iPhone 4S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

iPhone 4S

Post od mladen_bgd »

Jel moze neko samo da mi pojasni do kog BB otkljucava x-sim, r-sim ili Rebel koja vec kartica iPhone 4s? Ili treba gledati i koji iOS ima na njemu da li je 5.0.1 ili 5.1.1? I sta sve zavisi od otkljucavanja sa ovim karticama?

komsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 07. Jan 2007. 09:15

Re: iPhone 4S

Post od komsa »

evo,pojasni sam sebi: http://jailbreak-me.info/ :)

Briga
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2012. 19:09
:: Samsung galaxy ace

Post od Briga »

Pozdrav.
Ovih dana kupujem iPhone 4S pa me zanima na sta trebam ba obratim paznju pri kupovini, ako budem kupovao koristen iPhone.
Hvala unapred.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Briga, prvo obratis paznju na sam uredjaj, koliko je ocuvan.
Sledeca stvar na koju treba da obratis paznju je Home dugme, ono treba da na pritisak udje, da se cuje jedan klik i telefon odmah da odreaguje, ako to ne radi tako, bezi od toga. Doduse zamena je 35-40€, pa ako za toliko spustis cenu...
Sledeca stvar je WiFi, nadjes neku mrezu, nakacis se, najbolje na poznat ruter, i krenes da se udaljavas od njega, domet od 20m je odlican. Onda ide provera BaseBanda (BB), tj Modem Firmware u uredjaju: u principu trenutno nebitno jer se svaki 4S moze otkljucati uz pomoc X-SIM ili Rebel SIM kartice.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan

iPhone 4S

Post od mladen_bgd »

@Briga
Obrati takodje paznju na kameru, da li su slike ciste i da nema neke zute nijanse itd. Kako na zadnju, tako i na prednju. Home dugme zna nekad da zeza ako se nakupi prasine ispod njega. Pa je samo dovoljno produvati ga i radice normalno. ;)
Takodje obrati paznju na tocuh da li radi na celom ekranu, da se ne desi da negde preskace.

I moja preporuka ti je ako vec uzimas 4s da uzmes sim free. Malo doplatis, ali posle ne treba da vodis racuna oko BB (modem frimware-a), aktivacije itd. ;)

Miki123
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2012. 19:35
:: 4s

Post od Miki123 »

Jel neko ubacio sesticu mozda?! Ako jeste, kakvi su utisci? Ne znam koliko se uopste razlikuje od petice, ne verujem da su bas mnogo stvari promenili..

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ubacio sam sinoc i mogu reci da sam odusevljen..inace ja ne koristim jb,imam brdo aplikacija sa app storea kupljenih i to mi jedovoljno,inace ovaj ios donosi kako kazu novih 200 poboljsanja,meni je nekako desetak bas ono vrhunski,ostalo nisam bas ni primetio.Ljudi koji imaju jb kazu da nije nesto,to razumem jer imao sam i ja jb i znam da tu ima mali milion programa,ali ako ti ne trebaju te zezalice ala android fazon onda predji na ios 6. Najbolje je,integracija fba,unapredjena tw integracija,panorama camera koja je vrhunska,ali stvarno..do not disturb,nov mail..ima jos puno da ne nabrajam,da da safari je nov i vrunski je sad,ceo ekran...i nekako mi fon sljaka nekako mnogo bolje,mada to je neki moj licni utisak. inace ios 6 je za 4s negde oko 1gb..
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan

iPhone 4S

Post od mladen_bgd »

Nema neke razlike izmedju iOS 5 i iOS 6. I ne treba prelaziti, barem dok ne srede neke stvari. I ako koristis JB, onda nemoj ni prelaziti. Barem dok ne izadje tethered. Jer ako predjes posle nema vracanja na 5.1.1. Ako nemas sacuvane SHSH od 4.x pa do 5.x.
I onako iOS 6 nisu nista specijalno unapredili. Tih novih 200 stvari, 80% je vezano za mape i za Siri. Koje naravno nista od toga nije upotrebljivo u Srbiji. Ta Facebook i Tweeter integracija je po meni besmislena. Bolje da su se usresredili na neke druge i korisne stvari sto svaki danasnji telefon ima, nego na te budalastine. I onako i za jedno i za drugo postoje aplikacije koje odlicno zavrsavaju posao.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

mladen_bgd, nema vracanja uopste ako predjes na iOS6, osim za A4 uredjaje. Ostali ako jos nisu presli, mogu da rade RE-restore na sistem na kome su bili uz SHSH blobove. Samo iPad2 korisnici ce moci da naprave downgrade sa iOS6 na neki drugi, UKOLIKO imaju SHSH sacuvane i za 4.x i za 5.x

xoxblabla
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 22. Sep 2012. 15:02
:: iphone 4
:: nokia e71

iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od xoxblabla »

Idem sutra da uzmem iPhone 4s i da li mozete da mi kazete ko je video uzivo i beli i crni model koji je lepsi ?Nisam imao priliku da vidim beli samo crni, a vec imam 3gs crni pa bi da promenim malo, a na slikama mi beli deluje malo plasticno. Prvo sam hteo da uzmem iphone 5 ali sam ipak odlucio da i nema nekih bitnih razlika, za mene je petica razocarenje, a vidim da stoji cena od 1200 evra sto je stvarno previse. :?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od telep »

Uzivo je crni mnogo lepsi, beli deluje lose.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Kako videti da li je iphone 4 ili 4s? :)

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Na 4s pise s pozadi.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Miki123
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2012. 19:35
:: 4s

Post od Miki123 »

telep napisao:Na 4s pise s pozadi.
Sta zezas ljude ovde, ako ne znas kazi lepo.. Ako stvarno covek hoce da uzme,treba da ode spreman. :) Aluminijumski deo sa strane na 4s je presecen na dva mesta i gore i dole, a na cetvorci je samo dole..

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Izvini a sta sam ja lose rekao?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

telep, nikad nije pisalo pozadi koji je model, samo iPhone. Odnosno, stoji kodna oznaka A1332 za GSM četvorku, za 4S je A1387.
Slika

Evo razlike:
Slika
Slika

Tabela sa oznakama:
http://support.apple.com/kb/HT3939

telep
Expert
Expert

Post od telep »

E onda se izvinjavam, ja sam ocigledno nesto pomesao.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Hvala svima. :)

Adrena
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 23. Sep 2012. 14:58
:: k750

Iphone 4s - Unlock

Post od Adrena »

Postovani,

Razmisljam da kupim Iphone 4s koji je bio koriscen u Svajcarskoj(Swisscom mreza). Medjutim na nekoliko domacih internet stranica za odblokiranje sam pronasao podatak da se Iphone ne moze odblokirati ni sa jedne mreze u Svajcarskoj (Sunrise, Swisscom, Orange). Ipak kada sam pogledao na sajtu Swisscom-a sam naisao na podatak da ukoliko je mobilni kupljen pre 2 godine od Swisscom-a da ga je moguce odblokirati (http://www.swisscom.ch/sme/hilfe/iphone ... /index.htm). Pa se pitam da li mi neko moze dati vise informacija vezano za ovo.

Unapred hvala

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Re: Iphone 4s - Unlock

Post od miodrage »

Adrena, treba ih direktno pitati, kao i za uslove tog otkljucavanja. Da se ne zaletis, pa posle kukas.

Odgovori