Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
RandjaPO, slazem se. Ali mislio sam da kazem da mi neki aparati koji koriste profesionalci nemaju vise MPix.Evo recimo moj stric se bavi fotografijom jako dugo i on ima aparat od 30 Mpix Nokia je prva firma koja je uspjela da "upakuje", tako da kazem i telefon i toliku kameru Ali to danas ne donosi poene,zar ne ?!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Problem je sto su danas ispucane skoro sve opcije sto se mobilnih telefona tice i tesko da se moze reci sta donosi poene,a to je Samsung i dokazao sa uredjajem iz mog prethodnog posta.Ovo je i dalje telefon sa kamerom koja se moze meriti i sa digitalcima srednje klase i to je ono sto je bitno.
a moze li mi iko objasniti sta to moze s III, a ne moze 808? ...ja znam samo prednosti 808 u odnosu na bbilo koji android.
Ja sam danas prodao S III, jer mi padaju gace kada ga stavim u dzep, a i nije nista novo donio.
rudulan, ima 808 svoje prednosti u odnosu na SIII ali opet u zavisnosti od potreba korisnika ima i poprilično nedostataka. Tako da svako treba sebi da odredi prioritet i potrebe pa je onda već lakši izbor telefona.
Adams, pa ne znam da li je potrebno vise da nabraja ?! Dok ti gledas gdje ces u podne da prikljucis telefon da izdrzi do navece, ja `ladno mogu da slikam s telefonom... Dosta sale. Naravno Adams, da 808-ica ima mane i vrline, ali mi samo nije jasno kako vi koji toliko obozavate Android nikad necete da kazete da telefoni tog tipa imaju mane
zavodnick, ja uopste ne obozavam Android, tako da u ovom slucaju ne mogu da budem pristrasan, ali porediti SIII sa 808, osim u ona dva navedena slucaja je u krajnju ruku da se neko ne uvredi-glupo. Plus sto je simbian los, a plus sto je na izdisaju, prakticno ga drze na aparatima. Da je cena drugacija pa da razgovaramo, ali dati isto para za jedan simbian i Android poslednje generacije je los posao.
Adams, meni sasvim dovoljno da donesem odluku, jer danas je vecina telefona kamera i OS kao nesto osnovno, jer telefon vise nije telefon, ali ja znam sta mi treba. Odlicna kamera + jos bolja baterija tj. sve ono sto Android nema
zavodnick, ako ćeš npr. S2 ili S3 da koristiš za forkanje, sms i poziv i on će da izdrži 2-3 dana, ako upališ 3g ili wifi to srče bateriju na svakom ne samo androidu. Sad probaj da maltretiraš bez prestanka nokia sa upaljenm wifi pa kaži onda koliko drži baterija. Nije fora porediti android telefon koji je non stop zakačen na net i neki kom net upališ po potrebi 1-2 dnevno ili ni toliko.
Adams, telefon + kamera + ( meni dobar OS ) + dobra baterija = naravno da bih dao. Nego, sta ti trazis da telefon ima?! Uopste ne moram da nabrajam sta 808-ica ima
RandjaPO napisao:Moze da prica ko sta hoce,ali telefon vredi svaku paru.Koliko vidim jos uvek drzi cenu slicnu kao kada se pojavio.
I više, jer kako ga dobro prodaju ja mislim da bi trebalo da košta 1000 eura. Drži cenu a niko neće da ga kupi, to je taj dobri stari Nokia mentalitet, zbog kojeg su danas postali nebitan faktor u mobilnom svetu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Ocigledno nisi dobro upucen u prodaju ovog telefona i kolika je potraznja u svetu.Prvo su krenule nezvanicne informacije a kasnije je i sama Nokia potvrdila da su uposlili sve raspolozive kapacitete za proizvodnju ovog modela,jer su kao sto su i sami rekli iznenadjeni potraznjom,ali da se Carl Zeiss muci da odrzi korak sa proizvodnjom optike.Telefon je u svetu veoma trazen a to sto kod nas mozda ne ide prodaja kako treba to je vec do zivotnog standarda.
Iskreno, s obzirom da sam vec rekao da volim dobru kameru, i ja bih kupio 808, ali po nekoj realnoj ceni( do 350 evra) a uz to bih onda sigurno kupio neki 7'' tablet za surf i igrice. Jer uporedite recimo kako su odradjene Blic i B92 aplikacije (koje bih ja LICNO koristio svaki dan) na simbianu, na iPhone-u i na Androidu pa onda da vidimo gde je ugodnije koriscenje. Burazer koristi iPhone 4, jedan drugar ima N8, a drugi Arc S i na N8 je ubedljivo sve najkilavije sem kamere.
Ne znam kako je to odradjeno na 808, ali s obzirom da je simbian belle u pitanju ne verujem da su nesto mnogo nadogradili.
Bez da vredjam Nokiu 808 i sav trud koji su inzenjeri ulozili da onakvu kameru spakuju u jedan mobilni telefon.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.