li se zadrzavaju svi podatci, poruke, kontakti, podesavanja i aplikacije ???

Jos jedno pitanje, promenio sam davno nemacki porodukt cod sa balkanskim firmware-om i do sada koristim bella bez ikakvih problema ali mi i dalje kad kucam *#0000# pise nemacki produkt kod. Da li ce u slucaju update preko WIFI i prelaskom na novu bella refresh vratiti se nemacke gluposti t-mobile mreze ili ce mi se uraditi normalan update na balkanski product kod ????

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

acikus, nisam siguran ali mislim da ako si ubacivao balkanski product code da ce ti se bilo kojim nacinom osim preko phoenixa vratiti SW na fabricki product code ali potvrdice ti jos jednom neko od kolega sa foruma. Imao sam slucaj jednog lika sa drugog foruma koji je kupio N8 na Tajlandu sa Anna instaliranom koji je htio njemacki softver i ubacio ga i nakon updatea na Belle opet mu se vratio stari SW jer je uradio preko Nokia Suite. Pozdrav

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

acikus, e ovako... Kad radis taj update od 12 MB, trebalo bi da ti pise da ce ti svi podaci ostati na telefonu. Ali ne bi bilo lose da uradis backup, pa onda... :D Sta god da se desi, na svome si :)
Sto se tice tvog drugog pitanja, janka_88, ti je dao tacan odgovor. Posto PC ne mozes da mijenjas na N8, ali mozes samo da mijenjas bilo koji firmware, onda bi trebalo da ti sa Belle Refresh dodju i ostale gluposti kao sto su T-mobile itd...
Sad mozda ne bi bilo lose da uradis update na Custom Firmware sto je zoreli, prije par postova napisao... Onda ce ti te gluposti nestati :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od acikus »

Ok, hvala vam na brzim odgovorima. Najverovatnije cu malo sacekati da se sredi situacija oko full transparetnih vidgeta za vremensku prognozu i digitalne satove a verovatno ce u narednih mesec dva izaci i ispravke gresaka za ovu zadnju verziju pa da sve to kompletiram.

Jedini razlog zbog kojeg bi ja presao odmah na BELLE REFRESH je novi browser 8.4 pa ako neko zna odakle mogu i na koji nacin da skinem samo njega neka mi pomogne.

Moze li neko da pokusa da otvori web stranu http://live24.gr/radio/bestradio
na BELLE REFRESH preko tog novog 8.4 browsera i da mi kaze da li normalno otvara tu stranicu tj. da li normalno radi taj grcki internet radio.

Hvala Unapred

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

acikus evo ovako otvara belle refresh browser tu stranicu

Slika

a ovako opera mini 7

Slika

acikus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od acikus »

Ok, hvala na slikama.

Steta sto OPET ne radi kako treba i ne cuje se radio s'obzirom da novi browser ima full html 5 standard i bolju podrsku za flesh :(

Bice i boljih dana za NOKIA a sa nestpljenjem posle ovih SIMBIANA ocekujem WINDOWS 8 PHONE u mobilnom svetu ;)

Da li se ocekuje da CODERUS i IVO77 ponovo odrade neke ovdojene namenske dodatke i poboljsanja
( transparetni vidzeti, ubrzani CPU, poboljsana kamera i sl .... ) zadnje nadogradnje BELLE refresh ???

Znam da postiji dosta modifikovanih firmware-a ali su uglavnom bez srpskog jezika , nasih slova i sl. tako da smatram da su mnogo bolje samo modifikovane izmene u vidu .sis aplikacija za nas.

Odgovori