iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od Tacty »

nano sim ne moze da se sece, ona je tanja, znaci morala bi da se struze a to je nemoguce bez ostecenja konektora. znaci, dok je nema kod operatera nema nista od iphone5 preko sivih kanala...bas mi zao ovih nasih svercera :disgust

za ios6 se vec sve zna, smejurija od noviteta...apple je jednostavno uhvacen u raskoraku, njihova filozofija noviteta na kasicicu ih pomalo stize, ali naravno ne potcenjujem zelju ljudi da slupaju pare i na ovu inkarnaciju telefona...

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Tacty, Procitao sam na jednom forumu gde neki lik kaze da je telenor vec dobio nano sim zbog nokia, e sada znam da je bilo nokia nano sim i apple nano sim, ne znam sta je postalo standard.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

lesa0208 napisao:Promasen model u najavi...

Isto to su rekli i za prvi iPhone. :D
Nisam nikakav Apple fan, ali mislim da ce i sada nagurati prodaju od preko 20 miliona jer za nekoga sa S3 ovo nije nikakav ,,vau'' efekat, ali za nekoga ko je koristio zadnje dve godine iP4 i nije prelazio na iP4S ovo ce biti sasvim pristojan ,,skok''.
Nokia Lumia 1520

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

iskreno ovo je piece of shit ali iskreno nisam hejter apple svidja mi se njihov dizajn ali uzas im je softverski pristup,znaci android jede ovu jabuku za dorucak i to celu ne samo parce jabuke
Iphone 4s white clear install

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Najvise sam ocekivao od dizajna. Zaista ogromno razocarenje sto se toga tice. Znaci, iPhone fanatici, dobili ste samo produzenu verziju cetvorke, sa laksim kucistem. Ali ne mari, naci ce se lova i za ovo "revolucionarno" sokocalo, makar se morao prodati neki deo tela... :dry:
Da ne ispadne da samo kritikujem, hardver je za pohvalu, iako nije nista senzacionalno, takodje mislim da ce karakteristike kamere biti u samom vrhu, isto vazi i za fluidnost sistema, i to bi bilo to. Ako Apple nastavi sa ovakvom tradicijom i ubuduce, mobilna divizija ima ozbiljno da im popuca po savovima.

nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
:: lumia 625

Post od nonickname »

Iphone je kupce uvek( bar ja tako mislim) privlacio najpre dizajnom. Ova 5-ica izgleda ko 4-ka posle inkvizicije-rastegnuta do maksimuma. Ali kao sto vec neko rece, prodace oni ono sto su zamislili. Ipak je to firma.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

nonickname napisao: ko 4-ka posle inkvizicije-rastegnuta do maksimuma.
Off:
Ahahahahahahahahahahahahahahah. :lol:
Ok, mislim da je ovo najsmisleniji odgovor zbog cega su povecali samo duzinu ali ne i sirinu ekrana. :dry: :)
Nokia Lumia 1520

Tacty
Mobil fan
Mobil fan

Post od Tacty »

previse se hvatate za specifikacije. posto imam ipad3, galaxy nexus i android tablet, sad malo bolje vidim zasto je apple tolko popularan. ne znam da li je tako i na iphoneu, ali ako ipad ostavim ujutro na 90% baterije, kad ga uvece ponovo uzmem u ruke on je i dalje na 90%. to mi jednostavno mnogo znaci. kod android tableta radio ne radio svira ti radio, samo gledam kako se prazni bez da ga ista pipam. sa ipad3 skrpim tri dana nakanja, naravno ne po citav dan, ali vise puta dnevno serije, face time, skype, surf, mail, casopisi, updates, bla, bla...bukvalno ga punim nakon tri dana. kod mucenickog androida nema teoretske sanse. na nexusu sa jb je sada nesto bolje, to primecujem, ali jos uvek nije to na tom nivou. pa aplikacije, nivo bagova, dosta je to bolje na ios. fale mi widgeti i ne bogzna sta jos sa androida. itunes koristim samo za backup, toliko je neophodan. tako da nije sve bas tako jednostavno i ne moze se objasniti samo boljim specifikacijama i viskom funkcija...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dizajn im je razvucen kao lastis na starim gacama. :) Iskreno, od dizajna sam najvise ocekivao, to je bilo jedino za sta sam im uvek iskreno skidao kapu. I umesto da smo sa vecim ekranom dobili i novi dizajn, oni su samo razvukli stari. Nije to to. Okej je da je ovo jedan od 365 njihovih modela u godini - ovako, prilicno nespretan potez.
Sto se tice hardvera, vec je pregazen, a tek treba sa njim izdrzati celu godinu. Ne znam kako su oni to zamislili, osim sto racunaju na apple fanbojze koji su ga vec preordovali, na slepo, pre izlaska zvanicne konfiguracije i dizajna. Toliko puta je proslo, zasto ne bi i sada.
Ocekivao sam neku "trendsetersku" "revoluciju" u obliku pravouglog dizajna (i patentiranje pravog ugla), medjutim ovde se nesto definitivno cudno desilo.
Ali ne brinite, imaju previse mocan ekosistem, i hardcore jezgro fan(ov)atika, tako da ne verujem da ce biti ikakvih gubitaka po kompaniju. Cak sta vise, hardver (i dizajn) mogu da puste na ler bar jos jedno 3-4 godine. Ekosistem ce ga odrzavati u zivotu. To je dobro za njih. Ali celokupni utisak za iPhone 5 je mlak.
Licno, iPhone sam poceo da postujem od cetvorke, i bio sam u fazonu da sacekam jos malo i kupim peticu/sesticu, jer mi se svideo smer u kome je krenuo, ali definitivno su se ovaj put preracunali da mogu bas sve da prodaju kao revoluciju.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Nneemmaanjnjaa
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 01. Dec 2011. 03:20
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia N95

