Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?

Post od Miškoni »

U slučaju Miodraga, ispravno bi bilo - "never say: never say never"! :D
Da ne bude kao nekada davno u slučaju zvani Apple... :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mda... Elem, jedina razlika je da ja nisam svojevoljno uzeo iPhone, nego mi ga "uvalili". I onda nakon par dana tako gledanja, cackanja, njakanja... - ljubav se rodila;) To cesto ume da se desi izmedju otmicara i njegove zrtve, tamnicara i utamnicenog....
Kazu psihijatri da tu uvek ima neke zesce patologije... Da slazem se, ali meni je lepo;)
Mozda jesam malo preterao u svojoj prethodnoj izjavi al ajde da je medifikujem, necu uzeti Android dok god ima valjana alternativa!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ahahahahah......... Kakvi ste vi likovi.
Recimo da ja nisam imao previše sreće sa jednim WP7 portom za HD2 ali da bez obzira na to ono malo što sam video mi je prilično bljak tako da mislim da će Kris imati dve lepe godine da se na miru isplače kad potpiše ugovor sa operaterom.
Apple kao i uvek - lep, stabilan, precizan, brz i zatvoren, ali čak i na uštrb stabilnosti ne odgovara svima onoliko pojednostavljen interfejs, plus skoro nikakva podrška srpskih programera i naravno - one design to rule us all.
A Google bi stvarno mogao da malo poradi na optimizaciji da ne bude potrebna aritmetička progresija broja jezgara i kamionski akumulator za svaku novu verziju OSa.
Zbog svega ovoga (a nikako nisam ljubitelj Samsunga koliko god se trudili) sa izrazitim simpatijama i mrvicom skepse u pogledu ostatka hardevera gledam na the Xiaomi i za mene jedinu moguću verziju Androida -MIUI. Možda je paradox ali stvarno sam se trudio da isprobam i CM i Sense i sl. ali nema boljeg od (iPhonolikog) MIUI-ja, ima sve što iOSu fali, a o ceni da ne pričam. Tako da ako iko bude imao bilo kakvog dodira sa MI2 veoma bih mi bio zahvala da to podeli samnom :)

Edit: nađoh mali dodatak - That's not to say the MI-Two is a perfect phone--it does lack LTE capabilities as well as near-field communication (NFC) functions. It also does not come with a microSD card slot, which means you're pretty much stuck with 16GBs of onboard storage (which may not be sufficient if you consume a lot of multimedia).
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

miodrage napisao: Mozda jesam malo preterao u svojoj prethodnoj izjavi al ajde da je medifikujem, necu uzeti Android dok god ima valjana alternativa!
Brate to je samo OS za telefone, nije dobra tolika kolicina mrznje prema necemu nebitnom. Tebe ni da je "drndoid" napastvovao, ne bi ga toliko mrzeo.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

telep, uopste nije mrznja, samo ga "ne volem", kako bi kod mene u kraju rekli, al' zdravo ga ne volem :D
Nije to samo OS za telefone, to je ono sto odredjuje sustinu rada sa jednim uredjajem. Jer sve zavisi od optimizacije sistema, i kako je napravljen da radi. Mozda tebi ne smeta seckanje i kod najjacih Android uredjaja, mozda ti ne smeta kad se povremeno zablesavi ali meni smeta. I hocu da ono sto imam radi na 110% svojih mogucnosti, u suprotnom sam duboko nesrecan.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Meni Android radi 110%, iPhone mi ne bi ispunio sve zahteve.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

miodrage napisao:...uopste nije mrznja...
To se zove ljubav. A za nju kažu da je slepa...
8)
Zamišljam sličnu diskusiju na nekom forumu za automobile, samo je tema Mercedes ili BMW.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

m@c|-|oR, automobili me doticu da ti ne kazem koliko. Za mene oni predstavljuju sipaj i vozi opciju, i ne interesuje me nista drugo. Ok, ako mogu da zadovolje poneki estetski kriterijum i da su komotni... Sve drugo, kubikaze, konjaze, potrosnje... ma ne zanima me me...
Sa druge strane My Precious ima dusu :D I ja ne mogu dusu tek tako da odbacim... Barem dok mi se ne javi nova dusa :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

miodrage, i Corsa moje taste ima dusu, pa je opet najbrzi auto koji sam vozio... pa cak i po kaldrmi! :lol:

(jbg, volim da oftopikujem :D )

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

psyhound napisao:Dafuq? Ali stvarno... :?
Ipak je tačno da i Samsung sprema Android - kamera hibrid.

