Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Re: Nokia N8

Post od zavodnick »

darkonda, normalno je da poruka prvo "ide" u poruke za slanje i odatle se salje... Znam da je iSMS imao to "odlozeno slanje poruka", ali da kod N8 ima takva opcija, ne znam :smutny:
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

darkonda, kakav ti je signal mreze? Cesta je pojava da prikazuje da ima par crtica signala a ustvari ne posalje odmah poruku pa onda po predefinisanoj opciji sms ponovo pokusava slati za 2min ili vise ili ako ne uspije nakon par puta jednostavno "odustane".

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Sad nesto kontam,pa mozda da izvadis pa vratis SIM karticu ili mozda da nazoves operatera pa da ti mozda tamo na njihovom serveru refresh-uju stanje.Meni se desavalo da ljudima posaljem SMS i da mi ne stigne report.Ustvari, nikakve poruke mi nisu stizale dok mi tamo na serveru nosu refresh odradili...hmmm

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

darkonda to je najverovatnije do mreže i signala , dešavalo se i meni ali vrlo retko.
16 godina na forumu MOBILNISVET

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

evo sad je ok prestalo je. Ako se bude nastavilo opet onda cu da reagujem. Moguce da je do mreze.

evo sms sam poslo pre 40 min i slucajno udjem u poruke vidim da mi nije poslata poruka, udjem u poruke za slanje i kaze mi "ponoviti slanje u 12:45, a sad je 13:18. znaci ta poruka nece nikad ni biti poslana dok je ja opet ne posaljem, ne razumem sta se tu dogadja.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Upravo sam odradio downgrade softvera na Nokia Belle fw 111.030.0609 , 5 minuta straha ... i proteklo je u redu :wink: , dok ne izađe transparentni vidžet za vremensku prognozu i modovani satovi za Belle refresh koristiću ovaj fw :wink:

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

zoreli,al si isao preko fenixa,downgrade na scandinavia 11.5,pa kada si to odradio isao si update na belle ovaj .0609 al tako..? Ma i ja cekam da se malo dotera,ne zelim odmah da ubacujem ovaj belle refresh,a da mi neke stvari ne rade,jer mi nije moranje i ovako mi sasvim odgovara,kada budu ovo sredili ja cu odraditi update...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Mora preko finksa downgrade i upravo ta procedura,prvo na v11 scandinaviaa a onda update na zeljenu verziju .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Da preko Feniksa , prvo sam uradio "update" na Nokia N8 Downgrade Firmware v11.5 RM 596 Scandinavia (kako smešno izgleda softver :lol: ) pa onda na 111.030.0609 , mnogo me je nerviralo što neke aplikacije neće da rade/instaliraju se na Belle Refresh :dry:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

zoreli, svaka cast, ali bas sam mislio da poslije ispita odradim update i sad si me rasperio :) Ejs ... :disgust:

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Ljudi nakon godinu dana smilovao sam se da ubacim Belle OS i sta znam za pocetak kako da ubacim refresh jer mi nigde ne izvaljuje novi upadte pa potom kako da skinem ovaj sugavi grcki alfabet sa tastature kada kliknem na zovi? Hvala

Edit i glasovno pozivanje kako sta WTF ne mogu ni podesavanja za to da pronadjem, kao i usteda energije kako se aktivira ovde?

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Dostaje, belle refresh ti ne bi preporucio da ubacis kao prvo,jer nisu greske sredjene koje donosi taj update,tek kada budu sredjene a reci cemo ovde kada to bude,onda tek navali na taj udpate..Sto se tice ovog alfabeta sa tastature za pozivanje,kako da ga skines pa nikako,zasto,e pa evo odgovora,jer imas balkanski product code,koji donosi ta slova i srpski jezik i sve ostalo sto ide u njemu,i da znas svima nama koji imamo taj product code imamo ta slova,i posle nekog vremena navicices se i posla ta slova neces ni primecivati kao i ja sada,kada si to pitao ja sam poceo da gledam koju su sada pa ta slova,i setio sam se na koje mislis..
Glasovono pozivanje vise nije moguce kao na Ann-i,da drzis valjda zelenu slusalicu i da automatski pocinje glasovno pozivanje,vec ces morati da izbacis precicu na pocetnom ekranu u vidu ikone i kada budes zeleo da koristis glasovno pozivanje moraces uvek da kliknes prvo na tu ikonu pa tek da zapocnes radnju..Podesavanja za to ti se nalaze u:meni>podesavanja>telefon>glasovne komande..
A usteda energije ti se aktivira valjda ovako(posto ja to iskreno ne koristim...) kada ti baterija padne ispod npr 10% on ti automatski ponudi da aktiviras ustedu,ili moze i ovako,ako imas program nokia battery monitor 3(imas ga na ovi-u,free) preko njega mozes da ukljucis ustedu energije...

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Au brate poprilicno su osakatili anu ta usteda energije mi je dosta znacila jer mi je baterija poprilicno duze trajala... nadam se da se necu pokajati sto sam presao na belle. Hvala na ostalim odgovorima :-) pronasao sam precicu za g pozivanje , dosta mi znaci dok vozim :-) Hvala

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Dostaje, uštedu energije na Belle aktiviraš tako što pritisneš dugme na koje gasiš telefon ili mijenjaš profile i u listi imaš opciju da aktiviraš uštedu energije. ;)

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

janka_88, provalio sam ubrzo potom srecom postoji vodic za koristinke :-DDD

Edit ali sada imam problem sa Garmin-om nece kada da mi izbaci tastaturu da kucam adresu . verzija je Gmobile 5.00.60

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Dostaje Na Garminu kad treba da ukucaš adresu samo zaključaj i otključaj telefon i pojaviće se tastatura , što se tiče belle refresh ja sam je imao nekoliko dana ali sam se vratio na prošlu verziju belle , zato što neki programi i modovani vidžeti neće da rade na njoj .

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

zoreli, konektuje mi se na gprs ili ako iskljucim mobilne podatke non stop mi izbacuje info kako je to iskljuceno.

Slika

Evo pogledajte gore kako da to iskljucim. Pronasao sam da Whatsapp korisit net kako da pogasim te servise ili sam proces?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Dostaje, najbolje ako imas neki task manager tipa Best Taskman da udjes u procese i da ubijes 2 procesa i to jedan sa nazivom otprilike "ProcMsg_server..." tako nekako i skontaces kad vidis jer se ne sjecam tacno i naravno drugi proceso Whatsapp ali takvim redoslijedom kao sto sam ti i opisao. Ili jos jednostavnije je da mi na pp javis svoj mail pa cu ti poslati program sa kojim mozes jednostavno stopirati whatsapp servis i nece ti se povezivati na internet. Internet ti takodje moze mail klijent konstantno povezivati ako ti je podeseno da ti sto prije stize mail jer trazi sinhronizaciju sa serverom.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

d@r123, ako si zainteresovan mogu i tebi pustiti na mail da sa jednin klikom pogasis automatski sve procese vezane za whatsapp. :)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

janka_88, to je dobra stvar za whatsapp,a za ostalo lepo best taskman i sta ih briga..
Dostaje pazi ovako to je normalno da ti pise kada ugasis mobilne podatke,jer neki programi(npr:whatsapp,widgeti,mail,itd mogu do sutra da nabrajam)traze da se azuriraju pa samim tim telefon te obavestava da su "mob.podaci" ugaseni..
Eto ako zelis samo da ugasis whatsapp,janka ima program za to,a ako zelis da gasis jos nesto lepo instaliras best-task i molim lepo..

Odgovori