Post od Nneemmaanjnjaa »

Ovaj iPhone je kao Vista - promasaj. Nisam ni znao da nema radio, ni slot za micro SD. :blinky: Ovaj ikrs bi trebalo da kosta oko 200 evrica.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Ja sam jednostavno morao
Slika

Slika

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Stiv je bio osnova kompanije.Kako je umro modeli su krenuli u sunovrat.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od Baraba »

Steva bi i ovo zapakovao i predočio zašto je bolje ovako :P

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Pazimo ovako, Apple je i bez Dzobsa veoma veoma ozbiljna firma, tamo ipak rade neki od najstrucnijih ljudi na ovom polju industrije.
Ali mene stvarno interesuje zbog cega su stavili ovako izduzen ekran, iste sirine kao i stari. Znaci oni rade na ovom telefonu zadnjih godinu dana, tesko da bi nesto propustili slucaju, znaci kopka me sta se to dobija ovakvim ekranom osim lakog drzanja u ruci. :|
Baraba , e tako, bas me interesje zbog cega je bolje ovako. :D
Nokia Lumia 1520

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od mladen_bgd »

Korisnik sam iPhone-a vec duze vreme.
Iskreno mogli su malo da prosire iPhone, a ne samo da ga izduze. :) Inace dizajn kao dizajn je ok, nije nista spektakularan kao sto su svi ocekivali. Mogli su to oni i bolje.
Mene je na ovom skupu najvise odusevio iPod Nano, stvarno su ga uboli. Lepo su ga redizajnirali i unapredili. Player je jednom recju perverzija. :) Takodje je i iPod Touch bruka, lep dizajn, tanak. I njega su lepo unapredili.
iOS6 me nije ni malo odusevio, nisu nista spektakularno doneli sa njim. Nikakva specijalna razlika u odnosu na iOS5. A i mogli su panoramu da ubace i za cetvorku, a ne samo za 4S. I mogli su malo bolje da porade na iOS6 i da unaprede, barem ikonice malo da izmene. Otkada je izasao iOS GUI nije ni malo izmenjen, sest godina furaju isti fazon, samo su dodali folder. :D

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Mislim da je povecanje dijagonale ekrana isforsirano pod pritiskom konkurencije,sto je i dobro,jer se vidi da je Apple malo uzdrman,tako da ce morati bolje da se potrude :)
Sve u svemu ista prica kao i za svaki novi iPhone,sa jedne strane je mnogo bolji od prethodnog,sa druge opet nista specijalno,ali da ce se prodavati hoce,sto je njima i najbitnije...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

dzonsi, naravno da je donekle isforsirano konkurencijom, ali mene konkretno zanima zbog cega su ga samo izduzili a sirina ostala ista. Pored toga da bi ostalo lako da se drzi u jednoj ruci mora da ima jos neki logican razlog, to jest ne bi prepustili to tako olako slucaju.....
Nokia Lumia 1520

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Adams, produzili su ga jer su ga standardizovali da bude 16:9 widescreen. Do sada je bio 3:2, sto je pomalo cudno kakvi su trendovi danas. Ali iPhone je bio perfektnog dizajna tako da se taj stari odnos perfektno uklapao, kao da se rodio sa iPhoneom (sto i jeste :) ) Kazem ja, da su ga redizajnirali da odgovara novim dimenzijama ekrana, ne bi bilo ovako smesno kao sada. Evo gledam moj HTC, on zaista ima izduzen (widescreen) ekran, ali jednostavno tako treba da bude - da je drugacije, bio bi previse spljosten :)
Inace, uporedi iPad i Android tablete. Ekran iPad-a ima odnos stranica 4:3, cetvrtast, kao stariji televizori, sto je cudan izbor, s obzirom da je ljudsko oko efikasnije na widescreenu, zbog cega se uostalom svi novi lcd, plazma i led televizori i monitori prave u widescreenu - kao sto se prave i android tableti. Da li je apple ovim jednostavno morao da prizna poraz kao (samonazvani) 'trendseter" ili ce oni to drugacije nazvati, videcemo. Ali sva je prilika da je ovaj put kreativni Apple iskopirao Samsung :) No to sada nije vazno, medijima je vazno samo kada se dogodi obrnuto, recimo kada je plagijator samsung iskopirao kreativnu (i revolucionarnu) ideju applea da touchscreen bude na prednjoj strani telefona (sta, nije tako bilo?) :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Ovaj telefon mi je ceo nekako ne-apple a neznam zasto.I mogu da se zakunem da Stiv ne bi odobrio ovakav ekran kao ni dizajn koji je vec vidjen na prethodna dva modela.

Tacty
Mobil fan
Mobil fan

Post od Tacty »

a sa ovim plejerima su muški skinuli nokia lumia dizajn :uhuh:

Odgovori