Sve ono što je falilo Nikonu, Samsung je stavio. I 3G/4G, Android 4.1 - Jelly Bean, Wi-Fi, 4.8 inča HD SLCD displej, rezolucije 1280 x 720 piksela, 16-megapiksela, 21x optički zum, 1.4GHz procesor sa četiri jezgra,

Slika

Galaxy camera
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

I onda razni kvazi analiticari slucaja Apple vs. Samsung imaju obraza da kazu kako je Samsung kompanija koja samo veoma brzo prihvata trendove, bez ikakvih inovacija... :dry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

PA i ovo je prvo Nikon izbacio... znaci da imaju vrlo dobro razvijenu industrijsku spijunazu... Copysung ce morati malo da poradi na izbacivanju novih uredjaja, koji nisu odnekle "prepisani"

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

miodrage napisao:PA i ovo je prvo Nikon izbacio...
Nisam znao, zaista, promaklo mi. Evo, idem odma' u cosak da se stidim... :D
A kazi mi, Apple je oduvek bio originalna kompanija koja je uvek na trziste izbacivala uredjaje koje svet dosad nikad nije video? :roll:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Green, naravno da nije, ali Apple uvek toliku buku diže oko svake "inovacije" pa se to ljudima ureže u mozak (ljudima koji baš i ne prate scenu). Pored takvog nastupa, može prvi da bude ko hoće - ako je tih i ne nastupa agresivno - kao da ništa nije ni uradio... :roll:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ljudi jedno pitanje ne mogu da se setim...beše filps ili panasonik izbacili prvi mob kao fotoaparat?još pre neku godinu?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

VeNoM, ne sećam se tačno, moguće da su i oni izbacili nešto, ali evo i ove od prošle godine :

Polaroid SC1630

Inače mislim da kada bi još dva-tri proizvođača, kao što su Apple, Sony i Samsung izbacili prave kamera - telefone, maltene uništili kompletnu industriju kompaktnih kamera.

A verujem da već sada postoji tehnologija za tako nešto, dobar primer je ovaj Samsung. Međutim mogli su da smanje optički zum i stave veći senzor.

Ovako nešto bi bilo pun pogodak :

Sony RX 100

Slika

+

Sony Xperia T

Slika
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Surovo, ali kapitalizam diktira uslove! -> KLIK

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Surovo jeste, ali zaboravljate da Foxconn ne radi samo za Apple. Ovakve vesti plasira konkurencija, koja takodje ima istu metodologiju, kako proizvodnje tako i tretiranja zaposlenih.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Svi to rade, ali apple obozava da se pojavljuje po novinama. Samo da se dize prasina, dal je pozitivna ili negativna, vazno je da se o njemu prica. Prasina ocigledno drzi njegove akcije visoko.
Ne bi me cudilo ni da je Apple platio ovaj clanak (jer ga je ocigledno neko platio, posto je sve samo ne objektivan), sto ne bi bio problem na blicu posto su odavno oni daleko od nezavisnih novina i istrazivackog novinarstva.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

ja sam odavno prestao da citam bilo sta na tim poznatijim sajtovima, jer je totalni trash, i nema veze sa novinarstvom.
evo jednom od x primera:
http://www.theglobaledition.com/marissa ... ng-google/
pa se neko iz blica napravio pametan, preveo i postavio na sajt a to rade svi ostali
Slika

Odgovori